واکنش مهمان‌پرست به مانور آمریکا

کد خبر: ۲۷۱۸۹۹
|
۲۱ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۹ 11 September 2012
|
10197 بازدید
دستيار ويژه وزير خارجه كشورمان اعلام كرد كه ايران از هر اقدامي براي حل مسالمت‌آميز بحران سوريه به بهترين شكل و بدون دخالت خارجي استقبال مي‌كند.

به گزارش ايسنا، رامين مهمان‌پرست، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان كه صبح سه‌شنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران سخن مي‌گفت، درباره اظهارات اخير كلينتون مبني بر مداخله نظامي در سوريه خاطرنشان كرد: سوريه راه حل نظامي ندارد، راه حل مناسب براي سوريه دخالت نكردن كشورهاي خارجي و مسلح نكردن گروه‌هاي مخالف و جلوگيري از فعاليت‌هاي تروريستي در سوريه است. به همين منظور همه كشورهايي كه مي‌توانند تاثير مثبت و سازنده‌اي بر حل مساله سوريه داشته باشند، بايد در رايزني با هم اقدامات لازم را دنبال كنند.

او ادامه داد: اظهارات كلينتون رويكردي منطقي و عاقلانه نيست و امكان عملي كردن آن در منطقه با توجه به شرايط حساس منطقه وجود ندارد. دخالت نظامي در هر يك از كشورهاي منطقه مي‌تواند كل منطقه را درگير بحران جدي كند و ما آثاري براي اقدام جدي در اين زمينه نمي‌بينيم.

دستيار ويژه وزير امور خارجه هم‌چنين درباره اظهارات مقام رژيم صهيونيستي مبني بر اين كه انجام غني‌سازي بيش از 20 درصد در ايران خط قرمز اين رژيم است، گفت: اين كه مقامات اين رژيم چه چيزهايي را اعلام مي‌كنند اصلا اهميت ندارد. رژيم صهيونيستي در جايگاهي نيست كه بخواهد درباره فعاليت هسته‌يي صلح‌آميز كشورمان اظهارنظر كند. متهم اصلي در خاورميانه رژيم صهيونيستي است و همه تلاش‌ها براي عاري كردن منطقه خاورميانه از سلاح‌هاي هسته‌يي متوجه همين رژيم نامشروع است و اظهارنظرهاي آن‌ها هيچ جايگاه و مخاطبي ندارد.

وي هم‌چنين درباره برگزاري اجلاس چهارجانبه ايران، مصر، عربستان و تركيه در قاهره و سفر معاون وزير خارجه براي شركت در اين اجلاس گفت: پيشنهادي كه توسط آقاي مرسي براي حل بحران سوريه مطرح شد يكي از پيشنهادات ارائه شده بود. كشورهاي مختلفي طرح‌ها و نظراتي دارند از جمله مصر. ما هم اعلام كرده‌ايم كه از هر اقدامي كه بتواند براي حل مسالمت‌آميز بحران سوريه به بهترين شكل كه حتما شرط نبود دخالت خارجي را در سوريه به دنبال داشته باشد استقبال و مشاركت مي‌كنيم و سعي مي‌كنيم اين پيشنهادات را تكميل كنيم.

مهمان‌پرست ادامه داد: پس از اين كه مقامات وزارت خارجه مصر دعوت كردند كه اين اجلاس در سطح وزيران خارجه در قاهره تشكيل شود به علت اين كه ما هم براي دستور جلسه و تركيب آن پيشنهاداتي داشتيم توافق شد تا جلسه در سطح كارشناسان ارشد كه معاونان وزيران خارجه هستند، تشكيل شود و مباحث مورد بررسي قرار گيرد تا در ادامه شكل كامل‌تري به خود بگيرد. به همين دليل اميرعبداللهيان، معاون عربي و آفريقايي وزير خارجه در اين اجلاس شركت كرد. نتيجه مذاكرات و مباحث كارشناسي پس از پايان يافتن نشست به اطلاع خواهد رسيد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ايران پيشنهاد حضور فرانسه را در اين تركيب داشته است، گفت: ما پيشنهادي به صورت مشخص از كشورهاي مناسبي كه مي‌توانند در اين تركيب باشند، نداده‌ايم. در صحبت‌ها بوده است كه عراق مي‌تواند به خاطر حضوري كه در منطقه دارد و تاثير مثبتش و همسايگي‌اش با سوريه در اين تركيب حضور داشته باشد، كشورهاي ديگر نيز مي‌توانند نقش مثبت و سازنده‌اي داشته باشند كه اين در مذاكرات دوجانبه با مقامات كشورهايي كه بايد در اين مساله مشاركت داشته باشند مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد و اسمي از فرانسه برده نشده است.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان هم‌چنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا اخبار منتشر شده در مورد سفر اخضر ابراهيمي، نماينده سازمان ملل در بحران سوريه به تهران صحت دارد؟ گفت: همانطور كه آقاي كوفي‌عنان به عنوان نماينده دبيركل براي حل بحران سوريه انتخاب شده بود و تلاش مي‌كرد تا نظرات كشورهاي موثر در زمينه بحران سوريه را از نزديك دريافت كند و سفرهايي را به ايران داشت، اگر سفري توسط اخضر ابراهيمي بخواهد به تهران انجام شود مساله‌اي طبيعي است؛ وي به دنبال مشاركت كشورهاي موثر در اين مساله است.

مهمان‌پرست ادامه داد: اگر براي سفر تصميمي گرفته و تاريخي تعيين شود به اطلاع خواهد رسيد.

خبرنگاري پرسيد روز گذشته سلطانيه اعلام كرده است كه ايران براي توافق بر سر مداليته جديد با آژانس دو شرط اصلي تحويل مدارك مطالعات ادعايي و لحاظ شدن مسائل امنيتي ايران را دارد كه آمانو تلويحا گفت آژانس در زمان مناسب مدارك را در اختيار ايران قرار مي‌دهد. با توجه به اظهارنظر نكردن درباره شرط دوم، به انجام مداليته‌اي جديد خوشبين هستيد؟ كه مهمان‌پرست اظهار كرد؛ گفت‌وگوهاي ما با آژانس بايد در چارچوب فني و حقوقي خود دنبال شود. همان طور كه تاكنون نشست‌هاي مختلفي برگزار كرده‌ايم. يكسري نگراني‌هايي توسط مسوولان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام مي‌شود كه نسبت به فعاليت‌هاي هسته‌يي كشور ما سوالاتي دارند و از سويي ما بايد از حقوقي برخوردار باشيم كه بر اساس معاهده ام‌پي‌تي از حقوق مسلم كشور ما است و بايد در چارچوب همكاري با آژانس مورد توجه و احترام قرار گيرد.

او توضيح داد: اين مساله زماني مي‌تواند به شكل مطلوب خود و به سمت جلو حركت كند كه در چارچوب كلي همه مباحث مربوط به دو طرف در آن ديده شود، هم شرايطي كه نگراني‌هاي طرف مقابل را مي‌تواند برطرف كند و هم شرايطي كه مي‌تواند حقوق مسلم كشور ما را محترم بشمارد و مسائل حوزه امنيت كشور ما را نيز در نظر داشته باشد. هر زمان در حوزه‌هاي كارشناسي اين توافق‌ها حاصل شود ما مي‌توانيم گام‌هاي مثبت روبه جلو را برداريم.

سخنگوي وزارت امور خارجه درباره واگذاري كنترل زندان بگرام از سوي آمريكا به افغانستان نيز گفت: دخالت نكردن نيروهاي خارجي در همه كشورها بهترين شكل حل مسائل و بحران‌هاي منطقه‌يي است، امور بايد به مسوولان داخلي كشورها واگذار شود. اگر قرار باشد كمكي براي حل بحران صورت گيرد به صورت منطقه‌يي مي‌تواند موثر باشد. بنابراين حضور نظامي و امنيتي كشورهاي غربي به ويژه مقامات آمريكا در افغانستان مساله‌اي است كه مورد توجه مردم و دولت افغانستان قرار دارد و آن‌ها فكر مي‌كنند بايد مسووليت همه مسائل در اين كشور به عهده مقامات افغاني باشد. زماني كه همه دخالت‌ها قطع شود گامي به جلو برداشته‌ايم. ما از اين مساله همواره در افغانستان حمايت كرده‌ايم.

مهمان‌پرست در پاسخ به پرسش ديگري درباره اخبار منتشر شده مبني بر مانور 25 كشور و آمريكا در خليج‌فارس نيز گفت: رزمايش‌هايي كه بخواهد در هر منطقه‌اي صورت گيرد هرچقدر به محدوده سرزميني ما نزديك باشد با دقت بيش‌تري زير نظر مسوولان مربوطه قرار خواهد داشت. ما براي حفظ امنيت منطقه بسيار استراتژيك خليج‌فارس به شدت حساس هستيم. هر نوع تحركي را زيرنظر داريم و نيروهاي دفاعي كشورمان نيز با انجام رزمايش‌هاي مختلف درصدد حفظ ثبات و امنيت اين منطقه هستند و بايد توجه داشته باشند كه برهم‌ زدن امنيت و ثبات منطقه مي‌تواند پديده بسيار حساسي باشد. به صورت كاملا حساس نسبت به اين مساله تحركات را پيگيري مي‌كنيم.

وي هم‌چنين درباره واگذاري زميني در تهران به سفارت استراليا نيز گفت: برخورداري سفارت‌خانه‌ها از ملك يا زمين مساله‌اي طبيعي است كه طبق توافقي كه كشورها با هم دارند يا مجوز خريد ملك به سفارتخانه‌ها مي‌دهند يا زميني در اختيار قرار مي‌دهند كه بتواند سفارتخانه در آن ساخته شود، اين مساله جزو رويه طبيعي وزارت خارجه است و در همه كشورها طبق روال عادي خود دنبال مي‌شود.

خبرنگاري درباره نحوه پيگيري موضوعات مربوط به روابط دو كشور توسط دفتر حافظ منافع ايران در كانادا پرسيد كه مهمان‌پرست پاسخ داد: اقدام كانادا، اقدامي عجولانه، شتابزده، غيرحرفه‌يي و بي‌منطق تلقي مي‌شود به خصوص اين كه هيچ دليلي براي اين كار به ذهن نمي‌رسد و مطالبي كه عنوان كرده‌اند نيز كاملا نامربوط است و تنها منافع ملي خود كانادا به خاطر خواهد افتاد. اگر تصور مي‌كنند به اين طريق مي‌توانند فشاري بر اتباع كشور ما كه در آن زندگي مي‌كنند و با ايجاد اختلال در روابط كنسولي نارضايتي ايجاد كنند، بدانند همه، ريشه اين مسائل را از اقدامات نسنجيده دولت افراط‌گراي فعلي كانادا مي‌دانند.

وي تاكيد كرد: ما تمام تلاش خود را خواهيم كرد تا كم‌ترين مشكل براي اتباع كشورمان به وجود آيد، تصميماتي را در اين‌باره اتخاذ كرده‌ايم. معاونت كنسولي ما ستادي را تشكيل داده است تلاش خواهيم كرد كار كنسولي اتباع‌مان به بهترين شكل دنبال شود.

مهمان‌پرست گفت: براي تصميم‌گيري درباره دفتر حافظ منافع بايد دو كشور در چارچوبي به توافق برسند. ما نيز پيشنهادات خود را ارائه مي‌كنيم، در هر صورت چون آن‌ها اين اقدام را به صورت يك‌طرفه انجام دادند مسووليت حفظ جان ديپلمات‌هاي ما و سلامتي‌شان و هم‌چنين وضعيت اماكن ديپلماتيك كشورمان در آن‌جا به عهده دولت كانادا است و بايد در اين زمينه مسوولانه عمل كند.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين پرسش كه اخضر ابراهيمي گفته است كه ماموريتش در سوريه غيرممكن است، آيا اين اظهارات مي‌تواند اميدوار كننده باشد؟ گفت: مطالب مختلفي از جانب رسانه‌ها منتشر شود؛ بايد برداشت منطقي داشته باشيم؛ اگر انجام ماموريتي غيرممكن باشد هيچ‌كس داوطلب نمي‌شود و كاري را دنبال نمي‌كند بايد اظهارنظرها را با دقت بيش‌تري بيان كرد.

خبرنگاري درباره اظهارات فرمانده نيروي دريايي كشورمان درباره حضور ناو‌هاي آمريكايي در خليج‌فارس و تاثيرات تخريبي زيست‌محيطي آن‌ها پرسيد كه سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران گفت: اين موضوع طبق قوانين مربوط به آب‌هاي بين‌المللي پيگيري مي‌شود. اگر نكته‌اي باشد كه احساس كنيم به لحاظ حقوق بين‌الملل بايد دنبال شود از طريق مراجع قانوني پيگيري مي‌شود و همه بايد متعهد باشند كه حقوق كشورها را در محدوده‌هاي مشترك آبي رعايت كنند.

او درباره ادعاي بازداشت 11 ايراني در تركيه به اتهام جاسوسي نيز گفت: چنين اخباري را دريافت نكرده‌ام.

خبرنگاري ديگر گفت؛ با وجود اقدام ايران در استرداد دو تبعه آذربايجان كه در دادگاه تبريز به اتهام خود نيز مبني بر انجام تبليغات گسترده در ايران اعتراض كردند اما باكو هيچ اقدام مثبتي درباره آزادي خبرنگار شبكه سحر انجام نداده است، كه مهمان‌پرست پاسخ داد: موضوع وضعيت اتباع كشورها قابل تبادل، معامله و مبادله نيست. دو تبعه آذربايجان به دليل تخلفي كه داشته‌اند توسط ماموران امنيتي ما دستگير شدند و پس از بررسي و رسيدگي براساس درخواستي كه مقامات آذربايجاني داشتند و با بررسي كه مقامات قضايي و امنيتي كشورمان داشتند آن‌ها به كنسول‌گري آذربايجان در تبريز تحويل داده شدند و به آذربايجان برگشتند.

مهمان‌پرست اظهار كرد: روابط ايران و آذربايجان بايد در همه زمينه‌ها گسترش يابد و مشتركات فراوان ميان دو ملت وجود دارد كه كمك مي‌كند بتوانيم از ظرفيت‌هايي كه براي دو ملت وجود دارد استفاده كنيم. هر اقدامي كه اين روابط را مخدوش كند خوشايند كساني است كه با بهبود وضعيت كشورهاي منطقه مخالفت دارند و رژيم صهيونيستي جزو كساني است كه بيش‌ترين تلاش را مي‌كند تا روابط كشورهاي منطقه را نسبت به هم مخدوش كند. مسوولان كشورهاي منطقه بايد باهوش و درايت مراقبت كنند تا اقداماتي را صورت ندهند و موضوعاتي مطرح شود كه روابط دوجانبه را مخدوش كند.

سخنگوي وزارت امور خارجه درباره وضعيت همكاري ايران با تايلند، هند و مالزي درباره پرونده ايرانيان بازداشتي نيز گفت: مباحثي كه به اتباع كشورمان در كشورهاي مختلف نسبت داده مي‌شود توسط مسوولان پيگيري مي‌شود. ما آماده همكاري با اين كشورها كه در آن حوادثي رخ داده هستيم و در بخش‌هاي مختلف همكاري‌ها انجام شده و به دنبال اثبات بي‌ارتباط بودن اتهامات نسبت به اتباع كشورمان هستيم.

وي در پاسخ به ادعاي نداشتن امنيت جاني ديپلمات‌ها در ايران نيز گفت: اين مساله كاملا با اهداف سياسي خاص دنبال مي‌شود و دليل موجهي ندارد و مطالبي كه اعلام شده قابل قبول نيست. اگر مثلا بحث امنيت ديپلمات‌ها مورد نظر بود اجلاس بزرگي مانند جنبش غيرمتعهدها كه شايد يكي از بهترين اجلاس‌ها به لحاظ كيفي و كمي در حضور سران زيادي از كشورهاي عضو بود با امنيت كامل برگزار نمي‌شد. مطالبي اين‌گونه مسوولان دولت افراطي كانادا نامربوط و ناشي از عصبانيت آنان است.

مهمان‌پرست تاكيد كرد: امنيت به بهترين شكل در كشور ما وجود دارد اگركسي در تهران زندگي كند بهتر مي‌داند كه تبليغات رسانه‌هاي غربي هدفمند و غيرمسوولانه است.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان اظهار كرد: دولت كانادا با اقداماتي كه انجام مي‌دهد با موج مخالفت‌هايي در درون خود روبه‌رو خواهد شد، افرادي كه در آن كشور به دنبال منافع ملي خود هستند تحمل نخواهند كرد كه مسووليت كشورشان را افرادي به عهده بگيرند كه تصميمات غيرعاقلانه در دستور كار قرار مي‌دهند. ما بهترين شرايط را براي همه ديپلمات‌ها در كشورمان فراهم كرده‌ايم. امنيت در كشور ما در بالاترين سطح خود نسبت به همه كشورهاي منطقه وجود دارد. رفت و آمدهاي سياسي در بهترين شكل جريان دارد. برگزاري اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها بهترين نمايش اقتدار ما در برگزاري و پذيرايي از چنين هيات‌هايي و برقراري امنيت و آرامش بود. ما نمي‌توانيم براي عصبانيت برخي كشورهاي غربي فكري بكنيم، ريشه عصبانيت جاي ديگري است بايد خودشان براي كاهش دادن عصبانيت‌شان فكري بكنند.

خبرنگار ديگري درباره برگزاري اجلاسي از سوي مجمع جهاني تقريب مذاهب ايران درباره سوريه در 5 و 6 مهرماه و تاثير آن در حل اين بحران پرسيد كه مهمان‌پرست گفت: بحران‌هايي كه در منطقه توسط عوامل خارجي دامن زده مي‌شود و نشان‌دهنده اين است كه كشورهاي فرامنطقه‌يي فعال شده‌اند تا با ايجاد اختلاف در منطقه چه اختلاف بين كشورها و چه اختلاف‌هاي قومي و مذهبي مانع از ادامه موج بيداري اسلامي در منطقه شوند و نگرانند كه افراد وابسته به قدرت‌هاي غربي و جريان آمريكايي ـ صهيونيستي توسط مردم كنار گذاشته شوند.

او ادامه داد: بايد همه كشورهاي منطقه با درايت مراقبت كنند كه اين فتنه‌ها در منطقه‌ امكان اجرايي‌شدن پيدا نكند. يكي از عواملي كه مي‌تواند اثر مثبت و سازنده داشته باشد و افكار عمومي منطقه را به سمت درست خود هدايت كند، علمايي هستند كه در كشورهاي مختلف صاحب‌نظر و نفوذ هستند و با ديد روشن مي‌توانند هدايتگر جوامع منطقه باشند. برگزاري اجلاس علماي مذاهب زمينه‌اي ايجاد خواهد كرد تا از نقش پررنگ و موثر روحانيت براي جلوگيري از فتنه‌ها و نزديك‌كردن جهان اسلام به هم استفاده شود.

دستيار ويژه وزير امور خارجه هم‌چنين درباره ميزباني ايران براي گفت‌وگوي بين معارضان سوريه و دولت اين كشور نيز گفت: اعلام كرده‌ايم آمادگي داريم ميزبان گروه‌هاي مختلف سوري باشيم كه در حال پيگيري آن هستيم.

گروه‌هاي تروريستي عمده كه حتي هنوز در فهرست‌هاي تروريستي مقامات آمريكايي اسامي‌شان قابل مشاهده است در كشورهاي اروپايي آزادانه تردد مي‌كنند.

خبرنگاري درباره آخرين پيگيري‌ها نسبت به بازگشت خاوري، مديرعامل پيشين بانك ملي ايران به تهران از كانادا پرسيد كه مهمان‌پرست گفت: بحث حمايت برخي از كشورها از متخلفان مي‌تواند اعتبار كشورها را زير سوال ببرد. اين گونه نيست كه ابزاري داشته باشيم كه بتوانيم به زور كشوري را كه از تخلفي حمايت مي‌كند را وادار كنيم به راه درست خود بازگردد البته ما مراحل حقوقي را به صورت جدي پيگيري مي‌كنيم؛ اسناد را در اختيار مراجع قرار خواهيم داد تا اين كشورها را ملزم به استرداد مجرمان كنند. شرايط مطلوبي كه بايد وجود داشته باشد تا مجرمان بدون حاشيه به كشور برگردانده شوند به توافق كشورها و قراردادهاي استرداد مجرمان و مبادله زندانيان برمي‌گردد. شاهد هستيم كه در كشورهاي اروپايي همه كشورها از فعاليت‌هاي تروريستي حمايت مي‌كنند. گروه‌هاي تروريستي عمده كه حتي هنوز در فهرست‌هاي تروريستي مقامات آمريكايي اسامي‌شان قابل مشاهده است در كشورهاي اروپايي آزادانه تردد مي‌كنند. بايد در افكار عمومي مردم اين كشورها بسيجي ايجاد كرد تا مردم آن‌ها از دولت‌هاي‌شان بخواهند كه از حمايت از متخلفان، فاسدان و تروريست‌ها جلوگيري كند.

وي ادامه داد: رسانه‌ها مي‌توانند مردم كشورهاي‌شان را آگاه كنند كه دولت‌هاي‌شان از چه تخلفاتي حمايت مي‌كنند، كساني كه مدعي حقوق بشر هستند زماني كه اهداف سياسي خاص را در اولويت كاري‌شان قرار مي‌دهند هر تخلفي را توجيه مي‌كنند و از كنار آن مي‌گذرد.

مهمان‌پرست تاكيد كرد: ما به صورت حقوقي و از طريق مراجع قانوني مسير را دنبال مي‌كنيم.

خبرنگاري پرسيد، برخي مسوولان ايران افزايش نرخ ارز را جنگ تمام عيار اقتصادي دانسته‌اند، ايران چه سياست‌هايي را براي اين مساله اتخاذ كرده است كه مهمان‌پرست گفت: مسوولان ما تمام تلاش خود را انجام مي‌دهند كه با اين مساله كه كاملا غيرطبيعي رخ مي‌دهد را مقابله كند، اين كه نرخ ارز درطول دو روز با جهشي اين‌چنيني روبه‌رو شده است، قطعا تحليل اقتصادي را پشت سر خود ندارد و زمينه‌اي است كه مسوولان بايد آن را به صورت كارشناسي دنبال كنند. برخي ازكساني كه در خارج يا داخل كشور چندان مايل نيستند پيروزي‌هاي بزرگ ملت ايران را مشاهده كنند تلاش مي‌كنند به اشكال مختلف مشكلاتي را در كشور ايجاد كنند؛ چه عوامل بيروني و چه عوامل داخلي و چه كشورهايي كه از پيروزي‌هاي بزرگ ملت ما عصباني هستند و ممكن است برخي عوامل داخلي نيز فريب آن‌ها را بخورند. در هر صورت آن چه كه مشاهده مي‌كنيم نبايد دليل اقتصادي داشته باشد و توجيهي در اين زمينه وجود ندارد. مسوولان با دقت اين مساله را در دست بررسي دارند و قبلا هم شاهد بوديم كه چنين مسائلي رخ داد كه با تدبير مسوولان كشور به وضعيت درست خود بازگشته است.

مهمان‌پرست هم‌چنين با محكوم كردن بروز انفجارها در عراق پس از اعلام حكم طارق الهاشمي نيز گفت: انفجارهايي كه اقدام تروريستي در كشورهاي منطقه تلقي مي‌شود را محكوم مي‌كنيم، با خانواده‌هاي قربانيان اعلام هم‌دردي مي‌كنيم و اميدواريم با حضور و مشاركت مردم عراق ريشه مشكلات در اين كشور برچيده شود و ثبات و امنيت به صورت كامل مستقر شود. ملت و دولت عراق اين توانايي را دارند كه در كنار هم با اين مساله مقابله كنند.

وي در آستانه حادثه 11 سپتامبر در نيويورك خاطرنشان كرد: مسببان آن حادثه هر كسي كه باشد محكوم است، به خطر انداختن جان انسان‌هاي بي‌گناه را محكوم مي‌كنيم. بهانه قرار دادن اين گونه اقدامات را براي تجاوز و اشغالگري محكوم مي‌دانيم. نبايد براي دسترسي به اهداف سياسي برخي گروه‌ها يا كشورها دست به اقدامات غيرانساني بزنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات