سخنگوی
قوه قضائیه سی و ششمین نشست خبری خود را با اعلام نهایی شدن حکم محکومان پرونده بیمه آغاز کرد و گفت: متهم ردیف اول پرونده بیمهبه حبس ابد به یک جرم، پنج سال به جرم دیگری و دو سال حبس نیز به جرم دیگری محکوم شد.
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاریها، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران اعلام کرد: دادگاه بدوی بخشی از پرونده بیمه به اتمام رسید و احکام صادر شد. در این پرونده برای تعدادی از متهمان کیفرخواست صادر شده و به دادگاه ارسال شده بود. نسبت به مواردی که اتهاماتشان کامل بود، حکم صادر شد و نسبت به مواردی که نواقصی داشت، به دادسرا ارجاع شد.
وی با بیان اینکه این پرونده متهمینی دارد که پرونده آنها در دادسرا مفتوح است، گفت: محکومیتها از حبس ابد تا ۲۵، ۲۳ و ۱۵ سال به پایین و جزای نقدی از ۱۰۱ میلیارد ریال به پایین، رد مال از ۶۶ میلیارد ریال به پایین و انفصال از خدمات برای بعضیها دایم و برای بعضیها موقت است.
احکام متهمان ردیف اول، دوم و سوم پرونده اختلاس از بیمهمحسنیاژهای درخصوص احکام متهمان ردیف اول، دوم و سوم گفت: یک نفر به حبس ابد به یک جرم، پنج سال به جرم دیگری و دو سال حبس نیز به جرم دیگری محکوم شد، همچنین این فرد به جریمه نقدی به بیش از ۱۰۱ میلیارد ریال و رد مال به مبلغ ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال محکوم شده است.
وی افزود: نفر بعدی به حبس ابد، انفصال دائم از خدمات دولتی و جزای نقدی به بیش از ۶۴ میلیارد ریال و همچنین رد مال محکوم شد. نفر دیگر نیز به حبس ابد انفصال دائم از خدمات دولتی و بیش از ۶۶ میلیارد ریال جزای نقدی و بیش از ۳۵ میلیارد ریال رد مال محکوم شده است.
مردم میتوانند هم علیه منافقین و هم علیه دولت آمریکا اعلام جرم کنندسخنگوی دستگاه قضایی در ادامه با اشاره به اقدام اخیر آمریکا بر خارج کردن منافقین از لیست تروریستها، گفت: این امر افتضاح دیگری برای آمریکا بود، مردم ایران، آمریکا را در طول این چند سال شناخته بودند و از ظلم و جنایتهایی که نسبت به مردم ایران روا داشته بودند، آگاه بودند. کشوری که ادعای مبارزه با تروریست را داشت و به بهانه مبارزه با آن کشور افغانستان را اشغال کرد، امروز دستش برای سایر مردم دنیا رو شد و آنها بیش از پیش متوجه شدند که این کشور تنها منافع خود را مدنظر دارد.
وی با بیان اینکه اقدام زشت آمریکا براساس مقررات بینالمللی قابل تغییر است، گفت: از جمله آن قوانین میتوان به قطعنامه ۱۳۷۳ شورای امنیت مصوب ۲۸ سپتامبر ۲۰۰۸ اشاره کرد که این قطعنامه تاکیدی بر قطعنامههای ۱۳۶۸ و ۱۲۲۹ داشت و امروز مردمی که از ناحیه اقدامات منافقین شهید دادهاند و مصدوم شدهاند، میتوانند در دادگاههای داخلی علیه آمریکا ادعا کرده و خسارت مادی و معنوی خود را مطالبه کنند.
مردم ما هم که قربانی این تروریستها هستند میتوانند هم علیه منافقین و هم علیه دولت آمریکا اعلام جرم کرده و مطالبات خود را پیگیری کنند. وزارت امور خارجه، ستاد حقوق بشر و امور بینالملل قوه قضاییه هم باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.
آخرین وضعیت پرونده فساد بزرگ مالیمحسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده فساد بزرگ مالی اظهار داشت: براساس آخرین ابلاغ صورت گرفته به متهمان امروز آخرین زمان و مهلت برای اعتراض به حکم است.
وی افزود: از فردا دادگاه شروع به انجام اقدامات اجرایی برای ارسال پرونده به دیوان عالی کشور میکند و به احتمال فراوان پرونده تا آخر هفته جاری به دیوان عالی کشور ارسال میشود.
توضیح درباره بازداشتها و دستگیریهای چند روز اخیردادستان کل کشور با اشاره به بازداشتها و دستگیریهای چند روز اخیر اظهار داشت: یکی مبانی اساسی اجرای عدالت اجرای قانون است و عدالت مورد نیاز جامعه که از اهداف انبیاء الهی و جمهوری اسلامی ایران است بدون اجرای قانون محقق نمیشود.
وی با بیان اینکه این امر شدنی نیست که کسی ملتزم به قانون نباشد و بخواهد قانون را اجرا کند، گفت: در راستای تحقق عدالت باید قانون در مورد همه اجرا شود اگر روزی درباره افراد ضعیف و بیقدرت جامعه قانون اجرا شود اما صاحبان قدرت و ثروت از اعمال قانون فرار کنند و حاکمیت اعمال قانون نکند منجر به بیعدالتی میشود.
اگر به فکر عید و انتخابات و ... باشیم، دیگر هیچ حکمی نباید اجرا شودمحسنی اژهای با طرح این سؤال که آیا هر حکمی که صادر شد باید بلافاصله اجرا شود، ادامه داد: زمانی که حکم صادر شد باید دید میتوان درخواست تجدیدنظرخواهی کرد یا نه زیرا در مواردی بعد از قطعیت حکم امکان فرجامخواهی وجود دارد به همین دلیل و دلایل دیگر قابلیت اجرای حکم بلافاصله بعد از صدور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه همه روزه احکام بسیاری اجرا میشود که همه آنها مورد حساسیت نیست و کسی اصلاً تعقیب نمیکند، گفت: برخیها این درخواستها را از قوه قضاییه دارند که زمان اجرای حکم مناسب نیست و به عنوان مثال میگویند چرا نزدیک عید یا زمان انتخابات حکم را اجرا کردید یا اینکه میگویند فلانی در سفر است و یا میخواهد از سفر بیاید به همین دلیل حکم را اجرا نکنیم که باید در جواب به این افراد بگوییم ممکن است این انتقادها مطرح شود اما باید دید اگر نه فقط درباره اغنیا بلکه درباره همه افراد بخواهیم این ملاحظات را رعایت کنیم و به فکر عید و انتخابات و سایر مناسبتها باشیم دیگر هیچ حکمی نباید اجرا شود.
جلسه کارگروه فیلترینگ و مصوبه رفع اختلال جیمیلمحسنی اژهای همچنین درباره مسدود کردن سرویسهای گوگل گفت: با توجه به انتشار بخشی از فیلم توهینآمیز ساحت پیامبر اکرم (ص) که تمام مسلمانان جهان با هر تفکری را آزرده خاطر کرده است کاری که کارگروه فیلترینگ انجام داد این بود که با توجه به انتشار این فیلم در سایت یوتیوپ این سایت فیلتر شود.
وی افزود: اما به دلیل اینکه این سایت توسط گوگل خریداری شده بود برای فیلتر آن مشکلات فنی به وجود آمد که منجر به بروز اختلال در دسترسی به جیمیل شد.
محسنی اژهای گفت: چهارشنبه گذشته این کارگروه جلسهای تشکیل داد و مصوب شد که به هر وسیلهای و امکاناتی که وجود دارد سعی کنند ضمن اینکه یوتیوپ همچنان فیلتر باشد سایر سرویسها در اختیار مردم قرار بگیرد که امروز شنیدم این کار انجام شده و جیمیل بدون مشکل در اختیار مردم است.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به تصویب قانون جرایم رایانهای در سال ۸۸ گفت: کارگروه فیلترینگ براساس قانون ۱۲ عضو دارد که ۶ عضو آن نهادهای دولتی مانند وزارتخانههای علوم، وزارت ارشاد، اطلاعات، ارتباطات، آموزش و پرورش و دادگستری بوده و همچنین صداوسیما، سازمان تبلیغات، نیروی انتظامی و دادستانی کل کشور هم عضو این کارگروه هستند. تنها یک عضو کارگروه از قوه قضاییه است که البته ریاست آن را هم برعهده دارد.
تمدید مأموریت سخنگوی قوه قضاییه تا ۲ سال آیندهمحسنی اژهای ادامه داد: دومین سال مسئولیت من در سمت سخنگوی قوه قضاییه به پایان رسید و وارد سال سوم شد دوست داشتم با توجه به حجم کارها این مسئولیت به فرد دیگری محول شد اما به هر ترتیب تا ۲ سال آینده تمدید شد.
یکبار به هاشمی رفسنجانی گفتم مهدی نیاید بهتر استسخنگوی دستگاه قضایی
کشور بعد از ظهر امروز در نشست خبری خود با نمایندگان رسانه در پاسخ به
سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه وکیل خانواده هاشمی مدعی شده که
علیاکبر هاشمی رفسنجانی گفته است بارها مهدی هاشمی قصد ورود به کشور را
داشته اما دادستان کل کشور و دستگاه قضا مانع از حضور وی شده است در این
باره توضیحی ارائه فرمایید که محسنی اژهای گفت: آقای هاشمی رفسنجانی سه
نوبت از من درباره بازگشت مهدی هاشمی و رسیدگی به اتهامات وی پرس و جو کرد
که من در هر نوبت مطلبی متفاوت گفتم.
وی افزود: بار اول ایشان
درباره بازگشت مهدی پرسید که من به وی گفتم از نظر حقوقی مهدی باید برگردد
تا به اتهاماتش رسیدگی شود و تکلیف پروندهاش مشخص شود در همان دفعه به
ایشان گفتم که اگر نظر شخصیمان را بخواهید به شما میگویم که بهتر است مهدی
به کشور برگردد. من آن وقت هنوز در دولت بودم و وقتی از من سوال کردند، گفتم بالاخره این شایعات علیه شماها مطرح است. بهتر است یک بار رسیدگی شود تا معلوم شود این حرفها صحیح است یا غلط و هر چه بشود بهتر است از اینکه همیشه سر زبانها باشد و به آن رسیدگی نشود.
محسنی اژهای گفت: مرتبه دوم اکبر هاشمی رفسنجانی
از من باز هم درباره بازگشت مهدی پرسید که این بار نیز به وی گفتم از نظر
حقوقی مهدی خوب است به کشور بیاید تا به اتهاماتش رسیدگی شود اما این بار
بر خلاف دفعه قبل به وی گفتم اگر مشورت شخصی من را میخواهید صلاح نیست که
مهدی به کشور برگردد.
دادستان کل کشور گفت: البته دفعه سوم زمانی
که درباره بازگشت به مهدی هاشمی از من سؤال پرسیده شد به پدر ایشان گفتم از
نظر حقوقی همچنان معتقدم که مهدی باید برگردد اما اگر شما از من مشورت
میگیرید این بار نمیدانم بهتر است که مهدی بیاید یا در خارج از کشور
بماند.
مهدی هر زمان که میخواسته میتوانسته به کشور باز گرددسخنگوی دستگاه قضا گفت: البته به شما این نکته را عرض کنم
که ما میتوانیم در دستگاه قضایی مانع از ورود افراد داخل کشور به خارج
شویم اما در دستگاه قضایی این قدرت وجود ندارد که بخواهد مانع از ورود
افراد به داخل کشور آن هم ایرانیها بشود. افراد را میشود به لحاظ اینکه در مظان اتهام هستند، ممنوعالخروج کرد اما نمیشود افراد مجرم را ممنوعالورود کرد.
وی گفت: بر اساس این
مطلب مهدی هر زمان که میخواسته میتوانسته به کشور باز گردد و من هم جلوی
او را نگرفتم بلکه فقط یکبار آن هم فقط با آن کیفیتی که گفتم به پدرشان
عنوان کردم که به صلاح نیست در این برهه به داخل کشور بازگردد.
محسنی
اژهای خاطرنشان کرد: یکبار هم دو نفر از فرزندان هاشمی رفسنجانی زمانی که
من در دولت هنوز حضور داشتم به دفتر من مراجعه کردند و من آنجا به ایشان
گفتم بهتر است از یکبار برای همیشه به تمام اتهاماتی که در سطح کشور درباره
شما مطرح میشود رسیدگی شود.
توقع داریم به طور شفاف به مردم همه چیز را درباره بازار ارز بگوینداژهای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از وی درباره شیب تند تغییرات قیمت سکه و ارز پرسید و این تغییرات را باعث بروز مشکلاتی در خرید و فروش مردم دانست گفت: در جریان هستید که دولت و مجلس در این باره اقداماتی را در حال انجام دارند.
وی گفت: ما در دستگاه قضایی امیدواریم این راهحلهایی که این دو دستگاه در نظر گرفتهاند موفقیت آمیز باشد و نتیجه مثبت آن زودتر حاصل شود.
سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: ما هم میدانیم که متأسفانه قدرت خرید مردم پایین آمده و امیدواریم برای این مطلب چارهای اندیشیده شود.
وی گفت: ما از مسئولان توقع داریم حتی اگر نمیتوانند کاری برای این بازار انجام دهند بیایند و به طور شفاف به مردم همه چیز را بگویند تا حداقل ذهن مردم نسبت به بازار شفاف باشد و خود باعث التهاب جدیدی نشود.
برخورد جدی با اخلالگران در بازار ارز و سکهمحسنی اژهای خاطرنشان کرد: سیستم اطلاعاتی و امنیتی کشور چندین بار در این زمینه مورد خطاب قرار گرفته و از آنها خواسته شده است که به طور جدی پیگیر این تغییرات در بازار باشند تا اگر عدهای اخلال میکنند آنها شناسایی شوند.
سخنگوی دستگاه قضا خاطر نشان کرد: به طور قطع اگر به این نتیجه برسیم که فرد یا گروهی در زمینه بازار سکه و ارز اخلال وارد میکند قطعا با وی برخورد خواهیم کرد و اجازه نمیدهیم که به کارش ادامه دهد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه آیا تاکنون پروندهای از اخلال و دست داشتن گروه و افراد در این مقوله به دستگاه قضایی ارجاع شده یا خیر گفت: بله پروندههایی بوده و به ما ارجاع شده اما هیچ کدام از این پروندهها اهمیتش به اندازه تغییرات ایجاد شده در بازار نبوده است بلکه عموماً پروندههایی بوده که دارای ابعاد کمتری بوده است.
تعقیب مدیر مسئول روزنامه مغرب، غیر مطبوعاتی استسخنگوی قوه قضائیه علت تحت تعقیب قرار گرفتن مدیر مسئول روزنامه جدید الانتشار مغرب را مسائل غیر مطبوعاتی عنوان کرد.
بر اساس گزارشها هم اکنون تفهیم اتهام مدیر مسول مغرب در محل روزنامه در جریان است.
پرونده مرتضوی چه شدغلامحسین محسنی اژهای در بخش دیگری از نشست خبری خود در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که از وی درباره سرنوشت پرونده قضایی مرتضوی پرسیده بود گفت: بخشی که به لحاظ کیفری مورد رسیدگی قرار گرفت دفعه گذشته هم گفتم که مورد نظر بازپرس پرونده است و پس از اعلام نظر بازپرس قطعا به دادگاه خواهد رفت.
یکی دیگر از خبرنگاران از محسنی اژهای درباره ممنوعالمعامله شدن یکی از پیمانکاران بزرگ نفتی پرسید که وی گفت: هنوز هیچ پروندهای از این فرد به دستگاه قضایی نیامده است.
از اتهام خبرنگار شبکه سحر در حمل مواد مخدر تا تلاش برای آزادی جوانفکریکی از خبرنگاران خطاب به محسنی اژهای گفت: خبرنگار شبکه سحر در آذربایجان به اتهام حمل مواد مخدر محکوم به حبس دو و نیم سال شده است آیا دستگاه قضایی از این فرد قرار است حمایتی بکند؟ گفت: به طور قطع این روابط باید توسط روابط بینالملل وزارت امور خارجه مورد رسیدگی قرار گیرد اگر تا بحال هم رسیدگی نشده به ما اطلاع دهید مورد بررسی قرار دهیم.
یکی از خبرنگاران خطاب به محسنی اژهای گفت: یکی از عالیترین مقامات کشوری عنوان کردهاند که تمام تلاش خود را خواهند کرد تا آزادی علی اکبر جوانفکر را فراهم کند گفت: اگر ایشان راهحل قضایی در نظر دارند خوب است به ما ارائه کنند و پیگیری کنند و پس از آن نتیجه مشخص شود.
سخنگوی دستگاه قضا کشور درباره سخنان آیتالله آملی لاریجانی مبنی بر درخواست ایران برای بازگرداندن منافقین به کشور و محاکمه آنان در ایران گفت: بر کسی پوشیده نیست که در چند سال اخیر چه ضربهای منافقین به کشور ما وارد کردند این منطقی است که ما درخواست داشته باشیم تا منافقین برای محاکمه و مجازات به کشور ما بازگردانده شوند.
آیا مهدی هاشمی اتهاماتی مانند مسائل مالی هم در پرونده دارد؟یکی از خبرنگاران به دادستان کل کشور گفت: از لحظه بازگشت مهدی هاشمی به کشور عدهای قصد تنشآفرینی داشته و خواهان آن بودند که دستگاه قضایی را تحت فشار قرار دهند چه تعبیری در این زمینه از جانب شما انجام شده است گفت: بالاخره فضا سازی رخ میدهد اما ما امیدواریم قضات ما و بازپرسانمان تحت تأثیر این فضا سازیها قرار نگیرند.
محسنی اژهای همچنین درباره همزمانی بازداشت و اجرای احکام برخی افراد را اینگونه پاسخ داد که من گفتهام که اجرای این احکام در یک روز نبوده است بلکه با فاصله زمانی چند روز ازهم بوده است و در همان چند روز هم صدها حکم در دستگاه قضایی اجرا شده اما شما روی چند تای از آنها حساس شدهاید.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مهدی هاشمی غیر از مسائل امنیتی اتهامات دیگری مانند مسائل مالی هم در پرونده دارد یا خیر، گفت: بر اساس قانون ما از ذکر اتهامات فردی که هنوز محاکمه نشده و حکمش قطعیت نیافته است، معذوریت داریم و اگر اعلام کنیم این فرد و هر فرد دیگری میتواند علیه بنده شکایت کند.
آیا برای آزادی فائزه و مهدی هاشمی رایزنی شده؟سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سؤال که برای آزادی فائزه و مهدی هاشمی رایزنیهایی از سوی خانواده آنها صورت گرفته یا خیر، گفت: در قوه قضائیه معنای رایزنی را نمیفهمیم. فائزه هاشمی حکمش قطعی شده و در حال تحمل کیفر است. اگر رایزنی به معنای آزادی وی مدنظرتان است، فایدهای ندارد.
وی افزود: درباره مهدی هاشمی که در حال حاضر بازداشت است و متهمانی مانند وی همیشه این گونه است که درخواست تبدیل قرار از سوی خانواده و وکیل صورت گیرد. درباره مهدی هاشمی نمیدانم وکیل وی این درخواست را داده یا خیر. ولی این درخواست یک امر بدیهی است که از سوی هر متهم و وکیلی انجام میشود.
دادستان کل کشور درباره تضمین اجرای حکم این متهمان گفت: فائزه هاشمی بر اساس اتهاماتی که در کیفرخواست داشت، حداکثر حکمی که برای وی میتوان در نظر گرفت یک سال حبس بود که قاضی برای وی ۶ ماه در نظر گرفت. درباره جوانفکر هم حداکثر مجازات دو سال حبس بود که قاضی یک سال در نظر گرفت. معمولاً در حبسهای تعزیری قاضی حداکثر مجازات را در نظر نمیگیرد.
آیا مهدی هاشمی و جوانفکر در یک بند نگهداری میشوند؟محسنیاژهای در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مهدی هاشمی و جوانفکر در یک بند نگهداری میشوند، گفت: خیر این گونه نیست. جوانفکر در حال گذراندن حکم قطعی شده خود است اما فرد دیگر در بازداشت به سر میبرد و هنوز محاکمه نشده است.
سرانجام پرونده خبرگزاری رویترز و کشف اختلاس دو میلیارد تومانیوی درباره سرانجام پرونده خبرگزاری رویترز در دادگاه مطبوعات گفت: تا حکم قطعیت پیدا نکند نمیتوانم حرفی بزنم. هیئت منصفه رویترز را مجرم شناخت و قابل تخفیف ندانست و باید منتظر ماند و دید که دادگاه چه حکمی صادر میکند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره کشف اختلاس دو میلیارد تومانی در دشت آزادگان بر اساس اظهارات رئیس کل دادگستری این منطقه گفت: اطلاعی از جزئیات این پرونده ندارم.
وی درباره سرانجام ابلاغ قانون جدید مجازات اسلامی گفت: نمیدانم رسیدگی به آنچه زمانی به پایان میرسد اما موضوعی است که مجلس و شورای نگهبان به آن رسیدگی میکنند و باید توسط آنها اعلام شود.
توضیحات درباره آزادی فرد اسیدپاش به آمنهسخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چرا فردی که اقدام به اسید پاشی به آمنه کرده بود، آزاد شده است، گفت: این اتفاق و عدم قصاص به خاطر اختلاف برداشتی بود که صورت گرفت. آمنه میتوانست قصاص کند یا اگر هم نظرش قصاص نبود میتوانست به ازای آن مبلغی دریافت کند اما هم رضایت داد و هم حرفی از دیه به میان نیامد و قاضی هم بر اساس همین امر تصمیم گرفت.
وی ادامه داد: همچنین پرونده در حال رسیدگی است و اینکه محکوم چرا آزاد شد باید بگویم این فرد شرایط اولیه برای آزادی مشروط را داشته و شاکی خصوصی هم رضایت داده است. اما آمنه در ادامه اظهاراتی داشته که قابل رسیدگی است و هم اکنون هم به پرونده رسیدگی میشود.
توضیحاتی درباره توقیف شرقوی درباره توقیف روزنامه شرق اظهار داشت: نمیتوانم نظری کمتر یا بیشتر از قانون داشته باشم. در قانون مدیر مسئول درباره مطلبی که در روزنامه منتشر میشود مسئول است و بهانههایی مانند اینکه از انتشار این مطلب بیخبرند، پذیرفته نیست.
وی گفت: علاوه بر این در اصلاحیه قانون آمده اگر نویسنده یا خالق اثر مشارکت یا معاونت داشته باشند هم علاوه بر مدیر مسئول، قابل تعقیب هستند.
محسنی اژهای ادامه داد: این روزنامه توقیف شد و دیروز به قوه قضائیه معرفی شد. پرونده با نظر هیئت نظارت بر مطبوعات به دادگاه میرود و ممکن است دادگاه نظری خلاف نظر هیئت نظارت بدهد.
حکم ملک پور / اظهار نظر امیریفروی درباره اجرای حکم سعید ملکپور گرداننده سایت مستهجن گفت: حکم این فرد اجرا نشده و درخواست وکیل وی در حال بررسی است.
محسنیاژهای درباره اظهار نظر امیریفر مبنی بر گفتوگوی رئیس جمهور با مقام معظم رهبری در رابطه با اجرای حکم جوانفکر گفت: چنین چیزی صحت ندارد. قانون اجرا شده است جای مشورت وجود ندارد و اساساً ضرورتی هم برای طرح این گونه مسائل نیست.
وی در پایان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا وکیل جوانفکر درخواست اعمال ماده ۱۸ داده است یا خیر، گفت: اطلاعی از این موضوع ندارم.
پایان پیام./