دلایل لزوم عدم وابستگی حوزه به دولت

کد خبر: ۲۷۱۶۱۴
|
۲۰ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۶ 10 September 2012
|
3511 بازدید
باید کاری کنیم که شورای عالی و کل حوزه، بر روی پای خود بایستد؛ اگر حوزه نیازمند دولت باشد، سبب می‌شود که ملاحظاتی از سوی حوزه وجود داشته باشند.  

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، شب گذشته، 19 شهریور ماه، در دیدار اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان این که حوزه‌های علمیه سراسر کشور چشم به این شورا دوخته‌اند؛ گفتند: البته مقام معظم رهبری بر استقلال حوزه‌ تأکید دارند و حضرت امام(ره) نیز در جلسه‌ای با جامعه مدرسین حوزه بر این مسئله تأکید داشتند تا در صورتی که مشکلی در حوزه علمیه قم به وجود آمد،‌ دیگر حوزه‌ها فعال باشند. ولی چشم همه آنها به شما و راهنمایی‌های شماست و به شورای عالی  به عنوان پناهگاه نگاه می‌کنند.

این مرجع تقلید با اشاره به ویژگی این دوره از شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشتند: در این دوره از شورای عالی، نمایندگان مراجع حضور دارند تا میان  نظرات مقام معظم رهبری و خواسته های مراجع و جامعه مدرسین جمع شود.

معظم له افزودند: لازم است جامعه مدرسین مصوبه‌ای داشته باشد که مثلا سه نفر از سوی مراجع در این شورا حضور داشته باشند و این مسئله به صورت قانون باشد؛ البته تمام آنهایی که انتخاب می‌شوند، مورد انتخاب جامعه مدرسین هم باشند.

تاکید بر عدم وابستگی حوزه به دولت

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه،‌ به ارتباط حوزه با منابع مالی دولت اشاره کردند و گفتند: ما باید کاری کنیم که شورای عالی و کل حوزه، روی پای خود بایستد؛ اگر حوزه نیازمند دولت باشد، سبب می‌شود که ملاحظاتی از سوی حوزه وجود داشته باشند.

ایشان با بیان این که بنده گاهی مشاهده می‌کردم که برخی مؤسسات در مقابل خلاف‌کاری‌های دولت سکوت می‌کردند، گفتند: ‌بعد‌ها که لیستی از نهاد‌هایی که از دولت در قالب بودجه‌های فرهنگی کمک می‌گرفتند، در رسانه‌ها منتشر شد، دیدم که نام این مؤسسات نیز در این لیست وجود دارد.

این مرجع تقلید با اشاره اشکالات موجود در این کار، گفتند: نخستین مشکلی که در این عرصه وجود دارد‌، این است که آنها وابستگی پیدا کردند و سبب شد که نتوانند حرفشان را بزنند؛ مسئله دیگر این که در حال حاضر هم به مشکل بر خورده‌اند؛ به طوری که بودجه آنان قطع و اسامی آنها را بر ملا کردند.

خودمان منابع مورد نیاز را تامین کنیم

معظم له خطاب به اعضای شورای عالی خاطرنشان کردند: کاری کنید که اگر حوزه هم منابعی نیاز دارد، بتوانیم منابع را تأمین کنیم؛ وجوهات شرعیه برای شهریه طلاب است، ولی برای ساخت و سازها و... باید خودمان منابع داشته باشیم.

چابک سازی تشکیلات حوزه

ایشان در ادامه با بیان این که تصور عموم بر این است که مدیریت حوزه بیش از حد گسترش یافته و با کمتر از این تعداد، می‌توان حوزه را اداره کرد، تصریح کردند: این که یک بخشی بیش از 20 نیرو دارد، در حالی که می‌توان باتعداد کمتری آن را اداره کرد، باید برای این مسئله فکری کرد.

معظم له افزودند: می‌توان کاری کرد که این تعداد کمتر شود؛ در این شرایط هم مدیریت آسوده‌تر  و هم از نظر هزینه نیز سهل می‌شود و اگر با کمبودی روبرو شد، می‌تواند از جاهای دیگر آن را تأمین کرد.

*لزوم رفع مشکل حضور و غیاب

این مرجع تقلید به دروس حوزه اشاره کرده و  گفتند:‌ دروس حوزه در مقدمات و سطح دروسی قوی هستند، ولی باید مشکل حضور غیاب طلاب در کلاس‌ها برطرف شود؛ این که در پایان سال تحصیلی نسبت به ابتدای سال تحصیلی تعداد طلاب کمتر باشد؛ اشکال دارد، باید این مشکل برطرف شود.

تاکید بر یکپارچگی اساتید

معظم له به ضرورت هماهنگی اساتید اشاره کرده و گفتند: با این‌ها صریحاً صحبت کرده‌ایم که از نظر ما در حوزه جای هیچ گونه دوگانگی وجود ندارد؛ این که گروهی تابع شورای عالی و گروهی دیگر مخالف آن باشند؛ نمی‌شود؛ باید به نحوی میان این‌ها یکپارچگی ایجاد شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟