ملت ما: «حاج علي موسي قليلو» ١١٠ ساله، ساكن خوي، بعد از ١٠٠ سال، دو خواهر خود را پيدا كرد.
حاج علي موسي قليلو با اشاره به اين شعر مولانا كه «هر كسي دور ماند از اصل خويش/ باز جويد روزگار وصل خويش»، ميگويد: اين شاعر عالي قدر چقدر جالب فرمودهاند، شايد اوايل جواني به اين شعرها اعتنايي نميكردم اما اكنون با گذشت ١١٠ سال از عمرم فهميدم معني واقعي اين شعر چيست.
«رضا»، نوه حاج علي در حالي كه از شادي پدر بزرگ، بسيار خوشحال بود، ميگويد: زماني كه حاج علي ٧ ساله بود پدرش به دليل اينكه در ايران محدوديت كار و اشتغال وجود داشت، ايران را به مقصد تركيه ترك ميكند و او را به همراه مادرش در ايران تنها ميگذارد كه از آن به بعد ديگر حاج علي از سرنوشت پدرش هيچ اطلاعي پيدا نميكند تا اينكه ٤٠ سال قبل پدر پدربزرگم يك نفر را به عنوان پيك از تركيه فرستاد تا خانوادهاش را ببيند و اين انگيزهيي شد تا بار ديگر حاج علي در جستوجوي پدر و دو خواهرش باشد.
نوه حاجعلي ميافزايد: سكينه و گلزار، دو خواهر حاج علي كه هماكنون ٩٠ و ٨٠ سال دارند، با گذشت زمان توانستند در يك كارخانه استخدام شوند اما آنها نيز از هيچ تلاشي براي يافتن برادرشان دريغ نكردند.
وي ادامه داد: بعدا كه حاج علي به دليل كهولت سن در بستر بيماري بود، نوههايش به دليل اينكه بارها دلواپسيها پدربزرگ را ديده بودند درصدد پيدا كردن خانواده او برآمدند تا اينكه فردي به نام«رضا دوراني» از اهالي شهرستان سلماس كه براي كار كردن به استانبول رفته بود در آنجا بطور اتفاقي به كارخانهيي كه دو خواهر حاج علي در آنجا كار ميكردند ميرود و در آنجا با خواهران حاج علي آشنا ميشود.
وي ميافزايد: اين دو خواهر داستان زندگي خود و دوري از برادر را با رضا در ميان ميگذارند و رضا به دليل نيت خيري كه در دل براي رساندن خواهران به برادر داشت، تصميم ميگيرد كه به خوي برود.
بعد از برگشتن رضا از استانبول، با پيگيريهاي كه ميكند بالاخره سرنخهايي از محل زندگي حاج علي پيدا ميكند و بعد از تماس تلفني كه با خانواده حاج علي انجام ميدهد، خبر خوش وجود دو خواهر را به حاج علي اطلاع ميدهد.
نوه حاج علي ادامه داد: سرانجام اين دو خواهر و برادر توانستند از طريق اينترنت با يكديگر ديدار كنند.در اين ديدار كه بعد از ١٠١ سال صورت گرفت، حاج علي دو خواهرش را به ايران دعوت كرد و آنها نيز با قبول اين پيشنهاد گفتند در نخستين فرصت ممكن به ايران خواهند آمد.