پشت پرده سفر پوتین به سرزمین‌های اشغالی

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، امروز با ورود به اسرائیل، سفر دو روزه خود به خاورمیانه را آغاز کرد. گفته می‌شود، موضوع برنامه هسته‌ای ایران و همچنین بحران سوریه از جمله مهمترین مباحث مطرح در سفر پوتین خواهد بود. با این حال، هر یک از رسانه‌ها نظر متفاوتی درباره این سفر ابراز کرده‌اند.
کد خبر: ۲۵۳۶۰۷
|
۰۵ تير ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۵ 25 June 2012
|
62394 بازدید
|
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، امروز با ورود به اسرائیل، سفر دو روزه خود به خاورمیانه را آغاز کرد. گفته می‌شود، موضوع برنامه هسته‌ای ایران و همچنین بحران سوریه از جمله مهمترین مباحث مطرح در سفر پوتین خواهد بود. با این حال، هر یک از رسانه‌ها نظر متفاوتی درباره این سفر ابراز کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، رئیس‌جمهور روسیه صبح امروز وارد سرزمین‌های اشغالی شد و قرار است فردا نیز به سرزمین‌های فلسطینی و اردن سفر کند. در دیدار امروز، پوتین با رئیس، نخست وزیر و وزیر خارجه رژیم صهیونیستی دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند.

بنا بر این گزارش، ولادیمیر پوتین در حالی امروز سفر خود را آغاز کرد که از چند روز پیش، رسانه‌های اسرائیلی و برخی رسانه‌های آمریکایی در اخبار و تحلیل‌های خود، بررسی ابعاد گوناگون این سفر را آغاز کرده بودند. در این میان، تأکید همگی آن‌ها بر مطرح بودن موضوع ایران در سفر پوتین بود.

بر این اساس، بیش از همه روزنامه‌های اسرائیلی از جمله «یدیعوت آحارانوت» و «جروزالم پست» در تلاش برای القای این امر بودند که در سفر پوتین، مقامات اسرائیلی بر وی فشار وارد خواهند کرد تا با تغییر رویه خود در قبال مسأله هسته‌ای ایران، برای تغییر مسیر برنامه هسته‌ای بر تهران فشار آورند.

این خط خبری و تحلیلی تا امروز نیز ادامه داشته، به گونه‌ای که یدیعوت آحارانوت، صبح امروز در تحلیلی جالب توجه اما غیرمحتمل، مدعی شد سفر پوتین به خاورمیانه با هدف بازسازی وجهه روسیه در این منطقه انجام می‌گیرد که بر اثر حمایتش از ایران و سوریه تیره شده است.

با این حال، توجهی به تحلیل‌های رسانه‌های نزدیک‌تر به روسیه و همچنین اندیشه در اصول سیاست خارجی این کشور، بازگوکننده نکاتی متفاوت از موضوعات یاد شده است.

روزنامه «مسکو تایمز» در این باره می‌نویسد هرچند موضوع ایران و سوریه در دستور کار سفر پوتین به اسرائیل است، این تنها موضوع مطرح نیست. در حقیقت، آنچه اولویت کاری پوتین در این سفر را تشکیل می‌دهد، بحث درباره روابط اقتصادی روسیه با اسرائیل و همچنین تلاش برای حفظ ثبات در منطقه خاورمیانه است؛ امری که از مهمترین اهداف سیاست روسیه در خاورمیانه به شمار می‌رود.

به این ترتیب، با توجه به نکته دوم (حفظ ثبات) می‌توان گفت موضع‌گیری پوتین می‌تواند دقیقاً در نقطه مقابل آن چیزی باشد که مطبوعات اسرائیلی و آمریکایی به آن اشاره می‌کنند؛ یعنی به جای فشار اسرائیل بر پوتین، او از مقامات تل آویو خواهد خواست تا از دست زدن به کاری غیرمنطقی علیه ایران بپرهیزند.

خبرگزاری «شین هوا»ی چین نیز در این رابطه به نکته جالب توجهی اشاره می‌کند و آن این که با توجه به مدت زمان اندک انجام سفر پوتین و برنامه وی برای دیدار با شمار بسیاری از مقامات اسرائیلی، اصولاً وقت زیادی برای سخن گفتن عمیق درباره ایران و سوریه باقی نمی‌ماند. به این زمان اندک، این نکته را نیز باید افزود که برنامه سفر پوتین در صبح امروز، شامل رونمایی از تندیس یادبود «ارتش سرخ» شوروی در اسرائیل است و تازه پس از آن، دیدارهای رسمی وی آغاز می‌شود.

بنابراین، شین هوا نتیجه می‌گیرد که سفر پوتین به تل آویو، بیش از آنکه ماهیتی استراتژیک داشته باشد، ماهیتی نمادین دارد، زیرا موضوعات استراتژیک پیش از این در سطوح پایین‌تر مورد بحث دو طرف قرار گرفته و هر دو طرف از موضع یکدیگر آگاهند.

 «تایمز اسرائیل» نیز به این حقیقت اذعان دارد، زیرا اشاره می‌کند که به باور کار‌شناسان سیاسی اسرائیلی، با توجه به شواهد و دلایل گوناگون، تغییر موضع روسیه در قبال ایران و سوریه، آن هم در چنین مدت زمان اندکی به هیچ وجه محتمل نیست.

به همه این موارد، باید این موضوع را افزود که منطقه خاورمیانه هرچند برای روسیه دارای اهمیت استراتژیک است، دارای اولویت استراتژیک نیست.

بنا بر اسناد سیاست خارجی روسیه، منطقه خاورمیانه اولویت پنجم را برای این کشور داراست و در این زمینه حتی پشت سر اروپا و شرق آسیا قرار می‌گیرد؛ بنابراین، آنچه بیش از هر چیز، سیاست‌های مسکو را در منطقه خاورمیانه شکل می‌دهد، اولویت‌های اقتصادی است و نه استراتژیک.

با این حال، روسیه از سویی به منظور حفظ همین منافع اقتصادی و از سوی دیگر، با توجه به پیوستگی سرزمینی خاورمیانه با منطقه «خارج نزدیک» (سرزمین‌های سابق شوروی) و امکان سرایت بی‌ثباتی‌های خاورمیانه به مرزهای خود، دغدغه حفظ ثبات در این منطقه را دارد. به این ترتیب، غیرمنطقی هم نیست که موضوع سوریه، ایران و روابط اسرائیل ـ فلسطین، بخشی از (البته نه همه) دستور کار پوتین را در این سفر از آن خود کند.

نکته دیگری که باید در این باره به آن توجه شود، وجود راهبرد «قدرت بزرگ» در سیاست خارجی روسیه پوتین است. بر این اساس، روسیه ضمن نفی نظام بین‌الملل تک قطبی، نقشی همسان با غرب را در تعاملات قدرت جهانی برای خود در نظر می‌گیرد. به این ترتیب، طبیعی به نظر می‌رسد که این کشور بخواهد در قبال تحولات منطقه‌ای که تأثیری مهم بر مناسبات جهانی دارد، از خود واکنش نشان دهد.

در مجموع، می‌توان گفت، سفر پوتین از یک سو با مسأله پرستیژ و نقش جهانی روسیه نیز گره خورده است و از سوی دیگر، پیگیری منافع اقتصادی، بیش از مسائل استراتژیک در آن مطرح خواهد بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹۷
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
شما هم که از هر خبری پشت پرده در می آورید.. بابا پشت پرده اوضاع خراب اقتصادی کشور خودمون رو هم بنویسید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
من می ترسم پوتین در این سفر هم ایران و هم سوریه را بفروشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
موضوع ایرانم اتفاقا جزء مسائل اقتصادی روسیه هست الآن ، احتمالا رفته اونجا سر ایران (که جز مسائل اقتصادیشه)‏ معامله کنه، همون طور که چندین بار تا حالا در تاریخ این کارو کرده، حالا بستگی داره اونا چی بهش پیشنهاد بدن!‏
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
روسها مثل روباه مکارند وهیچ چیز ازشون بعید نیست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
چه جالب، اگه موضع روسیه در مورد ایران عوض بشه،یک طرف ایران و سوریه خواهد بود و یک طرف سایر کشور های دنیا!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
این اسراییلیها هر طور شده روسیه و پوتین را میخرند.
روسیه هم که نشان داده ادم فروش خوبی هستند.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
با وجودیکه تحلیل جالبی است ولی باتوجه به سابقه تاریخی روسیه بالاخره این کشور زهرش را به ایران خواهد ریخت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
پشت پرده پنجره بود!
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
به فرموده خدواند در قرآن کریم اینها از ما راضی و خشنود نیستند تا زمانی که از آنان پیروی کنیم بنابراین همه دنبال منافع خود هستند و روسیه هم به راحتی بر سر ایران معامله خواهد کرد هر طرف سود بیشتری برساند با همان خواهند بود و دلسوز کسی نیستند
مرتضی
|
Hong Kong
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
1. چرا نویسنده مقاله را معرفی نمی کنید؟ این خیلی عمل غیر حرفه ای است که همه چیز با نام تابناک منتشر شود حال انکه تابناک مثلا خبر رسانی میکند نه خبر سازی.

2. تحلیل خوبی بود روسیه بدنبال منافع اقتصادی است در منطقه خلیج فارس هر چند به نظر من منافع استراتزیک منطقه خلیج فارس برای روسیه قابل تفکیک از منافع اقتصادی نیست.

3. شکی نیست ادامه روند فعلی منجر به تقابل روسیه با غربیها خواهد شد. موضوع اخیر هواپیمای ترک شروع یک برخورد است که نشان داد روسیه تا کجا ایستاده است.

4. ادامه روند فعلی منجر به تضعیف سوریه و ایران و همچنین حامیان آنها روسیه و چین خواهد شد چرا که صف غربیها بسیار طولانی تر است. به این خاطر اخیرا تلاش بیشتری از طرف ایران برای پیش بردن روند هسته ای نشان داده می شود چرا که ایران تمایلی به طولانی شدن روند فعلی تحریمها و فشارها ندارد.

5. سوریه حیاتش به روسیه و چین و البته ایران وابسته است ولی ایران مقتدر تر از آن است که انرا با سوریه ضعبف مقایسه کرد و سرنوشت آنها را به هم گره داد. مفسر این خبر گویی می گوید ایران مساوی سوریه و این یعنی عدم خود باوری ملی.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟