چرا آمریکا شورای انتقالی ملی لیبی را به رسمیت نمی شناسد؟

بدین ترتیب، آمریکایی ها درباره لیبی به این نکته توجه دارند که انتظارات و در واقع، تعریف از موفقیت را تعدیل کنند و در صورت ابقای قذافی و سازش وی با مخالفانش مدعی شوند که اگر ما در لیبی مداخله نمی‌کردیم، لیبی به روآندایی دیگر تبدیل می‌شد؛ بنابراین، ما از یک قتل عام جلوگیری کردیم.
کد خبر: ۱۶۷۰۳۶
|
۰۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۸ 26 May 2011
|
7931 بازدید
|
سرویس بین الملل ـ در حالی که برخی از کشورهای عضو ناتو، به بهانه حمایت از انقلاب مردم لیبی و با هدف بهره برداری های خود در آینده، شورای ملی انتقالی این کشور را به رسمیت شناخته اند، آمریکایی ها ـ که داعیه دار حمایت از مردم لیبی هستند ـ همچنان از شناسایی رسمی شورای مقاومت ملی انتقالی لیبی خودداری می کنند.

به گزارش «تابناک»، این در حالی است که یکی از مقامات بلندپایه کاخ سفید اعلام کرده است: باراک اوباما از شورای ملی انتقالی لیبی دعوت کرده است تا در واشنگتن یک دفتر داشته باشند.

با وجود این، «جفری لیفتمن»، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، اعلام کرده است که دعوت نامه ای را از طرف باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به شورای انتقالی ملی لیبی فرستاده و بنا بر آن، از این شورا خواسته است دفتری را در شهر واشنگتن بنیان کنند.

به گفته این مقام وزارت خارجه، ایجاد این دفتر، سنگ بنای روابط آمریکا و لیبی را رقم خواهد زد، حال آن که وی همچنان گفته است، آمریکا هنوز شورای انتقالی ملی لیبی را به عنوان نماینده رسمی لیبی به رسمیت نخواهد شناخت.

در همین حال، برخی از کشورها از جمله روسیه، اردن، قطر و فرانسه این شورا را به رسمیت شناخته اند.

گویا، آمریکایی ها درباره لیبی و قذافی، بسیار محتاطانه رفتار می کنند تا اگر موفق نشدند قذافی را از قدرت برکنار کنند و خود را در افکار عمومی، به ویژه داخل آمریکا، پیروز این جنگ نشان دهند.

بدین ترتیب، آمریکایی ها درباره لیبی به این نکته توجه دارند که انتظارات و در واقع تعریف از موفقیت را تعدیل کنند و در صورت ابقای قذافی و سازش وی با مخالفانش، مدعی شوند که اگر ما در لیبی مداخله نمی‌کردیم، این کشور به روآندایی دیگر تبدیل می‌شد؛ بنابراین، ما از یک قتل عام جلوگیری کردیم.

بنابراین، چون انتظارات را پایین آورده اند، ادعای موفقیت می‌کنند؛ یعنی اکنون آمریکا اعلام می‌کند به دنبال این بوده که مانع قتل عام مردم شود و تا هنگامی که قتل عام در بن غازی متوقف است، می‌گوید ما موفق بوده ایم.

برای همین، گویا، باراک اوباما بیش از آنکه به دنبال تحقق خواست مردم لیبی باشد، می خواهد هر گونه هست، در جریان جنگ لیبی، یک موفقیت ولو ظاهری برای خود دست و پا کند؛ بنابراین، باید تا رسیدن به اطمینان از سقوط قطعی قذافی از به رسمیت شناختن شورای انتقالی لیبی خودداری کند.
 
احتمال دیگر آن است که غرب، بویژه آمریکا، به رغم حمایت های نظامی، لجستیک، اطلاعاتی - امنیتی و ...، می داند و می خواهد انقلابیون لیبی در جریان مبارزه خسته و در هم شکسته شوند تا راحت تر با خواسته های آنان کنار بیایند. غربی ها به نسبتی که انقلابیون از آنان تمکین کنند از ایشان حمایت خواهند کرد؛ این نکته  به مرور و در عمل به انقلابیون دیکته خواهد شد. و در نهایت حاکم دست نشانده  اما کارکشته ای از میدان خارج می شود و حاکم یا حاکمانی باز هم دست نشانده اما کارنابلد جای وی را خواهند گرفت، مردم هم از این خیال خوشحالند که آن کس را که نمی خواسته اند از تخت به زیر کشیده اند، اما بواقع برای آنان اتفاقی نیفتاده است. و آنان در قبال هزینه بسیار مادی و انسانی،  « هیچ» دریافت کرده اند! 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
افتخاري
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
آخه آقا باراك هنوز از شكست كامل آقا سرهنگ مطمئن نيست ميترسه يه وقتي انقلاب شكست بخوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
ولی امریکا اعلام کرد که میتوانند در واشنگتن دفتر داشته باشند
خوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
منافع ابر قدرتها تعیین کننده سرنوشت مردم بیچاره است.
ادم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
الله
خدا لعنت کند ابر قدرتهاو حامیانشان در کل دنیا مطلب خیلی خوب و کار شناسانه و عالیی بود امیدوارم موفق باشید در کار خیر . این چیزها انقلاب نیست شورش است که محرکش هم ابر قدرتها هستند و هدف اصلیشان هم منافعشان است و میخواهند در جهت منافعشان کشورها را هرچه بیشتر کوچک کنند تا سلطه راحتر باشد ملتها باید هوشیار باشند اگر فلسطین زیر سلطه عثمانی بود بهتر بود یا زیر سلطه اسرائیل است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
به نظر من، اوباما در کشور امریکا با متغیرهای تصمیم گیری زیادی روبرو است. از جمله می توان به انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، افزایش مالیات، افزایش قیمت بنزین و...
از یک طرف دیر تصمیم گیری، ممکن است که به منافع امریکا و یا موقعیت اوباما آسیب برساند و از طرفی دیگر، واکنش شتاب زده دوباره ممکن همان تبعات را داشته باشد. بنابراین به نظر می رسد اوباما ترجیح می دهد که در امور بین المللی همان گونه که نویسنده مقاله گفته است اوباما یک راهبرد محتاطانه در پیش بگیرد تا از این طریق در امور بین المللی در آستانه انتخابات شکست نخورد و بدین طریق تنشی را دریافت نکند و از طرفی می تواند با آرامش خاطر بر روی طرح های که در خود امریکا جنجال آفرین هستند تمرکز داشته باشد. مثل طرح افزایش قیمت سوخت یا به عبارت دیگر اوباما برای به ثمر رساندن طرح‏های ملی خود نیاز به آرامش بین المللی دارد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟