میزان سرمایه «ثروتمندترین کمپانی» جهان

اپل در دهه ۱۹۹۰ رو به افول بود، تا این‌ که در سال ۱۹۹۷ با بازگشت دوباره «استیو جابز» به این کمپانی‌ که با ارایه محصولاتی بی‌نظیر همراه بود، دوباره احیا شد و با شتابی فزاینده تا امروز، چنان پیش رفته که هیچ کمپانی تکنولوژیک دیگری توان رقابت با آن را ندارد.
کد خبر: ۱۸۳۳۵۷
|
۲۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۷ 13 August 2011
|
4268 بازدید
سرویس اجتماعی ـ کمپانی اپل، تولیدکننده بزرگ محصولات انقلابی کامپیوتری، در سی‌وپنجمین سال عمر خود با به حاشیه راندن همه کمپانی‌های غول دنیا در همه حوزه‌های بزرگ پول‌ساز، ثروتمندترین و ارزشمندترین کمپانی موجود در جهان شد.

اپل که در سال ۱۹۷۶ توسط استیو جابز پایه‌گذاری شد، اکنون در سال ۲۰۱۱ با کنار زدن اگزون موبیل، غول نفتی آمریکا، عنوانی را از آن خود کرده که پیش از این کمپانی‌های دیگری نظیر مایکروسافت و جنرال‌الکتریک در اختیارش داشتند.

به گزارش دویچه‌وله، از سال ۲۰۰۵ تا کنون، این عنوان در اختیار اگزون موبیل بوده. پترو چاینا، بزرگترین کمپانی چینی در حوزه انرژی و پترو براس، کمپانی نفتی برزیلی، از دیگر رقبای جدی اپل برای به دست آوردن عنوان «ثروتمندترین کمپانی جهان» بوده‌اند. به همین دلیل، می‌توان این رکورد اپل را سبقت تاریخی نوآوری‌های تکنولوژیک از کمپانی‌های نفتی و غول‌های‌ حوزه انرژی در جهان دانست.

این ارزش سهام کمپانی اپل است که امروز نشان می‌دهد از همه رقبای جهانی خود پیشی گرفته است. به ‌رغم سقوط ارزش سهام در هفته‌های اخیر در بازارهای بورس جهان، هر سهم این کمپانی نزدیک به ۳۶۴ دلار ارزش دارد و سرمایه تجاری آن چیزی نزدیک ۳۳۷ میلیارد دلار برآورد شده است.

اپل سال گذشته با سبقت گرفتن از مایکروسافت، تبدیل به بزرگترین، قدرتمندترین و موثرترین بازیگر حوزه فن‌آوری در آمریکا شد و حالا کمپانی استیو جابز که پانزده سال پیش برای بقا می‌جنگید و با شرایطی دشوار روبه رو شده بود، در صدر جایگاه کمپانی‌های متمول دنیا قرار گرفته است.

اپل؛ پولدارتر از دولت آمریکا

اپل در دهه ۱۹۹۰ رو به افول بود، تا این‌که در سال ۱۹۹۷ با بازگشت دوباره استیو جابز به این کمپانی‌ که با ارائه محصولاتی بی‌نظیر همراه بود، دوباره احیا شد و با شتابی فزاینده تا امروز، چنان پیش رفته که هیچ کمپانی تکنولوژیک دیگری توان رقابت با آن را ندارد.

در شرایطی که دولت آمریکا با بحران افزایش سقف بدهی‌ها روبه روست، خبری درباره کمپانی اپل، چشم اقتصاد جهان را خیره کرد: اپل حتی از دولت آمریکا هم نقدینگی بیشتری دارد.
بنا بر گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا، ذخایر نقدی دولت این کشور که متمول‌ترین دولت جهان است، ۷۳/۸ میلیارد دلار است، در حالی که این رقم در پایان ماه ژوئن برای کمپانی اپل، بزرگترین کمپانی تکنولوژیک موجود در جهان ۷۶/۲ میلیارد دلار بوده است.

تنها در سه ماه گذشته، اپل بیش از سی میلیارد دلار درآمد داشته و ۹/۳ میلیون دستگاه آی‌پد و ۲۰/۳ میلیون دستگاه آی‌فون فروخته است. به این ترتیب در سه ماه گذشته، سود اپل نسبت به مدت مشابه سال پیش ۱۲۵ درصد افزایش یافته است. در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در حالی که جهان با بحران شدید اقتصادی دست به گریبان بود، درآمد اپل ۵۲ درصد افزایش یافت و به ۶۵ میلیارد دلار رسید.

راز موفقیت: «سس محرمانه» و جادوی استیو جابز

موفقیت اپل از هنگامی در روندی همواره فزاینده و در سیری اکیدا صعودی قرار گرفت که برنامه‌ریزی‌های استراتژیک خود را تغییر داد. اپل حالا بر پایه نیاز کاربران و تقاضای موجود در بازار برنامه‌ریزی نمی‌کند و برای کاربران جهان نیازهای جدید تعریف می‌کند.

استراتژی‌های اپل و «سس محرمانه»ای که کمپانی بر اساس آن اداره می‌شود، از عوامل اصلی این موفقیت همواره فزاینده‌اند. «سس محرمانه»، همان منشأ طراحی‌های بی‌نظیر و هوش‌ربای محصولات اپل است که استیو جابز از آن با عنوان «هنر و تکنولوژی لیبرال» یاد می‌کند.

آی‌فون، گوشی هوشمند این کمپانی و آی‌پد، تبلت جادویی استیو جابز که پیش‌بینی می‌شود، فروش آن تا پایان سال ۲۰۱۱ به ۴۴ میلیون دستگاه برسد، نشان داد که چگونه این کمپانی می‌تواند محصولاتی انقلابی به جهان عرضه کند و در چشم ‌به هم ‌زدنی همه دنیا را وسوسه کند که یکی از آنها را تهیه کنند.

گذشته از این، آن‌ گونه که برایان مارشال، تحلیلگر اقتصاد تکنولوژی به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته، «اپل سودی به سرمایه‌گذاران خود می‌دهد که پیش از این هرگز دیده نشده بود».

اما چرا رقابت با اپل تقریبا غیرممکن است؟

«بن باجارین»، تحلیلگر دنیای فن‌آوری در مجله تایم می‌نویسد: «اپل در واقع متشکل از چهار کمپانی مستقل است: بخش نرم‌افزار، بخش سخت‌افزار، بخش خدماتی و بخش خرده‌فروشی از طریق اپل استور. بیشتر کمپانی‌های تکنولوژیک حداکثر می‌توانند در یک یا دو بخش از آنها موفق عمل کنند، در حالی که در اپل هر چهار بخش، هارمونیک مشغول کارند».

رشد اپل با رشد کمپانی‌های نفتی قابل مقایسه نیست. اپل مانند اگزون موبیل وابسته به بهای نفت و اکتشاف میادین جدید نفتی نیست. آنچه این کمپانی را به این‌جا رسانده، تنها و تنها نوآوری‌های تکنولوژیک است و ساخت ابزارهایی که مردم برای داشتنش به هر دری می‌زنند؛ فارغ از این‌که جهان گرفتار رکود اقتصادی باشد یا نه، اپل مشتری‌های خاص خود را در سراسر جهان خواهد داشت؛ مشتری‌هایی چنان پروپاقرص، که او را به جایگاه «ثروتمندترین کمپانی موجود در جهان» رسانده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟