رامين مهمانپرست گفت:، نمايندگان 1+5 رسما حقوق هستهيي ايران را در زمينه فعاليتهاي صلحآميز در مذاكرات به رسميت بشناسد.
به گزارش ايسنا، رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت خارجه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران درباره نشست كارشناسان ايران و 1+5 كه امروز در استانبول برگزار ميشود، گفت: اين نشست چارچوب مشخصي دارد و قبل از اين، مذاكرات در استانبول، بغداد و مسكو دنبال شده است. براساس توافقي كه انجام شده است كارشناسان فني نشستي در استانبول داشتند و بعد از آن به دليل توافقي كه صورت گرفت نشست سياسي ميان معاونين مذاكره كننده دو طرف در استانبول امروز برگزار ميشود.
هدف از نشست معاونان، نزديك كردن ديدگاه موجود استوي افزود: طبيعتا موضوعات مختلفي كه در پيشنهادهاي دو طرف قبلا طرح شده است در اين مذاكرات دنبال خواهد شد. هدف، نزديك كردن ديدگاه موجود و پيشنهاداتي است كه ايران و 1+5 ارائه كردهاند. بايد منتظر باشيم كه نتيجه مذاكرات را ببينيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چه انتظاري از اين نشست داريد؟ گفت: پيشنهادات ايران براي گفتوگوها كاملا مطرح شده و به اطلاع نمايندگان 1+5 رسيده است؛ البته طرف مقابل هم پيشنهاداتي داشته است. هدف از اين مذاكرات رسيدن به تفاهم قابل قبول دو طرف است.
مهمانپرست افزود: اگر اين مذاكرات نتيجه مشخصي داشته باشد كه هم در يك دوره زماني نگرانيهاي طرف مقابل برطرف شود وهم حقوق ما كاملا تامين شود بهترين شكل مساله خواهد بود.
وي ابراز اميدواري كرد كه اين امر به همين شكل دنبال شود؛ آنچه كه نمايندگان 1+5 هم قبلا عنوان كردهاند به صورت شفاهي به رسميت شناختن حقوق هستهيي ايران در زمينه فعاليتهاي صلحآميز بوده است و "اميدواريم به صورت مشخص، رسمي و كامل در اين مذاكرات، اين موضوع به صورت يكي از نتايج گفتوگوهاي امروز مطرح شود."
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان همچنين گفت: ما هم آمادگي خود را اعلام كردهايم كه اقداماتي را دنبال كنيم تا همكاريهاي ما و آژانس به بهترين شكل ادامه پيدا كند و نگرانيهاي هم كه طرف مقابل ما مطرح ميكند برطرف شود. اميدواريم در اين نشست ديدگاههاي دو طرف به هم نزديك شود.
تكذيب دخالت ايران در يمن و كشف شبكه جاسوسي در اين كشورمهمانپرست انتشار اخباري مبني بر دخالت ايران در يمن و كشف شبكه جاسوسي در اين كشور را تكذيب كرد.
وي گفت: دعوتنامه رييس جمهور مصر براي شركت در نشست سران جنبش غيرمتعهدها به زودي از سوي نماينده رييس جمهور به وي اعلام ميشود.
دريافت غرامت در مورد قرارداد اس 300 روال عادي خود را دنبال ميكنددستيار ويژه وزير امور خارجه در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه برخي نمايندگان مجلس اعلام كردهاند كه ايران غرامت خود را در مورد قرارداد اس 300 دريافت خواهد كرد، موضع وزارت خارجه چيست، گفت: اين مساله طبيعي است و روال عادي خود را دنبال ميكند. مشكلي در اين زمينه وجود ندارد.
براي سوريه طرح كوفي عنان را مناسبترين طرح در شرايط فعلي تلقي ميكنيمخبرنگار ديگري به اظهارات اخير لاريجاني در مورد پيشنهاد براي برگزاري زودهنگام انتخابات در سوريه اشاره كرد و گفت آيا موضع ايران در مورد حضور بشار اسد تغيير كرده است كه مهمانپرست گفت: موضع ايران در قبال سوريه از ابتدا چارچوب مشخصي داشته است. ما حمايتمان را از مردم سوريه و مطالبات آنها اعلام كردهايم و هم از اقدامات اصلاحي و گامهايي كه دولت سوريه براي تحقق خواستههاي مردم برداشته است حمايت كردهايم. در درجه اول بايد ثبات، امنيت و آرامش در سوريه برقرار شود و درگيريهايي كه با هدايت و حمايت كشورهاي خارجي در سوريه دنبال ميشود بايد متوقف شود. همچنين اقدامات تروريستي و حمايت از اين اقدامات به نفع مردم سوريه و ساير كشورهاي منطقه نيست.
مهمانپرست تاكيد كرد: ممكن است دوستان طرحهاي مختلفي را براي رسيدن به نقطهي مطلوبي در سوريه مطرح كنند. براي رسيدن به هدف مشخص و مورد نظر طرح آقاي كوفي عنان را مناسبترين طرح در شرايط فعلي تلقي ميكنيم. رايزنيها با كشورهاي مختلف در دستور كار قرار دارد. بايد همه به دنبال اين باشيم كه ثبات و امنيت در سوريه برقرار شود تا زمينه گفتوگوها شكل گيرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره رويكرد ايران نسبت به بحران سوريه تاكيد كرد: طرح ما در مورد مساله سوريه مشخص است. حمايت از طرح كوفي عنان را بهترين راهكار موجود ميدانيم و معتقديم طرح آقاي كوفي عنان شكست نخورده است و جريانهايي به دنبال به شكست رساندن اين طرح يا به دنبال برقرار نشدن امنيت و ثبات در سوريه هستند. بايد جلوي مداخلات خارجي گرفته شود تا طرح كوفي عنان كه زمينهساز گفتوگوها است را دنبال كنيم. مذاكراتي كه تاكنون صورت گرفته در اين جهت است و توافقي كه در مورد تمديد حضور ناظران بينالمللي صورت گرفت به معني اين است كه اين طرح همچنان دنبال ميشود.
رژيم صهيونيستي براي فرار رو به جلو اتهام تروريستي را به كشورهاي ديگر از جمله ايران نسبت ميدهدوي درباره ادعاي رژيم صهيونيستي مبني بر نقش ايران در حمله به اتوبوس گردشگران اسرائيلي در بلغارستان نيز گفت: اين اتهامها موضوعي بيسابقه نيست. معمولا رژيم صهيونيستي كه خود اولين جريانهاي تروريستي را به شكل سازماندهي شده دنبال كرده است و جان انسانهاي بيگناه را در كشورهاي مختلف به خطر انداخته است. در ترور شخصيتها و سران فلسطيني و سران جريان مقاومت دست داشته است و به طور مستقيم عمل كرده است. در ترور دانشمندان هستهييمان نقش مستقيمي ايفا كرده است براي اينكه فرار رو به جلو داشته باشد معمولا اتهام تروريستي را به كشورهاي ديگر از جمله كشور ما نسبت ميدهند.
مهمانپرست گفت: ما با هر حادثه تروريستي كه جان انسانهاي بيگناه را به خطر اندازد مخالفيم و آن را محكوم ميكنيم از جمله حادثهاي كه در بلغارستان اتفاق افتاد را بلافاصله موضعگيري و محكوم كرديم.
خبرنگار ديگري در مورد اظهارات اخير رييس مركز همكاريهاي استراتژيك اسرائيل و آرژانتين در مورد نقش ايران در انفجار آميا پرسيد كه مهمانپرست گفت: اين يك موضوع هدايت شده به وسيله تبليغات صهيونيستي است. آنها تلاش ميكنند تا اين حادثه را به ايران نسبت دهند. آخرين توافقاتي كه صورت گرفت كشور ما اعلام كرد با همكاري دو كشور ريشههاي اين حادثه و عوامل آن شناسايي شوند كه نشان دهنده اين است كه ما به هيچ وجه اين اتهامات را قبول نداريم و حاضريم براي روشن شدن عوامل اصلي آن همكاري كنيم. ادعايي كه مطرح ميشود چندان جاي طرح ندارد و بيشتر در جهت تبليغات رژيم صهيونيستي است.
با هر جرياني كه بخواهد بازار انرژي را به هم بزند حتما با تدبير مناسب برخورد ميكنيمخبرنگار ديگري گفت روزنامه والاستريت ژورنال در گزارشي اعلام كرده است كه ايران قصد دارد به نفتكشها حمله كند تا در بازار جهاني نفت اختلال ايجاد كند كه مهمانپرست گفت: اين اظهارنظرها داراي پايه، اساس و منطق نيست. كشورهاي غربي و به ويژه آمريكاييها هستند كه در بازار جهاني نفت اختلال ايجاد ميكنند و نه ايران. آنها سعي ميكنند امنيت عرضه انرژي را از بين ببرند و تعادل بازار را به خطر اندازند. فشارهايي را به صورت سياسي به كشورها و شركتهاي غربي وارد ميكنند. اين اقدامات است كه بازار تجارت جهاني نفت را دچار اختلال ميكند والا ايران بارها اعلام كرده است كه با تمام توان براي برقراري ثبات و امنيت در بازار انرژي تلاش خواهد كرد و با هر جرياني كه بخواهد اين بازار را به هم بزند حتما با تدبير مناسب برخورد ميكنيم.
دستيار ويژه وزير امور خارجه در مورد اقدامات وزارت خارجه در خصوص كشتار مسلمانان ميانمار نيز گفت: اين حادثه باعث تاسف و تاثر جهان اسلام شد. بايد تلاش كرد كه حقوق جامعه اسلامي در همه كشورها رعايت شود. آنها بايد از حقوق شهروندي خود برخوردار باشند. ما نسبت به اين مساله پيگيريهايي را انجام داديم. از مقامات دولت ميانمار خواستيم كه به حقوق بخشي از مردم خود احترام بگذارند و هم از مجامع بينالمللي و سازمان همكاري اسلامي خواستيم اقدام سريعي در اين زمينه داشته باشند، پيگيريهايي صورت گرفته است. سازمان همكاري اسلامي هم موضعگيريهايي داشت. كشورهاي اسلامي بايد كمك كنند تا وضعيت مسلمانان در بخشهاي مختلف دنيا مورد رسيدگي قرار گيرد و از سطح قابل قبولي از وضعيت معيشت برخوردار باشند و حمايت كشورهاي اسلامي از جامعه مسلمانان بايد مشهود باشد.
وي تاكيد كرد: تماسهايي هم با مقامات دولت ميانمار در حال پيگيري است. البته ما در ميانمار سفارت نداريم و ميانمار نيز سفارتي در تهران ندارد. سفارت ما در تايلند مسئول پيگيري ارتباطات با ميانمار است به هر حال پيگيريها در حال انجام است اميدواريم به نتيجه مورد نظر برسيم. البته اخباري كه در اختيار داريم نشان ميدهد وضعيت در آنجا آرامتر از گذشته است.
روابط ايران و آذربايجان بسيار خوب استبه گزارش ايسنا، سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در مورد اقدامات اخير برخي مقامات آذربايجان در برخورد با فعالان و نويسندگان منتقد و اتهام جاسوسي به ايران نيز گفت: روابط ايران و آذربايجان بسيار خوب است. مشتركات فراواني از نظر تاريخي، فرهنگي و اعتقادي داريم. اينكه جريانهايي در كشورهايي از رابطه مناسب دو كشور خوشحال نباشند هوشياري بيشتر مقامات را بايد به دنبال داشته باشد. نبايد اجازه داد تا عواملي روابط بين دو كشور همسايه را به خطر اندازند. اظهارنظرهاي مختلفي ممكن است صورت گيرد. ما توصيههايمان را در مواقع مقتضي از طريق مناسب اعلام كردهايم.
وي ادامه داد: رايزنيهاي خوبي بين دو كشور برقرار است. توافقاتي صورت گرفته تا اجازه داده نشود اقداماتي كه ميتواند در اين رابطه اثر منفي بگذارد، دنبال شود. اميدواريم با تدابيري كه اتخاذ شده است شاهد وضعيت بهتري از روابط در آينده نزديك باشيم.
مهمانپرست درباره اقدامات وزارت خارجه در خصوص برگزاري نشست سران غيرمتعهدها نيز گفت: اين نشست پنجم تا دهم شهريور ماه در تهران در قالب سه بخش برگزار ميشود. كارشناسان ارشد؛ پنجم تا ششم شهريور نشست خواهند داشت. در بخش دوم وزراي خارجه مذاكرات خود را در هفتم و هشتم شهريور ماه دنبال ميكنند و در بخش نهايي سران اين كشورها نهم و دهم نشست را برگزار خواهند كرد. وزارت خارجه متولي اصلي كار محتوايي نشست است. دستور كار، مذاكرات و بحثها با همكاري ساير دستگاهها مشخص شده است. مسئوليت برگزاري نشست وزراي خارجه و كارشناسان ارشد به عهده وزارت خارجه است و آماده كردن دستور كار براي اجلاس سران كه در آن بخش روساي كشورها نقطه نظرات خود را مطرح ميكنند را دنبال ميكنيم. وزارت خارجه خود را متعهد ميداند كه بهترين امكانات را براي برگزاري هر چه بهتر اين اجلاس داشته باشد.
اخبار منتشر شده به نقل از مرسي درباره ايران، اعتبار لازم نداردوي در مورد برخي اخبار منتشر شده به نقل از محمد مرسي مبني بر اينكه مصر به اتباع ايران و عراق ويزا نميدهد، گفت: اين اخبار واجد اعتبار لازم نبوده است و منابع خبري موثق چنين چيزي را اعلام نكردند. به نظر ميآيد برخي جريانهاي رسانهاي به اين مسائل دامن ميزنند تا فضايي ايجاد كنند، كشورهاي مسلمان منطقه را از هم دور كنند به ويژه در مورد مصر فعاليت برخي رسانههاي غربي در جهت دور نگه داشتن دو ملت بزرگ ايران و مصر از يكديگر است.
از برگزاري هر نشستي با حضور كشورهاي اسلامي استقبال ميكنيمدستيار ويژه وزير امور خارجه در پاسخ به اين پرسش كه پادشاه عربستان سعودي در واكنش به آنچه كه فتنهانگيزي در كشورهاي اسلامي قلمداد كرده است خواستار برگزاري نشست اضطراري سازمان همكاريهاي اسلامي شده است، موضع ايران در اين باره چيست؟ گفت: از هر نشستي كه كشورهاي اسلامي در آن دور هم جمع شوند و به بحرانهاي منطقه رسيدگي كنند استقبال ميكنيم و حضور فعالي هم خواهيم داشت اما معتقديم كه كاملا مشخص است كه بحران اصلي منطقه در چه كشورهايي وجود دارد و دخالت برخي كشورها در دامن زدن به اين بحرانها مشخص است. قطعا اگر بخواهد چنين نشستي برگزار شود حل مساله بحرين در اولويت آن خواهد بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد موضع ايران در خصوص برگزاري انتخابات در منطقه قرهباغ نيز گفت: منطقه قرهباغ دچار بحران است و تا زماني كه منطقه بحراني باشد و آرامش برقرار نشده باشد و گفتوگوهايي كه بين ارمنستان و آذربايجان در جريان است به نتيجه مشخصي نرسد انجام اينگونه اقدامات نتيجه قابل قبولي در بر ندارد. بايد تلاش كنيم مذاكرات بين مقامات دو كشور به نتيجه مشخصي برسد در شرايط مناسب ميتوان اقدامات مناسب را دنبال كرد.
خبرنگار ديگري درباره ادعاي دخالت ايران در يمن و كشف يك شبكه جاسوسي در اين كشور پرسيد كه مهمانپرست گفت: اين ادعا صحت ندارد. مسائل داخل يمن بايد متوجه موضوعات اصلي خود باشد كه خواست و مطالبات مردم است. طرح چنين ادعاهايي نميتواند راهحلي براي مشكلات يمن باشد. مسئولين دولت يمن بايد تلاش كنند صدا و خواستههاي مردم را بشنوند و زمينههاي تحقق مطالبات را فراهم كنند. اين ادعاها به هيچ وجه صحت ندارد.
روابط ايران و آذربايجان بسيار خوب استبه گزارش ايسنا، سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در مورد اقدامات اخير برخي مقامات آذربايجان در برخورد با فعالان و نويسندگان منتقد و اتهام جاسوسي به ايران نيز گفت: روابط ايران و آذربايجان بسيار خوب است. مشتركات فراواني از نظر تاريخي، فرهنگي و اعتقادي داريم. اينكه جريانهايي در كشورهايي از رابطه مناسب دو كشور خوشحال نباشند هوشياري بيشتر مقامات را بايد به دنبال داشته باشد. نبايد اجازه داد تا عواملي روابط بين دو كشور همسايه را به خطر اندازند. اظهارنظرهاي مختلفي ممكن است صورت گيرد. ما توصيههايمان را در مواقع مقتضي از طريق مناسب اعلام كردهايم.
وي ادامه داد: رايزنيهاي خوبي بين دو كشور برقرار است. توافقاتي صورت گرفته تا اجازه داده نشود اقداماتي كه ميتواند در اين رابطه اثر منفي بگذارد، دنبال شود. اميدواريم با تدابيري كه اتخاذ شده است شاهد وضعيت بهتري از روابط در آينده نزديك باشيم.
مهمانپرست درباره اقدامات وزارت خارجه در خصوص برگزاري نشست سران غيرمتعهدها نيز گفت: اين نشست پنجم تا دهم شهريور ماه در تهران در قالب سه بخش برگزار ميشود. كارشناسان ارشد؛ پنجم تا ششم شهريور نشست خواهند داشت. در بخش دوم وزراي خارجه مذاكرات خود را در هفتم و هشتم شهريور ماه دنبال ميكنند و در بخش نهايي سران اين كشورها نهم و دهم نشست را برگزار خواهند كرد. وزارت خارجه متولي اصلي كار محتوايي نشست است. دستور كار، مذاكرات و بحثها با همكاري ساير دستگاهها مشخص شده است. مسئوليت برگزاري نشست وزراي خارجه و كارشناسان ارشد به عهده وزارت خارجه است و آماده كردن دستور كار براي اجلاس سران كه در آن بخش روساي كشورها نقطه نظرات خود را مطرح ميكنند را دنبال ميكنيم. وزارت خارجه خود را متعهد ميداند كه بهترين امكانات را براي برگزاري هر چه بهتر اين اجلاس داشته باشد.
اخبار منتشر شده به نقل از مرسي درباره ايران، اعتبار لازم نداردوي در مورد برخي اخبار منتشر شده به نقل از محمد مرسي مبني بر اينكه مصر به اتباع ايران و عراق ويزا نميدهد، گفت: اين اخبار واجد اعتبار لازم نبوده است و منابع خبري موثق چنين چيزي را اعلام نكردند. به نظر ميآيد برخي جريانهاي رسانهاي به اين مسائل دامن ميزنند تا فضايي ايجاد كنند، كشورهاي مسلمان منطقه را از هم دور كنند به ويژه در مورد مصر فعاليت برخي رسانههاي غربي در جهت دور نگه داشتن دو ملت بزرگ ايران و مصر از يكديگر است.
از برگزاري هر نشستي با حضور كشورهاي اسلامي استقبال ميكنيمدستيار ويژه وزير امور خارجه در پاسخ به اين پرسش كه پادشاه عربستان سعودي در واكنش به آنچه كه فتنهانگيزي در كشورهاي اسلامي قلمداد كرده است خواستار برگزاري نشست اضطراري سازمان همكاريهاي اسلامي شده است، موضع ايران در اين باره چيست؟ گفت: از هر نشستي كه كشورهاي اسلامي در آن دور هم جمع شوند و به بحرانهاي منطقه رسيدگي كنند استقبال ميكنيم و حضور فعالي هم خواهيم داشت اما معتقديم كه كاملا مشخص است كه بحران اصلي منطقه در چه كشورهايي وجود دارد و دخالت برخي كشورها در دامن زدن به اين بحرانها مشخص است. قطعا اگر بخواهد چنين نشستي برگزار شود حل مساله بحرين در اولويت آن خواهد بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد موضع ايران در خصوص برگزاري انتخابات در منطقه قرهباغ نيز گفت: منطقه قرهباغ دچار بحران است و تا زماني كه منطقه بحراني باشد و آرامش برقرار نشده باشد و گفتوگوهايي كه بين ارمنستان و آذربايجان در جريان است به نتيجه مشخصي نرسد انجام اينگونه اقدامات نتيجه قابل قبولي در بر ندارد. بايد تلاش كنيم مذاكرات بين مقامات دو كشور به نتيجه مشخصي برسد در شرايط مناسب ميتوان اقدامات مناسب را دنبال كرد.
خبرنگار ديگري درباره ادعاي دخالت ايران در يمن و كشف يك شبكه جاسوسي در اين كشور پرسيد كه مهمانپرست گفت: اين ادعا صحت ندارد. مسائل داخل يمن بايد متوجه موضوعات اصلي خود باشد كه خواست و مطالبات مردم است. طرح چنين ادعاهايي نميتواند راهحلي براي مشكلات يمن باشد. مسئولين دولت يمن بايد تلاش كنند صدا و خواستههاي مردم را بشنوند و زمينههاي تحقق مطالبات را فراهم كنند. اين ادعاها به هيچ وجه صحت ندارد.
زائران سوريه براي سفر، در چارچوب توصيههاي سازمان حج و زيارت و وزارت خارجه عمل كنندمهمانپرست همچنين در مورد وضعيت امنيت اتباع ايراني در دمشق و بازگشت آنها به تهران نيز گفت: با اقداماتي كه در روزهاي اخير انجام شد، تلاشهاي زيادي شده است كه سوريه و دمشق با ناامني و بيثباتي روبرو شود. مقامات كشور ما موضوعات را پيگيري كردند. به كساني كه همراه خانوادههايشان براي ماموريت در سوريه هستند ، مسائل ايمني گفته شده است. افرادي كه در شرايط فعلي لزومي به ماندن نداشتند به ايران برگشتند. از نظر امنيت زائران نيز توصيههاي لازم صورت گرفته است. سفرها به صورت هوايي انجام ميشود. اگر افرادي بخواهند به صورت زميني به عتبات عاليات سفر كنند اقدامي غير از رويهي قانوني و قاعدهاي كه تعريف كردهايم انجام دادهاند. توصيه ميكنيم در چارچوب توصيههاي سازمان حج و زيارت و وزارت خارجه عمل كنند.
دستيار ويژه وزير امور خارجه تاكيد كرد: حفظ ايمني اتباع ما براي ما اهميت بالايي دارد. البته اوضاع دمشق نسبتا آرامتر شده است. كنترل مسئولين دولت سوريه در مورد اقدامات تروريستي به حد قابل قبولي رسيده است. پاكسازي آغاز شده، معتقديم ارتش و مردم سوريه براي دفاع از كشورشان توانايي كافي دارند. بايد همه كمك كنند تا امنيت در سوريه برقرار شود و ناامني در سوريه ميتواند ناامني در ساير كشورهاي منطقه را به دنبال داشته باشد. كساني كه در جهت اقدامات تروريستي اقدام ميكنند بايد نگران تبعات آن در داخل كشورهاي خود باشند.
خبرنگار ديگري در مورد سفر هيات عالي اقتصادي سوريه به تهران پرسيد كه مهمانپرست گفت: همكاريهاي ايران و سوريه چارچوب خود را دارد و روال طبيعي خود را دنبال ميكند.
وي درباره اينكه آيا اخبار منتشر شده در مورد واگذاري زمينهايي در كرمان به ديپلماتهاي قطري و زمينهايي در چابهار به اتباع افغانستان صحت دارد، گفت: يكي از مواردي كه در همكاري بين كشورها صورت ميگيرد سرمايهگذاري در بخشهاي كشاورزي است كه شكل ورود سرمايه و نوع همكاري مشترك بايد توسط مسئولين دو كشور بررسي شود و پس از توافق، اجرايي ميگردد. ما از طرح هاي مختلفي كه در زمينه كشاورزي و ورود سرمايهگذاران مطرح ميشود در چارچوب مورد نظر مسوولانمان حمايت ميكنيم.
مهمانپرست در عين حال گفت: اما مطلبي كه اخيرا در مورد ديپلماتهاي قطري منتشر شده است فاقد صحت لازم به لحاظ منبع است. مطالبي كه راجع به قطر گفته شده است درست نيست. اگر پيشنهادي در بخش كشاورزي توسط سرمايهگذاران كشورهاي مختلف از جمله همسايه اعلام شود در چارچوب نشست كارشناسي خود بررسي ميشود و در صورت قبول ابعاد آن اجرايي ميگردد.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين درباره نشست وزراي خارجه كشورهاي اتحاديه عرب در قطر و درخواست براي انتقال قدرت از بشار اسد گفت: در سوريه طرح آقاي كوفي عنان تنها طرح موجودي است كه معتقديم ميتواند به ايجاد آرامش كمك كند. طرح كاملا مشخص است. ما از همان طرح حمايت ميكنيم بنابراين طرحهاي ديگري كه اصل حضور كوفي عنان و طرحش را تحتالشعاع قرار دهد اولويت ندارد.
اميدواريم پس از ارسال دعوتنامه و تحويل آن، شاهد حضور مرسي در تهران باشيموي همچنين درباره دعوت از رييسجمهور مصر براي سفر به تهران نيز گفت: قرار است فرستادهاي از طرف رييسجمهور دعوتنامه كتبي را به قاهره ببرد. هنوز اين كار انجام نشده است و ما در تدارك آن هستيم. اميدواريم پس از ارسال دعوتنامه و تحويل آن، شاهد حضور سران كشورهاي غيرمتعهد از جمله آقاي مرسي در تهران باشيم. مصر رياست اين اجلاس را بر عهده داشته است طبيعي است كه براي انتقال اين رياست به ميزبان جديد كه ايران است بايد كارهاي لازم انجام شود.
مهمانپرست در پاسخ به اين پرسش كه تا پايان امسال تمام ميدانهاي مشترك نفتي تكليفشان مشخص ميشود اما در مورد ميدان آرش هنوز مشكلاتي به لحاظ حقوقي و سياسي بين ايران و كويت وجود دارد چه اقداماتي در اين باره انجام دادهايد، گفت: در چارچوب سياستهاي مربوط به خود اين موضوع دنبال ميشود. اميدواريم شرايط مناسبي فراهم شود تا نشستها برگزار شود و توافقات لازم به عمل آيد. از آنجا كه منابع مشترك است منافع كشورهايي كه سهمي دارند را تامين خواهد كرد. ما به دنبال انجام اين نشستها هستيم. البته شرايط و تحولات منطقه مقداري تاثير گذاشته است اما ما اين موضوع را در دستور كار پيگيريهاي خود داريم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد تعداد هياتهاي شركت كننده در اجلاس سران غيرمتعهدها در تهران گفت: تعداد هياتها بسيار زياد است. حدود 120 كشور عضو اين اجلاس هستند. تعدد هياتها در روزهاي آخر قطعي و اعلام ميشود و برخي به عنوان ميهمان ويژه دعوت شدهاند. به نظر ميرسد تعداد قابل توجهي از روساي كشورها در اين اجلاس شركت ميكنند زيرا اين اجلاس اهميت زيادي دارد و موضوعات مهمي در سطح منطقه و بينالملل رخ داده است كه ظرفيت جنبش غيرمتعهدها ميتواند براي حل اين بحرانها قابل توجه باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.