سرویس سیاست خارجی ـ در حالی که برخی از رسانه های داخلی به اشتباه به نقل از وزیر خارجه مصر، خبری را منتشر کرده بودند، مبنی بر اینکه «هنوز برای برقراری رابطه با ایران زود است»، بررسی و ترجمه دقیق سخنان «نبیل العربی» ـ که در خبرگزاری رسمی مصر منتشر شده ـ حاکی از آن است که وی هیچ گاه چنین سخنی را بر زبان نرانده است.
به گزارش «تابناک»، برخی رسانه های داخلی، با انتشار خبری با تیتر «عقب نشینی مصر از برقراری رابطه با ایران»، به نقل از «نبیل العربی» وزیر خارجه مصر، از قول وی اعلام کرده بودند که «رابطه با ایران هنوز رود است»، در حالی که وی نه تنها چنین جمله ای نگفته، بلکه اشاره کرده بود که مصر به دنبال فصل جدیدی در روابط خود با همه کشورها از جمله ایران است و آنان در صددند تا پس از تشکیل پارلمان مصر در سپتامبر، برقراری رابطه سیاسی و دیپلماتیک با ایران را در پارلمان بازنگری کنند.
بنابراین، طبیعی است که منظور از بازنگری در اینجا، تجدیدنظر در نوع تعاملات کنونی که «نبود روابط دیپلماتیک است» بوده و به معنای برقراری و توسعه روابط بین دو کشور تعبیر می شود.
در واقع، انتشار چنین اخبار اشتباهی در رسانه های داخلی در حالی صورت می گیرد که از یک سو باید توجه داشت، مسائل مرتبط با سیاست خارجی و از جمله رابطه با کشورهای مسلمانی همچون مصر که موفق شده اند دیکتاتور هم پیمان با رژیم صهیونیستی را از کشورشان بیرون برانند، دقت نظر خاصی را می طلبد و تنها نمی توان به دلیل مخالفت با مسئولین کنونی وزارت خارجه، تلاش های آنان و البته منافع ملی کشور را در حوزه سیاست خارجی با انتشار اخبار اشتباه و غیر واقعی تحت تأثیر قرار داد.
لب کلام این که منافع ملی در حوزه داخلی و به ویژه در حوزه سیاست خارجی، باید از مناقشات حزبی و شخصی مبرا باشد، چنانکه «تابناک» در موارد گوناگون و فارغ از اینکه چه کسی وزیر است، بارها به دلیل وجود برخی ضعف ها در دستگاه دیپلماسی کشور، انتقادات شدیدی را طرح کرده است.
از سوی دیگر، آنچه مشخص است این که «نبیل العربی»، وزیر خارجه کنونی مصر، اکنون دبیر کل اتحادیه عرب هم هست و رویکرد و اظهارنظرهای سیاسی وی درباره روابط کشورهای مسلمان، حاکی از این است که وی به دنبال همگرایی مصر با همه کشورهای مسلمان و از جمله ایران است و آنچه اکنون درباره رویکرد مصر با ایران وجود دارد، تلاش برای برقراری و گسترش روابط این کشور با کشور ماست و همین مقدار اراده در حال حاضر قطعا رویکرد مثبتی است؛ چه اینکه این امر نافی آن نیست که مسئولان وزارت خارجه می باید همه تحرکات و رویکردهای موجود در مصر را درباره ایران در مراحل گوناگون رصد و تحلیل کنند.
بدون تردید، ما باید به دولت مستقر در مصر کمک کنیم تا بر پایه منافع ملی خود و نیز منافع و آرمان های جهان اسلام برنامه ریزی و حرکت کنند و در مسیر استقلال مصر گام بردارند. بی گمان، دولت مستقل مصر با اتکا به خواست مردم خود به سوی رابطه ای مستحکم با دولت و ملت مستقل ایران گام برخواهد داشت، ولی در شرایط کنونی، چه دلیلی هست که با انتشار خبری اشتباه، جو ضد ایرانی را در مصر علیه کشورمان پدید آوریم؟