سیلویو برلوسکونی، هنگام ورود به لیبی گفت: «این به رسمیت شناختن مهم خطاهایی است که کشور ما نسبت به شما در دوره استعمار انجام داده است.»
نخست وزیر ایتالیا با امضاء توافقنامه ای با قذافی، ضمن پوزش خواهی از لیبی، موافقت کرد که برای ۳۰ سال اشغال این کشور پنج میلیارد دلارغرامت پرداخت کند.
سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا، و معمر قذافی، رهبر لیبی، روز شنبه تفاهمنامه ای به امضا رساندند که بر پایه آن ایتالیا در قالب یک بسته پنج میلیارد دلاری به لیبی غرامت پرداخت می کند.
این بسته در بردارنده طرح های عمرانی، بورس دانشجویی و پرداخت حق بازنشستگی به سربازان لیبیایی است که در جنگ جهانی دوم در ارتش ایتالیا خدمت کرده اند.
سیلویو برلوسکونی، هنگام ورود به لیبی گفت: «این به رسمیت شناختن مهم خطاهایی است که کشور ما نسبت به شما در دوره استعمار انجام داده است.»
نخست وزیر ایتالیا افزود: «این توافق راه را برای همکاری های بیشتر باز می کند.»
در «وب سایت دولت ایتالیا» به نقل از نخست وزیر این کشور آمده است: «به نام مردم ایتالیا …من احساس می کنم برای آنچه که سال ها پیش روی داده که بر بسیاری از خانواده های شما اثر داشته موظف به پوزش خواهی و بیان اندوه مان هستم.»
لیبی می گوید سربازان ایتالیایی هزاران نفر از مردم این کشور را کشته و هزاران نفر دیگر را در دوره استعمار از شهرها و دهکده های خود رانده است.
معمر قذافی نیز به مناسبت امضای این تفاهمنامه گفت: «در این سند تاریخی، ایتالیا برای کشتار، ویرانی و سرکوب مردم لیبی در دوره استعمار، پوزش می خواهد.»
رهبر لیبی همچنین گفت که امروز ایتالیا کشوری دوست است. معمر قذافی در سال ۱۹۷۰ ایتالیایی ها را از لیبی اخراج و دارایی های آنها را مصادره کرد.
در برابر امضای این تفاهم نامه و پوزش خواهی، ایتالیا نیز از لیبی می خواهد که جلوی هزاران مهاجر غیر قانونی را بگیرد که هر ساله تلاش می کنند با گذر از دریای مدیترانه به ایتالیا برسند.
ایتالیا در چند سال گذشته از لیبی انتقاد کزده است که این کشور تدابیر لازم را برای جلوگیری از گذر مهاجران انجام نمی دهد. ایتالیا در نظر دارد، برای کنترل کناره های لیبی، تجهیزات الکترونیکی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به این کشور بدهد.
سیلویو برلوسکونی که سخنانش از تلویزیون لیبی پخش می شد، درباره این کمک گفت که با این کار، مهاجران پنهانی کمتری کناره های لیبی را به سوی ایتالیا ترک می کنند.
ایتالیا همچنین در پی آن است که مناسبات خود با لیبی را در زمینه انرژی گسترش دهد. لیبی یکی از صادر کنند گان عمده نفت و گاز به ایتالیا است.
نخست وزیر ایتالیا همچنین گفت که پرداخت غرامت به لیبی راه را برای همکاری بیشتر در زمینه گاز باز می کند؛ گازی که به گفته او دارای «بهترین کیفیت» است.
معمر قذافی، از نخست وزیر ایتالیا در خیمه ای بزرگ در بنغازی پذیرایی کرد. در این خیمه، دو رهبر به یکدیگر هدایایی دادند و هنگام ناهار درباره توافق دو کشور گفت و گو کردند.
سیلویو برلوسکونی هنگام مراسم ناهار گفت که بخشی از این پنج میلیارد دلار در طول ۲۵ سال صرف ساخت بزرگراهی ساحلی خواهد شد که از مصر تا تونس ادامه دارد.
دفتر نخست وزیر ایتالیا با صدور بیانیه ای اعلام کرده است، سیلویو برلوسکونی در این سفر به معمر قذافی مجسمه ونوس سیرنکا را هدیه کرده است. این مجسمه مربوط به دوره حضور یونانی ها در سیرنکا(در لیبی کنونی) است که در سال ۱۹۱۳ ایتالیایی ها آن را کشف کردند.
این توافق ثمره گفت و گوی چندین ساله دو کشور بر سر پرداخت غرامت است. ایتالیا از سال ۱۹۱۱ تا ۱۹۴۳ لیبی را اشغال کرده بود. از محل این غرامت همچنین برای پاکسازی مین های زمان اشغال استفاده می شود.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین