با هدف ساماندهی گمرکات، 30 درصد از واحدهای گمرکی کشور حذف می شوند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، طبق قانون 106 برنامه پنجم توسعه با اجرای طرح آمایش سرزمینی گمرکات و با در نظر گرفتن شاخص های منطقه ای از جمله نیاز و ضرورت مکانی ، باید گمرکات غیر فعال در یکدیگر ادغام شوند و گمرکات باقی مانده و فعال نیز توسعه و تجهیز یابند.
رئیس کل گمرک ایران در حاشیه بازدید از گمرک پلدشت گفت: تا پایان پارسال شمار گمرکات کشور 167 واحد بود که از ابتدای امسال تاکنون با حذف 5 واحد گمرکی در تهران ، شمار گمرکات کشور به 162 واحد کاهش یافته است.
آقای معمارنژاد افزود: مشخص کردن مناطقی که باید گمرکات مجهز داشته باشند یکی از محورهای دیگر طرح مطالعه آمایش سرزمینی گمرکات استان ها است که با اتمام آن تا پایان سال و ارزیابی و سنجش شاخص های اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و همچنین زیرساخت های صنعتی و کشاوری طرح تجهیز گمرکات کشور اجرا خواهد شد.
در اجرای طرح تجهیز گمرکات کشور با هدف کاهش زمان ترخیص کالا و تشریفات گمرکی ، این واحدها به امکانات پیشرفته از جمله دستگاه های پرتونگاری ، دوربین مدار بسته مجهز می شوند و شبکه الکتریکی در گمرکات توسعه می یابد.
آقای کاظمی مدیر کل برنامه ریزی و بهبود سیستم های گمرک کشور پیشتر گفته بود: مجلس شورای اسلامی برای تجهیز گمرکات کشور بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده است.
آقای معمارنژاد همچنین افزود: برای افزایش مبادلات تجاری ایران و جمهوری آذربایجان تا پایان سال آینده در مرز پلدشت گمرک بین المللی مستقر می شود که با توجه به اینکه رویه های گمرکی در مناطقی که زیر ساخت های لازم از جمله انبار و سالن مسافری و تجاری در آنها ایجاد شده ، اجرا می شوند فراهم کردن این زیر ساخت ها هم اکنون در پلدشت در حال فراهم شدن است که تا پایان سال آینده به پایان خواهد رسید.
جمهوری خود مختار نخجوان در شمال رود خانه ارس بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است که از طریق مرز صنم بلاغی پلدشت با جمهوری اسلامی ایران ارتباط زمینی دارد.