مریم بهروزی ، دبیر کل جامعه زینب درگذشت

کد خبر: ۲۲۷۶۷۹
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۳ 18 February 2012
|
22703 بازدید
  مریم بهروزی ، دبیر کل جامعه زینب ، امروز بعد از ظهر به دلیل بیماری در گذشت .

به گزارش «تابناک» وی که از فعالین موثر در روند پیروزی انقلاب اسلامی ، از مبارزین فعال قبل از انقلاب و متصدی پست های قانون گذاری و از بنیان گذاران و فعالان تشکل های سیاسی، فرهنگی ، اجتماعی و از مروجین و مبلغین عقیدتی سیاسی و از چهره های سرشناس ایران در مجامع بین المللی می باشد ، در سال 1324 در تهران و در خانواده ای مذهبی – سیاسی چشم به جهان گشود.

مریم بهروزی از اوان کودکی همگام با پدر که مردی متدین و از پیروان آیت الله کاشانی و مخالف رژیم ستمشاهی پهلوی بود در جلسات و نشست های دینی – سیاسی شرکت می کرد. در 16 سالگی با یک طلبه که برای امرار معاش به شغل پیراهن دوزی اشتغال داشته و از مخالفین رژیم پهلوی ، مقلد امام خمینی ( ره ) و مفسر قرآن و مدرس علوم دینی بود ازدواج کرد . صداق ایشان علاوه بر مهر السنه ادامه تحصیل و کسب علوم دینی بود.

وی همزمان با گذراندن دوره متوسطه ، فراگیری علوم دینی را تا مقدمات سطح نزد خواهر فاضله خانم اشرف السادات میردامادی ، مدیره مکتب الزهرا تهران فرا گرفت سپس تا پایان سطح نزد علمای اعلام حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج سید صدر الدین ( در محل تکیه دباغ خانه ) و حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج شیخ ابوالقاسم کاشمری پیش نماز مسجد میثم تلمذ نمود ضمناً با توصیه و معرفی ایشان از درسها و بحث های شهید آیت الله سعیدی رضوان الله تعالی علیه بهره مند شد . حدود 3 سال در جلسات درس خارج فقه و اصول آقای حاج شیخ یحیی نوری شرکت نمود و چهار سال در محضر مبارک حضرت آیت الله خامنه ای درس خارج فقه و حقوق نائل گردید ، وی سال ها به تدریس علوم حوزوی و دانشگاهی در دانشگاههای شهید بهشتی ، تهران و ... حوزه های علمیه شهید شاه آبادی و شهید مدنی و ... اشتغال داشته است .استاد مریم بهروزی دارای چهار فرزند ، 2 دختر و 2 پسر می باشد .فرزند دوم ایشان ( شهید مهدی حاجی عباسی ) عضو بسیج مستضعفان در سال 1360 در سن 16 سالگی توسط منافقین کوردل به شهادت رسید .

مریم بهروزی از سالهای 41-42 مرید و مقلد امام خمینی رضوان الله تعالی علیه بود از سال 50 مستقیما ً وارد مبارزات سیاسی علیه رژیم ستمشاهی پهلوی گردید . وی در 9 منطقه تهران با تشکیل و اداره کلاسهای قرآن ، تفسیر ، اخلاق و احکام و شناسایی خواهران مبارز و دارای شم سیاسی ، هسته های مقاومت را تشکیل داده و سازمان دهی می کرد و با سخنرانی های عقیدتی و سیاسی در تهران و شهرستانها به افشاگری اعمال ننگین نظام شاهنشاهی پرداخته و زنان را ترغیب و تشویق به مبارزه و شرکت در تظاهرات می نمود و با کسب اطلاعات سیاسی و تبادل اخبار و تکثیر و توزیع اعلامیه ها و نوارهای سخنرانی که از نجف می رسید به آگاه سازی افکار عمومی می پرداخت و به تحلیل و اطلاع رسانی نسبت به مواضع و تصمیمات ضد دینی و ضد استقلال ملی شاه و رژیم پرداخته و جلساتی را برای هماهنگی مبارزین تشکیل می داد ، در سال 54 در جریان سخنرانی های مذهبی سیاسی ممنوع المنبر شده تحت تعقیب ساواک قرار گرفت اما همچنان در فرصت های مناسب با اسم مستعار به فعالیتیش ادامه می داد تا رمضان 57 با دستور صریح امام خمینی ( ره ) علناً به سخنرانی پرداخت و در مسجد قبا بعد از سخنرانی در مورد حکومیت اسلامی و حقوق زن دستگیر و روانه زندان ستمشاهی گردید. اسارت مریم بهروزی که جلسات سخنرانی پرشور ، پرجمعیت و پر محتوایش در تهران معروف بود تاثیر شگرفی در شدت دهی به مبارزات هسته های مقاومت خواهران گذاشت تا جایی که تصمصم بر این شد تا تظاهرات اعتراض آمیزی برگزار گردد که با صلاحدید حضرت آیت الله مفتح که نگران شناسایی هسته های مقاومت و وخیم شدن اوضاع اسارت برای وی بود لغو گردید.

مریم بهروزی پس از یک ماه تحمل دوران اسارت تا زمان محاکمه در دادگاه نظامی موقتاً آزاد گردید و این ایام مقان با بهمن 57 و پیروزی انقلاب اسلامی بود.پس از فرار شاه از ایران از فعالین در زمینه تشکیل کمیته استقبال از حضرت امام خمینی ( ره ) و سازمان دهنده دیدار خانمها با امام خمینی در مسجد امام بود . همچنین در خلال تقدیم طرح اهداء طلا و جواهرات و مسکوکات خانم ها ، مریم بهروزی اولین زنی بود که در حضور امام خمینی ( ره ) به ایراد سخن پرداخت و مورد تمجید آن حضرت قرار گرفت و از افراد کلیدی و موثر در جلساتی بود که به منظور برنامه ریزی برای انقلاب و شکل گیری حکومت اسلامی برگزار می گردید . این جلسات که یک شب در میان در حسینیه ارشاد با حضور شهید آیت الله مطهری ، شهید آیت الله بهشتی ، آیت الله خامنه ای ، آیت الله هاشمی رفسنجانی ، شهید باهنر و خانم ها گرجی، طالقانی ، و جناب آقایان میناچی ، صباغیان و دکتر مفتح و ... برای تعیین نوع حکومت برگزار می شد و در پایان به دستور صریح حضرت امام مبنی بر جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر نامگذاری گردید و با رای قاطع ملت نظام مقدس جمهوری اسلامی تشکیل گردید.

پس از تثبیت حکومت جمهوری اسلامی استاد مریم بهروزی عمده فعالیت های خود را با پیوستن به حزب جمهوری اسلامی از روزهای نخست تاسیسش به همراه خواهرانی از هسته های مقاومت قبل از انقلاب ، زیر نظر آیت الله بهشتی پی گرفت از جمله فعالیت های ایشان در دوران حزب جمهوری اسلامی به موارد ذیل می توان اشاره نمود.-شرکت در ماموریت های تبلیغاتی به مناسبت های مختلف در شهرستان ها و مراکز استان -برگزاری سمینارها و گردهمایی ها و انتشار مطالب آن در رسانه ها -     حضور در جلسات سیاسی معارض در تهران و خارج از تهران جهت کسب اخبار و در جریان قرار دادن حزب جمهوری از اتفاقات مهم در روند مسائل سیاسی کشور-  شناسایی و معرفی خواهران کار آمد برای همکاری با سپاه  استاد مریم بهروزی در راستای همکاری های ذکر شده با حزب جمهوری همچنان در راستای فعالیت های عقیدتی سیاسی خود به سخنرانی ها و برگزاری کلاسها و جلسات مبادرت می ورزید از جمله بحث اختصاصی پیرامون حقوق زن و خانواده در برنامه رادیویی ( به مدت یک سال به موضوع حقوق زن و خانواهد و 6 ماه با موضوع ولایت فقیه ) که موجبات آشنایی هرچه بیشتر ملت ایران با نقطه نظرات نظام نوپای جمهوری اسلامی را فراهم نمود و در دوره اول مجلس شورای اسلامی در کنار 29 نفر کاندیدای روحانیت مبارز به احراز کرسی وکالت در مجلس شورای اسلامی انجامیدو چهار دوره در مجلس شورای اسلامی حضور یافت .
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟