این توجیهات برسد به دست وزیر محترم!

آزمایش‌های پیش از ازدواج، مدت‌هاست که یک جای خالی دارد؛ جایی برای یک بیماری ویژه که فعلا درمانی ندارد و متأسفانه رو به گسترش است. در همه جای دنیا، به ویژه قاره‌ای که ساکنش هستیم. آمار زیادی در دست نیست، ولی از شواهد و قرائن می‌شود دریافت که خطر در کمین است... حیف که وزیر می‌گوید: این آزمایش توجیه ندارد؛ حتی اقتصادی!
کد خبر: ۲۲۳۱۸۲
|
۱۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۶ 30 January 2012
|
51087 بازدید
|
سرویس اجتماعی - گویا در دور باطل می‌چرخیم؛ از یک سو برای تهیه آمار، ناگزیر از افزایش سنجشیم و باید آزمایش را دستور کار قرار دهیم و از  سوی دیگر، آمار به آن اندازه نرسیده که آزمایش ضروری شود!

به گزارش «تابناک»، آزمایش اعتیاد به مواد صنعتی، به مجموعه آزمایش‌های اجباری پیش از ازدواج پیوست. به این ترتیب، با کمک کیت‌های تولید داخل و وارداتی، آزمایشگاه‌هایی که پیشتر تنها می‌توانستند اعتیاد به مواد سنتی را نشان دهند، اکنون توانایی شناسایی اعتیاد به مواد روانگردان و محرک را نیز به دست آورده‌اند.



وزیر بهداشت در گفت‌و‌گو با فارس، ضمن اعلام این خبر افزود: اجباری شدن آزمایش ایدز پیش از ازدواج، فعلا توجیه ندارد؛ اما جای بحث کار‌شناسی آن باز است. اکنون برای آزمایش‌های پیش از ازدواج، آزمایش‌های گوناگونی انجام می‌شود و دیابت، تالاسمی و اعتیاد مشخص می‌شوند. البته اگر بخواهیم آزمایش ایدز را هم در آن بگنجانیم، این کار امکانپذیر است، ولی اگر فرض کنیم که هر سال، نزدیک یک میلیون نفر ازدواج می‌کنند، باید برای طرفین این ازدواج، آزمایش HIV تجویز کنیم که هزینه گزافی می‌طلبد که پرداختش، هم برای دولت سنگین است و هم برای مردم گران.

دکتر وحید دستجردی در ادامه گفت: باید ببینیم که شیوع بیماری ایدز در جامعه آن اندازه هست که لازم باشد، دولت این هزینه را پرداخت کند یا مردم بپردازند. اکنون با توجه به اینکه شیوع ایدز در کشور ما به آن میزان نیست و با توجه به اینکه ممکن است، فرد در دوره پنجره ابتلا به ویروس ایدز باشد و آزمایش نشان ندهد، هنوز هزینه ـ اثربخشی این کار نشان نمی‌دهد که چنین کاری توجیه داشته باشد؛ افزون بر اینکه ممکن است برخی تقلبات هم انجام گیرد که آزمایش آن را نشان ندهد.

بنا بر آمار تجمعی که از سال ۱۳۶۵ تا تیر ماه ۱۳۹۰ به دست آمده است، ۲۳ هزار و ۱۲۵ نفر مبتلا به HIV در کشور هستند که بیش از ۹۱ درصد مرد و بقیه هم زن بوده‌اند. از این میزان، ۳۰۵۳ نفر وارد فاز پیشرفته HIV شده و ۴۳۱۱ نفر هم فوت شده‌اند. البته این آمار به تازگی به روز شده و بر پایه آن، در سه ماه تابستان گذشته، ۳۷۲ نفر بر آمار مبتلایان به ایدز افزوده شد. این در حالی است که بر پایه آمارهای سازمان ملل و سازمان جهانی بهداشت، میزان مبتلایان در ایران، ۸۳ هزار نفر برآورد شده و این یعنی، شصت هزار نفر مبتلای شناسایی نشده در کشور؛ موضوعی که البته مورد تأیید خود وزیر بهداشت هم هست.
این در حالی است که بنا بر آمارهای رسمی و غیر رسمی، ایدز به سرعت در حال گسترش است و موج سوم ابتلا به آن در راه است؛ موجی بر پایه انتقال از راه‌های جنسی که ممکن است گریبانگیر افرادی شود که چه بسا خودشان رفتار پرخطر نداشته‌اند و تنها به دلیل ابتلای همسرانشان در معرض ایدز قرار خواهند گرفت؛ الگویی که بیشتر زنان را تهدید خواهد کرد و به این ترتیب، احتمال ابتلای نوزادان را هم افزایش خواهد داد.

و البته به گفته رییس اداره ایدز وزارت بهداشت، در حالی که با تهدید موج سوم شیوع روبه‌رو هستیم،  موج دوم نیز به دلیل کاهش حمایت‌های اجتماعی در حال بازگشت است؛ همان خطر بالقوه‌ای که از قضا، خانم وزیر هم پیشتر درباره آن هشدار داده و آن را آتشفشان ایدز لقب داده‌اند!

اینجاست که به نظر می‌رسد در لزوم آزمایش ایدز پیش از ازدواج به بیراهه رفته‌ایم؛ از یک سو، با بیماری مرموزی روبه‌رو هستیم که ممکن است تا چندین ماه نهفته بماند و حتی با آزمایش قابل شناسایی نباشد* اما از سوی دیگر، همین عامل می‌تواند تأکیدی باشد بر انجام آزمایش، چراکه ممکن است منجر به شناسایی افرادی شود که پیششتر رفتار پرخطر داشته‌اند و اکنون به گمان اینکه سالم هستند، قصد تشکیل زندگی مشترک دارند؛ ناقلانی برای تکثیر ویروس مخدر این بیماری به همسر و فرزندان احتمالی که خودشان هم از بیماری‌شان آگاه نیستند و احتمال شناسایی آن‌ها با همین آزمایش موجود هم کم نیست.

بر پایه آخرین گزارش سازمان ملل درباره گسترش ایدز، شمار مبتلایان به ایدز در جهان به بیش از ۳۳ میلیون و سیصد هزار نفر رسیده است. این گزارش حاکی از آن است که بر خلاف کشورهای آفریقایی، در آسیای مرکزی و اروپای شرقی با افزایش نگران‌کننده موارد شناخته شده این ویروس روبه‌رو هستیم و در ده سال گذشته، شمار افراد مبتلا به ایدز در این دو منطقه، تقریبا سه برابر شده است.
آن هم در شرایطی که بر پایه آمار، بیش از ۵۰ درصد موارد جدید ابتلا به ایدز، مربوط به افراد زیر ۲۵ سال است و به تازگی اعلام شده که رفتارهای پرخطر، به محدوده سنی ۱۵ تا ۲۲ سال کاهش پیدا کرده است و چه بسا آزمایش قبل از ازدواج، بهترین غربال موجود باشد.

گنجاندن آزمایش ایدز در بسته آزمایش‌های پیش از ازدواج، تا اینجا با مخالفت‌هایی روبه‌روست که از نقص در روش سنجش سخن به میان می‌آورند؛ آزمایشی که‌ گاه منجر به تشخیص نمی‌شود و همین توجیه علمی، دستاویزی شده است برای رد کردن آزمایشی که نه جایگزینی برایش داریم و نه متأسفانه کارکرد مثبتش (میزان موفقیت آن) را مورد توجه قرار می‌دهیم.

اما ناراحت کننده‌تر هنگامی است که پای مسائل اقتصادی به ماجرا باز می‌شود و اینجاست که گویا، میزان موفقیت و شکست آزمایش، تأثیر بسیاری در اجباری شدن و نشدن آن نداشته، بلکه تنها دستاویزی است برای رد آن.

کافی است، به توجیه اقتصادی تولید داروی «آیمود»، داروی مقابله با ویروس این بیماری (دارویی برای کاهش اثرات ایدز که‌ گاه به غلط واکسن ایدز خوانده می‌شود، اما نه واکسن است و نه درمان بخش به شمار می‌‌رود) توجه کرده و آن را با آزمایشی که می‌تواند حکم پیشگیری داشته باشد، قیاس کنیم تا با تناقضی دیگر روبه‌‌رو شویم.

شاید جا دارد که از سکاندار بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بپرسیم:

ـ جز این آزمایش و جز در این مقطع، راهکار جایگزین برای شناسایی مبتلایان به این بیماری چیست؟

ـ راه پیشگیری از ایدز چیست و اصولا توجیه اقتصادی این امر چه حدی است؟

ـ آیا میزان ابتلای به ایدز در کشور، نرمال است و آیا این میزان با معیار جهانی سنجیده می‌شود یا با توجه به معیارهای فرهنگی و شرعی ما؟

ـ برای اصلاح آزمایش ایدز و کاهش میزان خطای آن هزینه کرده‌ایم یا تنها مهم مردود کردن همین روش موجود بوده است؟

ـ به نظر شما، اجباری شدن این آزمایش (ولو با شانس کم)، نمی‌تواند روش محافظتی از خانواده‌ها باشد که به تأمین هزینه‌های احتمالی آن مسأله‌ساز شده؟

ـ آیا تنظیم یک لایحه برای ارایه به مجلس، گره‌گشای هزینه‌های احتمالی طرح نیست؟

ـ‌ با این توجیهات، براستی از مبتلایان چگونه حمایت می‌کنید؟



* اینجاست که به اهمیت آموزش راه‌های پیشگیری از ایدز پی می‌بریم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۶۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
با سلام
یک نکته را در نظر داشته باشید که از نظر اخلاق پزشکی آزمایش ایدز با موانعی روبه رو می باشد که اگر می دانستید کمی ملایم تر انتقاد می کردید- به علاوه شاید ندانید در کشورهایی که از نظر پزشکی پیشرو هستند این اصل وجود دارد که در صورتی که بخواهیم آزمایش ایدز بگیریم باید از بیمار اجازه بگیریم و اگر تمایل نداشت اجازه نداریم آزمایش را بگیریم، حتی اگر شک قوی داشته باشیم
به عنوان یک پزشک با نظر خانم وزیر موافقم که گرفتن آزمایش ایدز آن هم برای ازدواج فعلاً توجیهی ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
کی میگه؟ چرا الکی جو میدی؟
معمولا از تست الیزا استفاده می کنن و برای دقت بالاتر میشه از تست Western blot هم کمک گرفت که هر دو بر اساس نمونه خون انجام میشن.
انواع و اقسام تست های دیگه هم هست که اگر بخوای خدمتت بگم
اصلا گیرم سخت باشه، بهتر نیست قبل از ازدواج معلوم بشه تا بعدا بچه بیچاره نشه؟ زن از مرد نگیره و مرد از زن مبتلا نشه؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
موافقم
با این رفتارهای پر خطر!! ضروری که با هر هزینه ای این کار انجام بشه
هموطن
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
اجازه گرفتن کیلویی چنده؟
توی بیمارستان های ما هر کس می خواهد بستری بشه یه آزمایش ایدز هم ازش می گیرن اگر نتیجه مثبت بود بیمار را در هر مرحله ای از درمان که باشه دست به سرش می کنن که بره یه جای دیگه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
اگر این جوری باشه که آزمایش اعتیاد بیشتر نیاز به احترام گذاشتن است. قراره یه عمر زندگی کنند اگر نمی خواد آزمایش بده خب نده.
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
زوجین حق دارند از سلامت جسمی و روحی فرد مقابل اطلاع داشته باشند .یکی از راههای اصلی انتقال بیماری ایدز نیز تماس جنسی میباشد.وقتی هزینه عکاسی یک مجلس 3 میلیون میشه هزینه این ازمایش هر جه باشد موردی ندارد .ضمننا این خانم وزیر هر روز مصاحبه دارند و در هر موردی که به تخصص ایشان مربوط نیست اظهار نظر دارند گویا ایشان هم به مشاور اعتقادی ندارند
ف
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
حالابه هردلیلی که می خواهد ایدز گرفته باشد. دلیل نمی شود یک نفر دیگر هم بیچاره کند ، بهتر است از همان اول مشخص شود .
این کجایش مخالف اخلاق پزشکی است ؟!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
با این رفتارهای پرخطر!!! منم موافق هستم که رفتارهای پرخطر بسیار زیاده ولی ربطی به قبل یا بعد از ازدواج نداره حالا به فرض آزمایش منفی بود آیا بعد از هر رفتار پر خطر می توان آزمایش را انجام داد؟ به فرض که بازهم منفی بود آیا آلودگی به ویروس را بلافاصله پس از وارد شدن آن به بدن می توان تشخیص داد؟
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
دوست عزیز
آزمایش ایدز از نظر اخلاق پزشکی مشکل داره اما آلوده کردن یک بیگناه(خواسته یا ناخواسته) مشکل نداره؟
ضمنا خانم وزیر ! کل هزینه آزمایش ایدز 5750 تومان هست. قیمت دو اسکناس یک دلاری !!!
کسی که نظر را نوشت!
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
شاید الان بگوییم اخلاق کیلو چند ولی باید یک توضیح بدهیم مخصوصا برای شخصی که گفت "چرا جو می دی؟!"
بله آزمایشهای زیادی وجود دارد می دانم!

اولاً در تست ELISA HIV-1 موارد مثبت کاذب در افرادی که در معرض خطر پایین هستند- یعنی همان جمعیت عادی- تا 90% می رسد، بنابراین همیشه موارد مثبت باید 3-6 ماه بعد تکرار شوند و اگر مثبت بود تست Western blot انجام شود و اگر احیاناً آن هم مبهم گزارش شد باید یک ماه بعد تکرار شود
تمام اینها در صورتی است که نخواهیم HIV-2
را چک کنیم
و همچنین تا 3 ماه از عفونت باید گذشته باشد چون قبل از این مدت ممکن است آنتی بادی ها در بدن تشکیل نشده باشد و تستها منفی کاذب شود.
با این توضیحات متوجه می شوید که کمتر خانواده ای حاضر است این وقت و استرس را صرف کند، آن هم اگر افراد مبتلا شناسایی شدند باز پزشک نمی تواند نتیجه را به دیگران اعلام کند
در کل چنین پیشنهاد هایی باید بررسی کارشناسی و علمی شوند- همان طور که سایر برنامه های درمانی کشوری بعد از مطالعات اپیدمیولوژیک صورت می گیرد.. به نظرم تابناک دارد جو می دهد نه من!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
همانطور که دوستمون اشاره کردن در کشورهایی که از نظر پزشکی پیشرو هستند..
خب باید دوستمون به این نکته توجه کنن که کشورهای پیشرفته در زمینه آموزش هم پیشرفته هستن و زوجین خودشون نیاز به این تست را احساس میکنن و نیازی به اجبار دولت ندارن! اما در جامعه ما چطور؟!!
امير
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۲
اي كاش اخلاق پزشكي در همه جا رعايت ميشد وقتي فلان پزشك سرشناس و پرآوازه براي عمل جراحي قلب مبلغ حداقل 15 ميليون تومان از بيمارمطالبه مي نمايد واگر بيمار قادر به پرداخت نباشد او را عمل نمي كند جاي اين اخلاق پزشكي كه فرموديد كجاست .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۳
اعتیاد لزوما منتقل نمیشه ولی ایدز به مادر و فرزند منتقل میشه! یعنی جون دو نفرو به خطر بندازیم صرفا واسه اخلاق پزشکی! نه برادر قطعا چیزی که شما میگید صحت نداره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
وزیر محترم یا محترمه؟
پاسخ ها
بهروز
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
مگه عربیم ما؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
ناشناس عزيز در ادبيات فارسي صفت و ضمير مونث و مذكر تفاوتي ندارد
نا شناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
به نظر من این تست باید اجباری بشود و هزینه آن از محل تامیین اجتمایی و خود زوجین اخذ گردد. یا حداقل زوجین را تشویق به این تست کنند با توجه به اطلاعات من این تست در مراکز انتقال خون با نسخه پزشک زیر 40000ریال انجام می شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
من با اجباری شدن این آزمایش قبل از ازدواج کاملا موافقم و با توجه به اینکه متاسفانه رابطه پرخطر قبل از ازدواج داره روز به روز بین جوانها زیاد میشه اجباری شدن این آزمایش قبل از ازدواج امری واجب و ضروری هست.
هزینش از 3000 میلیارد که بیشتر نیست که!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۲
در صورتيكه زن يا مردي بيگناه و بيخبر با ازدواج دچار ايدز شود هزينه اش در عرصه وجدان و معنويات از اين هم بيشتر است.تست ايدز هر چه زودتر براي ازدواج اجباري گردد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
منطقی است دولت این هزینه را متقبل شود.تا هزینه های بعدی را تحمل کند..
پاسخ ها
مینا
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
موافقم... چون این هزینه اگر قبل از ازدواج انجام نشه، بعد از اون حداقل سه برابر میشه.

باید در نظر داشته باشیم که تنها هزینه مهم نیست و آسیبهای اجتماعی و روانی این بیماری بسیار بسیار سنگین تر هست...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
غیر ممکن است این حرف را بزند و یا به این منظور بزند زیرا این وزیر یکی از بهترین وزرای احمدی نژاد قهرمان با تخصص مربوطه و توجه کافی ..ولی اینکه شما چرا دردتان آمده باید گشت و دید شما چه رانتی می خواستید و ایشن به شما نداده است
پاسخ ها
حمید
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
با این متنی که شما نوشتی معلومه که کی بیشتر دردش اومده و رانتش به خطر افتاده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
مسئولین محترم ما عادت دارند تا وقتی که یک موضوع بر اثر ناآگاهی و یا پنهان ماندن در جامعه رشد نکند و شهروندان بیچاره را حسابی گرفتار نکند به فکر راه چاره نباشند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
محض اطلاع عرض کنم که قبلا در درس تنظیم خانواده برخی استادان دلسوز روش های پیشگیری از ایدز را آموزش می دادند که به علت بدآموزی! این مسایل این درس با شکوه همسرداری جایگزین شد.
سینا
|
United Kingdom
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
بهتر نیست به فکر آینده جوانان باشید واصلا هم تعارف نکنید>
آیا این به نفع دو طرف وجامعه نیست؟
مسعود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
در سفري كه به عتبات عاليات اخيرا داشتم با جواني آشنا شدم كه اهل شيراز بود و فارغ التحصيل رشته باستان شناسي بود و مي گفت دو سال است بيكار است!! در شگفت شدم چگونه جواني شيرازي كه در شيراز نيز زندگي مي كند در شهري باستاني و تاريخي كه مملو از آثار باستاني و تاريخي است در رشته كاملا مرتبط با آن دو سال تمام است بيكار است!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
این چه ربطی به بحث دارد ؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
ببخشید این چه ربطی به ایدز داشت؟
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟