در پی وقوع حمله به یک پاسگاه مرزی مصری در شبه جزیره سینا، بار دیگر چشمانداز تنش در این منطقه حساس مطرح شده است. در این شرایط، هر یک از طرفین درگیر در این رویداد، از دید خود به تحلیل آن پرداخته و مقصرینی را برای آن معرفی میکنند.
به گزارش «تابناک»، روز گذشته، شماری از افراد مسلح به یک پاسگاه مرزی در شبه جزیره سینا در مرز مصر و رژیم صهیونیستی حمله کردند که به کشته شدن شانزده سرباز مصری و زخمی شدن شماری دیگر انجامید.
گزارش خبرگزاریها حاکی از آن است که این حمله به هنگام غروب و زمان تجمع سربازان برای افطار رخ داده است.
در این گزارشها همچنین آمده که این افراد پس از انجام حمله، با به سرقت بردن دو خودروی زرهی به سمت مرز رژیم صهیونیستی به حرکت درآمدند؛ اما خودروهای آنان به دست نیروها و جنگندههای اسرائیلی نابود شده است.
این گزارش میافزاید، این حمله با واکنش همزمان مقامات مصری و اسرائیلی روبهرو شده و مقامات هر دو طرف با محکوم کردن و ابراز نگرانی نسبت به این رخداد، خواستار برقراری امنیت بیشتر در منطقه سینا شدهاند.
با این حال، گمانهزنیها و اظهارنظرها درباره عوامل طراح و انجام دهنده این حمله متفاوت و متناقض است. در این باره، مقامات مصری، اسرائیلی و رسانهها، هر یک از نگاه خود، متهمانی را برای این رخداد معرفی کردهاند.
بنابراین، در حالی که سخنگوی «محمد مرسی»، رئیس جمهوری مصر گفته که هنوز مهاجمان شناسایی نشدهاند، پایگاه خبری «الشرق الاوسط» مصر به نقل از یکی از مقامات امنیتی این کشور، گروههای فلسطینی ساکن در نوار غزه را مسبب آن دانسته است.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی، انگشت اتهام را متوجه گروههای افراطی سلفی شبهجزیره سینا کرده است؛ گروههایی که از آغاز ناآرامیها در مصر و سپس سقوط «حسنی مبارک»، اسباب نگرانی این رژیم را فراهم کرده بودند و مقامات اسرائیلی نسبت به فعالیتهای آنان حساسیت نشان بودند.
اما از همه جالبتر، دیدگاه پایگاه خبری اسرائیلی «دبکا فایل» است که با وجود وابستگی به دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، نظری متفاوت در این باره ارائه داده است. این پایگاه در گزارش خود از این رویداد، ایران را مسئول انجام آن دانسته و مدعی شده، ایران با تحریک نیروهای فلسطینی غزه از یک سو و افراطگرایان سینا از سوی دیگر، با هدف بیثبات کردن منطقه سینا، این حمله را انجام داده است!
به هر حال، فارغ از همه گمانهزنیها، آنچه مسلم است، این که وقوع حادثه یاد شده، به گمانهزنیهای شکل گرفته از زمان سقوط مبارک مبنی بر احتمال به هم خوردن آرامش مصنوعی منطقه سینا نمود عینی بخشیده است. بیگمان این امر بیش از همه اسباب نگرانی رژیم صهیونیستی را فراهم آورده که تغییر در توازن منطقه را به شدت به ضرر خود ارزیابی میکند.