بازدید 39433
39433 بازدید
یک استشهاد محلی درباره شیر و گندم
بیانیه «شیر و گندم» مجلس و یک قدم تا القای خیانت!
اگر به مصوبات روز سهشنبه مجلس نگاه کنید، شمار آرای مصوبات (موافق و مخالف و ممتنع) نزدیک ۱۴۰ رأی است. چگونه در مجلسی که نمایندگانی وکیلالدوله هم دارد! دویست نماینده در بیانیه خود، دولت را به خیانت متهم میکنند؟
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۵ 20 May 2012
کد خبر: ۲۴۵۷۶۵
| ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۵ 20 May 2012
| 39433 بازدید
39433 بازدید
|
دولت معنای اعداد را از بین برد. مجلس هم بیکار ننشسته و افزون بر اعداد، معنای چیزهای دیگر را عوض کرده؛ از جمله معنای کلمات را. مطلب طنز نیست، خیلی هم جدی است. برداشت آزاد با شما! خودتان درباره مجلس و البته دولت حکم صادر کنید.
سهشنبه ۲۶ اردیبهشت، دویست نماینده مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیهای خطاب به دولت با انتقاد از افزایش هزینههای تولید شیر برای دامداران و قیمت نامناسب خرید تضمینی گندم، خواستار کمک به کاهش هزینه تولید از سوی دولت شدند.
به گزارش «تابناک»، کمتر از ده روز تا پایان کار مجلس هشتم باقی مانده است؛ بنابراین، نشان دادن یکی از آسیبهای کار مجلس هشتم و مجالس پیشین، بیشتر از اینکه به کار مجلس هشتم بیاید، شاید برای مجلس نهمیها مفید باشد.
در این میان، تلاش شده است که این ضعف و آسیب در قالب چند مثال نشان داده شود:
۱ ـ جان ادواردز، نامزد معاونت ریاستجمهوری آمریکا در انتخابات سال ۲۰۰۴، به فساد مالی متهم شده است. وکلای وی، دفاعیه خود را بر مبنای معنای کلمه (The) در بخشی از قانون مبارزات انتخاباتی آمریکا طراحی کردهاند.
وقتی بیل کلینتون در رسوایی روابط غیراخلاقی گیر افتاد، همه آمریکا مدتها گرفتار تفسیر معنای یک عبارت در سخنان کلینتون بود تا معلوم شود، وی دروغ گفته است یا نه؟!
متن و کلمات قطعنامه ۲۴۲ که پس از پنج ماه چانهزنی بعد از جنگ ۱۹۶۷ در شورای امنیت به تصویب رسید، به راحتی مورد سوءاستفاده اسرائیلیها قرار گرفت، زیرا آمریکاییهای زیرک معنای کلمات را میفهمند و اعراب حهان سومی نه.
۲ ـ یک مشکل جدی ما ایرانیها این است که معنای بسیاری از کلمات را نمیدانیم. مثلا در پایان راهپیمایی، قطعنامه خوانده میشود، در حالی که در هیچ جای دنیا، قطعنامه چنین معنایی ندارد.
متأسفانه معنای بیانیه را هم نمیدانیم. بیانیه یا اعلام مانیفست یک حزب است، یا چیزی شبیه بیانیه الجزایر بین ایران و آمریکا، یا بیانیههای شورای امنیت یا دیگر سازمانهای بینالمللی.
در همه جای دنیا، در مورد بیانیه بحث و گفتوگو میشود و پس از چانهزنی فراوان یک متن نهایی میشود. چنین متنی اعتبار هم دارد و جدی گرفته میشود؛ اما در مجلس شورای اسلامی، لابد یک نفر متن را مینویسد و دیگران ندیده امضا میکنند و شاید هم چند بار امضا میکنند. همین میشود که بیانیههای مجلس شبیه یک استشهاد محلی نوشته شده توسط کدخدای یک روستای دورافتاده است تا بیانیه مجلس یک کشور ۷۵ میلیونی!
۳ ـ حتی وقتی در دوران دبستان هم انشا مینوشتیم، باید از یک قالب استاندارد پیروی میکردیم. انشا، مقدمه داشت و متن و نتیجهگیری. اسناد معتبر را هم که نگاه کنیم، همه قالب و چهارچوب استاندارد دارند. متأسفانه، مجلسیها این را نمیدانند. متن بیانیه به روشنی آشفته است و جملات اصلا سیر یک نتیجهگیری منطقی را نشان نمیدهند.
۴ ـ مختصر توجهی به مواضع هفته پیش نمایندگان مجلس، نشان میدهد، آنچه به بیانیه شیر و گندم یا بیانیه اعتراضی دویست نماینده به گرانیها معروف شد، احتمالا دستپخت کدام نماینده مجلس است. این را قرار بدهید در کنار عبارت زیر در متن بیانیه:
«سیاستهای در پیش گرفته شده در روزهای اخیر، دقیقا در راستای نابودی تولیدکنندگان بخش کشاورزی و توجیه واردات بیرویه و ایجاد رانتهای فراوان اقتصادی است».
نکته مهم این است که توجیه کردن عملی است که بی قصد و نیت قابل انجام نیست. پس وقتی به دولت گفته میشود کارت در راستای توجیه واردات بی رویه است، یعنی این که داری خیانت می کنی.
این عبارت، صریحا بخشی از دولت را به خیانت به کشور متهم میکند؛ بنابراین، اگر خیانتی میبینید چرا با دولت برخورد نمیکنید؟
۵ ـ اگر به مصوبات روز سهشنبه مجلس نگاه کنید، شمار آرای مصوبات (موافق و مخالف و ممتنع) نزدیک ۱۴۰ رأی است. چگونه در مجلسی که نمایندگانی وکیلالدوله هم دارد!، دویست نماینده در بیانیه خود، دولت را به خیانت متهم میکنند؟
۶ ـ همه گرانی را با گوشت و پوست خود احساس میکنیم، ولی خدا به داد جایی برسد که در آن کلمات معنای خود را از دست میدهند.