برنامه نود چگونه شكل گرفت؟

کد خبر: ۲۳۴۷۳۹
|
۰۸ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۱:۳۶ 27 March 2012
|
9137 بازدید
متولد شهر رفسنجان، علاقه مند سمج رشته فوتبال، مترجم سابق روزنامه های ورزشی ، گزارشگر فوتبال ودر نهایت تهیه کننده و مجری برنامه نود خلاصه ترین وشاید جامع ترین تعریفی است که می توان از عادل فردوسی پور ارائه کرد.

به گزارش آفتاب: متولد شهر رفسنجان، علاقه مند سمج رشته فوتبال، مترجم سابق روزنامه های ورزشی ، گزارشگر فوتبال ودر نهایت تهیه کننده و مجری برنامه نود خلاصه ترین وشاید جامع ترین تعریفی است که می توان از عادل فردوسی پور ارائه کرد. 

عادل فردوسی پور متولد ۱۱ مهر ۱۳۵۳می باشد. پدر و مادرش رفسنجانی هستند اما خودش فرزند ارشد یک خانواده پنج نفره و بزرگ شده تهران است. فردوسی پور را بیشتر با گزارشگری و اجرای برنامه نود می شناسند، جماعت روزنامه خوان هم او را به واسطه ترجمه هایش در روزنامه ابراز ورزشی که با نام ع. فردوسی پور امضا می شد به یاد می آوردند اما ممکن است افراد کمتری بدانند که وی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف و زمانی هم دانشکده ای علی دایی بوده است. 

از دوران پیش از مدرسه علاقه خاصی به فوتبال داشت و اخبار مربوط به آن را دنبال می کرده است. زمانی که وارد مدرسه شد با اینکه در خانواده اش فردی علاقه مند به فوتبال وجود نداشت اما علاقه وی روز به روز به این رشته مفرح بیشتر شد. علاقه مندی به فوتبال در وی وجود داشت تا اینکه همزمان با ورود به دانشگاه تصمیم گرفت به تلویزیون راه پیدا کند. 

افرادی که آن زمان در گروه ورزش شبکه سه حضور داشتند، مطمئنا به یاد می آورند که سال ۷۳ زمانی که فردوسی پور برای گزارشگری فوتبال تست داد، نحوه صحبت کردن وی مورد تمسخر سایر افرادی قرار گرفت که برای تست دادن به تلویزیون رفته بودند. 

وارد شدن به صدا و سیما در آن زمان دشواری های زیادی نسبت به زمان حال داشت و فردوسی پور با توجه به اینکه کسی را نداشت که سفارشش را بکند، ناچار شد بارها و بارها تست بدهد. فردوسی پور آن زمان مترجم روزنامه ابرار ورزشی بود و اردشیر لارودی با آقای امیرحسینی که مدیر گروه ورزش بود، تعاملی برقرار کرد تا زمینه تست دادن فردوسی پور فراهم شود. 

عادل فردوسی پور اوایل ورود به صدا وسیما مسابقات تنیس را گزارش می کرد زیرا در ان زمان ذهنیت مثبتی راجع به جوانان علاقه مندی که خواستار ورود به عرصه گزارشگری فوتبال بودند، وجود نداشت. 


اطلاعات خوبی که فردوسی پور راجع به ورزش داشت، باعث شد تا با جلب اعتماد به مرور گزارش چند دقیقه ای مسابقات فوتبال خارجی را به وی محول کنند اما برنامه گزارش ورزشی که بیشتر مسابقات فوتبال انگلیس را پخش میکرد، در زمان خود نقطه اوجی برای وی محسوب می شد زیرا اطلاعات جامعی از فوتبال جزیره در اختیار داشت. در جام ملت های ۱۹۹۶ امارات که با درخشش نسل جدید فوتبال ایران همراه بود، فردوسی پور به عنوان اطلاعات دهنده در کنار سایر گزارشگران مشغول شد و در ادامه نیز از گزارش ۵ و ۱۰ دقیقه ای آغاز شده تا اینکه به گزارش کامل یک مسابقه فوتبال رسید. 

سال ۱۳۷۸ طرح اولیه برنامه نود را با الگو برداری از برنامه Match of the day انگلیس به مدیریت گروه ورزش شکبه سه ارائه کرد زیرا همشه برای وی جای سوال بود که در بازی هایی که در شهرستان ها برگزار می شود، چه اتفاقی می افتد. از شکل گرفتن ایده تا شروع برنامه شاید ۲۰ روز هم به طول نینجامید و این گونه برنامه نود متولد شد. اولین برنامه های نود با شیوه آزمون و خطا به سمت جلو حرکت میکرد تا زمان فعلی که به به یک برنامه مرجع تبدیل شده و مخاطبان زیادی دارد. 

بسیاری از اهل فن پر مخاطب شدن برنامه نود را به نزدیک شدن این برنامه به خط قرمزهای تلویزیون و اصولا فوتبال ایران نسبت می دهند، به طور نمونه زمانی تابوهایی شکل گرفته بود که نمی شود از چهره هایی مانند علی پروین و ناصر حجازی انتقاد کرد. برنامه نود در دوران فعالیت خود تا حدی تابوشکنی کرد. این تابوشکنی تا حدی بود که سعی کرده از خط قرمزها رد نشود. جذابیت های این برنامه موجب شده که در بحث انتخاب برنامه های ورزشی همواره شانس نخست کسب برترین برنامه باشد. 

به گزارش افكار نيوز،فردوسی پور پنج شش سالی است که ازدواج کرده و ضمن اینکه به کار ترجمه اشتغال دارد، در دانشگاه نیز تدریس می کند. 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟