اعدام با داروي صرع

اين دارو در سه مرحله جان محكوم را مي‌گيرد. تزريق داروي اول محكوم را بي‌هوش مي‌كند. داوري دوم او را فلج مي‌كند و تزريق داروي سوم باعث مي‌شود قلب محكوم از تپش باز بايستد.
کد خبر: ۱۸۴۸۰۲
|
۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۹ 20 August 2011
|
12627 بازدید
تهران امروز: اجراي يك حكم اعدام در آمريكا با استفاده از دارويي خاص جنجال‌هايي را در پي داشته است.

قرار است در ايالت ويرجينيا مردي به جرم قتل و تجاوز با تزريق داروي‌هاي مرگبار اعدام شود. جري جكسون قاتلي است كه زن 88 ساله‌اي به نام روت فيليپس را به قتل رسانده است اما آنچه باعث شده است اعتراض‌ها درمورد اين اعدام بالا بگيرد اين است كه كمبود داروهايي كه در گذشته از آنها در ایالات متحده برای این شیوه از اعدام استفاده می‌شد، باعث شده است كه مسئولين براي اجراي اين حكم اعدام از يك داروي صرع كه محصول شركت هلندي «لوندبك» است استفاده كنند. اين شركت دارويي ضمن ابراز مخالفت با اين كار، اين نوع استفاده از اين دارو را «ناراحت كننده» خوانده است.

«پنتو باربیتال» نام دارويي است كه قرار است براي اعدام جكسون از آن استفاده شود. اين دارو براي بيماران مبتلا به صرع حاد تجويز مي‌شود. مقام‌هاي اجراي احكام ايالت ويرجينيا اين دارو را پيش از اعمال كنترل‌هاي شديد از سوي شركت

توليد كننده هلندي تهيه كرده‌اند. اين شركت اگرچه به استفاده از محصولش در اجراي حكم اعدام به شدت اعتراض كرده اما با صدور بيانيه‌اي گفته است كه با توجه به نيازهاي درماني به اين دارو، توليد آن را متوقف نخواهد كرد.

دادگاهي در سال 2002 جري جكسون را در يك فقره قتل عمد، يك فقره تجاوز جنسي و اتهام‌هاي ديگر كه همه مرتبط با مرگ خانم روت فيليپس بود، مجرم شناخته و او را به اعدام محكوم كرد. گفته مي‌شود جكسون به قصد سرقت، از پنجره دستشويي وارد خانه خانم فيليپس شده و سپس در حين تجاوز، با بيدار شدن قرباني او را به قتل رساند. درآستانه اعدام اين قاتل سنگدل، بسياري از توليدكنندگان دارو تلاش‌هاي وسيعي را براي جلوگيري از استفاده از محصول‌هاي توليدي آنها در اجراي احكام اعدام آغاز كرده‌اند.

گفته مي‌شود در برخي ايالت‌هاي آمريكا، به دليل ناياب شدن داروهاي مورد استفاده در اعدام‌ها، آزمايش‌هايي براي استفاده از تركيب‌هاي ديگري براي اعدام محكومان انجام شده است. براساس آمار رسمي، از مجموع ۵۰ ایالت، ۳۴ ایالت آمریکا هنوز حكم اعدام را اجرا مي‌كنند. بسياري از اين ايالت‌ها از جمله ويرجينيا تركيبي از سه نوع داروي تزريقي را براي اعدام محكومان استفاده مي‌كنند.

اين دارو در سه مرحله جان محكوم را مي‌گيرد. تزريق داروي اول محكوم را بي‌هوش مي‌كند. داوري دوم او را فلج مي‌كند و تزريق داروي سوم باعث مي‌شود قلب محكوم از تپش باز بايستد. در اين فرآيند، داروي اول نقش بسيار مهمي برعهده دارد چون داروي اول به عنوان بي‌هوش كننده استفاده مي‌شود و اگر اين دارو اثر نكند، مراحل بعدي براي فرد محكوم به اعدام بسيار دردناك خواهند بود.

 اين ايالت‌ها براي سال‌هاي متمادي از«سدیم تیوپنتال» براي مرحله اول فرآيند اعدام استفاده مي‌كردند اما تنها شركت توليد كننده اين دارو در ايالات متحده توليد اين محصول را در سال 2010 متوقف كرد. براي رفع اين مشكل برخي از ايالت‌ها اقدام به وارد كردن آن از بريتانيا كردند اما دسامبر سال 2010 صادرات اين دارو از بريتانيا نيز ممنوع شد.

با نایاب شدن سديم تیوپنتال حالا این ایالت‌ها به داروی پنتو باربیتال متوسل شده‌اند. از آغاز سال جاری میلادی تا کنون، ۲۳ نفر با استفاده از این دارو در ایالات متحده اعدام شده‌اند که اعتراض شدید شرکت سازنده را در پی داشته است.

لوندبک از ماه گذشته مقررات نظارتی شدیدی را بر توزیع این دارو به مرحله اجرا گذاشت تا از فروش آن به زندان‌ها در ایالت هایی که حکم اعدام را اجرا می‌کنند، جلوگیری کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات