همه گزینه‌ها روی میز است، یعنی چه؟

«دومینیک تیرنی»، استاد آمریکایی علوم سیاسی در مقاله‌ای به میزان جدیت تهدیدهای مقامات سیاسی آمریکا علیه ایران پرداخته است. تحلیل وی بر مبنای توجه آمریکایی‌ها به جدیت و صراحت سخنان مقامات آمریکایی استوار است.
کد خبر: ۲۶۴۷۷۱
|
۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۱ 12 August 2012
|
39244 بازدید
|

تیرنی دانشیار علوم سیاسی در کالج اسوارت‌مور در آمریکاست. وی تلاش کرده به این پرسش پاسخ دهد که وقتی مقامات آمریکایی درباره ایران می‌گویند «همه گزینه‌ها روی میز است» منظورشان چیست.

به گزارش «تابناک»، به نقل از نشریه The Atlantic، به باور آقای تیرنی، سخنان مقامات آمریکایی و اسرائیلی در تهدید ایران، چندان که به نظر می‌رسد جدی نیست.

چکیده نظریات وی در این مورد به شرح زیر است:

تکرار عبارت «همه گزینه‌ها روی میز است» در باره‌ ایران، تقریبا به یک سنت در میان مقامات آمریکایی و اسرائیلی تبدیل شده است. اما این عبارت به چه معناست؟ وقتی ایالات متحده تصمیم می‌گیرد، قولی بدهد یا این که تهدیدی بکند، به دقت در مورد میزان صراحت آن می‌‌اندیشد. صراحت تهدید یا قول به معنای جدی بودن آن است؛ بنابراین، مقامات درگیر یک مسأله پیچیده هستند. اگر تهدید آنها صریح نباشد، کسی آن را جدی نمی‌گیرد و بر عکس اگر صریح باشد، مجبور می‌شوند آن را اجرایی کنند و اگر نکنند به اعتبار آنها خدشه وارد می‌شود؛ بنابراین، تهدید صریح خودش می‌تواند یک تله برای مقامات باشد.

برای فهم عبارت «همه گزینه‌ها روی میز است»، اجازه دهید آن را با دیگر سخنان (تهدیدات و قول‌ها) مقامات واشنگتن مقایسه کنم. ما این اظهارات را «بیانات دفاعی» و یا به اختصار DEFCON می‌نامیم که دارای پنج سطح گوناگون هستند. در DEFCON-5 سخنان مقامات گنگ و مبهم هستند، ولی در DEFCON-1 مقامات آمریکایی حرف‌شان را با صراحت تمام می‌زنند.

اما سخنانی که درباراه ایران گفته می‌شود از چه نوعی هستند؟


DEFCON-5

در این نوع از اظهارات، مقامات آمریکایی کاملا گنگ و مبهم سخن می‌گویند؛ برای نمونه، هنگامی که در سال 2010، کره شمالی یک کشتی جنگی کره جنوبی را غرق کرد، هیلاری کلینتون گفت: «اقدامات تحریک‌آمیز عواقبی دارند»، ولی نگفت که این پیامدهای چه ممکن است باشد!

به طور مشابه در سال 2012، کلینتون به بشار اسد هشدار داد که خونریزی‌های سوریه «عواقب جدی خواهد داشت»؛ این سخنان در ماه آوریل (چهار ماه پیش) بر زبان وی جاری شد، ولی هنوز اتفاقی نیفتاده است.

DEFCON-4

در این سطح از اظهارات، ادعای مقامات آمریکایی کمی روشن‌تر بوده و ممکن است مجبور شوند برای حفظ اعتبار خود کاری کنند. مثال مناسب از این نوع، همین عبارت مشهور است که « همه گزینه‌ها روی میز است». ابهام این سخنان نسبت به عبارت «عواقب جدی» کمتر است زیرا تمرکز آن بر اقدامی خاص یعنی نیروی نظامی است.

ولی «همه گزینه‌ها روی میز است»، هنوز بسیار مبهم و امکان اجرایی شدن آن کم است. شاید معنای دقیق‌تر این عبارت این است که «گزینه نظامی از دستور کار خارج نشده است».

هنگامی که نشریه آتلانتیک از اوباما پرسید عبارت «همه گزینه‌ها روی میز است» را معنا کند، وی گفت: آمریکایی‌ها، اسرائیلی‌ها و ایرانی‌ها معنای این حرف را می‌دانند؛ به عبارت دیگر، اوباما اصرار دارد که عامدانه گنگ حرف بزند.

DEFCON 3

در این نوع اظهارنظر، رئیس‌جمهور بسیار صریح‌تر تعهد می‌دهد. به جای این که تنها در مورد گزینه استفاده از زور صحبت شود، رئیس‌جمهور سناریویی را اعلام می‌کند که در آن حمله نظامی گزینه مرجح خواهد بود.

اوباما از این شیوه سخن گفتن در اجلاس آیپک استفاده کرد. در این سخنرانی وی گفت:«رهبری ایران باید بداند که من سیاست مهار را در پیش نمی‌گیرم. سیاست من پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است و من بارها در دوره ریاست خود روشن ساخته‌ام که در صورت لزوم در استفاده از زور برای دفاع از آمریکا و منافعش تعلل نخواهم کرد». به عبارت دیگر اگر منظور اوباما این است که آمریکا اگر مجبور باشد بین استفاده از زور و یا مهار ایران مسلح به سلاح هسته‌ای، یکی را برگزیند، حمله را انتخاب می‌کند. اوباما برای این که سخنانش جدی گرفته شود، می‌گوید: «من به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بلوف نمی‌زنم».

این شیوه سخن گفتن، تهدید نظامی آمریکا را جدی‌تر نشان می‌دهد؛ اما از سوی دیگر، ممکن است آمریکا را در تله بیندازد؛ یعنی این که برای این که دولت اعتبار سخنانش از بین نرود، مجبور شود به رغم میلش سراغ جنگ برود و یا این کاری نکند و دیگران فکر کنند بلوف می‌زده است.

به همین خاطر اوباما، عامدانه راه را برای مانور خود باز می‌گذارد. به این دلیل که می‌گوید بمب اتمی ایران را تحمل نمی‌کند اما در مورد ایرانی که توانایی ساخت بمب را داشته باشد اما بمب نسازد اظهارنظری نمی‌کند. به این ترتیب، وی فرصت خواهد داشت که حمله نکند و در عین حال به بلوف زدن هم متهم نشود.

DEFCON 2

جمهوری‌خواهان جنگ‌طلب دوست دارند آمریکا به این زبان با ایران سخن بگوید. به عبارت دیگر، با صراحت بیشتر و تهدید جدی‌تر. از نظر آنها باید به ایران گفته شود که اگر خطوط قرمز مشخصی را زیر پا بگذارد، با حمله روبه‌رو خواهد شد. برای نمونه، ریک سانتروم یکی از گزینه‌های ابتدایی نامزدی ریاست جمهوری جمهوری‌خواهان ادعا می‌کرد، باید به ایران اولتیماتوم داده شود که یا تأسیسات هسته‌ای خود را جمع‌آوری کند و در غیر این صورت، ما آنها را نابود خواهیم کرد.

DEFCON 1

این روش تهدید کردن، جدی‌ترین روش و البته خطرناک‌ترین آنهاست. رئیس‌جمهور صریحا می‌گوید که اگر طرف مقابل کار مشخصی را انجام دهد، آمریکا مشخصا چه اقدام متقابلی انجام خواهد داد.

در بحران موشکی کوبا در سال 1962، کندی صریحا گفت: «سیاست این کشور آن است که هر موشک شلیک شده از کوبا به سوی یک کشور در نیم‌کره غربی را در حکم حمله اتحاد جماهیر شوروی به آمریکا بداند و در نتیجه با شدت تمام از شوروی با حمله متقابل انتقام خواهد گرفت»؛ تهدید از این صریح‌تر نمی‌شود.

البته استفاده از روش بالا با احتیاط فراوان صورت می‌گیرد، زیرا پیامدهای عملی نکردن تهدید بسیار شدید است.

به طور کلی، سیاست دولت اوباما در استفاده از زور بسیار محتاطانه بوده است. تغییر لحن اوباما از DEFCON-4 به DEFCON-3 ، اعتبار تهدیدات وی را بیشتر کرده است اما جمهوری‌خواهان می‌خواهند با استفاده از روش DEFCON-2 ایران را به امتیازدهی وادار کنند.


اشتراک گذاری
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۷
انتشار یافته: ۳۹
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
سلام
با عرض تسلیت خدمت آذربایجانی های عزیز
آمریکا فقط بخاطر انتخابات و بدست آورن اکثریت آرای یهودیان است که این جمله را بکار می برد«همه ی گزینه ها روی میز است »،البته از زیر میزیهای اسرائیل به آمریکا هم نباید گذشت
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
من کلی تحقیق کردم کل جمعیت یهودیان آمریکا کمتر از 5 میلیون نفره در مقابل جمعیت 350 میلیونی آمریکا این مزخرفه که به خاطر رای یهودیا این حرفا رو بزنن.
این کارای سران آمریکا واقعا آدمو شگفت زده میکنه آخه چه وابستگی میتونن به یهودیا داشته باشن که 345 میلیون مردمشونو هیچ محسوب می کنن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
ناشناس جان
بدون که همیشه یه گروه اقلیت هستند که به اکثریت حکومت میکنند و برای آنها خط مشی تعیین میکنند
اکثریت معمولا فقط بیننده هستند و مجبورند فرمانبرداری کنند
از طرفی اگه یه کم تحقیق کنی میبینی که اکثر نقاط حساس و کلیدی سیاسی و اقتصادی آمریکا دست یهودیان هست
از این رو سیاستمداران آمریکایی برای بقای خودشان مجبورند به حرف این گروه اقلیت گوش بدند
حمید
| Netherlands (Kingdom of the) |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
پس این سوال رو جواب بدید:
چرا بعد از مذاکرات بغداد نماینده آمریکا مستقیم به اسرائیل رفتند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
دوست عزیز همه میدون اکثر جمعیت آمریکا رو مصیحیان تشکیل میدن. اون چیزی که باعث قدرت مند شدن یهودیان تو آمریکا شده در دست داشتن عمده ثروت و لابی های قدرتمند هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
درست اينه كه فكر كنيم آمريكا سگ نگهبان اسراييله. در اون صورت با توجه به قدرت لابي يهود در آمريكا ميشه فهميد كه چرا كانديدهاي رياست جمهوري در آمريكا اينقدر از اسراييل دم ميزنند.
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
دوست عزيز در آمريكا اكثر نمايندگان و افراد قدرتمند يهودي هستند و سياست گذاران اصلي در اين كشور نيز يهودي هستند
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
کمیت مهم نیست کیفیت مهم است
شما برو تحقیق کن ببین چند درصد ثروت امریکا در دست یهودیای امریکاست (منظور یهودی های صهیونیست)
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
در جواب به اون دوست عزیز که در مورد جمعیت یهودیان نوشتند توصیه میکنم یک تحقیقی هم در مورد مسحیت صهونیستی یا همان اونجلیست ها داشته باشند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
به این لینک مراجعه کنید تا ببینید از 350 میلیون آمریکایی فقط همان عده کم یهودی اجازه مشهور شدن و ثروتمند شدن را دارند: http://www.imdb.com/list/sZ8xhbtLQHs/
نوید
| Finland |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
بعنوان یک مسلمون فکر میکنم هم شما و هم یهودیان تو این سناریو گیر افتادین
اون یک درصد مالک امریکا هیچ دینی ندارند . من مطمئنم اصلا به خدا و معاد فکر نمیکنند
ولی برای ایجاد فتنه در خاورمیانه نیاز داشتند روی شکاف مذهبی یهود و مسلمان سوار شوند و از آرزوی دولت سازی یهودیان سوءاستفاده کنند
حالا هم اگه هی میگن امنیت اسراییل دلشون برای منفعت خودشون میسوزه نه هیچ چیز دیگه
مسئله سیاستمداران هم آرای کم تعداد یهودیان نیست بلکه اطاعت از ارباب ثروت و قدرت است
من
| Israel |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
دوستان عزیز...بیاد قبول کنیم که اسرائیل کشور بسیار پیشرفته از بعد تکنولوژی است که امریکا را به خود وابسته کرده.بسیاری از سامانه های موشکی پیشرفته امریکا از قبیل Iron Dome,Arrowو..بسیاری از رادارها (مانند Green Pine و بسیاری از پیشرفت های در ضمینه کامپیوتر و آی تی امریکا مدیون اسرائیل است.پس امریکا با از دست دادن اسرائیل نه تنها بهترین متحدش در خاور میانه را از دست میدهد بلکه حمایت عظیم سرمایه داران یهودی امریکا و نیز تکنولوژی های پیشرفته اسرائیل را هم از دست میدهد
Arash
| Switzerland |
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۳
با توجه به گفته های دوستان عزیز در این نظر، پس باید فاتحه اوباما را خوند و منتظر بکی از نماینده های جمهوری خواهان بود
ایرانی عزادار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
بنده نیز به مردم اذربایجان تسلیت عرض میکنم و ما را در غم خود شریک بدانید.
اما بعد فقط انسانهای بی منطق اهل جنگ هستند ولی ما اماده ایم از مرز بوم خود دفاع کنیم.روی من به سران امریکاست ما بمب اتم نمیسازیم چون رهبر معظم حرام شمرده اند ولی انرژی هسته ای جزء حقوق ماست . در آخر آمریکا شیطان بزرگ است بس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
جالبه......
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
اقاي نا شناس كه گفتي جمعيت يهوديان امريكا 5 ميليون نفره درسته خب اينها همون 1درصدن كه جنبش والستريت99درصدي بر ضدشون تظاهرات كرد ثروت و قدرت دست اين 1درصده و بقيه فقط حق دارن تو چهار چوب تعيين شده كه البته خيلي ازادي توش هست بجز سياست زندگي كنن
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
اون آقا گفت که کلی تحقیق کرده هرچند مدارک تحقیقش و منابعش رو اعلام نکرد. اما شما از کجا میدونی که ثروت و قدرت آمریکا دست یهودی هاست؟! آیا این توهم ما ایرانی ها نیست؟
ناظر
|
Japan
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
خدمت دوست ناشناس عرض کنم که درسته یهودیها آمریکا پنج میلیون بیشتر نیستند ولی ثروتشان از پانصد میلیون نفر هم بیشتر است و این در نظام سرمایه داری خیلی مهم است!
ایرانی 2022
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
من از این مقاله یه نتیجه گرفتم اگه غلطه لطفا بگید:
به نظر من مقامات امریکا تو سخنرانیها خیلی حساب شده صحبت میکنن و کلمات و جملات رو حرفه ای انتخاب میکنن.اما تو ایران همه هر چی به زبونشون میاد میگن 4تا مشاور یا دکتر کنارشون نیست که متن سخنرانیهاشون رو دقیق تنظیم کنه.
تو ایران فقط رهبری دقیق و حساب شده صحبت میکنه.
وحید
|
Syrian Arab Republic
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
بعنوان شهروند عادی بسیار نگرانم زیرا مسئولین ما معمولا دیر از اوضاع با خبر می شوند. آمریکا می خواهد کسی در منطقه خاورمیانه مخالف آنها نباشد. البته این فقط منحصر به این منطقه نیست. هر چند که این ایجاد اختلاف در خاورمیانه منافع بسیاری برای آمریکا دارد اما این هم تا جایی قابل ادامه است. اگر آمریکا جنگی در منطقه راه بیندازد، ابتدا اجازه می دهد تا کشورهای درگیر زیر ساختهای یکدیگر را نابود کنند و سپس با جنگی تقریبا ضعیف اهداف خود می رسد. طی این پروسه میلیلردها دلار از این منطقه به آمریکا سرازیر می شود و میلیاردها دلار پروژه بازسازی شروع می شود.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
عرض تسلیت خدمت آذربایجانی های عزیز
یک نکته ی مهم در مورد متن بالا اینه که سیاستمدارانشان برای هر حرفی تدبر و اندیشه می کنند. نه مثل بعضی ها هر چه که دلشان خواست و بدون فکر می گویند.
عشق پرواز
|
Kazakhstan
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
بابا مردیم از بس صبر کردیم تو این 33 سال بعد انقلاب بس که گفتین همه گزینه ها رو میزه!!!
جان مادرت یکی از این گزینه ها رو عملی کن ببینیم چی توش هست!
پاسخ ها
رشید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
اینها همش هارت وپورت است آنها جرات ندارند به ایران حمله کنند مگر ایران خواب است آنها روی میزشان را اجرا کنند
1753
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
ضمن تسلیت به همه هموطنان .
زمانی که امریکا از نیمکره غربی صحبت میکرد گذشته امریکای امروز کشوری ورشکسته با همپیمانانی ورشکسته تر از خود است و دیکتاتور هایی که هر روز خبر متزلزل شدن و سقوط یکی از انها به گوش میرسه . ما هم دوتا روش داریم:
DEFCON1 یامیزارید که حق مون رو برسیم
DEFCON2 باما جنگ میکنید و اقتصادتون نابود و تجزیه میشید به 50 تا کشور ازاد و مستقل .
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟