زنگ خطر یک مخدر قانونی؛

دوای این درد، داروی «متادون» نیست!

گویا عادت کرده‌ایم به «هلوی در گلو»؛ یا به دنبال کاشت درخت پول، سر از «نت ورک مارکتینگ» درمی‌آوریم و یا برای دردی که دچارش شده‌ایم و چه بسا تنها خودمان مقصر آن بوده‌ایم، دهان گشوده‌ایم تا نوشدارو در حلقمان بریزند! اصلا هم حواسمان نیست که برخی به بهانه درمان بیماری، زهر هلاهل را در بسته بندی عسل به خورد جامعه می‌دهند.
کد خبر: ۲۰۷۶۳۹
|
۱۱ آذر ۱۳۹۰ - ۲۰:۰۳ 02 December 2011
|
173159 بازدید
|
سرویس اجتماعی ـ آمار اعتیاد در کشور رو به افزایش است، به‌ ویژه جوانان که قشر هدف به شمار می‌آیند. پخش مواد مخدر صنعتی در میان این قشر، رشدی فزاینده پیدا کرده و کارگاه‌ها و لابراتوارهای زیرزمینی تهیه و توزیع مخدرهای جدید، قارچ گونه می‌رویند و تکثیر می‌شوند. جامعه به شدت نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق و مدون است تا ضربات مهلک و تباه کننده این افراد سودجو را خنثی کند.

اکنون بپندارید که در این برهه حساس، تصمیم و سیاستگذاری اشتباهی صورت بگیرد؛ دیگر نه تنها عرصه را به سوداگران مواد تنگ نکرده‌ایم، بلکه موقعیت مناسبی نیز در اختیارشان گذاشته‌ایم؛ اسیر حاشیه خواهیم شد و اصل بر جا خواهد ماند.

به گزارش «تابناک»، شاید اندکی دقت به بیماران معتاد جامعه کافی باشد تا تغییرات محسوس و کاملا حساب شده‌ای را ببینیم که نشان از یک برنامه‌ریزی دقیق و مافیایی می‌دهد؛ برنامه‌ای که تباه کردن جوانان، شاید تنها هدف کوتاه مدتش باشد.

امروزه مواد مخدری شایع شده که با مخدرهای قدیمی تفاوت‌های بسیار دارد؛ با بررسی‌های صورت گرفته در این زمینه، می‌توان راحت دریافت که مخدرهای امروزی، بسیار آسان به دست مصرف کننده می‌رسد و برای مصرف آن، تدارک و زمینه چینی، به شکلی که برای مصرف مخدرهای قدیمی لازم بود، نیاز نیست، به گونه‌ای‌ که می‌توان بسیار آسان، با وسایل ساده و در همه مکان‌ها، آن‌ها را به کار برد؛ نه دود و بوی زیادی دارند و نه نیاز است که برای رسیدن به نشئگی، مقدار بسیاری از آن مصرف کرد؛ افزون بر آن حجم کمی هم دارند و به راحتی می‌توان آن را پنهان کرد‍!

تغییرات حاصل شده تنها این نیست، چرا که سن مصرف نیز پایین آمده و با کاهش میانگین سنی در آمار افراد مصرف کنندگان مواد مخدر نیز روبه ‌رو هستیم و شاید از همه مهمتر اینکه، اثرات سوء مواد مخدر جدید، بیشتر بر سیستم اعصاب و روان افراد است تا بر جسمشان.

به عبارتی، بازار سیاه مصرف مواد مخدر تغییر اساسی کرده است و هم‌اکنون با محصولاتی روبه‌رو هستیم که در گذر زمان تغییر می‌کنند و جایشان را به محصول خانمان‌برانداز دیگری می‌دهند. متغیر‌ها هم زیاد‌تر شده‌اند و به تناسب طریقه مصرف، سن، جنسیت، شرایط مالی و فرهنگی و حتی اقلیمی، بازار تولید و پخش گسترده‌تر شده و اصلا سیاستگذاری صاحبان این تجارت سیاه همین بوده است.

کاهش آسیب یا قطع آسیب؟
برای مقابله و یا درمان افراد تحت سیطره چنین مافیای قوی و هوشمندی، باید بسیار محتاط و حساب شده کار کنیم؛ به عبارتی، در مقوله‌های پیشگیری و درمان اعتیاد‌ ـ که دو بحث متفاوت و در عین حال مرتبط هستند ـ باید دوراندیشی فراوانی کنیم و نباید با اندک نتایج مثبت مقطعی و کوتاه مدت، این نتایج را به عنوان قانونی جامع به کار بگیریم.

در بحث اعتیاد، همیشه دو هدف کاهش آسیب و قطع آسیب در نظر گرفته می‌شود؛ قطع آسیب که‌‌ همان درمان قطعی است، اما کاهش آسیب یعنی درمان موقتی که تنها می‌تواند جلوی برخی ضرر‌ها را بگیرد و شبیه مسکن درد عمل می‌کند.

در بسیاری از موارد که قطع آسیب بسیار سخت می‌شود، هدف از درمان اعتیاد باید محدود به کاهش آسیب شود؛ اما این نگرش نباید آنقدر راحت باشد که در مواردی که می‌توان با تلاش بیشتر و یک سیاست‌گذاری دقیق به قطع آسیب رسید، تنها به کاهش آسیب بسنده کرده و هیچ تلاشی برای درمان نهایی بیمار انجام ندهیم.

امروزه بحث درمان اعتیاد با داروی «متادون»، از جمله مواردی است که باعث دوگانگی و شک و تردیدهای فراوانی در امر درمان اعتیاد بین درمانگران و حتی بیماران شده است؛ دارویی که تنها توانایی کاهش آسیب را دارد و قادر به درمان بیماری نیست. زنگ خطری جدید به صدا درآمده است. پخش فراوان و بی‌حساب «متادون»، تبلیغات فراوان برای درمان اعتیاد با این دارو و فراوانی مراکز متادون درمانی در شهر‌های گوناگون، موجب شده که خود این دارو، در طول زمان به یک ماده مخدر جدید و قانونی تبدیل شود!

البته این نخستین بار نیست که چنین اتفاقی رخ می‌دهد؛ اگر کمی به گذشته برگردیم و به جامعه اروپا دقت کنیم، خواهیم دید که تبلیغات فراوان و گوشخراش کشف یک داروی جدید درمان قطعی و آسان اعتیاد و همچنین بیماری‌های اعصاب و روان، همه اروپا و سپس دنیا را در بر گرفته بود، در حالی که آن داروی جادویی چیزی نبود جز «هروئین».

توزیع بی‌رویه این دارو (البته دیگر دارو نام مناسبی برایش نیست!) در میان بیماران، تبلیغات فراوان جهت مصرف آن و یادآوری این نکته که تنها راهکار قطعی درمان اعتیاد است، موجب رواج یکی از کشنده‌ترین مخدرهای دنیا شد که همه جوره (خوراکی، تدخینی، مشامی و تزریقی) قابل مصرف است؛ اشتباهی که بعد‌ها خود محققین به آن اعتراف کردند.

شاید آن‌ها نیز مانند برخی کلینیک‌های ترک اعتیاد کشور ما، تنها به فکر درمان بدون سختی کشیدن بیماران خود بودند و یا شاید تحت تأثیر شدید تفکرات معتادگونه بیمارانی قرار گرفته بودند که به دنبال ترک راحت می‌گشتند؛ غافل از اینکه این بیماری مشابه بیماری‌های جسمی نیست و بعد روانی آنچه بسا مهمتر و قوی‌تر از بعد جسمانی‌اش باشد.

تکرار تجربه تلخ اروپاییان

متادون در ۱۹۳۷ در آلمان ساخته شد. پس از پایان جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفت و از ۱۹۶۰ در کنترل اعتیاد به کار گرفته شد. بنا به یک افسانه مشهور «دولوفین» (Dolophine) نام تجاری دارو از نام آدولف هیتلر گرفته شده، اما در واقع این نام از واژه لاتین (dolor) به معنای درد و فین به معنای پایان می‌آید.
درمان راحت و بی‌دردسر که از توجه زیاد به ابعاد جسمانی بیمار و بی‌توجهی به بعد روانی بیماری اعتیاد نشات می‌گیرد، می‌تواند عاملی باشد برای مصرف و بازگشت‌های پی در پی بیماری. در مورد داروی متادون نیز متاسفانه تاریخ در حال تکرار است. دارویی که به عنوان مسکن، برای بیمارانی ساخته شده است که با سرطان دست و پنجه نرم می‌کنند و به کمک آن می‌توانند بر دردهای فراوان ناشی از شیمی درمانی فائق آیند. یا آن دسته از بیمارانی که به دلیل دردهای جسمانی فراوان، به مسکن نیاز دارند، شاید هم برای بیماران تزریقی که ممکن است با تزریق ماده مخدر، برای خودشان و محیط اطرافشان، شیوع بیماریهای عفونی نظیر ایدز را موجب شوند و یا حتی برای مکانهای نظارتی مثل زندان‌ها که با اعمال قانون قوی قابل کنترل می‌باشند... یعنی در مواردی که هدف، کاهش آسیب بوده است نه درمان!

این در حالی است که بر پایه آمار، نتایج استفاده از این دارو برای درمان بسیار نا‌مطلوب است. به  گونه‌ای که در بسیاری از موارد که می‌شده بیمار را با چند روز کنترل و نگهداری تحت درمان قرار داد، با تجویز این دارو، نه تنها درمان رخ نداده، بلکه بیمار وارد جریان تازه‌ای از مصرف مواد مخدر شده تا جایی که بسیاری از این دست بیماران، اذعان دارند که نشانه‌های قطع مصرف متادون (به اصطلاح عامیانه: خماری) در مواردی بسیار شدید‌تر از ماده مخدری است که مصرف می‌کرده‌اند و اثرات وابستگی روانی این دارو نیز گا‌ه شدید‌تر از مواد مخدر گزارش شده است.

در یک تحقیق ساده در بین ۶۲ بیمار که با قرص و یا شربت‌های متادن در حال درمان بودند، پس از دو ماه، ۴۵ نفر از آن‌ها به ادامه درمان و افزایش دوز متادن اصرار داشتند و با کم کردن داروی متادن خود مخالف کردند، در این افراد نشانه‌های وابستگی به این دارو به وفور دیده می‌شد. پس از گذشت شش ماه، ۲۳ نفر از این بیماران که پرسشنامه‌هایی را پر کرده بودند، اعتراف به خستگی و نارضایتی و همچنین وابستگی جسمانی و روانی شدیدی به داروی متادون کرده و خواستار راهکاریی برای قطع یکباره این دارو بودند.

البته باید اذعان داشت که داروی متادون در برخی موارد، نتایج خوبی به همراه داشته و می‌توان از آن به عنوان داروی مفید برای کمک به درمان اعتیاد نام برد، ولی نمی‌توان آنرا را تنها راهکار درمان اعتیاد دانست. اما زنگ خطر هنگامی به صدا درمی‌آید که این دارو در معرض عموم جامعه قرار بگیرد و بی‌حساب و کتاب و کنترل نشده توزیع شود؛ جایی که متوجه شویم خرید و فروش این داروی مخدر، در بین جوانان رایج شده و به راه‌های خوراکی و حتی تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مؤثرترین راه درمان اعتیاد

برخی برای درمان اعتیاد، به روش‌هایی مانند متادون درمانی و غیره روی می‌آورند، در حالی که راه‌های بسیار موثری هست که به قول معروف «امتحان پس داده‌‌اند» و به میزان بالایی موقیت در پی خواهند داشت. یکی از این راه‌ها که موفقیت زیادی هم در امر درمان اعتیاد داشته، بستری و کنترل نشانه‌های بیمار برای چند روز و سپس انتقال سریع بیمار به جلسات گروه درمانی است. اگر بیماران معتاد را در محیطی مناسب و تجهیز شده مطابق استانداردهای درمان اعتیاد، چند روز نگهداری کرده و علایم جسمانی ناشی از قطع مصرف مواد مخدر را با داروهای رایج و ساده کنترل کنیم و پس از بهبودی علایم وابستگی جسمانی، آن‌ها را وارد گروه‌های درمانی و کلاس‌های روان‌شناسی و مددکاری نماییم، نتیجه بسیار موفقیت آمیزی را شاهد خواهیم بود. اگر این کار را برای آن دسته از بیمارانی که زمان بسیاری از شروع مصرف مواد مخدر آن‌ها نمی‌گذرد، در منزل انجام دهیم، نتیجه بسیار موثر‌تر خواهد بود.



درمان این بیماری با داروهایی چون متادون یا ترامادول، برای بیمار بسیار لذت بخش و آسان‌تر است، در حالی که باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که توجه صرف به راحتی و لذت بخش بودن درمان در این نوع از بیماران، بیشتر نتیجه عکس داده است. این‌‌‌ همان حلقه گمشده درمان بیماران معتاد است.

البته می‌توان از درآمیختن چند روش هم برای درمان این بیماری بهره جست؛ کارسازترین رویکردی که در جهان برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار رفته، روش درمان بستری است که در کمپ صورت گرفته و همراه با گروه درمانی و تزریق افکار و اخلاقیات درست به روان بیماران، به خوبی پاسخ داده است.

تجربیات نشان می‌دهد که در بسیاری از موارد، روش‌های سنتی و قدیمی درمان اعتیاد نتایج خوبی داشته و بیمار ارزش سختی و رنجی را که در مبارزه با وسوسه‌های این بیماری داشته و همفکری و همکاری مستمر با همدردانی نظیر خود را می‌داند و با مرور این عجز و سختی‌ها بهتر می‌تواند درمان را بپذیرد و مدت زمان زیادتری را به دور از مواد زندگی کند.

جایی که پزشک و بیمار هر دو یک درد را تجربه کرده‌اند و می‌توانند پس از «تولد دوباره» نیز به یکدیگر کمک کرده و مراقبان خوبی برای هم باشند؛ کسانی که از سقوط نجات یافته‌اند و اکنون قدرت دستگیری و هدایت این نوع بیماران را هم به دست آورده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۳۳
انتشار یافته: ۶۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
این عکس رو تار کنید آبرو طرف مهمه
حالا چون معتاده دیگه.....
پاسخ ها
reza
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
همين نكته سنجيت منو كشته!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۶
به نام خدا
بنده یکسال پیش با مراجعه به دکتر دلیل مصرف تریاک با وافور با معجونی علمی بنام متادون آشنا شدم با اراده آهنین با روش مصرف نزولی طی شش ماه ترک کردم ودر همین زمینه با قاچاق یا باصطلاح معامله قرص موفق به سود کلانی برای خودم وهمچنین نجات جان بسیاری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
این که قیافه خود بنده خدا نیست . شما قطعا عکس زمان پاکی این بنده خدا رو ببینید.اصلا نمیشناسیدش.پس نگران نباشید.
ر.ح
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
یک مشت معتاد عوضی شدن دکتر اظهار نظر میدن.برین بمیرین نیازی هم به ترک نیست.
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
سلام من و برادر دوقلوم با هم مصرف میکردیم حدود 4سال تریاک و3 سال کراک که با متادون ترک کردیم الان 30 ماه هم پاکی داریم.دوستانمون که به کمپ و بستری در بیمارستان رفته بودن هنوز اعتیاد دارن
پاسخ ها
هاشم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
این ناشی از اراده خوب شماست
روش درمان شاید درشت نبوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
یک سوال میگن کراک که نمیشه ترک کرد در واقع ترکش برابر است با مرگ پس چطور شما ترک کردید؟
...
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۴
سلام
کراک یا هر چیز دیگه ای را هم میشه ترک کرد . مهم اینه که طرف خودش بخواد اونم نه هر خواستنی . خیلی ها با تمام وجود میخوان ترک کنند اما نمیتونند . واقعا سخته . اعتیاد یه بیماری بسیار خطرناکیه 3 بعد داره اول درگیری جسمی و اجبار به مصرفه 2- بیماری روانی خاصی هست که با مصرف مداوم در شخص به وجود میاد که مال هر کسی یه جوریه - و قسمت سوم که در مان هم هم از این جا شروع میشه احساس تنهایی و بیخدایی . که شخص از لحاظ روحانی به پایین ترین سطح خودش میرسه .
کسانی که درگیر این مساله هستند بدانند من مدت 20 سال مصرف می کردم 5 سال آخر 5 نوع ماده مخدر را با انواع قرص با هم مصرف کردم . و روزگاری بود که فقط به حال خودم قصه میخوردم و مدام خودم را با دیگران مقایسه میکردم و فکر میکردم دنیا به من ظلم کرده .و....
اما امروز حدودا 7 ساله یه قرص هم نخوردم
نمیگم چه کار کنید من به جلسات ان ای رفتم .
لطفا کسانی که درباره اعتیاد چیزی نمیدونند تو این صفحه جیزی ننویسند .
اینم بدونید با غیرت تر از معتاد و با معرفت تر از معتادا هیچ کسی نیست .
خدا حافظتون باشه
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
در تمام کشورا از جمله انگلیس متادون رایگانه
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
منم 9ماه ترک کردم خودم تنهایه تنها اما الان توپه توپم خیالمم نیست که میخواد چی سرم بیاد کار داشته باشم نداشته باشم باهام خوشرفتاری بشه نشه
رضا
| Netherlands |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۲
داداش برو بخاب بهتره واست
علی
| United States of America |
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۵
سلام شما درست گفتین متادون درمان اعتیاد ولی بعضی وابسته متادون میشن ودکتر حتی توضیحی نمیدن
پیمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
ببین میتونی یه کاری کنی توزیع متادون که کلی انسان رو نجات داده رو قطع کنی..
آخه این روشی که شما پیشنهاد میکنی بدون دارو ، بدون جایگزین نمی تونه حتی 5 درصد موفقیت متادون رو داشته باشه. متادون تو همه ی دنیا جوابشو پس داده حتی اگر به قول شما مخدر باشه، عوارضش خیلی خیلی خیلی کمتر از موادی که الان گریبان گیر جامعه مون شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
موافقم ...... آلان یکی و شاید بهترین راه درمانه
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
انتخاب بین بد و بدتره
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
فقط دنباله متادن نرید.که ترکش واقعا سخته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
من تجربه ترک با متادون رو داشتم، اگر گرفتار متادون بشی سگ پدر ترش رو پیدا نمیکنی، به روز سیاه مینشونه
باژن
| United States of America |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
هه تجربه داشتی؟معتاده متادن شدی تاحالا؟ تو که نمیدونی الان من دارم چی میکشم چی میگی
مرتض
| France |
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۸
شايد خيلي ها با متادون نجات پيدا كردن اما من 6 سال كراك مصرف كردم چون در خودم ترك نميديدم به اشتباه رو آوردم به متادون 4 ساله كه متادون ميخورم ديگه به مواد فكر نميكنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
در اکثر قریب به اتفاق کسانی که به متادون درمانی روی آوردند درمان کامل انجام نشده و فقط متادون جایگزین موادمصرفی آنها شده! هرچند درمانگران ادعا می کنند مصرف طولانی مدت متادون هیچ ضرری نداشته و حداقل بسیار بهتر از مواد مخدری مانند تریاک می باشد لذا بیمارانی وجود دارند که به دلیل عدم امکان ترک کامل و مزایای مصرف متادون نسبت به مواد مخدر سالهاست آنرا مصرف میکنند و تصور میکنند دیگر معتاد نیستند! حالا این سوال به وجود می آید که اگه قرار به مصرف طولانی مدت متادون برای بیمارانی که در سن بالا قرار دارند می باشد چرا دولت ترتیبی اتخاذ نمی کند تا شربت تریاک در اختیار بیمارانی که امکان ترک برای انها به دلایلی از قبیل سن بالا وجود ندارد قرار بگیرد چون من فکر میکنم درصورت مصرف مداوم باز هم مصرف شربت تریاک که طبیعی است بهتر از متادون که شیمیایی است باشد چون بنظر می رسد مصرف طولانی مدت متادون اثرات تخریبی بیشتری نسبت به تریاک داشته باشد.
پاسخ ها
ن.ا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
درتائیدفرمایشات این عزیزناشناس بایدعرض کنم من الان 32 ماهه تریاک و ترک کردم و قرص متادون میخورم متاسفانه طوریه که کمی ازساعتی که بایدبخورم میگذره علائم خماری که اون قدیما داشتم الان هم بهم دست میده.
رضا
| Netherlands |
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۲
تریاک که تخریب نداره تریاکم یه ماده گیاهی هست گه اگر سالامت به دست مصرف کننده برسه خیلی ازین مواد شیمیائی و روان گردان عالی تره حتی از حشیش چون حشیش هم خنگ و کودن میکنه
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
دوست عزیز. متادون یک خاصیت مهم داره که نعشگی رو در عرض چند ماه به فراموشی میسپاره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
برو بابا من خودم ترياك را ترك كردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
چند دفعه؟
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۲
منم مثل شما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۸
شما؟؟
م
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۳
برو بابا
داريوش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
تا كسي كفش كسيو نپوشه نميتونه در مورد راه رفتن اون فرد نظر بده
متاسفانه در دام اعتياد افتاديم ولي همت كنيد كمش كنيم بعد كم كم بزاريمش كنار
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
اگر يك جو غيرت باشه براي ترك اعتياد نياز به هيچكدام از اين دارو ! ها نيست ، ولي افسوس كه معتاد غيرت ندارد
پاسخ ها
تفکری
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
معتاد نبودی دیگه!!!!
معتاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۶
اقاي با غيرت كه معتادرو بي غيرت ميدوني اميدوارم گرفتار نشي
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۶
خ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۶
چهههههههههههههههههههههه
ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۵
آدمهای خوب و دللسوز محتاد میشن
حسين
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۵
غيرت چيز ديگه اي اگه عوارض ترك مواد و ميدونستي اين حرف نميزدي اگه اين عوارض در تو هم ديده بشه كوه هم باشي نمي توني دوام بياري پس خزعبلات نباف
مصطف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۵
یه جو که هیچی یه کوه غیرت هم کمه شماهم تا تجربه اعتیاد رو نداشته باشی نمیطونی اظهارنظر کنی!!!
...
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۸
تو اگه معتاد بودی .نمیگم همشون چون تو هر قشری خوب وبد وجود داره ولی اکثرشون به خدا قسم از تو با غیرت تر و با مرام تر هستند...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
آقاي با غيرت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
اخه نميدونم ترك مواد چه ربطي به غيرت داره آقاي با غيرت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
معتاد بی غیرت نیست. درد معتاد را فقط کسی که معتاد بوده میفهمد.
ممل
| - |
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
علی جان اگه ترک اعتیاد آسان بود این همه معتاد که دوست دارن ترک کنن ترک میکردن_
اصلا معلومه تو سیگارم نکشیدی چه برسه موا بس خواهشا نظر نده
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
؟؟؟؟
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۱
ببند بابا .
معتاد
| France |
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۸
ترك عتياد هيچ ربطي به غيرت نداره
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
متاسفم که ذهنیت شهروندان نسبت به معتادا این جوریه. اکثر معتادا از خیلی مردا مردترند . اعتیاد مرد و نامرد نمیشناسه و اتفاقا انسان های با اراده بیشترن توش.
ولی چیزی که هست راه حل درمان (و نه ترک) ، اراده نیست. اراده در برابر بیماری اعتیاد واقعا ناتوانه.
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
واقعا چرا وقتی من نویی اطلاعات ندارم بیام ابراز وجود کنم
برادر من وقتی میگی غیرت من خندم میگیره ,غیرت یعنی چی...غیرت کدومه...مثل این که شما به کسی ک سرما خورده یا دیابت داره بگی لطفا غیرت ب خرج بده خوب شو...شما هنوز نمیدونین اعتیاد چی هست بعد میاین نظرم میدین در موردش
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
خوب
پاسخ ها
کیا بهرامی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
دکتر محمدرضا جمالی در کاشان یکی از افرادی است که در ایران با این شیوه درمان اعتیاد با متادن مخالف است. من خودم الان یک سال است متادون را زیر نظر ایشان و در مرکز اقامتی ترک کرده ام. خواهش میکنم از نظرا ایشان نیز استفاده کنید.من الان افتخار می کنم که یک سال است متادون را ترک کردم و باید بگویم ترک متادون سخت تر از کراک بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
من سالها معتاد بودم با ده تا متادون5 ترک کردم بدون درد و ناراحتی .الان هم پاکم . جهت اطلاع شما عرض کردم بیخودی امار و نظریه ندین.. خدا پدر سازنده این قرص را بیامرزد.
پاسخ ها
حمید رضا
| United States of America |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
من دانشجوی دکترای شیمی معدنی هستم
33سال سنم گذشته این چه چقدرش رو زندگی کردم و لذت بردم حساب نکردم.کیا جون من می خوام بدونم شما به متادون اعتیاد داشتی؟
ناشناس
| France |
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۸
شايد شما بدون درد اونهم با 5 سي سي كه كم نيست بدون درد ترك كردين اما اين براي همه گان كاملا روشنه كه درد متادون حتي 1 سي سي هم دردش بدتر از هر گونه مواده
داریوش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
با عرض سلام وخسته نباشید خدمت شما عزیزان به نظر من نداشتن دلخوشی بی پولی نداشتن تفریحات سالم که همه اینها به بی پولی بر میگردد
حشمت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
به نظر من تا به امروز بهتر از متادون جایگزین بهتری نیامده و نویسنده هم اطلاعات زیادی در مورد اعتیاد ندارد.
شاید منافع ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
چرا در مورد مساله ای که تخصصشو ندارید اظهار نظر می کنین؟ واقعا تعجب می کنم... ببین عزیزم کسی تا حالا نگفته که متادون اعتیاد آور نیست و درمان قطعیه بلکه استفاده از متادون یک مرحله گذاره و حتی اگه کسی نتونه اط این مرحله عبور کنه ولی از اعتیاد استنشاقی یا تزریقی اعتیادش به متادون که خوراکیه و طولانی اثر تغییر پیدا کنه خودش یه موفقیته. چی میشه و دهها نکته دیگه هست که مجالش نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
کی گفته متادون خوراکیه؟ آمپولش هم هست. تازه کی میگه که معتاد یعنی کسی که تو دماغی میزنه؟ تریاکی رو هم با متادون درمان می کنن و بجای درست کردن ابرو، چشمش رو در میارن!!!!
رضا
| Netherlands |
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۲
توکه چیزی نمیدونی نظر الکی نده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟