وزارت خارجه ایران به چه کاری مشغول است؟

پس از وقوع انفجارها در بانکوک، نخست اخباری درباره دست داشتن «اتباع ایرانی» در این انفجارها منتشر شد و سپس پلیس تایلند، با استناد به گذرنامه ایرانی متهمان، از دخالت ایران در این واقعه سخن گفتند. سرانجام تایلند اعلام کرد، در روند صدور روادید برای شهروندان ایرانی، بازنگری و سفر ایرانیان به این کشور را محدود می‌کند و حتی برای سفر مقامات ایران نیز محدودیت ایجاد خواهد کرد؛ اما دریغ از یک واکنش قاطع و کارساز وزارت خارجه ایران!
کد خبر: ۲۲۸۳۰۴
|
۰۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۱ 21 February 2012
|
17716 بازدید
|

این روزها، اقدامات دشمنانه غرب علیه ایران روز به روز ابعاد جدیدی می‌یابد؛ فشار آمریکا و اتحادیه اروپا برای همراهی با تحریم‌ها و کاش روابط با ایران بر شرکای آسیایی ایران بیشتر می‌شود. برخی از کشورهای فرصت‌طلب تلاش دارند از آب گل آلود مواجهه غرب با جمهوری اسلامی، ماهی منافع خود را صید کنند... حال پرسش اینجاست که وزارت خارجه ما در این شرایط حساس به چه کاری مشغول است؟

به گزارش «تابناک»، فاز جدید تلاش‌های غرب برای اعمال فشار بر ایران که با وقوع انفجارها در هند و تایلند آغاز شد، اکنون به مرحله حساسی رسیده است. در این میان، هرچند تلاش مقامات غربی و صهیونیستی برای استفاده از این موقعیت برای بر هم زدن روابط هند با ایران به نتیجه دلخواه نرسید، گویا تایلند سود خود را در همراهی با غرب و دامن زدن به جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران دیده است.

بلافاصله پس از وقوع انفجارها در بانکوک، اخباری از دست داشتن «اتباع ایرانی» در این انفجارها منتشر شد، ولی ماجرا از این هم فراتر رفت: نخست اعلام شد که انفجارها، مقامات رژیم صهیونیستی را هدف گرفته بودند. سپس پلیس تایلند با اعلام اینکه متهمان گذرنامه ایرانی داشته‌اند، از دخالت رسمی جمهوری اسلامی ایران در این واقعه سخن گفتند و سرانجام دولت تایلند اعلام کرد، در روند کنونی صدور ویزا برای اتباع ایرانی بازنگری خواهد کرد، سفر ایرانیان به این کشور را محدود می‌کند و حتی برای سفر مقامات ایران نیز محدودیت ایجاد خواهد کرد و... .

در این میان، جای خالی یک موضع‌گیری جدی از سوی وزارت امور خارجه به شدت به چشم می‌خورد. اصولاً شاید اگر از همان آغاز موضع جمهوری اسلامی ایران در قالب بیانیه‌ای رسمی از سوی وزارت خارجه و نه اظهارات و بیانیه‌های پراکنده اعلام شده بود، کار به اینجا نمی‌رسید. بی‌گمان، مردم از دستگاه سیاست خارجی کشور انتظار دارند، کار جدی‌تری انجام دهد؛ کاری که حتی می‌تواند فراخواندن سفیر تایلند و اعلام اعتراض رسمی باشد.

چرا وزارت امور خارجه که در مواردی، حتی در مورد کشورهای دوست و همسایه مواضع و اقدامات جدی گرفته، حال که مستقیم پای منافع ملی کشور در میان است، سکوت کرده و اعتراضی نمی کند؟ گویا در وهله نخست، انگشت اتهام بیش از هر چیز به سوی ساختار ناهماهنگ این وزارتخانه باشد.

به این ترتیب، این پرسش پیش می‌آید که چرا وزارت امور خارجه که در مواردی، حتی درباره کشورهای دوست و همسایه مواضع و اقدامات جدی در پیش گرفته، اکنون که مستقیم پای منافع ملی کشور در میان است، سکوت کرده و اعتراضی نمی‌کند؟ گویا، در وهله نخست، انگشت اتهام بیش از هر چیز به سوی ساختار ناهماهنگ این وزارتخانه باشد.

در حقیقت، ناهماهنگی در دستگاه سیاست خارجی ایران، امر جدیدی نیست. موارد متعددی هست که تداخل و یا نامشخص بودن وظایف، موجب ابهام و وقفه در امور شده است. این امر نه تنها در موضوعات حاد و حساس، مانند موضوع انفجارهای اخیر، بلکه در موارد عادی‌تر نیز وجود دارد.

برای نمونه، همایش بررسی روابط ایران و سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در حالی در روزهای اول و دوم اسفند در دفتر مطالعات وزرات امور خارجه برگزار می‌شود که تا نزدیک یک هفته پیش، بخش آسیای مرکزی و قفقاز این دفتر حتی از برگزاری چنین همایشی خبر هم نداشت!

گویا، در موضوع کلانی مانند تایلند نیز در درجه اول مشخص نبودن این امر که چه کسی باید گام نخست را برداشته و اعلام موضع کند، از عواملی است که تاکنون مانع از هرگونه کاری شده است. آیا این بیانیه باید از سوی شخص وزیر صادر شود؟ بخش مربوطه در وزارت خارجه باید در مورد آن اقدام کند؟ سفارت ایران در تایلند باید این وظیفه را انجام دهد و یا...؟

چند روز پیش، وزیر خارجه ایران در جمع پنج هزار نفر از مشاوران جوان دولت به آنان گفت که وزارت خارجه‌ می‌خواهد، 1200 نفر از جوانان انقلابی را به استخدام وزارت خارجه درآورد؛ سخنی که در آن جمع رنگ و بوی تبلیغاتی به خود گرفت. آیا وظیفه وزیر خارجه، انجام اقدام تبلیغاتی برای دولت است یا سامان دادن به سیاست خارجی کشور؟
افزون بر این، به دلیل همین عدم تفکیک دقیق حد و مرز وظایف، اقدامات وزارت خارجه بیشتر حالتی تک جهتی پیدا کرده است؛ به این معنا که وقتی یک موضوع حاد، توجه دستگاه سیاست خارجی را به خود معطوف می‌کند، بقیه موضوعاتی که هرچند دارای اهمیت، اما در درجات بعدی هستند، مورد غفلت واقع می‌شوند. گویا در ماجرای مورد بحث نیز توجه بیشتر به موضوع از سرگیری مذاکرات با گروه 5+1، موضع‌گیری درباره تایلند را از دستور کار خارج کرده است.

کوتاه سخن آنکه برای بیشتر کردن منافع ملی کشور، پیش از هر چیز وزارت خارجه، باید با نگاهی انتقادی، ساختار و وظایف خود را بررسی کند. در این باره، چند روز پیش، وزیر خارجه ایران در جمع پنج هزار نفر از مشاوران جوان دولت به آنان گفت که وزارت خارجه می‌خواهد 1200 نفر از جوانان انقلابی را به استخدام وزارت خارجه درآورد؛ سخنی که در آن جمع، رنگ و بوی تبلیغاتی به خود گرفت. آیا وظیفه وزیر خارجه انجام کار تبلیغاتی برای دولت است یا سامان دادن به سیاست خارجی کشور؟!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۹۵
انتشار یافته: ۷۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
ببخشيد مديران وزارت خارجه در خواب خرگوشي مشغول محاسبات پيچيده حقوق و اضافه كاري و برنامه هاي پيچيده براي مسافرتهاي خارج از كشور و ويلاهاي شمال و چيزهايي كه اين بنده حقير بخاطر نديدن وارد نيستم، هستند لطفا مزاحم نشويد. با تشكر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
لطفاً در خصوص اتباع ايراني در بند هم اقدامات جدي صورت پذيرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۳
حتما وزیر و دیدم بهش میگم
meysam
|
Thailand
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
سلام
انتقاد خوبی کردی . ولی خواهش میکنم سند یا حتی منبع خبری موثق ،ازاینکه مدعی شدید رسانه ها یا دولت اعلام کردند (دخالت ایران در بمب کذاری تایلند)ویا ( حتی برای سفر مقامات ایران نیز محدودیت ایجاد خواهد کرد) را اعلام کنید تا ما هم در جریان باشیم . چون بنده تا به حال چنین خبری از رسانه های تایلند نشنیدم.
منتظرم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
وقتی دولت تشکيلاتی موازی با وزارت خارجه مثل معاونت بین الملل و نمايندگان ويژه رييس جمهور بر پا می‌کند و وقتی دولت وزير خارجه‌اش را با سخيف‌ترين وضع ممکن در يک مأموريت عزل و تحقير می‌کند، نتيجه طبيعی‌اش می‌شود وزارت خارجه‌ای که هيچ ارج و قربی در کشور و به تبع آن در دنيا ندارد
amin
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
آقا نکنید تو رو خدا، اینا باز فردا اعلام میکنن که روابط با تایلند هم باید قطع بشه. جای این حزفا تشویقشون کنید برن بشینن صحبت کنن مشکلو حل کنن.
همیشه آخرین گزینه اولی نیست....
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
متاسفانه كاري كرديم كه كشور هايي مثل تايلند سوسك خور هم براي ما شاخ شدن.واقعاً چي ميشه گفت!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۳
برادر عزیز تایلند که خوبه از فردا قرار مادیو و جزایر ایکس با 30 خانوار جمعیت هم برامون شاخ بشن. البته نا گفته نمونه جزایر x تحت الحمایه مالدیو می باشد . روزای خوبمونه برادر من شب دراز است و قلند بیدار
رزمنده قدیمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
بابا تایلند رو میخوایم چکار یک کشور فاسد لامذهب چه ارزشی دارد همان بهتر که ویزا ندن تا جونای ما نرند اونجا و با ایدز برگردن بهتر
پاسخ ها
رادمهر
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۳
دوست عزیز; این خیلی خوبه که شما یه رزمنده قدیمی هستی ولی بهتره که طرز فکرت را جدید کنی!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
تایند ارزشی نداره که بخاطرش خودمون رو اذیت کنیم؟
میشه بگید اکثر افرادی که میرن تایلند برای چی میرن؟؟
armita
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
تابناک واقعا که از دل پر درد ما گفتی که بی نهایت نگران و ناراحتیم. به عنوان یکی از پرسنل خدوم این کشور چند سالی است که در بخشی از این مجموعه مشغول به کار هستم اما چه بگویم که بعد از سالها سابقه کار در وزارت خانه از استخدام که خبری نیست هر ساله ترس از تعدیل نیرو هم داریم. حال نیاز است که 1200 نفر از بیرون این مجموعه به کار گمارده شوند. به نظر شما باید چه کرد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۲
اگه تو لبنان یا فلسطین باکنک یک بچه بترکه هزارتا اطلاعیه قطعنامه می دهند بیرون.آقا شاید این ایرانیانی که مورد بازداشت هستن بی گناه باشند. اصلا امور کنسی بررسی کرده!!!
این معنی دیپلماسی فعال.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟