شیر ایرانی که در نیم قرن اخیر در ایران مشاهده نشده لقب هندی گرفت.
دیده بان حقوق حیوانات نوشت: شیر ایرانی که روزگاری ابهتش در دشت ارژن لرزه به تن می انداخت، در کشور هند به عنوان شیر هندی معرفی می شود.
بر اساس مقررات بین المللی تغییر نام گونه های جانوری در صورتی ممکن است که حد اقل ۵۰ سال در خواستگاهشان دیده نشوند و متاسفانه بیش از نیم قرن قبل، شیر ایرانی در ایران به صورت قطعی منقرض شده است. گفته می شود شیرهای ایرانی به مرور زمان تا هندوستان مهاجرت کرده اند و در جنگل های گیر ایالت گجرات، تعداد قابل توجهی از نوادگان شیر ایرانی زیست می کند؛ نکته ای که با استناد به آن سال ها قبل پروژه احیای شیر ایرانی با گرفتن یک جفت شیر از هندوستان طرح شد ولی در مذاکرات طرف هندی درخواست یک جفت یوز در قبال تحویل یک جفت شیر داشت. درخواستی که اجابتش به هیچ شکل ممکن منطقی نبود و نیست. چند سال قبل نیز اعلام شد قرار است شیر ایرانی-هندی با یک جفت آهوی ایرانی مبادله شود؛ اتفاقی که تا کنون عملی نشده است.
شرایط مشابهی برای ارزشمند ترین گربه سان موجود کشور رخ داده؛ یوزپلنگی که روزی آسیایی نام داشت، امروز یوز ایرانی خوانده می شود، چرا که بیش از پنجاه سال است که فقط داخل مرزهای ایران مشاهده شده است. هرچند که چد سال قبل اخبار غیر قابل استنادی از فروش یک تخته پوست یوز پلنگ در افغانستان شنیده می شد که در صورت صحت ممکن است حاکی از وجود یوز در ورای مرزهای ایران باشد.
به هر روی تبدیل نام گونه ها به دلیل مشکلات اثبات قطعی عدم رویتشان در طول ۵۰ سال در مرزهای خاص جغرافیایی هنوز مورد مناقشه گروه های مختلف است. یوز آسیایی در شرایطی ایرانی معرفی می شود که نام علمی آن هنوز تغییر نکرده و برخی هنوز استفاده از واژه یوز آسیایی را ارجح می دانند.
تصاویر زیر حاکی از برخورد مشابهی در کشور هند است؛ Panthera leo persica نام علمی گونه ای است که شیر هندی (Indian Lion) معرفی می شود.