سرویس اجتماعی ـ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مصاحبهای که دیروز در برخی از رسانههای عمومی بازتاب یافت، اعلام کرد: صرف پرداخت پول، مجوزی برای ورود افراد به دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای رسمی کشور نیست و اصلا این گونه نیست که هر کسی بخواهد پول بدهد و برود و در کلاس درس دکترا بنشیند.
کامران دانشجو در این مصاحبه تأکید کرد: تنها داوطلبانی میتوانند با پرداخت شهریه، دانشجوی دکترا شوند که در آزمون نیمه متمرکز دکترا شرکت کرده و رتبه آورده باشند.
وی درباره برخی انتقادات نسبت به پذیرش دانشجوی پولی در مقطع دکترا، گفت: آنچه برخی رسانهها دارند به نام دانشجوی دکترای پولی عنوان میکنند، همان دانشجوی دکترای مازاد بر ظرفیت است. این دانشجویان باید شهریه پرداخت کنند، ولی تأکید میکنم که هر کسی نمیتواند با پرداخت شهریه، دانشجوی دکترا شود، بلکه فردی که با پرداخت شهریه دانشجوی دکترا میشود، حتماً باید در آزمون نیمه متمرکز دکترا، رتبهای به دست آورده باشد؛ برای نمونه، اگر ظرفیت پذیرش روزانه در یک رشته پنجاه نفر باشد، نفر پنجاه و یکم میتواند با پرداخت شهریه وارد دوره دکترا شود.
حال با توجه به آنچه جناب دانشجو مدعی شده، به وی توصیه می شود، تنها به عنوان یک نمونه، از رییس دانشگاه شهید بهشتی که یکی از معتبرترین دانشگاههای رسمی کشور است، درباره چگونگی جذب دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی در شعبه دانشگاه شهید بهشتی در دبی بپرسد.
در این شعبه که با هدف جذب دانشجویان خارجی راهاندازی شده، تاکنون چند نفر غیر ایرانی جذب شده و به تحصیل اشتغال دارند؟
به بیان روشنتر، جناب وزیر، آیا خبر دارد که هماکنون چه تعداد از مدیران شرکتهای تجاری خصوصی ایرانی و کارمندان ارشد دستگاههای دولتی ایران و یا نمایندگان مجلس کشورمان و... در دانشگاه شهید بهشتی شعبه دبی برای کسب مدرک دکترا و فوق لیسانس اقدام کردهاند؟
کدام یک از این آقایان در آزمون نیمهمتمرکز دکترا شرکت کرده و رتبه آوردهاند؟ این آقایان به جز پرداخت پول، چه شرطی داشتهاند که با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مدرک رسمی فوق لیسانس و دکترای تخصصی، یکی از معتبرترین دانشگاههای ایران را در دبی دریافت کرده و یا خواهند کرد؟
آقای وزیر، آیا شعبه دانشگاه شهید بهشتی در دبی، عملا یکی از حیاط خلوتهایی نیست که در بیرون از کشور، مشغول ارایه مدارک رسمی تحصیلات عالی داخل کشور است؟ آن هم به کسانی که در کنکورهای داخلی نتوانستهاند حدنصاب قبولی به دست آورند، ولی با پرداخت پول در کلاس دکترا، آن هم در یک کشور خارجی در کلاس دکترا نشسته اند!
گفتنی است، شاید دیگر بروز چنین مواردی برای مردم، عادی شده باشد، اما قطعا انکار آن در روز روشن آن هم از سوی وزیر مربوطه، بسیار دردآور خواهد بود، ولی به هر حال، امیدواریم جناب وزیر، دستکم برای تنویر افکار عمومی و رفع شبهاتی که در شعبه دانشگاه شهید بهشتی در دبی مطرح است، پاسخ قانع کننده ای داشته باشد.