نقش منفعلانه سفارت ما در دهلی؛

چه کسی مسئول وضعیت نامناسب دانشجویان ایرانی در هند است؟

«تارا» 22 ساله بر این باور است که افزايش ورودي دانشگاه هاي ايران و نظارت دستگاه هاي مربوطه‌ و همچنين اطلاع رساني گسترده، مي تواند جوانان ایرانی را از مشکلات موجود در اين کشور آگاه‌ کند، چرا که‌ به‌ گفته‌ اين دانشجو، «جوانان تنها در دانشگاه هاي هندوستان پول صرف مي‌کنند و از نظر علمي اصلا وضعيت مطلوبي نخواهند داشت». «حسين»، دانشجوی ترم آخر کارشناسي ارشد «بازرگانی» می گوید: برخورد پليس با افراد خارجي بسيار بد و شکننده‌ است و...
کد خبر: ۱۶۶۰۵۴
|
۰۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۲:۳۶ 22 May 2011
|
30491 بازدید
|
تاريخ ورود دانشجويان ايراني به کشور هندوستان به سال ها پیش از آغاز انقلاب اسلامي بازمي گردد؛ اما با آغاز انقلاب و گذشت چند سال اخير، شمار دانشجويان ايراني مقيم شهرهاي هندوستان، به‌ مراتب افزايش چشمگيري يافته‌ است، به گونه ای که یکی از جدیدترین آمارها، این میزان را بالغ بر ده هزار دانشجو برمی شمارد، ولی بواقع آیا وضعیت تحصیل و زندگی دانشجویان ایرانی در شبه قاره هند در شأن یک ایرانی است؟

به‌ گزارش خبرنگار «تابناک»، هنوز مشخص نيست که‌ ورود نسبتا زياد دانشجويان ايراني به‌ دانشگاه هاي هند، به چه سبب و با چه‌ هدفي روند نامتعارف و رو به‌ رشدي را به خود دیده است، در حالي که‌ به‌ گفته‌ دانشجويان ايراني، سطح کيفي بیشتر دانشگاه هاي هندوستان بسيار ضعيف تر از دانشگاه هاي ايران و در سطح اساتيد، کتب و شرايط امتحاني نيز ايران بسيار برتر از هندوستان است.

در همین زمینه، «فرشته‌ ارباب» از خبرنگاران آزاد به «تابناک» گفت: متأسفانه‌، بسياري از دانشجويان ايراني مقيم هندوستان با ورود به‌ اين کشور، جذب آداب و فرهنگ و سنن غير اسلامي اين کشور شده‌ و پس از مدتي روي بازگشت به‌ وطن و ديدار خانواده های خود را ندارند و از اين روی، اجبار در پی اقامت همیشگی در اين کشور و يا مهاجرت به‌ ديگر کشورها برمی آیند که در همین راه، شاهد حقارت ها و مشکلات عدیده ای می شوند.

او در ادامه افزود: وضعیت نامناسب معیشتی و مهاجرت بی برنامه برخی دانشجویان، سبب شده آنها برای گذران زندگی خود در این کشور به مشاغلی روی آورند که حتی اقشار پایین اجتماعی هند نیز از انجام آن سر باز می زنند.

وی به نقل از «محمود» 28، ساله‌ دانشجوي سال آخر رشته‌ داروسازي دانشگاه‌ «پونا» می گوید: متأسفانه،‌ هم اکنون انحرافات دانشجويان ايراني مقيم هندوستان شايد بيش از 70 درصد باشد که‌ بخشي از آن، به‌ دليل بی توجهی‌ سفارت و مقامات جمهوري اسلامي ايران در هند است.

به‌ گفته‌ «محمود»، شماري از دانشجويان به‌ دليل بي بندوباري هاي اجتماعي و اخلاقي در باتلاق اين کشور غير اسلامي فرو رفته‌اند‌ و بسياري از آنها نيز به‌ انواع مواد مخدر و مشروبات الکلي معتاد شده‌اند.

وي در پاسخ به‌ اين پرسش که‌ چرا با وجود چنين وضعيتي به‌ اين کشو آمده‌ و هنوز حاضر به‌ ترک آن نيستند، گفت: دليل من براي ورود به‌ هندوستان اين بود که‌ من لياقت خواندن اين رشته در کشور خودم را داشتم؛ اما از طرفي، ظرفيت ورودي در دانشگاه هاي ايران محدود بود و از سوی ديگر، سد کنکور براي من معضل بزرگي به شمار می رفت.

بسياري از دانشجويان نيز پيش از سفر به ‌اين کشور، از طريق دوستان و سايت هاي اينترنتي از وضعيت بد و سطح پایين دانشگاه هاي اين کشور آگاهند، ولی به‌ اميد «سکوي پرتاب بودن دانشگاه هاي هند به‌ سمت کشورهاي اروپايي»، حاضر به‌ پذيرش اين ريسک بزرگ حتي به‌ قيمت آينده‌ خود، هستند.

«تارا» 22 ساله، دانشجوي سال دوم «تجارت» نیز بر این باور است که افزايش ورودي دانشگاه هاي ايران و نظارت دستگاه هاي مربوطه‌ ايران و همچنين اطلاع رساني گسترده، مي تواند جوانان ایرانی را از مشکلات موجود در اين کشور آگاه‌ کند، چرا که‌ به‌ گفته‌ اين دانشجو، «جوانان تنها در دانشگاه هاي هندستان پول صرف مي‌کنند و از نظر علمي اصلا وضعيت مطلوبي نخواهند داشت.»

از ديگر مشکلات اين دانشجويان، برخورد بد نيروهاي امنيتي و اداره‌ پليس هند با افراد خارجي به ویژه ایرانی است، زيرا اين نيروها براي انجام کارهاي قانوني نيز از دانشجويان باج و رشوه‌ دريافت خواهند کرد.

«حسين» دانشجوی ترم آخر کارشناسي ارشد «بازرگانی» در اين باره به‌ خبرنگار ما می گوید: برخورد پليس با افراد خارجي بسيار بد و شکننده‌ است، آنها رفتار نامناسبي با ما دارند. متأسفانه، به تازگی رفتارهای نامناسب با ایرانیان به ویژه دانشجویان ایرانی افزایش یافته و با تهدید آنها به اتهام حمل مواد مخدر، آشکارا از این دانشجویان باجگیری می کنند.

در همین باره، بسیاری از دانشجويان ايراني مقيم هندوستان در پیام های متعدد به «تابناک»، از مقامات ایرانی و به ویژه سفارت ايران در هند خواسته اند، به‌ وضعيت آنها رسيدگي و مشکلات آنها در گفت وگو با مقامات هندي بررسي و مرتفع شود، زيرا آنها در آن کشور هيچ مکاني، جز نمايندگي هاي جمهوري اسلامي ايران ندارند.

همچنین چندی پیش، «عباسپور»، رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، با تأكيد بر اين ‌كه دانشجويان ايراني كه در بیرون از كشور تحصيل مي‌كنند، دچار معضلات فرهنگي بسیاري مي‌شوند، اظهار كرد: دانشجويان ايراني در دانشگاه‌هاي سطح پايين هند تحصيل مي‌كنند و در بسياري از دانشگاه‌هاي خارج از كشور نمره و مدرك تحصيلي با پول خريد و فروش مي‌شود.

اما «محمد حسین کریم»، رایزن علمی ایران در هند و شبه قاره، با بیان اینکه ده هزار دانشجوی ایرانی در مقاطع گوناگون در هند و شبه قاره تحصیل می کنند، امکانات موجود را برای حمایت از دانشجویان ایرانی در شبه قاره مناسب ندانسته و می گوید: یک رایزن علمی با بودجه ای کمتر از 150 میلیون تومان، چگونه می تواند اهداف دانشجویی و فرهنگی نظام را در بیرون کشور برآورده کند؟

وي می افزاید: حضور بيش از اندازه دانشجويان ايراني، باعث بروز مشكلاتي مانند بي‌احترامي، سختگيري در پذيرش، اجبار دانشجويان ايراني در انتخاب استادان راهنما با كيفيت علمي پايين، تقاضاهاي نامناسب و همچنين برخورد نامطلوب اداره اقامت و جنجال آفريني جنجال آفريني رسانه‌هاي ضدايراني شده است.

گفتنی است، هر چند در سال های اخیر، تلاش های خوبی برای حمایت از دانشجویان ایرانی در خارج از کشور شده، وضعیت موجود با وضعیت مطلوب فاصله بسیاری دارد.

از سوی دیگر، با توجه به این که در سال های اخیر، ظرفیت های بیشتری به تحصیلات تکمیلی اختصاص داده شده، ولی همزمان با افزایش تقاضا برای تحصیل در خارج از کشور روبه رو بوده ایم؛ بنابراین، آنچه مسلم است، این که دولت نمی تواند محدودیت های غیر منطقی و غیر حقوقی برای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان ایرانی ایجاد کند؛ اما گویا، این ظرفیت وجود داشته باشد که با اطلاع رسانی بیشتر، از مهاجرت دانشجویان به کشورهای با استانداردهای پایین علمی و زندگی جلوگیری کند.

البته نباید از این موضوع غفلت کرد که حمایت قاطعانه از دانشجویان ایرای در دیگر کشورها از سوی سفارتخانه ها و نمایندگی های رسمی کشورمان و رایزنی های مستمر ایشان با مقامات کشورهای میزبان، می تواند در بالا بردن شأن و اعتبار دانشجویان ایرانی مفید فایده باشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۵۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
دلت خوشه. سفارت خانه ها فقط به فکر سیاسیون هستند. نه مردم عادی که خودشان هم جزیی از انها می باشند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
دانشجويافارغ التحصيل هراداره كه بره ميگن سابقه كاري كو؟بابا سن بازنشستگي ادارات رو بيار پايين همه چي حله.كنكور و...طرزشون قديميه آبيديت بايد بشن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
خودشان مسئولند جاقحطی بوده رفته اندآنجا برای تحصیل؟!
ناشناس
|
Malaysia
|
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
این موضوع فقط در هند نیست -ملزی هم هست.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
خیلی از خوانواده ها به خاطر چشم و هم چشمی بچه های خود را به منجلاب می کشند. جوانان 18-19 ساله بدون نظارت والدین ، کشور غریب .
پاسخ ها
علی
| India |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
بنده خودم در هند تحصیل میکنم. مسولان محترم مثل همیشه سعی دارند که صورت مساله را پاک نمایند غافل از اینکه الکل، سیگار و مواد مخدر در خوابگاههای دانشگاههای ایران بیداد میکند (بنده شش سال در خوابگاههای دانشگاههای درجه یک ایران زندگی کردم) در صورتیکه در هند به هیچ وجه این مسائل دیده نمیشود و یا در صورتیکه وجود داشته باشد خیلی خیلی کمتر از ایران است. و نکته بعدی اعتبار دانشگاههای هند است که به مراتب از دانشگاههای ایرانی (در سطح بین الملل) بالاتر است. اخیرا جریانی راه افتاده که میخوان به فدا کردن دانشجویان مشغول به تحصیل در هند، جلو ورود بیشتر دانشجویان رو بگیرند که این دور از انصاف است. البته بنده مخالف تحصیل در مقطع لیسانس در هند هستم ولی خدا رو خوش نمیاد که بخاطر تعلل مسولین در ارائه تحصیلات تکمیلی این همه دانشجو رو که با هزینه شخصی دارن تحصیل میکنن رو قربانی کنید. از خدا بترسید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
چطور پس تایید می شوند
پاسخ ها
student
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
سطح بعضی از دانشگاه ها ی هند بسیار بالاست و در تمام کشورهای دنیا(حتی امریکا) قابل قبول است.ولی متاسفانه ایران این دانشگاه ها را قبول ندارد. مطالب ای مقاله اغراق و فرافکنی است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
الان گه قبول شدن در دانشگاههاي ايران ( خصوصا آزاد و ...) خيلي راحت شده، خوب اين افراد چرا براي تحصيل به كشورهاي ديگه ميرند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
چند سال کنکور ارشد شرکت می کنم رتبم همیشه یک رقمی ولی قبول نمی شوم شما بگو چکار کنم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
من کسی هستم که کنکور ارشد دانشگاه آزاد شرکت کردم به نظر شما شهریه 1400000 اگه قرار باشه من بدم چرا نباید خارج از ایران که رتبه دانشگاهی بالا و هزینه تحصیل کمتر از ایران و داره تحصیل کنم
علی
|
India
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
درود
عنوان مشکات به معنی طرح فرضیه وجودیس . پس راه حل دارد و مسیر این راهکار گفتار نیست .پس به انچه وظیفه دینی و ملیست عمل کنید .دولت به جای پرداخت میلیونخا دلار به لبنان و فلسطین و......
به رایزن علمی کمک کند -.واعتبار خود را نزد جهانیان به حد لازم برساند-با سفارت هند جهت صدور ویزای تحصیلی دکتری (که گاها یک سال زمان میبرد) عملا راه کار اریه دهد -از خود دانشجویان کمک فکری بکیرد.
مهم اینک انچه اداب غیر اخلاقی عنوان شده ما ایرانیان با خود به ارمغان اوردیم .اینجا پر است از ارامش و اخلاق و بی ازاری -ان مصاحبه کنندگان و مصاحبه شوندگان کمی اغراق نمودند.من دانشجود دکتری ...مسایل برخوردی تا حدی درست است .(در ایران هم بسیار شدیدتر میبینیم حتا برای ایرانیان) په رس به خارجیان .هموطنان مهربانم شایسته تر انست که به عنوان دانشجوی ایرانی در هر کشوری خودمان انچه بودیم باشیم .واگرنه با 2سال فرهنگ تغییر نمیکند . اشکال از ماست . واگرنه اینجا محیط اخلاقیش با بی دینیشان کاملا انسانی و با اخلاق و حرمت نگه دارند .البته طرح این مسایل بیشتر سیاسی کاریست نه علمی.
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
سلام بنده فارغ التحصيل دوره دكتري تخصصي از يكي از دانشگاههاي ممتاز كشاورزي هند هستم. 5 سال قبل موفق به اتمام دوره دكتري از هند با درجه ممتاز شدم و اكنون هم عضو هيئت علمي هستم. در همان سالهائي كه ما هم در كشور هند بوديم كم و بيش مشكلاتي وجود داشت كه البته سر نخ اغلب اين مشكلات و كرفتاري هائي كه براي دانشجويان ايراني پيدا مي شد عوامل سودجوي داخل ايران بودند. به طور مشخص دلالان اعزام دانشجو با هزينه شخصي هستند كه متاسفانه پول زيادي از خانواده ها مي گيرند و از دانشگاههاي درجه 2 براي دانشجو پذيرش مي گيرند و با دادن وعده و وعيد و كسب اعتماد خانواده ها فرزندان آنها را اعزام مي كنند و در انجا هيچ حمايتي از دانشجو براي ثبت نام در دانشگاه- تهيه خوابگاه يا منزل مناسب- كمك در گرفتن اقامت نمي كنند و لذا دانشجويان خصوصا انهائي كه از نظر سني هنوز پختگي لازم را ندارند با مشكلاتي مواجه مي گردند. البته در كنار همه اين موارد من مي خواهم عرض كنم كه خانواده ها سعي كنند تا فرزندان خود را براي مقطع ليسانس به خارج از كشور نفرستند زيرا در حال حاضر امكان تحصيل در اين سطح در ايران فراهم شده است. ادامه تحصيل در خارج و خصوصا هند را براي مقطع فوق ليسانس و دكتري مناسب مي دانم و در اين سطح دانشجو پختگي لازم براي مديريت تحصيل و .... را دارد و كمتر با مشكل مواجه مي شود.
در پايان بايد عرض كنم كه اينطور هم نيست كه كيفيت اموزشي در همه دانشگاههاي هند پائين است. بسياري از دانشگاههاي هند در سطح ممتاز و بين المللي هستند كه در وب سايت وزارت علوم هم ليست دانشگاههاي ممتاز و خوب زده شده . لازم است دانشجويان با اطلاعات كافي دانشگاهي را انتخاب كنند كه در سطح خوب و يا ممتاز باشد.
بنده خودم از تحصيل در هند كاملا راضي هستم و بيشتر موفقيتهاي علمي و فرهنگي و اجتماعي خودم را مديون زندگي در انجا هستم. هند سر زمين عجائب و هفتاد و دو ملت با جاذبه هاي بسياز جالب طبيعي و تاريخي است و مردم هند مردماني ارام و ازاد انديش و بسيار دوست داشتني هستند.
البته نظارت وزارت علوم و وزارت خارجه بر دانشجويان ايراني و حمايت از انها به هنگام بروز مشكل بسيار ضعيف است و بنده لازم مي دانم تا براي دفاع از دانشجويان عزيز كه در خارج از كشور و هند هستند هزينه بيشتري انجام گردد.
اميدوارم اين مطالب بنده براي دوستان مفيد باشد. در همينجا اماده پاسخگوئي به سوال در مورد اين متن هستم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
سلام آقای دکتر .
با احترام و عرض ادب .
من هم تازه از هند اومدم . و باید خاطر نشان کنم که گرچه با برخی از عرایض حضرت عالی موافقم ولی موضوع اینه که راها شدن دانشجویان ایرانی و بی صاحب بودن بچه های این مملکت موضوع بحث تابناک هستش بماند از اینکه حداقل چیزی که من دیدم صراحت مسئولان آموزشی دانشگاه هند از همان لیستی که شما عرض کردید به راحتی از ادم پول می خواهند تا شما را در لیست قرار دهند اما باید قبول کنیم که هند در حال صنعتی شدن و ارتباط با جهان خارج است و همین موضوع باعث شده روز به روز از هندی که شما به عنوان هفتاد دوملت یاد کردید رنگ بوی وجود نداشته باشد . الغرض رهاشدگی دانشجویان ایرانی برخورد زشت و نامناسب پلیس با ایرانی ها عدم آشنایی بچه های ایرانی به زبان انگلیسی رشد بیش از بیش از ایرانی ها در شهر های خاص مثلا همون پونا حیدر آباد میسور بنگلور و... موجب شده حتی کسبه و مردم عادی هم در نحوه ی برخورد خود با ایرانی ها رفتار نامناسبی داشته باشند به هر امید آن است که وزرات خارج علوم و سایر نهاد های مرتبط نگاه جدی و دلسوزانه تری به بچه های ایرانی در خارج از ایران داشته باشند . سرمایه عظیمی که به راحتی هدر می روند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
چه عجب نکات مثبت هم دیدم انشالله برای ارشد میرم هند چون بسیار تعریف کردن و هزینه های پایین زندگی
ناشناس
| Canada |
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
بايد عرض كنم كه اينطور هم نيست كه كيفيت اموزشي در همه دانشگاههاي هند پائين است. بسياري از دانشگاههاي هند در سطح ممتاز و بين المللي هستند كه در وب سايت وزارت علوم هم ليست دانشگاههاي ممتاز و خوب زده شده . لازم است دانشجويان با اطلاعات كافي دانشگاهي را انتخاب كنند كه در سطح خوب و يا ممتاز باشد
ناشناس
| Canada |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
من ۴ سال در هند زندگی‌ کردم ... نظرات آقا رضا رو اصلا تایید نمیکنم ... به هیچ وجه اینجور که میگید نیست ... مردم هند از نظر اجتمایی‌ شاید نزدیک به ۵۰-۱۰۰ سال از ایرانی‌ها عقب تر هستند ، و فساد اخلاقی‌ و اعتیاد در بعضی‌ از نوقت هند بیداد می‌کند ... ضمنا به شدت نسبت به مسلمان‌ها کینه دارند و از ایرانی‌‌ها هم خوششان نمی‌‌آید ، و هنوز کینه حملات نادر شاه را به دل‌ دارند ... به هیچ وجه زندگی‌ و تحصیل در هند رو به هیچ کس توصیه نمیکنم .... مالزی خیلی‌ خیلی‌ بهتر از هند است ... گزارش تابناک به واقعیت نزدیک تر است ... البته این را هم اضافه می‌کنم که بعضی‌ از دانشگاه‌های هند از نظر علمی‌ و رتبه جهانی‌ بسیار برتر از دانشگاه‌های ایران هستند ، ولیکن اکثر دانشجویان ایرانی‌ در هند ، در دانشگاه‌های ضعیف و با کیفیت تحصیلی‌ پایین تحصیل میکنند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
اونی که مسئوله فعلا به فکره اینه که دانشجویان اختلاط نداشته باشن، سرش شلوغه،
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۱
کاملا موافق حرفتم ما اندر خم ........
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟