سخنگوی قوه قضائیه در بیست و نهمین نشست خبری خود با اشاره به دادگاه فساد بزرگ مالی گفت: برای ۱۲ نفر دیگر هم
کیفرخواست جدید صادر و به دادگاه فرستاده شده است.
به گزارش«تابناک»، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در نشست خبری عصر امروز خود با خبرنگاران ضمن تشکر از حضور پرشور و مثال زدنی مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی به برگزاری اجلاس دادستانهای کل کشورهای عضو اکو در یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ماه اشاره کرد و افزود: کشورهای عضو اکو خود به این نتیجه رسیدند که نشستهای قضایی ضروری است؛ بنابراین، در سال گذشته، برگزاری این اجلاس پیشنهاد شد که ایران هم میزبانی این نشست را پذیرفت. در این اجلاس کشورها به توافقات خوبی رسیدند که این توافقات در دبیرخانه اکو در حال پیگیری و عملیاتی شدن است.
اعدام ۹ نفر از قاچاقچیان شیشهسخنگوی قوه قضاییه با اشاره به مصرف مواد مخدر صنعتی در سالهای گذشته گفت: ضرر مواد مخدر صنعتی از مواد مخدر سنتی به مراتب بیشتر است، زیرا زودتر افراد را آلوده میکند و پس از گذشت مدتی، تأثیر خود را بر اعصاب و روان آنها میگذارد.
وی افزود: از مردم تقاضا میکنیم با پلیس و دستگاه قضایی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری داشته باشند و از خانوادهها نیز میخواهیم که نگذارند بچههایشان در دام این قاچاقچیان گرفتار شوند.
وی ادامه داد: در همین زمینه امروز ۹ نفر از قاچاقچیان شیشه اعدام شدند، زیرا این افراد در قاچاق ششصد کیلوگرم شیشه دست داشتند. شما تصور کنید که اگر این ششصد کیلوگرم توزیع میشد، چه تعداد نفر را دچار اعتیاد میکرد.
صدور کیفرخواست جدید برای دوازده نفر دیگر در ارتباط با فساد بزرگدادستان کل کشور درخصوص پرونده فساد بزرگ مالی گفت: تلاشمان بر این است تا با توجه به حجم این پرونده در کمترین زمان ممکن آن را به سرانجام برسانیم، البته تاکنون هم زمان زیادی برای این پرونده صرف شده است.
وی ادامه داد: هفده نفر از متهمان آخرین دفاعشان اخذ و برای دوازده نفر دیگر هم کیفرخواست جدید صادر و به دادگاه فرستاده شده است.
به شکایت مجلس از دولت رسیدگی میکنیمحجتالاسلام والمسلمین اژهای در پاسخ به پرسشی درباره شکایت مجلس از دولت گفت: مجلس بر اساس وظیفهای که دارد، تخلفات را به قوه قضاییه میفرستد که دستگاه قضایی هم مورد رسیدگی قرار میدهد. ولی این بدان معنا نیست که هر چه گفته شد، باید بدون رسیدگی آن را حکم قرار داد. ممکن است پرونده نیاز به استعلام داشته باشد، ولی مطمئن باشید که قطعاً رسیدگی خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا افرادی مانند «الف. م» که در جلسات دادگاه فساد مالی اسمشان مطرح شده است مورد تعقیب قرار میگیرند یا خیر، گفت: در این پرونده اگر ثابت شود که کسی مقصر است، حتما بازخواست میشود و فرقی نمیکند در چه جایگاهی باشد. اما لازمهاش این است که با اسناد و مدارک و شواهد، اتهام متوجه او باشد.
آیا صاحبان قدرت به
دادگاه خواهند آمد؟دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که از وی ای نگونه پرسید: در جلسه هشتم رسیدگی به پرونده فساد سه هزار میلیارد تومانی عنوان شد که آقای مهآفرید خسروی با «الف - م» رئیس جریان موسوم به جریان انحرافی دیدار داشته است، آیا صاحبان قدرت به دادگاه خواهند آمد، گفت: این پرسش به تعابیری پیش از این مطرح شده بود. پاسخ شما را این گونه میدهم، هر کسی ثابت شود که مقصر است، حتما بازخواست میشود.ملکزاده پیش از رفتن پرونده به دادگاه، عفو شدوی در مورد اظهارات دادستان تهران درباره پرونده ملکزاده و اظهارات محمد جعفر بهداد، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور مبنی بر اینکه وی شامل حال عفو رهبری نشده است، گفت: خبرنگاران باید با دقت مطالب را گرفته و به درستی منتقل کنند. پرونده وی در حال رسیدگی مورد اعتراض دادستان قرار گرفت که دادگاه هم با نظر دادستان موافقت کرد. در همین مسیر رسیدگی که هنوز پرونده به دادگاه نرفته بود، گزارشها و نامههایی به دفتر رهبری فرستاده و رهبری هم با عفو تعقیب این پرونده موافقت کردند و پرونده بسته شد.
فساد ۱۰۰میلیون یورویی اختلاس نیست!دادستان کل کشور درباره جزییات پرونده فساد صد میلیون یورویی گفت: در این پرونده، کلمه اختلاس درست نیست، بلکه تخلف بانکی است و متخلفان درآمد نامشروع به دست آوردهاند.
خبرنگار دیگری با اشاره به پرونده معروف به صد میلیون یورویی گفت که
در خصوص آمار و ارقام این پرونده اخبار متعددی منتشر شده است، علت این موضوع
چیست و جزییات بیشتری از این پرونده را بیان کنید که سخنگوی قوه قضاییه
پاسخ داد: گاه رقمی به ارز خارجی اعلام و گاهی تبدیل به ریال
یا تومان میشود و منعی در این رابطه نیست، ولی در اقدامات اداری از ریال
استفاده میشود، حال آن که الزامی هم در این رابطه نیست. اصلا بحث اختلاف در رابطه
با این پرونده درست نیست و تاکنون نیز بحثی از اختلاف گفته نشده و میتوان
گفت که این یک تخلف بانکی است. البته ممکن است، درآمد نامشروعی هم برای
متهمان باشد و تخلفی نیز برای بانک به شمار رود که وثیقه لازم را از مشتری
نگرفته، با وجود اینکه مشتری به بانک بدهی داشته است. در هر حال متهمان
این پرونده با قرار مناسب آزاد هستند.
از توهین معاون مطبوعاتی تا انحصار صدا و سیمامحسنیاژهای در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که گفت، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد به خبرنگاران توهین کرده، آیا مدعیالعموم در این زمینه ورود پیدا خواهد کرد یا خیر، گفت: بهتر است حریم افرادی که در این جلسه نیستند و قرار است از آنها نقل قول شود، نگه داشته شود. بارها گفتهام که اگر کسی مورد اهانت قرار گیرد و بخواهد شکایت کند، قطعا مورد پیگیری قرار خواهد گرفت و کاری نداریم که این فرد چه جایگاهی دارد.
اژهای در پاسخ به پرسشی مبنی بر اقدام برخی اشخاص و گروههای سیاسی جهت راهاندازی تلویزیونی اینترنتی گفت: شبکه تلویزیونی در انحصار صدا و سیماست و اگر کسانی بخواهند کار غیر قانونی کنند، مدعیالعموم وارد میشود.
وی گفت: در سنوات گذشته نیز این امر مسبوق سابقه بوده و عدهای بودند که
دست به این کار زدهاند.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: البته برخی بودهاند در گذشته و حال
کارشان را انجام دادهاند؛ اما نمیدانستند که کارشان مصداق جرم است. این
افراد فعالیت خودشان را متوقف کردهاند، ولی برخی هم کار خود را ادامه
دادهاند که مدعیالعموم در این زمینه ورود پیدا کرده است.
موضوع دخانیات باید مورد توجه مردم قرار گیردخبرنگاری پرسید با توجه به اینکه به هفته ملی مبارزه با دخانیات نزدیک میشویم و قانون جامع دخانیات، بیست بند دارد که از این ۲۰ بند ۸ بند آن به قوه قضاییه مربوط میشود، برنامههای قاطع قوه قضاییه در این رابطه چیست که اژهای گفت: به طور طبیعی، این مسألهای است که خود مردم باید آن را رعایت کنند و در مراکزی که بیان شده، استفاده از دخانیات خلاف است، باید بدانند که با آنان اقدام قانونی انجام خواهد گرفت. موضوع دخانیات باید مورد توجه مردم قرار گیرد و قوه قضاییه نیز به سهم خود تلاش خواهد داشت.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه خطاب به رسانهها گفت: این امر وظیفه شما نیز است، چرا که رسانهها باید موضوع را به مردم اطلاعرسانی کنند و همواره قوانین را در رسانههای خود منتشر کنند؛ شاید افراد بسیاری از قوانین موجود اطلاع نداشته باشند که رسانهها با انتشار قوانین به مردم کاستیهای آن را میتوانند به قوه قضاییه یادآور شوند.
از بازگشت مهدی هاشمی تا خبررسانی در قوه قضائیهخبرنگاری درخصوص بازگشت مهدی هاشمی به کشور و اینکه آیا ابلاغیهای از سوی دادستانی برای وی ارسال شده است، پرسید که سخنگوی قوه قضاییه گفت: قبلاً برای وی احضاریه صادر شده بود و چنانچه وی به ایران بیاید با آن برخورد و به پروندهاش رسیدگی خواهد شد.
دادستان کل کشور درباره خبررسانی افراد گوناگون در قوه قضاییه پرسید و اینکه آیا این فقط وظیفه سخنگوی قوه قضاییه نیست، اظهار داشت: ما هیچ یک از دادستانهای سراسر کشور را محدود نکردهایم، بلکه آنها میتوانند در راستای انعکاس بیشتر اخبار استان خود با هماهنگی اطلاعرسانی کنند، البته تا جایی که بشود، سعی میشود اخبار از طریق سخنگو مطرح شود.
باند قاچاق سلاح با همکاری یک وکیل دادگستریحجت الاسلام اژهای در خصوص کشف یک باند قاچاق سلاح اظهار داشت: متأسفانه یک باندی سلاحهای گوناگونی را به صورت قاچاق وارد کشور کرده و توزیع میکردند که یکی از متهمان این باند یک وکیل دادگستری است. متهمان این پرونده هنوز بازداشت هستند و ابعاد دیگر این پرونده هنوز در حال پیگیری است که از بیان جزییات بیشتر در رابطه با این پرونده معذورم، زیرا برخی از افراد منتسب به این پرونده نیز در حال تعقیب هستند.
وی افزود: اصل ماجرا در تهران بوده است ولی ابعادش در سایر شهرها نیز گستردهشده است. البته ابعاد این پرونده هنوز در حال پیگیری است و من نمیتوانم پیش از این
اطلاعرسانی کنم.
متأسفانه هنوز بخشی از ابعاد فساد بانکی روشن نشدهوی در خصوص جزییات پرونده فساد مالی اخیر بیان داشت: در پرونده فساد مالی اخیر از سه هزار میلیارد تومانی که با اسناد صوری و غیر واقعی و تنزیل گرفته شده، بخش زیادی به خارج از کشور نرفته و عمده آن در داخل است. متهمان علاوه بر ال سیهای داخلی تسهیلات دیگری هم گرفتهاند که در مجرای خودش به کار نرفته است.
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز بخشی از ابعاد پیچیده فساد بانکی روشن نشده است. شرکت اسپادانا که مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره آن دیروز محاکمه شدند بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان فاکتور و بیعنامههای صوری داده است. مدیرعامل این شرکت در پاسخ به این سئوال که شما مسئولیت خود را قبول دارید پاسخ داد من چیزی متوجه نبودم، اسناد را میآوردند من امضا میکردم، در این مدت بانک هم نرفتم، این اظهارات رافع مسئولیت نیست.
وی خاطرنشان کرد: متهم اصلی پرونده نیز پس از دستگیری منکر این موضوع بود که شرکت اسپادانا متعلق به وی است حتی منکر وابستگی به این شرکت میشد. البته این موضوع طبیعی است زیرا متهمان سندسازی کرده بودند، یک وکالت بلاعزل از او گرفته بودند که خودش هم خبر نداشت.
بازداشت دو مسئول سابق دستگاه قضایی در پرونده فساد مالیمحسنی اژهای درباره درگیر شدن بدنه قوه قضائیه با پرونده فساد و دستگیری افرادی در این زمینه گفت: دو نفر که قبلاً در دستگاه قضایی بودند ولی از دستگاه خارج شده و به شغل وکالت مشغول شدهاند، در این پرونده بازداشت شده که یکی از آنها قبلاً در دادگستری خوزستان بوده است.
پرونده آقای خاوری در حال تکمیل است!سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده خاوری نیز گفت: پرونده آقای خاوری در حال تکمیل و ارسال به دادگاه است. اگر ایشان به کشور بازمیگشت، قطعا به نفعش بود، ولی متأسفانه وی نیامد و پرونده هم به دادگاه میرود که دادگاه نیز حکم غیابی را میدهد. ما همچنان از طریق پلیس بینالملل و کشوری که ایشان در آن اقامت دارد، این موضوع را دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: آقای خاوری فردی است که اتهام فساد بزرگ مالی اخیر متوجه اوست و ایشان متهم جدی در این پرونده است. چرا پلیس بینالملل حاضر نیست کار جدی در این زمینه انجام دهد؟ همه مستنداتی را که حاکی از این است ایشان پول گرفته و در این فساد دست داشته است، به پلیس بینالملل نشان دادهایم، برای اینکه بهانهای دست آنها نباشد. امیدواریم که آنها هم به وظیفه قانونی و بینالمللی خود رفتار کنند.