اشکالات شرعی ارزان فروشی سکه

عضو کارگروه بانکداری بدون ربا تعیین قیمت 546 هزار تومان برای پیش فروش سکه (تصویر امام) را ارزان فروشی ذخایر ملی عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی حق ندارد ثروت ملی را زیر قیمت به سوداگران بفروشد و این نوع ارزان فروشی ذخایر ملی از نظر شرعی محل شک و تردید است.
کد خبر: ۲۱۳۵۳۰
|
۰۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۹ 25 December 2011
|
4275 بازدید
|
سید عباس موسویان در گفتگو با مهر در پاسخ به این سئوال که آیا پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی شرعی است یا خیر؟ گفت: پیش فروش سکه از دو جهت محل بحث است، بحث اول مربوط به نوع قرار داد است که اصطلاحا به آن سلف سکه یا پیش فروش سکه می گویند و بحث دوم به قیمت گذاری و تعیین نرخ سکه مربوط می شود.

دبیرکمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: از جهت ماهیت، قرارداد به صورت بیع سلف است که در آن می توانید کالای معین که مشخصات آن نیز تعیین شده است را بفروش برسانید، پول آن را دریافت کنید و کالا را در سررسید معین در آینده تحویل کنید. قرارداد سلف می تواند بر روی کالا، خدمات، سکه و طلا انجام شود، بنابراین از جهت نوع قرارداد مشکلی ندارد.

نرخ بانک مرکزی واقعی نیست

وی تصریح کرد: از جهت نرخ گذاری با توجه به شرایط بازار نرخی که بانک مرکزی پیشنهاد می کند، واقعی نیست، به این معنا که در قرارداد فیوچر یا آتی سکه مثلا برای تحویل در تیرماه سال 91 در بورس کالا رقمی حدود 700 تومان در معاملات را برای سکه طرح جدید شاهد هستیم.

موسویان ادامه داد: اما بانک مرکزی سکه طرح جدیدی که در شعب بانکی عرضه می شود را 546 هزار تومان می فروشد و این قیمت گذاری با توجه به اینکه طلا ثروت ملی است و جزو ذخایر ملی کشورمان محسوب می شود، بانک مرکزی حق ندارد از نظر شرعی ذخایر و ثروت ملی را زیر قیمت بفروشد.

فروش سکه به گروه‌های خاص!

عضو کارگروه بانکداری بدون ربا ادامه داد: بانک مرکزی حق ندارد ذخایر و ثروت ملی را به دست کسانی برساند که معمولا به دنبال کسب سود هستند که البته گروه های خاصی محسوب می شوند، گروه هایی که متوسط به بالا هستند و به قصد سوداگری معامله می کنند.

وی خاطرنشان کرد: یک زمان است که بانک مرکزی مجبور است دارایی را زیر قیمت به جهت حمایت از تولید و اشتغال بفروشد و آن را ارزان در اختیار فعالان اقتصادی و یا قشر محروم قرار دهد که از نظر منطق اقتصاد اسلامی توجیه آن مثبت است.

دبیرکمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: اما اینکه بانک مرکزی یک دارایی که ذخیره ملی و سرمایه ملی است، به قیمت بسیار پائین تر در اختیار گروه های خاص قرار می هد که این گروه ها اقشار آسیب پذیر و همچنین جزو تولیدکنندگان و فعالان واقعی اقتصادی نیستند تا برای حمایت از آنها این کار صورت گیرد، بنابراین این نوع ارزان فروشی ذخایر ملی توسط بانک مرکزی از نظر شرعی محل شک و تردید است.

به گزارش مهر، پیش فروش سکه 546 هزار تومانی از سه شنبه 29 آذرماه در شعب بانک ملی سراسر کشور آغاز شده است. در چهار روز نخست اجرای  این طرح، بیش از 550 هزار قطعه سکه تمام بهار آزادی پیش فروش شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۴
وقتی گرون می فروخت اشکال شرعی نداشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مرتضی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۴
پدری مالش را به بچه ها میداد فردا پس میگرفت دلش نداشت مالشو به کسی بده دوم انکه شما اعلام کردید بیایید بگیریید حالا شدیم افراد خاص یا دلال عزیز من شما شرایط اعلام کردید چرا اینقدر راحت به مردم حرف میزنید ثالثا کجای 546000هزار تومان بدون مالیات ارزونه خیلی هم گرونه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۴
آخه تو کدوم مملکت اینطوری هست که اول سکه را به مشتری بفروشند و بعد وقتی پولش رو گرفتند در حالی که هنوز تحویل ندادند اعلام کنند که این معامله مشکل شرعی داره و سکه فروخته شده ثروت ملی بوده !!!!
1-مگه پولی که شخص خریدار داده پول ملی نبوده که به خزانه ملی واریز شده
2-این آقایی که میگه اگر قیمت سکه در ماه مثلا اردیبهشت گرون شد مثلا شد 700 تومان این معامله اشکال داره !!! توجه نمیکنه که خریدار پول سکه ها رو امروز داده یعنی به نرخ بازار امروز خریده در صورتی که سکه هم به دستش نیومده یعنی شخص خریدار به تعداد سکه هایی که خریده طلبکار از دولته
3-آیا عدم تحویل سکه به مردمی که در ازای اون پول ملی رو به دولت دادن و یا درخواست کردن پول بیشتری از اونها به بهانه این که در روز تحویل سکه گرون شده !!!!! شرعیه ؟ در صورتی که در تاریخ فروش پول سکه رو به روز از مردم گرفتن
4-اتفاقا بر خلاف روشهای قبلی دولت و بر خلاف نظر ایشان این تنها روشیه که دولت به یک سری از افراد خاص سکه نفروخته
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۴
اگه مثلا شما یک جنسی رو به کسی سفارش بدی و کل پول اون رو نقدی به قیمت امروز به شخص تحویل دهی و قرار باشه شخص هفته دیگه جنس رو برات بفرسته و در هفته آینده جنس گرون بشه (که در ایران حتما میشه) و فروشنده بگه جنس رو نمیفرستم چون گرون شده آخه این درسته؟در صورتی که پول کل جنس رو هفته گذشته گرفته و در حقیقت پرداخت جنس رو متعهد و بدهکار است . من شرع رو نمیدونم ولی میدونم که عقل همچین چیزی رو نمیگه و میدونم که در تمام ادیان عمل به قول جزو واجباته
پاسخ ها
آرتین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۴
در بحث کاری به این میگن نکول
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟