رادار جدید آمریکا از راه رسید

کد خبر: ۲۶۷۵۲۸
|
۰۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۳ 25 August 2012
|
14735 بازدید
آمریکا قصد دارد با ایجاد یک سیستم راداری پرهزینه و حساس، کنترل خود را بر شرق دور تقویت کند که طبق این برنامه حریم هوایی کره‌جنوبی و چین تحت کنترل دقیق این سیستم قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، رقابت نظامی در شرق دور که از چند سال پیش میان آمریکا و چین شدت گرفته، با ایجاد سیستم رادار جدید واشنگتن به اوج می‌رسد.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد، مقام‌های آمریکایی و ژاپنی در حال بررسی استقرار سیستم جدید رادار هشدار دهنده اولیه در ژاپن هستند و هدف از آن مقابله با تهدیدات احتمالی کره‌شمالی عنوان شده است.

هم‌اکنون یک سیستم رادار ایکس - باند در شمال ژاپن در پایگاه "شاریکی" مستقر است. این اظهارات پس از مذاکره ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با همتای ژاپنی خود مطرح شد.

به‌‌ نوشته روزنامه وال‌ استریت ژورنال، پنتاگون قصد دارد با صرف میلیون‌ها دلار هزینه، سیستم راداری در آسیا و حوزه اقیانوس آرام نصب کند که هدف آن تقویت کنترل این منطقه شکوفا و درعین‌ حال بحرانی است.

احتمال تحریک چین

 با این اقدام، آمریکا خطر تنش با جمهوری خلق چین را به‌ جان می‌خرد، چرا که این سیستم راداری مدرن علاوه بر فضای کره‌شمالی می‌تواند بخش وسیعی از فضای چین را نیز تحت کنترل بگیرد. بخش محوری این سیستم ایستگاه‌های رادار معروف به ایکس- باند هستند که می‌توانند تصاویر بسیار دقیقی را به مراکز کنترل مخابره کنند. این‌ کار تشخیص بسیار سریع هدف‌های احتمالی را ممکن می‌سازد.

 بر پایه گزارش وال‌ استریت ژورنال، نخستین واحدهای سیستم راداری آمریکا قرار است به زودی در جنوب ژاپن مستقر شوند. آمریکایی‌ها از سال 2006 میلادی سیستم ایکس باند را در شمال ژاپن به‌ کار انداخته‌اند. ظاهرا مذاکرات محرمانه برای نصب واحدها در جنوب، میان واشنگتن و توکیو ادامه دارد، اما مقام‌های دو کشور هنوز حاضر نشده‌اند در این مورد توضیحی بدهند.

 سومین پایگاه رادار در فیلیپین

 وال‌ استریت ژورنال می‌نویسد که ظرف چند ماه پس از حصول توافق میان توکیو و واشنگتن، راه‌اندازی ایستگاه‌های رادار جنوب ژاپن عملی خواهد بود، اما طرح‌های پنتاگون برای کنترل آسیا و اقیانوس آرام به همین‌ جا ختم نمی‌شود.

 نگرانی آمریکا از تقویت نظامی قدرت اتمی چین

 این روزنامه آمریکایی در ادامه توضیح می‌دهد: فرماندهی آمریکا در اقیانوس آرام و آژانس دفاع موشکی پنتاگون که مسئول دفاع از آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک است، برنامه‌های بیشتری در پیش دارند. آنها مشغول مطالعه روی محل استقرار سومین پایگاه رادار‌های ایکس باند در منطقه هستند. در حال‌ حاضر بحث بیشتر بر سر فیلیپین است.

 با استقرار این واحدها آمریکا دارای شبکه راداری خواهد شد که کنترل مهمترین بخش‌های استراتژیک منطقه را ممکن می‌سازند. وال‌ استریت ژورنال به نقل از "استون هیلدرت"، کارشناس دفاعی آمریکا می‌نویسد: تمرکز اصلی روی کره‌شمالی است. با اینکه آزمایش موشکی کره‌شمالی در آوریل امسال ناموفق ماند، واشنگتن همچنان خطر موشک‌های دوربرد کره را جدی می‌گیرد.

 واکنش چین به تقویت حضور نظامی آمریکا در آسیا

 چین به‌رغم برخی انتقادات، تاکنون برخوردی محتاطانه با استراتژی دفاعی جدید آمریکا داشته است.با چتری که سه‌ پایگاه رادار ایکس باند بر سر منطقه می‌کشند، هر حرکتی در آسمان کره‌شمالی می‌تواند به دقت کنترل شود.جورج لیتل، سخنگوی مطبوعاتی پنتاگون نقش تهدیدهای کره‌شمالی را در ترغیب آمریکا به تقویت سیستم رادار منطقه مورد تاکید قرار داده است.

 تقویت نظامی چین و بدگمانی آمریکا

 تمرکز سیستم رادار آمریکا بر روی کره‌شمالی تنها نیمی‌ از حقیقت است. استون هیلدرت به وال‌ استریت ژورنال گفته است: در واقع چتری که سه پایگاه رادار ایجاد می‌کنند چنان پهناور است که می‌تواند مناطق وسیعی از جمهوری خلق چین را هم تحت کنترل بگیرد.آمریکایی‌ها سال‌هاست که به گسترش تجهیزات نظامی چین مشکوک شده‌اند. باراک اوباما ژانویه امسال اعلام کرد که قصد دارد امکانات استراتژیک نیروهای نظامی آمریکا را در حوزه اقیانوس آرام تقویت کند. چین در سال‌های گذشته سرمایه‌های سنگینی را صرف توسعه تکنولوژی‌های جنگی، به‌ ویژه نیروی دریایی خود کرده است. این کشور در زمینه توسعه موشک‌های قاره‌پیما نیز پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

 پکن هنوز در برابر گسترش سیستم رادار مدرن آمریکا واکنشی نشان نداده است. وال‌ استریت ژورنال اما به یک نوشته وزارت دفاع چین اشاره می‌کند که در آن آمده است: همه طرف‌ها باید به نگرانی‌های امنیتی سایر کشورها با احترام متقابل برخورد کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟