شرق: مرد ورشكستهاي كه براي فرار از مشكلات مالي با همدستي برادرش سكههاي طلا را جعل ميكرد و در بازار ميفروخت، در كارگاه خانگياش دستگير شد.
اين پرونده 29مرداد با شكايت يك طلافروش در شعبه اول دادياري دادسراي ناحيه 14 تهران به جريان افتاد و مرد مالباخته گفت: «من در خيابان پيروزي طلافروشي دارم و مدت طولاني است كه در اين شغل هستم و در اين مدت، مشكل حادي پيش نيامده بود تا اينكه ساعت چهار بعدازظهر دو روز قبل، جواني حدودا 25ساله به مغازهام آمد و گفت،تعدادي سكه يكگرمي دارد و ميخواهد آنها را بفروشد.
من 12عدد از سكهها را به قيمت روز از او خريدم. چون سكهها برچسب معتبر داشت، در زمان خريد، وكيوم كارتها را باز نكردم و به همان صورت تحويل گرفتم و قيمت سكهها را پرداخت كردم، اما در بررسيهاي بعدي فهميدم سكهها تقلبي هستند. آرم، برچسب و همه مواردي كه براي طلافروش باتجربهاي مثل من ميتوانست مهم و شكبرانگيز باشد، بسيار ماهرانه درست شده بود و تنها موردي كه ميتوانست من را از جعلي بودن اين سكهها مطمئن كند، خارج كردن آنها از وكيوم بود كه من اين كار را نكردم.»
اين پرونده به دستور داديار خاكفر در اختيار كارآگاهان مبارزه با جعل و كلاهبرداري پايگاه ششم پليس آگاهي تهران قرار گرفت و به دليل اهميت موضوع و احتمال فروش گسترده سكههاي جعلي در بازار تيم ويژهاي مسووليت تحقيق در اين رابطه را برعهده گرفت.
در گام اول از آنجا كه طلافروشي به دوربين مداربسته مجهز بود، تصوير متهم به عنوان مهمترين سرنخ ضميمه پرونده شد و كارآگاهان كه احتمال ميدادند متهم فردي سابقهدار است به بررسي آلبوم مجرمان حرفهاي پرداختند ولي از اين طريق به نتيجه نرسيدند به همين دليل در مرحله بعد به تعدادي از اماكن، ادارهها و مراكزي كه ميتوانست در شناسايي متهم كمك كند، مراجعه كردند.
در حالي كه اين معما هنوز حل نشده بود، چندين شكايت ديگر از سوي شهروندان، به ويژه صاحبان طلافروشي و صرافيها به پايگاه ششم و ساير پايگاههاي پليس آگاهي اعلام شد كه با توجه به نوع جعل به نظر ميرسيد در اغلب اين پروندهها جاعلان، همان افراد تحت تعقيب پرونده نخست باشند. در حالي كه تلاشها براي دستگيري متهمان ادامه داشت، پايگاه بسيج يكي از مساجد در شرق تهران فروشنده سكههاي جعلي را كه جواني 24ساله به نام محمد است، شناسايي كرد و محل سكونت او تحت نظر گرفته و او روز 20شهريور بازداشت و به پليس آگاهي منتقل شد.متهم در بازجوييها اعتراف كرد سكهها را از فردي به نام «مجيد» تحويل گرفته اما از نشاني خانه يا محل كارش هيچ اطلاعي ندارد.
به اين ترتيب، تحقيقات ادامه يافت تا اينكه روز 22 شهريور مخفيگاه و محل كار دو برادر به نامهاي «مجيد 38ساله» و «احمد 40ساله» در محدوده خيابان 17شهريور شناسايي شد و ماموران در شرايطي كه به نظر ميرسيد آن دو جاعلان اصلي سكهها هستند با هماهنگي داديار پرونده، اين دو برادر را در منزل پدريشان كه به كارگاهي مجهز براي ضرب و جعل سكه طلا و برچسبهاي مربوطه تبديل شده بود، دستگير كردند و از آنجا هزاران برچسب به همراه دستگاههاي مربوط به پرس و چاپ و... كشف و ضبط شد.
«مجيد» و «احمد» كه زمان ورود كارآگاهان پليس به كارگاهشان در حال جعل سكه بودند، بعد از انتقال به پليس آگاهي به جرمشان اقرار كردند.
«مجيد» در اعترافاتش گفت: « حدود 20سال است كه در كار طلاسازي فعاليت دارم و چند وقتي است به دليل بدهكاري و برگشت خوردن چكهايم، ورشكست شدهام و بعد از اينكه تمامي اقداماتم براي جلب رضايت طلبكاران و جبران ضرر و زيان به نتيجه نرسيد، به اين فكر افتادم تا با جعل سكه مشكلات ماليام را حل كنم.»
بنابر اين گزارش، بازجويي از متهمان همچنان ادامه دارد.
سرهنگ عباسعلي محمديان، رييسپليس آگاهي تهران با تاييد اين خبر گفت: تحقيقات درباره جزييات پرونده، از قبيل ميزان و تعداد توزيع در سطح تهران و زمان شروع به اين كار و ساير اتهامات آنان ادامه دارد و از تمامي شهروندان كه اقدام به خريد سكههاي تقلبي كردهاند، دعوت ميشود براي بررسي شكايات آنان به پايگاه ششم پليس آگاهي تهران يا شعبه يكم دادياري دادسراي شهيد محلاتي (ناحيه 14 – واقع در بلوار ابوذر) مراجعه كنند. سرهنگ محمديان در پايان به شهروندان و صاحبان طلافروشيها و صرافيها توصيه كرد در زمان خريد و فروش انواع سكه به برچسب و... اعتماد و اكتفا نكنند و براي خريد حتما به مراكز اعلام شده و معتبر مثل بانكها بروند و از دستفروشها خريد نكنند.