اشتغال ۲۰ هزار نفر در تجارت البسه تاناکورا
نماینده مردم مهاباد در مجلس با بیان این که حدود ۲۰ هزار نفر از مردم این شهر از تجارت البسه تاناکورا ارتزاق می کنند، گفت: نبود فرصت‌های شغلی مناسب در مناطق مرزی و به‌ویژه مهاباد موجب شده است حدود چهار هزار خانوار از واردات و خرید و فروش البسه تاناکورا از ترکیه و کردستان عراق امرار معاش کنند.

به گزارش خانه ملت، "جلال محمودزاده" گفت: هم‌اکنون شهرستان مهاباد در جنوب استان آذربایجان‌غربی به پایتخت البسه دسته دوم و تاناکورای کشور تبدیل شده است.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلای تأکید کرد: نزدیک به چهار هزار خانوار در این شهرستان به‌صورت مستقیم از تجارت البسه تاناکورا و دسته دوم ارتزاق می‌کنند که این آمار در قیاس با جمعیت مهاباد قابل تأمل است.


وی با بیان این‌که در سال‌های گذشته البسه تاناکورا تنها از مرزهای شرقی و استان سیستان و بلوچستان وارد کشور می‌شد، گفت: هم‌اکنون تمام البسه تاناکورا از دو مرز شرقی در ایران‌شهر سیستان و بلوچستان و همچنین مهاباد در آذربایجان شرقی وارد کشور می‌شود که حجم ورود این کالا از ترکیه و کردستان عراق به مراتب بیشتر از مناطق شرقی کشور است.

محمودزاده تصریح کرد:  نبود فرصت‌های شغلی مناسب در مناطق مرزی کشور و به‌ویژه در شهرستان مهاباد، تجارت البسه تاناکورا و قاچاق این محصول به کشور را گسترش داده است؛ به طوری که که هم‌اکنون حدود ۲۰ هزار نفر از جمعیت مهاباد در بازارچه‌های رسمی به خرید و فروش این البسه مشغول هستند.

وی، خرید و فروش البسه تاناکورا در مهاباد را رسمی و تحت نظارت سازمان‌های دولتی خواند و گفت: شهرداری این شهر بازارچه‌هایی را برای خرید و فروش البسه تاناکورا ایجاد کرده است و با دریافت مبلغ ۳۰ میلیون تومان این مغازه‌ها را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: خرید و فروش و مصرف این البسه از سال‌های گذشته در ایران رواج داشته و تا به امروز مشکلی را از نظر بهداشتی در کشور ایجاد نکرده است.


وی با بیان این‌که جلوگیری از ورود و خرید و فروش البسه تاناکورا در مهاباد موجب اعتراض اقشار وسیعی از ساکنان این شهر می‌شود، گفت: اگر دستگاه‌های متولی به دنبال کنترل و محدودیت خرید و فروش این نوع البسه در کشور هستند، ابتدا باید برای نزدیک به ۲۰ هزار نفر از جمعیت مهاباد شغل ایجاد کنند و سپس این افراد را از واردات و خرید و فروش این کالا منع و محروم کنند.

محمودزاده تأکید کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته هیچ اقدامی برای بالا بردن سطح اشتغال در شهر مهاباد انجام نشده و بیکاری جوانان در این شهر به معضل جدی و نگران کننده‌ای تبدیل شده است.

وی، واردات البسه تاناکورا از ترکیه و کردستان عراق را امری طبیعی و ضروری خواند و ادامه داد: هم‌اکنون جوانان تحصیلکرده مهاباد به علت نبود فرصت‌های شغلی و تنها برای تأمین معیشت خود ناچار به ورود البسه تاناکورا از ترکیه و کردستان عراق هستند.

نماینده مردم مهاباد در مجلس افزود: جلوگیری از ورود و خرید و فروش البسه تاناکورا در مهاباد تنها قاچاق کالاهای غیرمجاز مانند سیگار و مشروبات الکلی را در این منطقه همانند مناطق مرزی دیگر در غرب کشور، گسترش می‌دهد.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین