غافلگیری مدیران آبفا؛

آب قم دوباره مقداری شور شد

حجم ورودی آب از سرشاخه‌های دز به قم در فاز نخست این طرح حدود دو هزار و 500 لیتر در ثانیه است اما به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در روزهای اخیر حجم مصرف آب در قم به صورت غیرمنتظره‌ای افزایش یافته است.
کد خبر: ۱۷۰۱۶۴
|
۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۷ 12 June 2011
|
9310 بازدید
|
افزایش مصرف آب در قم مسئولان را مجبور به استفاده از منابع آب زیرزمینی کرده و با اختلاط آب چاه‌ها با آب ورودی به قم آب شرب قمی‌ها کمی شور شد.

به گزارش مهر، طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم یکی از بزرگترین و مهمترین طرح انتقال آب کشور است که یکی از پیچیده‌ترین طرح‌ها در نوع خود در خاورمیانه محسوب می‌شود.
 
فاز نخست این طرح در اوایل سال جاری به اتمام رسید و ذائقه مردم قم پس از سال‌ها انتظار شیرین شد.
 
این طرح که از آرزو‌های دیرین علما و مردم قم بوده است، پنجم خرداد ماه با حضور رئیس جمهور به صورت رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت اما طولی نکشید که افزایش مصرف آب در قم معضلات جدیدی برای مسئولان امور آب به وجود آورد.
 
حجم ورودی آب از سرشاخه‌های دز به قم در فاز نخست این طرح حدود دو هزار و 500 لیتر در ثانیه است اما به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در روزهای اخیر حجم مصرف آب در قم به صورت غیرمنتظره‌ای افزایش یافته است.
 
غافلگیر شدیم
 
عبدالحمید توکلی بینا گفت: در 10 روز گذشته به واسطه افزایش دمای هوا به 40 درجه، مصرف آب در قم به شدت افزایش یافت، به گونه‌ای که در هر ثانیه سه هزار و 800 لیتر آب در قم مصرف شد.
 
وی که شامگاه شنبه در جمع ائمه جماعات مساجد قم صحبت می‌کرد، اظهار داشت: در سال گذشته متوسط مصرف آب در قم بین دو هزار و 800 تا سه هزار لیتر در ثانیه بود و ما پیش بینی می‌کردیم که با حدود 500 لیتر در ثانیه آب چاه‌ها می‌توانیم آب مورد نیاز مردم را تامین کنیم.
 
توکلی‌بینا حجم مصرف آب در 10 روز گذشته در قم را خارج از تصور و غیرمنتظره توصیف کرد و گفت: این میزان مصرف آب در قم ما را غافلگیر کرد.
 
نگرانی مردم قم از افت فشار آب
 
در روزهای اخیر افت فشار آب و بالارفتن es آب قم باعث نگرانی‌هایی در بین شهروندان قمی شد، به گونه‌ای که برخی از آنها با برقراری تماس با دست‌اندرکاران امر و رسانه‌های جمعی، خواستار برطرف شدن این مشکلات شدند.
 
توکلی بینا در این زمینه گفت: برای اینکه نارضایتی از تامین آب در قم وجود نداشته باشد مجبور شدیم مجددا چاه‌های آب شور را که es بالایی دارد را در مدار بهره‌برداری قرار دهیم.
 
به گفته او اتمام فاز نخست طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم بیشتر با هدف جبران کمیت و مقابله با خشکسالی سال 90 بود.
 
مصرف 170 لیتر آب به ازاء هر نفر
 
ممکن است مردم قم در زندگی روزمره خود نمی‌دانند که روزانه چه میزان آب شرب مصرف می‌کنند و اگر مصرف عجیب و غریب آب در قم برای آنها گفته شود در استفاده درست از منابع آبی صرفه جویی لازم را داشته باشند.
 
طبق گفته توکلی‌بینا مصرف آب در شهر قم به ازاء هر شهروند 170 لیتر در روز است.
 
وقتی این حجم استفاده از آب را در کنار سرانه مصرف آب در کشورهای بهره‌بردار از منابع آبی بسنجیم معلوم می‌شود که قمی‌ها در مصرف آب صرفه جویی لازم را ندارند.
 
در کشورهای توسعه یافته سرانه مصرف آب بین 90 تا 130 لیتر است و این در حالی است که بیشتر این کشورها از منابع آبی خوبی برخوردارند.
 
اتمام طرح انتقال آب و صرفه‌جویی مردم، دو راهکار اساسی
 
ایده اولیه طرح انتقال آب از سالیان دور توسط علمای بزرگواری همچون حضرات آیات عظام بروجردی، مرعشی نجفی و اشرفی اصفهانی مطرح شده و بالاخره از سال ۸۰ عملیات اجرایی آن آغاز و با توجه ویژه مقام معظم رهبری به بهره‌برداری رسید.
 
این طرح مهم تاکنون حدود 850 میلیارد تومان هزینه داشته که احداث 4 بند انحرافی، 4 قطعه تونل به طول 56 کیلومتر، 186 کیلومتر خط انتقال و 7 کیلومتر کانال از جمله سازه‌های این پروژه است.
 
طول مسیر انتقال آب در این طرح بیش از ۲۷۰ کیلومتر است و ظرفیت انتقال آن در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است که به گفته توکلی‌بینا با بهره‌برداری کامل از این طرح تا پایان سال ۹۱ حجم آب به 5 هزار لیتر در ثانیه افزایش می‌یابد.
 
مجموع اعتبارات این طرح حدود هزار و 200 میلیارد تومان است و با افتتاح نهایی این پروژه 10 شهر و 200 روستاهای در مسیر از نعمت آب گوارا و شیرین بهره‌مند می‌شوند.
 
به اعتقاد کارشناسان امر تسریع در اجرای کامل طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم و مهمتر از آن صرفه‌جویی مردم قم در مصرف آب دو راهکار اساسی برای حل مشکل آب در قم است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
مردم ابادان و خرمشهر و اهواز که کارون و دز مياد از بينشون ميگذره چي بايد بگن که هنوز کسي فکري به حال شوري اب نکرده و روزانه مجبورن بشکه بشکه اب معدني بخرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
یک دزفولی
ما هم خدایی داریم
مهدي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
ساكن شهر قم ،‌75 متري عمار ياسر هستم ، شوري آب در اين منطقه تفاوت چشمگيري با محدوده ي خيابان جانبازان و صفائيه دارد و اكنون غير قابل استفاده است .
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
نه آقا،کاملا شور شد.تازه از قبل هم شورتر شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
مقداری شور شده!!!!
وقتی ته مانده کتری یا سماور بعد از جوشاندن را نگاه میکنی چند سانتیمتر گچ مشاهده میکنی!!
ملت چه میکشن از دست این افتتاح های آن چنانی!! یک سری به بیمارستان کودک در قم بزنید ببینید علت بستری شدن کودکانی که اسهال و استفراغ گرفتند چیست!!!
یک شهروندقمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
دستوراین امرحیاتی به فرمان رهبرمعظم انقلاب ودلسوزی های ایشان وپیگیری مصرانه اقای احمدی نژادوزحمات دیگرمسئولین بود...دست مسئولین زحمت کش قمی هم دردنکنه اما مسئولین قمی بارمسئولیتشون بااین اظهارنظرهای جالب توجه شون کم نمی شه!! ...مردم قم تاقبل ازشیرین شدن آب آب شیرین رو می خریدندوبرای شستشوازآب لوله کشی استفاده می کردندحالا که آب شیرین شدبرای شرب هم ازآب لوله کشی استفاده می کننداین رومضاف کنید به گرم شدن هوا... شما میگیددر سال گذشته متوسط مصرف آب در قم بین دو هزار و 800 تا سه هزار لیتر در ثانیه بودحالا نباید بیشتربشه؟! این که ربطی به اسراف نداره! سال قبل مصرف دو هزار و 800 تا سه هزار لیتر در ثانیه بوده حالا برای شرب هم از آب لوله کشی استفاده می کنند حالا شدنداسرافکار؟!مخصوصا توی گرما؟! توی آب خوردنشون صرفه جویی کنن؟!...یابرخلاف سال قبل که ازآب لوله کشی برای شستشو استفاده میکردند امسال بایددراین زمینه کمتر ازآب استفاده کنند؟!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟