هر چند به واسطه افشاگریهای مطبوعات آمریکا، دخالت دولت این کشور در طراحی حملات سایبری علیه ایران به اثبات رسیده، تاکنون درباره سرآغاز ویروس جدید «شعله» آگاهي دقیقی در دست نیست. با این حال، جدیدترین بررسیها از دخالت مستقیم آمریکا در طراحی این ویروس پرده برمیدارد.
به گزارش «تابناک»، بنا بر آخرین بررسیهای انجام شده، برخی کدهای استفاده شده در ویروس شعله (فلیم) مشابه کدهایی بوده که پیشتر در طراحی سلاح سایبری «استاکس نت» از آنها بهرهبرداری میشده است.
«یوگنی کاسپرسکی»، رئیس شرکت رایانهای روسی «کاسپرسکی» که ماه گذشته با اعلام وجود ویروس فلیم، توجه جهانی را به خود جلب کرد، گفته: بررسی کارشناسان شرکتش، حاکی از آن است که بخشی از کد برنامه نویسی شعله، تقریباً با کدهایی که در سال ۲۰۰۹ در استاکس نت یافت شده بود، یکسان هستند.
این تحقیق جدید میتواند تأییدکننده دیدگاههای بسیاری از کارشناسان امنیتی باشد که بر این باورند، ویروس شعله، بخشی از برنامه سایبری آمریکا علیه ایران است که هنوز هم در خاورمیانه و احتمالاً بخشهایی دیگر از جهان فعال است.
هرچند کاسپرسکی شخصاً درباره اینکه چه کسی ویروس شعله را طراحی کرده، اظهار نظری نکرده، مطبوعات آمریکا، به ویژه روزنامه «نیویورک تایمز» پیش از این گزارش داده بودند که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی، پشت پرده ساخت استاکس نت بودهاند.
بنا بر این گزارش، فرضیه طراحی این حملات سایبری از سوی آمریکا، از آنجا بیشتر تقویت میشود که مقامات آمریکایی به جای تکذیب این موضوع، شروع به تحقیق و تفحص درباره منشأ درز اطلاعات مربوط به چنین پروژه محرمانهای کردهاند.
به این ترتیب، گزارشهای جدید بیش از پیش، وجود یک برنامه گسترده از سوی آمریکا برای ضربه زدن به زیرساختهای ایران را آشکار میکند؛ برنامهای که به زعم بسیاری از کارشناسان، گونه جدیدی از جنگ دانسته میشود، ولی هماکنون به دلیل خلأهای موجود از نظر حقوق بینالملل و همچنین تأیید نشدن رسمی این امر از سوی آمریکا، تعریف یک اقدام متقابل مقتضی در قبال آن دشوار است.