رييسجمهور گفت: به خودم، همكارانم و بقيه قوا توصيه ميكنم كه عرصه رسانه، عرصه نمايش اعتقاد به آزادي بيان نيست كه ما اين موضوع را در آن به نمايش بگذاريم، بلكه يك عرصه واقعي در اين زمينه است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمود احمدينژاد صبح امروز در ديدار با جمعي از اهالي رسانه كه به مناسبت روز خبرنگار در ساختمان قديم مجلس برگزار شد، در ابتداي سخنان خود با گراميداشت ايام شب قدر و اهميت استفاده از اين شبها افزود: كساني كه فكر ميكنند با محدود كردن فضاي آزادي ميتوانند به جايي برسند و به دوام برسند، اشتباه ميكنند و اگر اين كار امكانپذير بود تمام طاغوتها و ديكتاتورهاي تاريخ، ابدي ميشدند.
وي تاكيد كرد: محدود كردن فضاي آزادي داراي مراتب است و ممكن است كسي در محدوده يك سازمان يا يك اداره اين كار را انجام دهد و ممكن است در محدوده يك كشور يا در محدوده عرصه بينالمللي توسط نظام سلطه صورت بگيرد. انسان نيازمند عدالت، آزادي و كرامت است و وقتي اين ويژگيها فراهم شود، يك ويژگي در انسان به نام آزادگي ايجاد ميشود.
رييسجمهور در ادامه با تعريف مفهوم آزادگي گفت: آزادگي به تعبير خودمان يعني مردانگي، معرفت، حقطلبي، رها شدن از تمام تعصبات قومي، قبيلهاي و رنگهاي مختلف. تعصبات، آزادگي انسان را مخدوش ميكند و وقتي آزادگي مخدوش شود، حقيقت انسان لگدمال ميشود. آزادگي ربطي به اين ندارد كه مثلا شما حتما پيرو فلان فرقه باشيد. افرادي هستند كه نماز شب آنها ترك نميشود اما وقتي سراغ آزادگي كه تجلي بزرگيهاي روح انسان است در آن ميرويم، ميبينيم كه خبري در آن نيست. آزادگي يعني اينكه وقتي ميبينيم حق مخالف تضعيف شده است، بايستيم و دفاع كنيم. آزادگي يعني اينكه هر جا ظلم بود بايستيم و دفاع كنيم و فرقي نكند كه ظلم عليه چه كسي است؛ عليه بودايي است، عليه مسلمان است، عليه هندي است يا هر فرد ديگر.
وي با بيان اينكه "آزادگي نتيجه دينداري است و دينداري بايد انسانها را به آزادگي برساند"، به موضوع اهميت رسانهها اشاره كرد و گفت: در عرصه رسانه نيز مهم اين است كه آزادگي حفظ شود. خبرنگاري از جمله عرصههايي است كه انسان ميتواند آزادگي خود را حفظ كند و بايد اين آزادگي حفظ شود. با اين آزادگي تمام شبكههاي سلطه نيز در هم ميشكند. آزادگي اين است كه انسان خود را به چيزهاي كوچك نفروشد و عظمت خود را زير پا نگذارد.
احمدينژاد با بيان اينكه "شايد يكي از دلايلي كه ما دائما بايد وجود امام و انسان كامل را متذكر شويم، همين زنده كردن روح آزادگي در انسانهاست"، افزود: وقتي كه انسان هميشه نقطه كمال را هدفگيري ميكند به مراتب پايينتر تن نميدهد. كسي كه بنده خداست ديگر به ساير بندگيها تن نميدهد و در واقع آزاده است. انسان آزاده وقتي ميبيند كه دشمنش زمين خورده و تسليم شده است ديگر به او لگد نميزند. انسان آزاده اگر قدرتي پيدا كرد به دنبال اين نيست كه عقدهها و خودخواهيهاي شخصي خود را تحميل كند و انسان آزاده وقتي به جايي رسيد، خود را گم نميكند.
رييسجمهور با انتقاد از برخي از برخوردهاي تند نسبت به رسانهها و بستن برخي روزنامهها و وبلاگها گفت: چه اتفاقي ميافتد حالا اگر انتقادي به شما شود؟ آيا با بستن روزنامهها و وبلاگها درست ميشود؟ خدا و مردم كه ميبينند؛ خدايي كه تمام بشريت را رصد ميكند. نظام جمهوري اسلامي ايران بايد پرچمدار تحمل و عدالت باشد.
وي همچنين با انتقاد از برخي بازيهاي سياسي و با بيان اينكه "برخي روزنامهها گرفتار بازيهاي سياسي شدهاند"، گفت: البته ممكن است جايي حقي تضعيف شود و بر اساس بازيهاي سياسي تهمتي زده شود بايد بر اساس قانون برخورد شود.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه "رسانه بايد آزادگي داشته باشد و حقيقت را بگويد گرچه عليه خودش باشد"، اظهار كرد: رسانهها براي بيان حقيقت آمدهاند.
احمدينژاد در ادامه صحبتهاي خود با انتقاد از نظام سلطه گفت: صهيونيستها تمام عرصههاي انساني را تحريف كردهاند، به انحطاط كشيدهاند و بخش مهمي از عرصه رسانهاي را نيز به انحطاط بردهاند. وقتي رسانه به يك مقوله حزبي و گروهي تبديل شد ديگر رسانه نيست، يك ابزار است و ارزشي ندارد.
وي همچنين تصريح كرد: بايد توجه داشته باشيم كه خبرنگار اول يك انسان و هموطن است. گيرم كه اشتباهي مرتكب شد يا بعضا انتقادي كرد؛ آيا سقف آسمان به زمين ميچسبد كه اين برخوردها صورت ميگيرد؟ اگر قرار بود بستن وبلاگ، كسي را نجات دهد، خيلي اتفاقات ميافتاد. البته اگر جايي قانون زير پا گذاشته و حقي تضعيف شد بايد بر اساس قانون برخورد شود. نميگويم كه هيچ برخوردي نشود ولي اينكه خودمان شاكي باشيم و خودمان نيز قاضي باشيم، مثلا بگوييم فلاني به من توهين كرده و من شاكي هستم و خودم نيز تصميم ميگيرم، درست نيست.
احمدينژاد با اشاره به اينكه طبق مصوبه مجلس، فضاي مجازي نيز مثل رسانههاست و اگر موضوعي پيش آمد بايد طبق قانون با آن برخورد شود و حق دفاع داده شود، گفت: البته ما خوشبين هستيم و برخي از توضيحات را ميپذيريم ولي وقتي برخي از اعمال را كنار هم ميگذاريم اين اعمال در كنار هم قابل پذيرش نيست.
رييسجمهور در ادامه با بيان اينكه "از ديد ما همه رسانهها محترمند"، گفت: نه اينكه تنها روزنامه ايران كه از سوي دوستان ما اداره ميشود، محترم باشد. ما به روزنامه ايران هم نميگوييم كه چه بنويسد و چه بگويد. تنها توصيههاي كلي ميكنيم كه مراعات كنند. همه ما از يك خانواده هستيم و بايد در يك جهت حركت كنيم، در جهت تعالي اخلاقي و آرماني جامعه. از نظر من همه شما فرزندان من هستيد و من همه شما را دوست دارم. برخي به من ايراد ميگيرند كه چرا ميگويم همه مردم را دوست دارم. حال هرچه ميخواهد باشد، من اينگونه هستم و به اين دوست داشتن افتخار ميكنم و دعاي من اين است كه خداوند اين خلقوخو را از من نگيرد.
وي در ادامه با اشاره به شرايط امروز كشور اظهار كرد: هركدام از ما در بستري از فكر و تحليل ميانديشيم و تصميم ميگيريم. هنر ما اين است كه بستر انديشه جامعه را يكسان كنيم تا تحليلها به هم نزديكتر شود. واقعيت اين است كه ما در متن و قلب تحولات بزرگ تاريخي قرار داريم و جامعه بشري در حال عبور از يك شيب تند است. نظامهايي كه چهار قرن است بر اساس مكتبهايي كشورها را اداره ميكردند، امروز به ته خط رسيدهاند. جامعه بشري در مسير كمال خود به دنبال برپايي سعادت كامل است و اين مستلزم بزرگ شدن آدمهاست.
احمدينژاد با بيان اينكه "جهاني شدن خيلي خوب است"، اظهار كرد: انسان امروز بايد جهاني شود وگرنه در تراز انساني نخواهد بود. نگاه ما بايد بر اساس نگاه جهاني باشد. همه انسانها و همه افراد جامعه بشر بايد در نگاه ما مورد توجه باشند و بدانيد كه پيامهاي ملي و جغرافيايي و تاريخي محدود، ديگر پاسخ نميدهد.
رييسجمهور افزود: وقتي همه بشر تحت هجمه مستكبران است ما بايد تمامي جامعه بشري را مخاطب كنيم و تمام بشريت را عليه استكبار بسيج كنيم وگرنه مستكبران باز هم شعارهاي فريبنده خود مردم را به سمت خود ميكشانند. امروز ميبينيم كه برخي شعارهاي فريبنده مستكبران مورد توجه مردم منطقه و حتي بخشي از مردم خودشان قرار گرفته است؛ شعارهايي كه دم از آزادي، دموكراسي و حقوق بشر ميزند.
احمدينژاد با تاكيد بر اينكه "ما بايد مراقب باشيم كه تحولات را بتوانيم مديريت كنيم"، افزود: خيال نكنيم كه اين تحولات بسيار ساده است. اين تحولات پيچيدگيهاي زيادي دارد. چه بسيار نهضتهاي مردمي كه در نهايت قدرت را به افرادي سپردهاند كه مورد نظر مردم نبودهاند و ما بايد از تحولات منطقه مراقبت كنيم وگرنه به بنبست و تناقض ميرسيم و حرفهاي ما ديگر در جهان شنيده نميشود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار كرد: بايد مراقب باشيم و در مواضع خود ميان مردم و حكومتها تفاوت قائل شويم. ما بايد طوري رفتار كنيم كه طرفدار همه مردم باشيم و بدانيم كه همه مردم دنيا اعم از مردم آفريقا و آمريكا و اروپا همه مظلوم هستند و بايد براي آنها تلاش كنيم. در اين صورت است كه نگاه مردم دنيا به ما عوض ميشود.
رييسجمهور با بيان اينكه "برخي ميخواهند خط دشمن را به تهران بياورند، در حالي كه هنر اين است كه ما مردم را از طاغوت جدا كنيم و اين ماموريت ماست"، از احزاب و جناحهاي سياسي انتقاد كرد و گفت: احزاب، گروهها و جناحهاي سياسي هيچگاه در دل مردم جا نيفتادهاند و نميدانم كه به چه دليلي و چه اشكالي است كه اينگونه است. ملت ما ملتي عميق و متمدن است و آنچه را كه در خشت خام ميبيند، برخي احزاب و گروهها در آينه هم نميبينند. اين را بدانيد كه ملت ما همه قالبهاي تحميلي را از جانب هركس كه باشد ميشكند. ملت ما ملتي تمدنساز است و خواستههاي خود را ميفهمد و هيچ قالبي را نميتوان به آن تحميل كرد.
احمدينژاد در بخش ديگري از صحبتهاي خود، با بيان اينكه "به خدا همه آنهايي كه در كشور روي خون شهدا نشستهاند و به دنبال قدرت هستند هرگز به بهشت نميروند"، گفت: همه اعضاي يك خانواده هستيم و ما بايد هميشه انقلاب را تعريف كنيم؛ همانطور كه بايد حقيقت دين را تعريف كرد زيرا انقلاب براي تعالي، كرامت و آزادگي انسانها و عشق آمده است. احترام به انسانها آنقدر محترم است كه خداوند به پيامبرش كه نزديكترين به خداست فرمود رابطه تو با مردم براساس ذكر و تذكر است.
وي ادامه داد: خداوند سيطره بر انسانها قرار نداده است و اين نشان ميدهد كه چقدر انسانها نزد خداوند عزيز و محترم هستند. همانطور كه امام(ره) مطرح كردند، خداوند براي هدايت فرعون دو پيامبر را ميفرستد؛ يكي پيامبر اوليالعظم و ديگري برادرش هارون را. هنگامي كه تاريخ را مطالعه ميكنيد مشاهده ميكنيد كه هيچگاه اهالي توحيد و موحدان مخالفان خود را به سحر و جادو متهم نكردند و هميشه عكس آن وجود داشت؛ بدين صورت كه اهل ظلم و افراد مدعي طرف مقابل را متهم ميكردند. هيچ وقت مشاهده نكرديم كه انسانهاي بزرگ مخالفان خود را به سحر و جادو متهم كرده باشند و اگر در اين بستر بنويسيم و منتشر كنيم خواهيد ديد كه دنيا چقدر زيباست.
رييسجمهور در ادامه، با طرح اين پرسش كه "چرا بايد ميان مسيحيان و مسلمانان صفبندي باشد؟" اظهار كرد: دعوا را مدعيان درست ميكنند نه مردم و تودهها. عدهاي از مدعيان در اين ميان ميايستند و مانع ميشوند. وقتي اين ديوارهها در هم بشكند و حقايق به دست شما خبرنگاران به راحتي رد و بدل شود، طومار مستكبران و خودخواهان در هم خواهد شكست.
احمدينژاد در پاسخ به اظهارنظر يكي از خبرنگاران مبني بر اين بعضاً رفتارهاي مناسبي با آنها صورت نميگيرد، گفت: خبرنگار فردي مثل من است و من اينجا مسئوليت دارم و او در جايي ديگري مسئوليت دارد. افرادي كه ما با آنها كار ميكنيم، همه انسانهاي آزادهاي هستند و براي انتشار حقايق آمدهاند.
وي در مورد ضعف اطلاعرساني از عملكرد دولت كه مورد گلايه يكي از خبرنگاران بود، با تاييد اين مطلب گفت: ضعف وجود دارد و فكر ميكنم كه دولت بايد كار خود را انجام دهد و رسانهها نيز بايد كار خودشان را انجام دهند. سال گذشته كه هجوم سنگين و سازمانيافته هجمه نسبت به دولت بود، نزد عزيزي رفتم و گفتم كه اين امر به ضرر كشور است. گفتم يا خودتان تذكر دهيد يا اجازه دهيد به روش خودم يعني روش احمدينژادي رفتار كنم. (اين قسمت از صبحتهاي احمدينژاد با خنده و تشويق حاضران همراه بود).
رييسجمهور يادآور شد: به عنوان مثال هنگامي كه پروژهاي به ارزش سرمايهگذاري 3 هزار ميليارد تومان افتتاح ميشود، در برخي از رسانههاي خبري منتشر نميشود. البته شما خبرنگاران، مطلب را منتقل ميكنيد اما اين موضوع به سياست رسانه مرتبط است.
احمدينژاد با بيان اينكه "دعوا براي قدرت بايد حد و مرزي داشته باشد"، افزود: به خدا همه آنهايي كه در كشور روي خون شهدا نشستهاند و به دنبال قدرت هستند، هرگز به بهشت نميروند. اين همه شهيد و خون پاك و يك تاريخ مبارزه وجود دارد. آيا يك تاريخ مبارزه بر اين است كه ما به قدرت برسيم؟ اين طور نيست. قدرت براي گسترش عدالت است. البته بايد انصاف داشت؛ دولت اقداماتي را انجام داده است اما ضعفهايي هم دارد. يقين دارم آنقدر قلم، چشم، زبان و انديشه آزاده وجود دارد كه احدي قادر نخواهد بود حقايق را از مردم پنهان كند.
وي با اشاره به اظهارات يكي از خبرنگاران كه به عنوان نماينده وبلاگنويسان درباره نحوه برخورد قوه قضائيه با برخي وبلاگنويسان حامي دولت گفت: بايد پاي حق ايستاد و اين ايستادن سيلي خوردن دارد. فكر نكنيد چون جمهوري اسلامي شده ديگر همه چيز خوب است. باور من قبل از انقلاب اين بود كه هنگامي كه انقلاب پيروز ميشود، عمل صالح آسان خواهد شد اما كمتر از 3 ماه پس از پيروزي انقلاب اين باور در هم شكست.
احمدينژاد در همين رابطه اظهار كرد: در حال تنظيم نامهاي براي قوه قضاييه هستم. آخر به چه دليل بايد اين كارها شود؟ اين موضوع را حتماً پيگيري ميكنم و شما بايد بدانيد كه در عرصه حقيقتطلبي بايد تحمل وجود داشته باشد.
بر اساس اين گزارش از ميان جمعيت فردي فرياد زد كه آن دو خواهر و برادر را نيز بازگردانيد كه احمدينژاد در واكنشي به آنها گفت: چشم اما همه كارهاي دنيا را از من نخواهيد.