تحریم نفتی ایران و زورآزمایی چین و آمریکا

دو روز پیش، ایالات متحده اعلام کرد، نام چین را نیز به فهرست کشورهای معاف از تحریم‌های نفتی ایران افزوده است؛ هرچند دولت ایالات متحده، توجیهات خاص خود را درباره این تصمیم داده، بررسی دقیق‌تر ماجرا، از وجود عرصه گسترده‌تری از رویارویی و تعامل میان چین و آمریکا حکایت دارد.
کد خبر: ۲۵۴۷۴۲
|
۱۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۰ 30 June 2012
|
27875 بازدید
|
دو روز پیش، ایالات متحده اعلام کرد، نام چین را نیز به فهرست کشورهای معاف از تحریم‌های نفتی ایران افزوده است؛ هرچند دولت ایالات متحده، توجیهات خاص خود را درباره این تصمیم داده، بررسی دقیق‌تر ماجرا، از وجود عرصه گسترده‌تری از رویارویی و تعامل میان چین و آمریکا حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، رسانه‌ها و تحلیلگران چینی بر این باورند که این تصمیم از سوی آمریکا، به جلوگیری از منازعه دیپلماتیک و جنگ تجاری احتمالی میان چین و آمریکا کمک کرده و از شکل‌گیری توافق بر سر این موضوع میان دو کشور حکایت دارد.

در همین راستا، «گلوبال تایمز»، نشریه انگلیسی زبان چین، تحلیلی را منتشر کرده و در آن اشاره نموده که این موضوع، نشان دهنده قدرت چین در برابر آمریکاست و می‌تواند بر آینده روابط دو کشور نیز تأثیرگذار باشد.

به نوشته این نشریه، ایالات متحده در حقیقت انعطاف پذیری خط مشی‌های خود را در این موضوع نشان داده است.

به تازگی هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا اشاره کرده که در مجموع، بیست کشور شایسته معافیت از تحریم نفتی ایران تشخیص داده شده‌اند.

با این حال، گلوبال تایمز می‌گوید، واقعیت چیز دیگری است. آمریکا در دستیابی به هدف خود مبنی بر قطع کامل صادرات نفت ایران موفق نبوده است. بر خلاف ادعای آمریکا، بسیاری از کشورهای معاف شده از تحریم، خرید نفت از ایران را به میزان چشمگیری کاهش نداده‌اند. در اوضاع کنونی، به نظر می‌رسد واشنگتن می‌خواهد این کشور‌ها را به حال خود‌‌ رها کند.

این گزارش ادامه می‌دهد، درست است که چین هم میزانی از واردات نفت خود از ایران را کاهش داده، ولی بیانیه‌ای که روز گذشته توسط وزارت خارجه چین منتشر شد، پایبندی این کشور را به اصول موجود اعلام کرده و اظهار می‌دارد، تجارت نفتی ایران و چین «منطقی و مشروع» است و چین با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران همراه نخواهد شد.

بنابراین، تصمیم گرفته شده از سوی آمریکا، نتیجه‌ای رضایت بخش برای چین است که منافع چین را تأمین می‌کند، وجهه این کشور را نگه می‌دارد و از تقابلش با آمریکا جلوگیری می‌کند؛ این نتیجه می‌تواند به عنوان پیروزی چین بر آمریکا تلقی شود.

گلوبال تایمز ادامه می‌دهد، چین می‌تواند در آینده، به هنگام تعامل با آمریکا با اطمینان بیشتری رفتار کند. زمان مقابله با فشارهای آمریکا، قاطعیت بیشتری از خود نشان دهد و برای رسیدن به مصالحه مدنظر خود، با جدیت بیشتری رفتار کند. چین می‌تواند به روشنی و با صدای بلند، منافع بنیادی و خط قرمزهای خود را اعلام کرده و نگرانی کمتری به واکنش‌های ایالات متحده داشته باشد.

با این حال، چین باید درک روشنی از قدرت آمریکا و موقعیت ابرقدرتی این کشور داشته باشد. در رویارویی با آمریکا، راهبرد‌ها به‌‌ همان اندازه اصول مهم هستند.

تبادلات میان چین و آمریکا حتی از آنچه میان متحدین نزدیک وجود دارد نیز بیشتر است. با وجود این، تقابل سیاسی و آمادگی نظامی، روز به روز شدید‌تر از گذشته می‌شود. هم‌اکنون دو کشور، نیازمند آنند تا برای کنترل اصطکاک‌های احتمالی و همچنین شکل‌گیری جو منفی در افکار عمومی، به فهمی ضمنی از یکدیگر دست پیدا کنند.

در عرصه دیپلماتیک، هیچ غنیمت مطلقی نیست و تهاجم و توافق، در روابط خارجی کشور‌ها امری معمول به شمار می‌رود.

به باور گلوبال تایمز، واشنگتن راهبرد زیرکانه‌ای را در پیش گرفته که همزمان، شامل تلاش برای ضربه زدن به چین و همکاری با این کشور است. چین باید از این راهبرد به سود خود بهره گیرد تا با دفاع از منافع خود، ظرفیت اقدامش را نیز افزایش دهد؛ البته در عین حال، چین باید مراقب باشد تا مبادا آمریکا را به تقابل راهبردی با خود وادارد».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۸۴
انتشار یافته: ۴۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
عجب تحلیل آبکی ای زده این نشریه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
هنوز فکر میکنند کشوری مثل چین که حتی مردمش سرانه زندگیشون از آفریقاییا کمتره می تونه جلوی کشوری مثل آمریکا بایسته . هنوز نمی دونن تولید ناخالص آمریکا برای یک جمعیت چهارصد میلیونی هستش وبرای چین یک جمعیت یک میلیارد و خورده ای .
فرهاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
من خوب یا بد بودنشو کاری ندارم دراین میون تکلیف بسته شدن تنگه هرمز چی شد پس تنها یه مشت حرف بی حساب بود. بدین ترتیب اونا هرچی دوست داشته باشن واسیه ما میکنند.
پاسخ ها
رامین
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
کجای این مطلب به اهمیت بسته شدن تنگه هرمز اشاره داشت؟اینها برخی تعاملات سیاسی-اقتصادی معمول بین دولتهاست که در درجه اول متضمن منافع خودشان است. تنگه هرمز قلمرو ماودیگرهمسایگانمان است. طبعا هریک از طرفین روی چیزی که دارد بحث میکندوچانه میزندتاباتکیه برداشته های خود امتیاز بگیرد.تنگه هرمز متعلق به چین یا آمریکا نیست وکاری در ارتباط با انسدادیابازماندن آن نمیتوانندبکنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
زور آزمایی ؟ مگه چینی‌‌ها هم مثل بقیه ۵۰ درصد واردات نفت از ایران را کاهش ندادند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
چین یا آمریکا یا انگلستان .... همه در برابر ایران فرقی‌ ندران و فقط امتیاز میگیرن چون سیاست کار هر کسی‌ نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
اون‌ها با هم کنار میان این زور آزمایی‌ها فقط یک بازنده داره که ایران و مردم ایران هستند
میثم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
امریکا با این اقدامش هم چین رو کوچیک کرده و هم خودشو از مخمصه نجات داده !!!
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
فریب این تهلیلها را نخوریم... چین و امریکا هر دو بزرگترین وارد کننده ها‌ی نفت میباشند و امریکا بزرگترین بازار مصرفی کالاهای چینی‌ است...بسیار طبیعی است که این دو منافع مشترکشان در بازار نفت و اقتصاد دنیا بسیار بیشتر از اختلافاتشان باشد...چین در سال گذشته ۳۵۰ میلیارد دلار به امریکا صادرات داشته...چطور از چین انتظار داریم این صادرات را برای ۱۵ میلیارد واردات از ایران به خطر بیندازد....هدف تحریمها قطع کامل صادرات نفت ایران نیست...و تا همین حالا هم اسیأ بیشتر آن آنچیزی که امریکأیها انتظار هستند با تحریم نفتی‌ ایران همکاری کردند...به هر حال مانند امریکا و غرب منافع چین بر خلاف روسیه ثبات در بازار جهانی نفت و اقتصاد دنیا می‌باشد...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
بابا جان جرا خودتان را به كوچه علي چپ ميزنيد؟ معاف از تحريم يعني اينكه چون كاهش سطح واردات نفت تعيين شده از طرف امريكا را رعايت كرده اند ديگر امريكا آنها را جريمه نمي كند. شما را به خدا اين واقعيت را آنچنان كه هست اعلام فرمائيد مردم نبايد هميشه در تاريكي بمانند.
اسدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
نکته قابل تامل اینکه همکاری متقابل واحترام به هم وداشتتن دوستان اقصتادی یک اصل است ولی انچه بیشترازهمه اهمیت داردباتوکل به خداوند افرینده زمین واسمان که به بندگان مومن نوید ظفررامیدهد متکتی به خودمان است بس چراکه الان باکمک جوانان غیوروبه برکت خون شهیدان بخصوص شهیدان دانشمند هسته ای امروز بحث به رسمیت شناختن ایران هستهای است روزی انها فکرنمی کردنند ایران درزمینه هسته ای اینقدرپیشرفت داشته باشد وروزی می رسد که به کرسی نشاندن حقمان راجشن بگیریم انشاالاه
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
حالا باز یک عده میان میگن حمایت چین از ایران فقط به خاطر چاپیدن منابع ایران هست!!! آخه اگه توجه کنید صادرات چین به آمریکا سالیانه 300 میلیارد دلار هست. این یعنی که منافع چین در آمریکا ده ها برابر ایران هست تازه این در حالتی هست که منابع دیگر چین در کشورهای اروپایی رو حساب نکنیم. درواقع بخش زیادی از این رویارویی به خاطر این هست که چین و آمریکا کلا در دو جبهه متفاوت هستند و حمایت چین از ایران هم به همین دلیل هست که جبهه مقابل آمریکا رو از دست نده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟