بازدید 10399
10399 بازدید
بر خلاف موضع شورای نظامی مصر؛
حکومت منتخب مصر، چاره ای جز رابطه با ایران ندارد
یکی از ژنرال های حاکم مصری گفته است: شورای عالی نظامی حاکم بر مصر، هیچ اراده ای برای بهبود روابط با ایران ندارد / این در حالی است که برخی رسانه های درونی به محض آگاهی از موضع انتقادی برخی از سیاستمداران مصری ـ که عمدتا وابسته به رژیم سابق مبارک و عربستان سعودی هستند ـ نسبت به ایران، چنین وانمود می کنند که ایران برای ارتباط با مصر در حال منت کشی است.
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۰:۴۲ 27 July 2011
کد خبر: ۱۷۹۸۶۱
| ۰۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۰:۴۲ 27 July 2011
| 10399 بازدید
10399 بازدید
سرویس بین الملل ـ به تازگی یکی از ژنرال های حاکم مصری (بازمانده از دوران مبارک) گفته است: شورای عالی نظامی حاکم بر مصر، هیچ اراده ای برای بهبود روابط با ایران ندارد؛ اما به محض اینکه دولت انتخابی در مصر به قدرت برسد، ناچار است در واکنش به افکار عمومی روابط مصر را با ایران احیا کند.
به گزارش «تابناک»، بنا بر گزارشی که «آسوشیتدپرس»، منتشر کرده است، «محمد العصار» در سخنرانی خود در واشنگتن، با اظهار این نکته افزوده است: پس از سقوط مبارک، ایران به دنبال احیای رابطه با مصر بوده؛ موضوعی که به شدت نگرانی عربستان سعودی و اسرائیل را فراهم کرده است.
در همین باره، «فوار جرجز»، رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه مدرسه اقتصادی لندن درباره چشم انداز روابط ایران و مصر نیز گفته است: بهبود روابط ایران و مصر به این وابسته است که آیا حکومت آینده مصر، سیاست خارجی مستقلی را پیگیری خواهد کرد و یا مانند حکومت مبارک، سیاست خارجی آنان همچنان وابسته باقی خواهد ماند.
وی همچنین افزود: فشارها بر حکومت انتخابی آینده مصر نیز ادامه پیدا خواهد کرد، اما انقلابیون مصری باید بدانند که ایران بخش مهمی از حلقه امنیت منطقه است که باید با آن کشور تعامل کرد.
«عمرو موسی»، دبیر کل سابق اتحادیه عرب نیز که خود را برای انتخابات پارلمانی در مصر آماده می کند، بر این باور است که در آینده، روابط ایران و مصر، روابطی صلح آمیز و بدون تنش خواهد بود.
بنا بر این گزارش، روابط گرم ایران و مصر، موازنه جدیدی از قدرت را در منطقه ایجاد خواهد کرد؛ توازنی که قطعا به ضرر عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی خواهد بود، چنانکه ایران بلافاصله پس از سقوط مبارک برای ارزیابی اراده حاکمان جدید مصر، دو کشتی جنگی به کانال سوئز فرستاد و به دنبال آن، در همان زمان، «العربی» وزیر خارجه وقت مصر نیز اعلام کرد که ایران دیگر دشمن مصر نیست.
این گزارش می افزاید: پس از کمک چهار میلیارد دلاری عربستان سعودی برای احیای اقتصادی مصر در ماه جولای، ولی موضع مصر نیز ناگهان تغییر کرد و وزیر خارجه این کشور اعلام نمود: ایران باید ملاحظات امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس را رعایت کند.
از سویی، «الی شیکد»، سفیر سابق رژیم صهیونیستی در مصر نیز اعلام کرده است: این رژیم نیز به دقت مناسبات ایران و مصر را دنبال خواهد کرد و در صدد است، مانع نفوذ بیشتر ایران در کشورهای منطقه شود.
در هر صورت درباره احیای رابطه ایران و مصر دو نکته هست:
نکته نخست اینکه برخی رسانه های خارجی و بعضا داخلی به محض آگاهی از موضع انتقادی برخی از سیاستمداران مصری ـ که عمدتا وابسته به رژیم سابق مبارک و عربستان سعودی هستند ـ نسبت به ایران، چنین وانمود می کنند که ایران برای ارتباط با مصر در حال منت کشی است، در حالی که چنین بحثی در روابط میان کشورها ـ که بنا بر هزینه ـ فایده صورت می گیرد ـ مطلبی بی پایه است.
در واقع آنچه تعیین کننده روابط کشورهاست منافع ملی، روح جمعی ملت ها و اراده آنان برای برقراری ارتباط با دیگران و همچنین تشخیص مقامات کشورهاست و مسائل خرد در این میان بی اهمیت است و در این میان، تردیدی نیست که روابط ایران و مصر، بازی سیاست در منطقه را تغییر خواهد داد.
نکته دوم آن که هم اکنون توجه نخبگان مصری، به بازی کردن در دایره منافع ملی مصر و بدون وابستگی به هر قدرت خارجی معطوف است، به ویژه آن که تجربه وابستگی مصر به قدرت های غربی و تنظیم مناسبات این کشور با دیگر کشورها بر پایه ملاحظات غرب، نشان داد که تا ملت ها استقلال واقعی نداشته باشند، هیچ گاه نخواهند توانست منافع ملی کشورهایشان را برآورده کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.