مصرِ «مرسی» به سمت ایران نخواهد آمد؟!

محمد مرسی، سیاستمدار اسلامگرای مصر، در حالی به عنوان رئیس‌جمهور این کشور برگزیده شده که مسیر پیش روی مصر، به ویژه در عرصه سیاست خارجی، هنوز نامشخص است. مسأله اولویت رابطه با ایران یا عربستان و نیز روابط مصر و رژیم صهیونیستی، از جمله مهمترین چالش‌های پیش روی مرسی است.
کد خبر: ۲۵۳۷۰۹
|
۰۵ تير ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۴ 25 June 2012
|
69523 بازدید
|
محمد مرسی، سیاستمدار اسلامگرای مصر، در حالی به عنوان رئیس‌جمهور این کشور برگزیده شده که مسیر پیش روی مصر، به ویژه در عرصه سیاست خارجی، هنوز نامشخص است. مسأله اولویت رابطه با ایران یا عربستان و نیز روابط مصر و رژیم صهیونیستی، از جمله مهمترین چالش‌های پیش روی مرسی است.

به گزارش «تابناک»، پس از چندین روز بحث و جدل و نیز کشمکش‌های آشکار و پنهان، سرانجام نام مرسی به عنوان نخستین رئیس جمهور مصر پس از مبارک اعلام شد. با این حال، وی برای تعیین مسیر سیاست خارجی خود، باید با چالش‌ها و موانع مهمی دست و پنجه نرم کند.

در این میان، آنچه بیش از هر چیز بر تصمیمات مرسی در این عرصه تأثیرگذار خواهد بود، مسائل موجود در حوزه سیاست داخلی مصر است.

در این رابطه، بیش از هر چیز باید به این موضوع توجه داشت که مرسی با وجود داشتن حامیان قاطع و پرشمار، همچنان نماینده بیشتر مردم مصر و همه گروه‌های سیاسی این کشور به شمار نمی‌رود و برای تشکیل یک دولت وحدت ملی و یکپارچه‌گرا، راه درازی در پیش دارد.

بر پایه آمارهای رسمی کمیته انتخابات مصر، نزدیک ۵۱ درصد از واجدین شرایط در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند و مرسی نیز نزدیک ۵۲ درصد از آرا را از آن خود کرده است؛ حتی اگر معتقد به این باشیم که شورای نظامی در آرا دستکاری کرده و آرای مرسی را کمتر از میزان واقعی اعلام نموده، باز هم این تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد واجدین شرایط بوده‌اند که مرسی را برگزیده‌اند.

هرچند این امر در مشروعیت ریاست جمهوری مرسی به هیچ وجه خللی وارد نمی‌کند، نشان دهنده چنددستگی شدیدی است که در جامعه مصر پس از انقلاب حکم‌فرماست.

بنابراین، باید گفت اولویت مرسی، دست‌کم در کوتاه مدت و در دو سال آینده، غلبه بر چالش‌های درونی و ایجاد وحدت میان گروه‌های سیاسی به منظور برقرار کردن ثبات در مصر خواهد بود و وی زمانی برای پرداختن جدی به حوزه سیاست خارجی نخواهد داشت.

افزون بر این، حتی اگر موضوعات سیاست خارجی نیز در دستور کار وی قرار بگیرد، موضوعاتی چالشی همچون چگونگی روابط مصر با ایران و عربستان ـ که رابطه با هر یک طرفداران و مخالفان خاص خود را دارد‌ ـ و یا موضوع موافقتنامه «کمپ دیوید» با رژیم صهیونیستی، زمینه اینکه به سادگی در فضای کنونی مصر مطرح شوند را دارا نیستند.

از سوی دیگر، با توجه به قدرت فوق‌العاده شورای نظامی در ساختار سیاسی کنونی مصر و با عنایت به اینکه این شورا روز به روز درصدد تحکیم بیشتر قدرت خود نیز هست، بعید به نظر می‌رسد که تحولی جدی در حوزه سیاست خارجی مصر بروز کند، زیرا دید امنیتی و نظامی این شورا ـ که بازمانده دوران مبارک است ـ اجازه تحولی جدی در جهت‌گیری‌های این کشور را به مرسی نخواهد داد.

بر این اساس، اخبار متناقضی که هر روز از تمایلات مرسی به عربستان یا ایران منتشر می‌شود، چندان عجیب و غیرمنتظره به نظر نمی‌رسد، زیرا اصولاً وی هنوز برنامه و دستور کار خاصی برای اجرا در حوزه سیاست خارجی ندارد.

در مجموع، می‌توان گفت تنها پس از گذراندن موفقیت‌آمیز یک دوره گذار، تشکیل یک دولت ائتلافی، تشکیل دوباره پارلمان و احتمالاً غلبه بر اقتدار بیش از اندازه شورای نظامی است که مرسی خواهد توانست، جهت‌گیری مستقلی در عرصه سیاست خارجی از خود نشان دهد.

البته تازه در آن شرایط نیز ترکیب نیروهای حاضر در دولت ائتلافی و نیز پارلمان، نقش تعیین کننده‌ای بر استراتژی‌های سیاست خارجی مصر خواهد داشت و نمی‌توان به صرف اخوانی بودن مرسی از متمایل شدن بیش از اندازه مصر به عربستان و ترکیه و یا به صرف اسلامگرا بودن وی، از تجدیدنظر اساسی در قرارداد کمپ دیوید سخن به میان آورد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۴۲
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
مرسی اعلام نموده که اولین کشوری که سفر می کند عربستان است و ایران هیچ اولویتی برای او ندارد. الگوبرداری او هم ار کشور ترکیه است. حتی نمایندهد ایران را برای تبریک هم نپذیرفته است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
درست و دقیق بود
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
برای مرسی کنار آمدن با ایران یعنی تنش با آمریکا. این یعنی تنش با کشوری که فرزندانش مقیم آنجا هستند و خودش هم زندگی آینده اش را در آنجا در کنار فرزندانش می بیند.پس دوری با ایران می تواند بهترین سیاست برای مرسی باشد.
احد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
هنوزخیلی زوده برای نتیجه گرفتن دولت تازه پاکه قدرت ازریاست جمهوری کمترهم شده بایددرآینده دیدکه مرسی واقعاحق مسلمنان کی بهش رای دادن ودفاع کردن آیاازحق مسلمنان دفاع میکند
پسر ایران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
تا حالاش که از مصر خیری ندیدیم من بعد اینم خیرشو نخواستیم فقط شر نرسونه!
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
مصر آینده به سوی ایران خواهد آمد برای کلاهبرداری و خالی کردن جیب ایران و به سوی عربستان خواهد رفت برای اینکه با آنها قرابت مذهبی و ایدئولوژیک دارد. روی کار آمدن مرسی یعنی حاکم شدن انگلیسی ها در عرصه سیاست علنی مصر. سیاست انگلیسی هم که پایه اش فریب و حقه بازی است. یعنی دوستی کردن با ایران فقط به منظور چپاول ایرانی ها و دوستی با عربستان و ترکیه به این دلیل که ماهیت نظام جدید مصر به آنها نزدیک است. به هر حال ایرانی ها نباید فریب ظواهر و شعارهای به ظاهر اسلامی مصری ها را بخورند. باید دید اسلام مورد نظر آنها کدام اسلام است. همان اسلام ترکیه و عربستان یا اسلام ایران و سوریه. این محمد مرسی چند روز پیش برای ایران شرط تعیین کرده بود که مصر در صورتی با ایران رابطه بر قرار خواهد کرد که ایران موضعش در مقابل سوریه تغییر کند. از همین موضع او پیداست که ماهیتش چیست.
ناشناس
|
Hungary
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
این چیز کاملا طبیعی است شما ببینید حکومت عراق که شیعه و همسنگر ایران در مبارزه باصدام و بیشتر انها مهمان ایران بودند هنوز جرات نداره که عملا از طرفداری از ایران سخن به زبان بیاورد حالا دفاع از حقوق ایران مثل پرداخت خسارات جنگ راکه نمیشود انتظار داشت حالا این طرف که هنوز فقط اسما رئیس جمهور شده بیاید هم با قدرت مالی و سیاسی اعراب و هم با تمام دنیا در بیافتد و با ایران نزدیکی کند حکومت بعد از انقلاب تونس هم چنین نکرد و حتی حرفهای ضد ایران زد یک مقایسه بین سوریه واردن که یکی به ایران نزدیکتر و دیگری دشمن ایران است نشان میدهد نزدیک شدن به ایران حتی اگر از نظر اعتقادی مورد قبول هر سیاستمداری باشد ریسک بسیار بالا دارد که حتی برخی از سیاستمداران داخلی خودمان هم گهگداری از ان پرهیز میکنند و حرفهای ضد حکومتی برای دلخوش کردن مخالفین داخل و خارج میزنند
ایمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
""مسیر پیش روی مصر، به ویژه در عرصه سیاست خارجی، هنوز نامشخص است.""
مسیر اونها کاملا مشخصه، ما خودمون رو به نفهمی زدیم
66666666
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
با سلام
مطمئن باشید با توجه به تحولات سوریه به طرف ایران نخواهد آمد از آن گذشته درصورت تمایل ویا حتی نیم نگاهی به ایران اخوان اهل تسنن کارا به برائت از او خواهند کشاند ضمن اینکه سلفی های میانه رو طرفدار ایشان که نقش بسزایی را در پیروزی ایشان داشتن را باید در نظر داشت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
کی می خواید بفهمید؟ اگر آنقدر که به فکر کشورهای خارجی بودید به فکر مردم خودمان بودید اوضاع خیلی بهتر بود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟