شارژ لپ‌تاپ با آب هم ممکن شد

گازی که کوهن از آن می گوید، مخلوط گاز بوتان و پروپان است دو گاز رایج موجود در کپسول‌های گاز پیکنیکی است. این مخلوط وارد یک تبدیل‌کننده‌ای شده و آنجا با شکافت مولکول‌های بوتان و پروپان، گاز هیدروژن به وجود می‌آید. این گاز در پیل سوختی که از لوله‌های کوچک و باریک سرامیکی تشکیل شده‌، با اکسیژن واکنش نشان می‌دهد و از این راه برق تولید می‌شود.
کد خبر: ۱۷۶۱۵۷
|
۲۹ تير ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۴ 20 July 2011
|
3259 بازدید
سرویس اجتماعی ـ وسایل الکتریکی همراه در زندگی امروزی، امری بدیهی است، ولی داشتن آنها بدون برق شدنی نیست؛ برای نمونه، باید لپ‌تاپ و تلفن همراه را برای شارژ کردن چندین ساعت به پریز برق وصل کرد.

اما به زودی راهکاری جدید توسط کارشناسان روانه بازار می‌شود.
 
به گزارش خبرنگار «تابناک»، افرادی که لپ‌‌تاپ دارند، حتما بارها برایشان پیش آمده که آن را روشن کنند، ولی دستگاه پس از گذشت چند لحظه، دوباره خاموش می شود، چون باتری ندارد و باید با برق شارژ شود.

مشکل اینجاست که پیدا کردن پریز برق، همیشه امکان‌پذیر نیست و نکته منفی دیگر آن که دستگاه باید مدتها به پریز برق وصل باشد تا کاملا شارژ شود و بتوان آن را دوباره با خود حمل کرد.

اما لپ‌تاپ «ساشا کوهن»، مدیر شرکت تازه تأسیس ازلرون این مشکلات را ندارد.

او می‌گوید: «در واقع، این لپ‌تاپ با نوعی باتری کار می‌کند که با گاز شارژ می‌شود؛ مانند این است که شما نوعی باتری معمولی داشته باشید که تا زمانی که مخزن آن سالم باشد، خالی نمی‌شود. عمر این کپسول گاز از باتری معمولی بیشتر است».

گازی که کوهن از آن می گوید، مخلوط گاز بوتان و پروپان از دو گاز رایج موجود در کپسول‌های گاز پیکنیکی است. این مخلوط وارد تبدیل‌کننده‌ای شده و آنجا با شکافت مولکول‌های بوتان و پروپان، گاز هیدروژن به وجود می‌آید. این گاز در پیل سوختی که از لوله‌های کوچک و باریک سرامیکی تشکیل شده‌، با اکسیژن واکنش نشان می‌دهد و از این راه برق تولید می‌شود.

این واکنش‌ها در دمایی با حرارت ۸۵۰ درجه صورت می‌گیرند. از این رو، این کپسول در محفظه‌ای مجهز به عایق حرارتی قرار دارد.

به این ترتیب، کپسولی با ظرفیت ۲۵۰ میلی‌لیتر به بزرگی یک اسپری بدن، قرار است توانایی شارژ یک لپ‌تاپ را برای مدت یک روز داشته باشد. هنگامی که این کپسول خالی می‌شود، می‌توان آن را با کپسولی جدید جایگزین کرد. تاریخ ورود این کالا برای سال ۲۰۱۳ در نظر گرفته شده است.

پیل سوختی، مناسب برای شارژ دستگاه‌های قابل ‌حمل

به گزارش دویچه وله، در عین حال، برخی دیگر از متخصصان بر این باورند که گزینه‌های بهتری هم هست.

اندرو والس، از شرکت آمریکایی سیگنا می‌گوید: «مدل‌ دیگری هم هست که ما آن را برای شارژ دستگاه‌های الکتریکی قابل حمل مناسب‌تر می‌دانیم. این مدل دارای پیل سوختی ‌است که با دمای پایین‌تری کار می‌کند. سوخت این مدل هم با هیدروژن تأمین می‌شود و مزیتش این است که زیاد داغ نمی‌شود».

این پیل سوختی در دمای ۶۰ تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد کار می‌کند، ولی نکته منفی درباره این مدل، درد سر پر کردن مخزن آن با گاز هیدروژن است، ولی شرکت سیگنا برای این مشکل راهکاری پیدا کرده است. این شرکت کپسولی ساخته که در آن پودر سیلیکات ناتریوم وجود دارد که به هنگام تماس این پودر با آب، واکنشی شیمیایی رخ می‌دهد و بر اثر شکافت ملکول‌های آب، گاز هیدروژن آزاد می‌شود. ماده باقی مانده از این واکنش شیمیایی، بی‌رنگ و غیرسمی است.
 
در پایان باید گفت، شرکتی سوئدی نیز می خواهد تا پایان سال جاری از این فن‌آوری برای تولید دستگاهی استفاده کند که برای کوهنوردان در نظر گرفته شده است. کوهنوردان با کمک این دستگاه، خواهند توانست به مدت چندین روز، دستگاه‌ جی‌پی‌اس و ام‌پی‌تری‌پلیر خود را شارژ کنند؛ اما ساخت پیل سوختی از این نوع که قدرت شارژ یک لپ‌تاپ را داشته باشد به دو تا سه سال دیگر زمان نیاز دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات