سرویس بین الملل ـ از آغاز تظاهرات خیابانی جوانان انگلیسی در چند شهر بزرگ این کشور، تاکنون پلیس انگلیس نه تنها بیش از هزار نفر از معترضان را دستگیر کرده، بلکه اتهاماتی را متوجه آنان نموده که ناگزیر این افراد را به محاکم جنایی خواهد فرستاد.
به گزارش «تابناک»،
اعتراضات جوانان انگلیسی نزدیک به چهار روز است که این کشور را دچار یک بحران گسترده نموده، به گونه ای که بار دیگر خاطره تظاهرات جوانان این کشور در دهه 80 میلادی برای مردم انگلستان زنده شده است.
بنا بر این گزارش، پلیس انگلستان هم اعلام کرده است که در مقابل معترضان از گلوله استفاده خواهد کرد؛ خبری که رسانه های انگلیسی «گاردین، دیلی تلگراف و ایندیپندنت» نیز آن را پوشش داده اند. این در حالی است که شب گذشته سه تن از معترضان در شهر بیرمنگام نیز کشته شده اند و بنا بر اخبار رسیده، یک خودرو که هنوز هویت سرنشینان آن مشخص نشده، با زیر گرفتن سه نفر در بیرمنگام، باعث کشته شدن آنان شده و از سویی، مقامات پلیس نیز از مجروح شدن چندین نیروی پلیس در درگیری ها خبر داده اند.
بر این اساس، دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور که تعطیلات تابستانی خود را نیمه کاره رها کرده، از پالمان این کشور درخواست کرد تا جلسه ای را برای بررسی اوضاع در انگلستان اختصاص دهند.
ایندیپندنت هم گزارش داد: بررسی های اولیه در جریان مرگ جوانی که اعتراضات اولیه در واکنش به قتل وی صورت گرفته است، نشان داده که پلیس مقصر بوده و این جوان، شلیکی به سوی پلیس نداشته است.
در این میان، این روزنامه هم به بررسی واکنش های دیگر کشورها به حوادث لندن پرداخته و نوشته که ایران خواستار اعزام گروه های حقوق بشر به انگلستان شده است.
این روزنامه همچنین افزوده است: باید مواضع ایران را در این روزها به دقت بررسی کرد!
در همین حال، شبکه تلویزیونی «سيانان» نیز از احتمال قطع شبکه ارسال پيامک و هک شدن پايگاههاي اينترنتي شبکههاي اجتماعي در انگليس براي مهار ناآراميها خبر داد و اعلام کرد: احتمال استفاده از ارتش در اين کشور براي حل ناامني هست.
همچنین برخی مقامات انگلیسی برای مدیریت بهتر اوضاع، خواستار بازگرداندن نیروهای ارتش این کشور از عراق و افغانستان شده اند تا بلکه بتوانند فضا را کنترل کنند.
از سویی، مشاور سابق شهردار لندن با «ابلهانه» خواندن انتساب ناآرامیهای اخیر انگلیس به تبهکاران گفت: تبعیض نژادی در پلیس بیداد میکند، شمار سیاهپوستانی که در بازداشتگاهها جان میبازند، بسیار بیشتر از سفیدپوستان است.
«لی جاسپر» افزود: ساکنان محله هایی در انگلیس که به تازگی ناآرام شده است، فقیر هستند. آنها شاهد شکاف اقتصادی و اجتماعی شدید در کشور هستند و می بینند شماری از اعضای پارلمان انگلیس از امتیازهای بسیاری بهره مندند؛ اما آنها از کمترین های زندگی بی بهره اند، در عین حال، آنها شاهد بروز رسوایی هایی چون شنود مکالمات تلفنی هستند.
با این اوصاف، ساده لوحانه و ابلهانه است که اگر پنداشته شود، ناآرامی های اخیر در انگلیس، تنها به دلیل اقدامات مشتی تبهکار است.
گفتنی است، پس از بحرانی شدن اوضاع در انگلستان، برخی از کشورهای اروپایی، از شهروندان خود خواسته اند که از سفر به انگلستان خودداری کنند.