تصویب طرح کاهش رابطه با انگلیس+ تکمیلی

بررسی طرح دو فوریتی کاهش روابط با انگلیس در دستور کار امروز مجلس بود که به تصویب نهایی مجلس رسید. تصویب این طرح با فریاد «مرگ بر انگلیس» نمایندگان همراه شد. 179 رأي موافق در مقابل چهار رأي مخالف و یازده رأي ممتنع، نشان‌دهنده موضع هماهنگ نمايندگان در تصويب اين طرح بود.
کد خبر: ۲۰۶۳۴۲
|
۰۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴ 27 November 2011
|
13453 بازدید
نمایندگان مجلس با کلیات طرح دوفوریتی کاهش روابط با انگلیس موافقت کردند که در صورت تصویب ماده واحده این طرح جمهوری اسلامی مراودات و مناسبات خود را با این کشور کاهش می دهد. نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه ۶ آذر) مجلس شورای اسلامی کلیات طرح دوفوریتی کاهش روابط با انگلیس را با ۱۷۹رای موافق، ۴ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از مجموع ۲۰۱ نمایندگان حاضر در صحن تصویب کردند. در ماده واحده این طرح آمده است: وزارت امورخارجه موظف است در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت بزرگ ایران ظرف دوهفته، روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل دهد و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند. براساس تبصره ۱ این ماده واحده در صورت تغییر سیاست‌های خصمانه کشور مزبور وزارت امورخارجه می‌تواند سطح روابط را ارتقاء دهد. همچنین تبصره ۲ تصریح دارد وزارت امورخارجه موظف است در مورد سایر کشورهایی که رفتار مشابه انگلیس داشته باشند، گزارشی جهت أخذ تصمیم مناسب به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. دوفوریت این طرح در نشست علنی روز چهارشنبه (۲ آذر) به تصویب رسیده بود.

سرویس مجلس ـ بررسی طرح دو فوریتی کاهش روابط با انگلیس در دستور کار امروز مجلس بود که به تصویب نهایی مجلس رسید. تصویب این طرح با فریاد «مرگ بر انگلیس» نمایندگان همراه شد.

به گزارش «تابناک»، علاءالدين بروجردي، رئيس کميسيون امنيت​ملي و سياست خارجي به عنوان يکي از طراحان اين طرح از کارنامه سياه انگليس در قبال ايران ياد کرد و از نقش بسيار مخرب اين کشور در فتنه 88 سخن گفت که هم در سفارت اين کشور انجام مي‌شد و هم از سوي رسانه‌هايشان از جمله «بي‌.بي‌.سي».

وي با اشاره به اينکه رابطه ايران با ديگر کشورها در سطح سفير است، ادامه داد: با کشوري که رابطه‌اي دشمنانه با کشورمان دارد، نمي‌توانيم در اين سطح رابطه داشته باشيم و سفير انگليس در ايران حضور داشته باشد. از اين روی، خواسته‌ايم که سطح روابط دو کشور ظرف دو هفته به کاردار تنزل يابد و در صورت تغيير سياست‌هاي خصمانه انگليس، وزارت خارجه سطح روابط را تغيير دهد؛ مثلا اگر دست از تحريم بانک مرکزي بردارند و روششان را اصلاح کنند.

به گفته وي، اين روند بايد در قبال ديگر کشورهايي که رفتاري مشابه انگليس با ايران دارند نيز تکرار شود.

حسين سبحاني‌نيا، ديگر عضو کميسيون امنيت ملي نيز در موافقت با اين طرح از مواضع دشمنانه انگليس عليه ايران از دوران دفاع مقدس گرفته تا حمايت از جريان‌‌هاي ضد انقلاب و اقدامات براندازانه، ياد کرد و اظهار داشت: مجلس از ماه‌‌ها پيش، منتظر چنين فرصتي بود تا دست‌کم پاسخي به دشمني‌‌هاي انگليس بدهد.

وي با بيان اينکه نقش انگليس در شورش‌‌هاي خياباني فتنه 88 بر کسي پنهان نيست، گفت: نقش آفريني انگليس عليه ايران در مجامع جهانی و همکاري تنگاتنگش با آمريکا نيز آشکار است. همچنین حمايت مالي و تجهيزاتي از ضد انقلاب‌‌هاي خارج از کشور و منافقين و استفاده ابزاري از آنها و گروهک ريگي عليه ايران نيز براي ما اثبات شده است.

زهره الهيان، سومين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي بود که در موافقت با اين طرح، بار ديگر از نقش اين کشور در طراحي فتنه 88 براي براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران ياد کرد و گفت: عناصر اصلي فتنه با سفارت انگليس رفت‌وآمد داشتند و اين سفارتخانه اتاق جنگي عليه ما بود که 24 ساعته فعاليت مي‌کرد و عناصر آن نقش ميداني براي ايجاد آشوب در کشور ما داشتند.

اما محمود احمدي​بيغش، نماينده شازند و عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در مخالفت با اين طرح گفت: مخالفتم از اين رو نيست که دلم با انگليسي‌‌هاست، بلکه بر این باورم که اين طرح بايد قاطع‌تر باشد؛ از چپاول انگليس در دوران قاجار گرفته تا امروز، شاهد مکر پياپي انگليس عليه کشورمان هستيم. بردن قاجارها و آوردن پهلوي‌‌ها براي محکم کردن منافع انگليسي‌‌ها در ايران بود.

وي از پرونده سراسر جنايت و خيانت انگليس سخن گفت و افزود: سال گذشته، طرح کاهش رابطه با انگليس را ارایه داديم؛ اما انگيزه لازم براي بررسي آن در مجلس نبود. انگليس حتي اگر يک نماينده در سطح کاردار هم داشته باشد، باز در ايران خيانت خواهد کرد. بايد به در سفارت انگليس قفل بزنيم و با شدت و حدت بيشتري با انگليس برخورد شود.

نورالله حيدري، نماينده فارسان هم دومين مخالف طرح کاهش رابطه با انگليس بود که خطاب به طراحان و موافقان آن گفت: جانا سخن از زبان ما مي‌گويي! چرا پس از هر حرکت خصمانه انگليس، ما رويکردي واکنشي داشته باشيم که نمايانگر انفعال باشد؟ اين ديپلماسي مقتدرانه‌اي از ايران به نمايش نمي‌گذارد؛ بنابراین، بايد کاري کنيم که ديگر اين موارد تکرار نشود.

او از گزارش مرکز پژوهش‌هاي مجلس در اين زمينه ياد کرد و طرح موجود را کم مايه خواند و گفت: در اين طرح، رگه‌‌هايي از اينکه دولت جنايتکار انگليس، ممکن است اصلاح شود، ديده مي‌شود. کاهش رابطه در سطح سياسي کافي نيست و مشت اين‌گونه ما محکم نخواهد بود! چرا احتمال مي‌دهيد که اين دولت روباه صفت تغيير کند؟

حيدري تأکيد کرد که خواهان قطع کامل رابطه با انگليس است و هيچ ضرري از اين راه متوجه کشور نخواهد شد.

سرانجام کليات اين طرح به تصويب نمايندگان رسيد که نمايندگان پس از آن فرياد مرگ بر انگليس سر دادند. 179 رأي موافق در مقابل چهار رأي مخالف و یازده رأي ممتنع، نشان‌دهنده موضع هماهنگ نمايندگان در تصويب اين طرح بود.


لاریجانی: انگلیس بداند که کاهش رابطه با آنها، تازه اول راه ایران است؛ مخالفت دولت با قطع رابطه اقتصادی با انگلیس

پس از تصویب کلیات طرح کاهش رابطه با انگلیس که وزارت خارجه را ملزم به کاهش روابط تا سطح کاردار ظرف دو هفته پس از تصویب نهایی این قانون می‌کرد، نمایندگان وارد بررسی جزئیات این طرح شدند.

حسن کامران، نماینده اصفهان که می‌گفت فراماسون‌ها، عرفان‌های کاذب نظیر بهاییت و... همه از نشانه‌های خباثت انگلیس علیه ایران است، گفت: من معتقد به قطع رابطه کامل با انگلیس بودم.

وی افزود: انگلیسی‌ها که نصرالله تاجیک را تحویل ما نمی‌دهند و سگ و اسب به جان مردم می‌اندازند و با پرویی، باغ قلهک را با سندسازی به نام خودشان کردند، ما را متهم به نقض حقوق بشر می​کنند؛ جل الخالق!

نماینده اصفهان که خواستار قطع رابطه اقتصادی با انگلیس بود، ادامه داد: برای شادی روح شهید مدرس که انگلیسی‌ها او را شهید کردند، به این پیشنهاد رأی دهید.

کامران در پیشنهادش قطع روابط بازرگانی را قید کرده و از وزارت خارجه خواسته بود تا با دیگر کشورهایی که رفتار مشابهی علیه ایران دارند، با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی اقدام کند. نماینده دولت مخالف این پیشنهاد بود که نهایتا هم رأی نیاورد.

پیشنهاد دیگری که مصوب نشد، از سوی موید حسینی صدر ارایه شد. او که معتقد بود تعیین روابط اقتصادی، ربطی به وزارت خارجه ندارد، پیشنهاد کرده بود تا سقف زمانی دو هفته​ای برای کاهش رابطه سیاسی نیز برداشته شود و از همان زمان تصویب، وزارت خارجه ملزم به اجرای آن باشد.

مصطفی کواکبیان، نماینده سمنان در تذکری با اشاره به اینکه شورای عالی امنیت ملی از مراکز تصمیم‌گیر برای تعیین روابط با دیگر کشورهاست، تأکید کرد: وزارت خارجه باید با هماهنگی این شورا، در زمینه کاهش رابطه با انگلیس تصمیم‌گیری کند. رئیس مجلس در پاسخ به وی گفت: یک مختصر عقلی هم برای وزارت خارجه قایل باشید! آنها خودشان می‌دانند که باید با شورای امنیت ملی مشورت کنند!

نماینده دولت در مخالفت با پیشنهاد قطع کامل رابطه با انگلیس، اظهار داشت: چرا برخی نمایندگان بر این باورند که نباید جایی برای احتمال اصلاح انگلیس قایل شد؟ حتی خدا هم برای فرعون چنین حقی را در قرآن قایل شده است.

نهایتا این طرح بی‌هیچ تغییری تصویب شد، به گونه‌ای که روابط اقتصادی دو کشور نیز به حداقل ممکن برسد و در صورت تغییر رفتار انگلیس، وزارت خارجه بتواند سطح رابطه را تغییر دهد.

این طرح با 87 درصد رأی نمایندگان به تصویب نهایی رسید و لاریجانی با تشکر از نمایندگان گفت: دولت انگلیس بداند که مجلس ایران رفتار آنها را رصد می‌کند و این تازه اول راه است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟