ایران: فرمانده انتظامي استان فارس جزئيات يك دهه فعاليت باند مخوف موسوم به «قوهستاني» و جزئيات عمليات پليس براي هلاكت آخرين سركرده باند را تشريح كرد.
اعضاي اين باند در طول چند سال، دستكم 20 فقره قتل، دهها فقره سرقت مسلحانه، گروگانگيري و اخاذي كرده بودند.
سردار علي مؤيدي درباره اعضاي باند تبهكاران گفت: شرارتهاي اعضاي باند از يك دهه قبل در شرق استان فارس شروع شد. آنها با اقدامات مجرمانهشان موجي از ناامني در شرق استان ايجاد كرده بودند. نخستين سركرده باند مجرمي خطرناك به نام «هوشمند نظري» بود كه با كمك همدستانش دست به قتل، سرقت مسلحانه، تيراندازي و آدمربايي ميزد. او سرانجام در جريان يك درگيري كشته شد. پس از او فردي به نام «ابراهيم عیوضزاده» سركردگي باند را برعهده گرفت. تبهكار 35 ساله داراي سوابق متعدد از جمله قتل، آدمربايي، اخاذي و قاچاق مواد مخدر بود كه از سوي نيروهاي امنيتي به هلاكت رسيد. اين جنايتكار، سال 84 دو تن از مأموران پليس را در جريان درگيريهاي مسلحانه به شهادت رسانده و سال 85 با ربودن دو مرد در استان فارس 50 ميليون تومان اخاذي كرده بوند.
او همچنين با ربودن پسربچهاي در شيراز از خانوادهاش درخواست پول كرد اما وقتي پدرش نتوانست پول را تهيه كند با شليك گلولهاي گروگانش را كشت. «ابراهيم» چند بار در تور مأموران گرفتار شده بود اما هر بار با تيراندازي و استفاده از سپر انساني گريخته بود تا اينكه به هلاكت رسيد. فرمانده انتظامي استان فارس ادامه داد: با هلاكت وي، فعاليت اعضاي باند پايان نيافت و اين بار تبهكاري خشن به نام «صدرالله قوهستاني» سردسته شبكه شد. او و همدستانش براي ايجاد رعب و وحشت در ميان اهالي دست به هر اقدام تبهكارانهاي ميزدند. قتل، آدمرباييهاي مكرر، سرقت مسلحانه، تيراندازي و ترانزيت مواد مخدر. او و همدستانش اوايل سال 88 يك وكيل دادگستري به نام «محمد حسام» را از شيراز ربوده و براي آزادياش 900 ميليون تومان خواسته بودند.
مأموران پليس در جريان پيگيري اين پرونده مخفيگاه اعضاي باند را شناسايي كرده و ارديبهشت سال 88 براي دستگيري «صدرالله» وارد عمل شدند اما در جريان درگيري مسلحانه دو تن از مأموران به شهادت رسيده و «صدرالله» همراه دو همدستش به هلاكت رسيدند. به دنبال كشته شدن «صدر الله»، پسر عمويش - «سجاد قوهستاني» -با شليك گلوله گروگان - وکیل- را كشت.
آخرين سركرده در پایان راه«سجاد قوهستاني» كه تا زمان هلاكت «صدرالله» نفر دوم باند مخوف بود، از ارديبهشت سال 88 سركردگي باند را برعهده گرفت. در زمان سركردگي او شرارتهاي اعضاي اين باند بشدت افزايش يافت. او از تجارب سركردههاي ديگر باند بخوبي استفاده كرده و به همين خاطر بسيار پيچيده و مخوف عمل ميكرد. او در طول دو سال سركردگي باند، مرتكب پنج جنايت شد. البته سالهاي قبل نيز در جنايتهاي اعضاي شبكه مشاركت داشت.
او ابتدا فردي به نام «صمد اردالي» را به خاطر اخاذي با اسلحه كلاشينكف در روستاي «مافرخان» به رگبار بست. حدود دو ماه بعد هم مردي به نام «احمد زماني» را از پاي درآورد كه در برابر باجگيريهاي «سجاد» مقاومت كرده بود.
سردار مؤيدي افزود: «سجاد» كه بسيار دقيق و هوشيار عمل ميكرد چنانچه به افراد نزديك خود مشكوك ميشد، آنها را نيز ميكشت. سومين قرباني او هم «مهرزاد قوهستاني» بود. «سجاد» وي را در منطقه كوهستاني «استهبان» با شليك گلوله كشته بود. مرد تبهكار سپس زني به نام «آزاده» را كشت كه از بستگان اعضاي باند بود. سركرده باند مخوف در آخرين جنايتش با همدستي يكي از اشرار شهرستان «كهنوج» مردي به نام «رضا اميري» را در اين شهر كشت.
اين تبهكار همچنين پسربچهاي را از «خرامه» ربوده و پس از اخاذي از پدرش، گروگان را آزاد كرده بود. دهها مورد اخاذي از اهالي، تيراندازي به ترانس برق روستا، آتش زدن موتور چاههاي آب كشاورزي، تعرض به عشاير و اخاذي از گلهداران از ديگر جرايم «سجاد» در طول اين دو سال بود. رئيس پليس استان فارس در ادامه با اشاره به عمليات پليس براي دستگيري شرور خطرناك گفت: از دو سال قبل مأموران پليس اطلاعات و امنيت تجسسهاي گستردهاي براي شناسايي و انهدام باند مخوف در دستور كار قرار داده بودند. از آنجا كه «سجاد» هر چند وقت يك بار مخفيگاهش را تغيير ميداد دستگيرياش با كندي همراه بود. ضمن اينكه او گاهي اوقات در كوهستان مخفي ميشد و برخي مواقع نيز در لباس روستايي در روستا پناه ميگرفت.
مدتي را هم در شهر ميگذراند. سرانجام اواخر ارديبهشت مأموران با جمعآوري اطلاعات لازم وارد عمل شده و در عملياتي ضربتي و در جريان درگيري مسلحانه دو عضو باند را در شهرستان «فسا» به هلاكت رساندند. دو تن از بستگان و همدستان «سجاد» نيز در عمليات ديگري دستگير شدند. سردسته باند هم هنگام فرار از محاصره مأموران هدف گلوله قرار گرفت و به هلاكت رسيد. به گفته سردار مؤيدي، ارتكاب بيش از 20 فقره قتل، سرقتهاي مسلحانه، شرارت و تهديد از سوي اعضاي اين باند مخوف طي 10 سال گذشته باعث ايجاد ناامني در منطقه شده بود به طوري كه برخي اهالي با ترك خانه و اراضيشان به شهرهاي ديگر مهاجرت كرده بودند.