حشیش جایگزین شیشه و کراک؛

اعتیاد، عامل اصلی بی‌خانمانی زنان پایتخت

بنا بر آمار از 722 نفر زن بی‌خانمانی که در ماه‌های نخست امسال توسط شهرداری تهران جمع‌آوری شده‌اند، 80 درصد آنها، معتادین به مواد مخدر هستند که از میان آنها، 50 درصد معتاد پرخطر شناسایی شده‌اند. این آمار در مقایسه با سال گذشته در تهران که 385 نفر از زنان بی‌خانمان جمع‌آوری شدند، رشد دو برابری را نشان می‌دهد.
کد خبر: ۱۹۴۶۱۷
|
۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۲ 04 October 2011
|
19457 بازدید
سرویس اجتماعی «تابناک» ـ بنا بر مطالعات و تحقیقات انجام شده از سوی سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران، عامل اصلی بی‌خانمانی زنان در پایتخت، اعتیاد است، چرا که بیشتر زنانی که در تهران دچار اعتیاد می‌شوند، به دلیل موضوعات فرهنگی از محیط خانواده و اجتماع طرد شده و دیگر خانواده، آنان را در جمع خود پذیرا نیست.

معاون خدمات اجتماعی شهرداری تهران در این باره گفته است: بنا بر آمار، از 722 نفر زن بی‌خانمانی که در ماه‌های نخست امسال توسط شهرداری تهران جمع‌آوری شده‌اند، 80 درصد آنها، معتادین به مواد مخدر هستند که از میان آنها، 50 درصد معتاد پرخطر شناسایی شده‌اند؛ این آمار در مقایسه با سال گذشته در تهران ـ که 385 نفر از زنان بی‌خانمان جمع‌آوری شدند ـ رشد دو برابری را نشان می‌دهد.

رضا جایگیری، معاون خدمات اجتماعی شهرداری تهران در گفت‌وگو با «تابناک» با اشاره به اینکه این زنان، انواع گوناگونی از مواد مخدر را مصرف می‌کردند، افزود: برابر تحقیقات انجام شده، اعتیاد تزریقی در زنان کمتر از مردان است و در یکی دو ماه اخیر، مصرف شیشه و کراک که در گذشته در میان زنان بسیار شایع بود، به دلیل تبلیغات درباره مضرات جبران ناپذیر آن کاهش یافته و در مقابل، گرایش به حشیش افزایش داشته است.

جایگیری گفت: زنان بی‌خانمان پس از جمع‌آوری از سطح شهر، به سامانه سرای زنان منتقل و پس از تشکیل پرونده و انجام تست اعتیاد، حکم قضایی برای آنها صادر شده و بیشتر آنان به دلیل مصرف مواد مخدر به کمپ‌های ترک اعتیاد منتقل می‌شوند.

وی با بیان اینکه هم اکنون کمپ ویژه معتادین پر خطر زن نداریم، افزود: مجبوریم این زنان را در مراکز درمانی خودمان نگهداری کنیم تا اعتیادشان را به کمک روانشناسان و کادر پزشکی که داریم، ترک کنند.

هرچند معاون خدمات اجتماعی شهرداری تهران اعلام می‌دارد، جمع‌آوری زنان بی‌خانمان و ساماندهی اولیه آنها، وظیفه شهرداری تهران است، بر این باور است که پس از این کار، باید دستگاه‌های ذیربط به وظیفه اسلامی و انسانی خود رفتار کرده و این افراد را از شهرداری تحویل گرفته و به سامان‌دهی آنها بپردازند؛ اما چون دستگاه‌های مربوطه در این زمینه فعال نیستند، بناچار شهرداری مجبور است، مدت طولانی‌تری آنها را در مرکز خود نگهداری کند.

وی با تأکید بر اینکه این افراد پس از ترک اعتیاد جهت فعالیت‌های اجتماعی، نیازمند شرایط مناسبی برای زندگی و اشتغال هستند، گفت: با توجه به اینکه برای این افراد زمینه‌های مناسب فراهم نمی‌شود؛ بنابراین، زمینه برگشت آنها به محل‌های قبلی و مصرف دوباره مواد مخدر فراهم می‌شود.

جایگیری خاطرنشان کرد: وزارت کار و سازمان فنی و حرفه‌ای، موظف هستند برای این افراد فضای کار ایجاد کنند و دستگاه‌های حمایتی نیز باید اقدامات حمایتی خود را به نحو احسن در قبال این افراد به انجام برسانند تا فعالیت‌های انجام گرفته توسط شهرداری تخریب نشود.

«پانته‌ آ»، یکی از زنان بی‌خانمان است که توسط شهردای تهران به سرای زنان منتقل شده است.
وی در این باره می‌گوید: به دلیل اعتیاد به مواد مخدر و مصرف مداوم آن، خانواده‌ام از من قطع امید کرده و به همین دلیل از آنان رانده شدم. مدت‌ها با خرید و فروش مواد مخدر، زندگی می‌گذراندم و کارم پرسه زدن در پارک‌ها و خیابان‌های سطح شهر بود تا اینکه مصرف شخصی‌ام از مواد مخدر، بیشتر از درآمدم شد و مجبور شدم در پارک‌ها و خیابا‌ن‌ها، شب و روزم را بگذرانم.

به همین دلیل، وضعیت اسفباری پیدا کردم، به گونه‌ای که شب‌ها روی صندلی پارک‌ها و یا روی مقوایی در کنار جوی آب می‌خوابیدم و برای سیر کردن شکم خود، مجبور به گدایی و گشتن در سطل‌های زباله بودم، اما پس از آنکه توسط شهرداری تهران به این مرکز معرفی شدم، جای امنی برای زندگی پیدا کرده و تلاش دارم که اعتیاد خانمان‌سوزم را ترک کرده و اگر بتوانم پاک و بدون آلودگی به آغوش خانواده‌ام بازگردم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟