روزنامه آلمانی:

صبر شیعیان عربستان لبریز شده است

کد خبر: ۲۳۵۴۲۹
|
۱۴ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۲ 02 April 2012
|
7473 بازدید
یک روزنامه آلمانی در گزارشی با اشاره به شرایط سختی که شیعیان عربستان در آن به سر می‌برند نوشت که موج اعتراض‌های صورت گرفته نشان می دهد که تحمل این قشر به پایان رسیده است.

به گزارش فارس  به نقل از "تاگس‌اشپیگل"، شیعیان عربستان اویل ماه فوریه تولد پیامبر اسلام را در حالی جشن گرفتند که از این زمان برای برگزاری تظاهرات فراگیر علیه دولت سعودی استفاده کردند و این به خودی خودی نشانگر خشم این گروه از وضعیتی است که شیعیان در عربستان دارند.

این روزنامه آلمانی نوشت که شیعیان عربستان سعودی معتقدند که این کشور بر روی ذخایر بزرگ نفتی قرار دارد با این حال کشور وضعیت وخیمی دارد. آنها در تظاهرات‌های خود با سر دادن شعارهایی از جمله‌اینکه "به تبعیض پایان دهید" و "زندانیان سیاسی را آزاد کنید" خواستار تغییر وضعیت هستند.در مقابل وزارت کشور عربستان از شکل‌گیری "نوع جدیدی از تروریسم" خبر می دهد و آن را با حملاتی که به مقر پلیس در شهر "قطیف" صورت گرفت مرتبط می‌داند.

در این گزارش آمده است که از زمان آغاز انقلاب در جهان عرب، ناآرامی‌ها در قطیف بیشتر شده است و شمار بیشتری از شهروندان شیعه از حکومت پادشاهی عربستان ابراز نارضایتی می‌کنند. در این رابطه در ماه مارس 2011 در روز موسوم به "خشم" تظاهراتی بزرگ در عربستان برگزار شد. که اگر چه در ابعاد تظاهرات‌هایی که در مصر و یمن و تونس برگزار شدند نبود اما بیانگر این بود که مردم خواستار تحقق دموکراسی هستند که بر روی پلاکاردها نوشته شده‌اند.

همین اقدام برای دولت سعودی کافی بود تا معترضان را سرکوب کند به طوری که 500 تن دستگیر و شمار دیگری نیز از کار برکنار شدند. همچنین قطیف با 500 هزار تن از ساکنین خود تحت فشار  بیشتر قرار گرفت.

شیعیان حس می‌کنند شهروند درجه 2 هستند

یک شهروند عربستانی در مورد وضعیت کشور می‌گوید: ما از 2 هزار سال پیش تاکنون در این سرزمین زندگی کردیم. کشور بر روی دریایی از نفت قرار دارد اما همه چیز خراب است.به مدت چندین نسل شیعیان عربستان خود را در جایگاه شهروند درجه 2 دیده‌اند چرا که اغلب  نمی‌توانند شغل خوبی داشته باشند، پیشرفت کنند و به مناصب دولتی منصوب شوند. همه اینها در شرایطی است که تمامی ذخایر نفتی مهم در شرق عربستان؛ منطقه‌ای که 2 میلیون از مجموع 3 میلیون جمعیت آن را شیعیان تشکیل می‌دهند، قرار دارند.

تاگس‌اشپیگل نوشت که از سال 1978 تاکنون هیچ شیعه‌ای در آکادمی‌های مرتبط با پلیس و امور نظامی پذیرفته نشده‌است. همچنین هیچ شیعه‌ای نمی تواند قاضی باشد که اعمال فشار به شیعیان باعث شده تا تحمل این قشر از جامعه عربستان در برابر شرایط موجود کاهش یابد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟