لیبی همچنان در گیر و دار تلاشها برای رفتن معمر قذافی و پیروزی شبه نظامیانی است که میگویند میتوانند پس از پایان گرفتن تنشهای خیابانی و به قدرت رسیدن اسلحه را کنار بگذارند و قلم در دست، توافقنامه سیاسی امضا کنند. اگر گروه شبه نظامی باشید که چندان برای مبارزه آموزش ندیده اید و گرفتار دیکتاتوری هستید که میگوید تا آخرین قطره خونش در کشور خواهد ماند، باید از دیگران کمک بخواهید. اگر اینگونه باشد در لیست سفارشهای خود برای جامعه جهانی چه چیزهایی را قید میکنید؟
به گزارش خبرآنلاین به نقل از فارن پالیسی، اسلحه ضد تانک، جلیقه ضدگلوله و البته شاید هم جوراب! گزارشهای رسیده حاکی از این است که فرانسویها در هفته گذشته آمادگی خود را برای تجهیز شبه نظامیان در لیبی اعلام کردهاند. اتحادیه آفریقا و روسیه این حرکت را به باد انتقاد گرفتند. قطر تنها کشوری است که به شکل رسمی به شبه نظامیان کمک میکند. ایالات متحده هم کمکهای عادی مانند دارو، یونیفورم، چکمه و بیش از ده هزار غذای حلال برای مصرف فوری شبه نظامیان به لیبی فرستاده است.
با این همه، بر اساس گزارش فیگارو، فرانسه چند فقره پرتاب کننده موشک، تفنگهای یورشی و موشکهای ضد تانک به لیبی انتقال داده است. در وین هم محمود جبرئیل که ریاست شورای ملی انتقالی لیبی را عهده دار است، خواهان کمکهای بیشتر بین المللی شد. وی در این باره به خبرنگاران گفت: شبه نظامیان تنها تسلیحات سبک دارند. ما به تسلیحات سنگینی نیاز داریم که به این مشاجره نظامی به سرعت پایان دهیم.
اکنون پرسش اینجاست که مبارزان به چه نوع تسلیحاتی نیاز دارند؟ خوب! شورای عالی انتقالی هم لیست خرید خاص خود را دارد. وزارت امور خارجه ایالات متحده در بیانیهای تأکید کرد که مبارزان طرف سومی را برای خریداری این تجهیزات واسطه کرده بودند اما پنتاگون به دلیل تحریم تسلیحاتی لیبی از برآورده کردن حاجات آنها خودداری کرده است.
این لیست 25 تا سی مورد را شامل شده بود که برخی از آنها به شرح زیر است:
• پرتاب کننده موشک ضدتانک با برد بیش از 25 مایل. • کلاشینکف خودکار در محدوده مالی پنجاه تا صد هزار دلار • تفنگهای فنری مدل SPG-9 در محدوده مالی سی تا چهل هزار دلار • تفنگهای توپخانهای ضدهوایی مدل ZU. 23 در محدوده مالی پنجاه تا صد هزار دلار • توپ میان برد به ارزش صد هزار دلار• اسلحه ماشینی DSHK به ارزش ده هزار دلار • اسلحه ماشینی PK به ارزش پنج هزار دلار ماه گذشته بود که یک فعال آمریکایی ـ لیبیایی که با شورای عالی انتقالی رابطه خوبی هم دارد، لیست دومی را در اختیار پنتاگون قرار داد. وی این لیست را لیست درخواستی شبه نظامیان خواند:
کلاه خود. چکمه. جلیقه ضدگلوله. تفنگ دستی. نارنجک. مهمات و...
پنتاگون این درخواست را رد کرد. پنتاگون و دیگر کشورها زمانی که پای کمکهای غیرنظامی به میان میآید، راحت تر برخورد میکنند. با این همه، مبارزان در لیبی لیست خرید جالبی دارند از تسلیحات تا جوارب. اعضای شورای عالی انتقالی لیبی از ایالات متحده خواستهاند که سی میلیارد دلار بلوکه شده قذافی را رفع بلوکه کرده و در اختیار مخالفان قرار دهد. البته مبارزان درخواست انتقال مربی هم دادهاند و اعتقاد دارند که بدون مربی، مبارزان نمیتوانند از این تجهیزات بهترین استفاده را بکنند.
یک عضو ارشد این شورا در این باره میگوید: قذافی با سیب زمینی مردم را نمیکشد بلکه از تسلیحات واقعی استفاده میکند.
منبع: خبر آنلاین