با نزدیکتر شدن هر چه بیشتر به زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، تلاش دو کاندیدا برای تشریح بیشتر برنامههای خود و متمایز نشان دادن آن با سیاستهای رقیب، بیشتر میشود. اینک در یکی از مهمترین حوزهها، یعنی سیاست خارجی، میت رامنی خواهان در پیش گرفتن سیاستی تهاجمیتر در قبال ایران، سوریه و مسأله درگیری اعراب و رژیم اسرائیل است.
به گزارش «تابناک»، میت رامنی، کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در مؤسسه نظامی ویرجینیا در «لکزینکتون» سخن میگفت، اشاره کرده که سیاست وی، بازتاب آن چیزی است که دکترین «صلح از طریق توانمندی» خوانده میشود و رؤسای جمهور پیشین، از هری ترومن تا رونالد ریگان و سپس بیل کلینتون، آن را تعقیب میکردند.
خبرگزاری «رویترز» با انتشار این خبر نوشته است: این سخنرانی رامنی، میدان را برای دومین مناظره وی با اوباما ـ که قرار است روز شانزدهم اکتبر برگزار شود ـ باز خواهد کرد. در مناظره آتی، هم مسائل داخلی و هم مسائل مربوط به سیاست خارجی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
اما به باور تحلیلگران، رامنی در مناظره نخست پیروز بوده و همین امر، موجب بیشتر شدن اقبال عمومی به وی در نظرسنجیها شده و اعتماد به نفس بیشتری را نیز در نزدیکی انتخابات در وی برانگیخته است. در مناظره آتی، رامنی به احتمال زیاد، رقیب خود را متهم خواهد کرد که به جای همکاری با متحدان آمریکا در منطقه، راهبرد انفعال را در پیش گرفته است.
این گزارش در ادامه آورده است، در پیش نویس سخنرانی رامنی برای مناظره آتی که توسط تیم انتخاباتیاش آمده، اشاره شده: «من میدانم که رئیس جمهور به خاورمیانهای امنتر، آزادتر و شکوفاتر که با آمریکا متحد باشد، امید بسته است. من نیز این امید را دارم؛ اما امید، یک راهبرد نیست».
افزون بر این، بر پایه این پیشنویس، رامنی وعده خواهد داد که در صورت انتخاب به ریاست جمهوری، کسانی را که موجب قتل سفیر این کشور در لیبی شدند، تحت تعقیب قرار خواهد داد.
وی همچنین خواهان افزایش تحریمهای ایران بر سر برنامه هستهای است و بر این باور است باید به منظور اعمال فشار بر ایران، کشتیهای جنگی آمریکایی به منطقه فرستاده شوند.
وی همچنین طرفدار افزایش کمک نظامی و همکاریهای نظامی با رژیم اسرائیل است.
در رابطه با سوریه، رامنی وعده خواهد داد که دولت وی، عناصری از مخالفین سوری را که با آمریکا همراهند، پیدا خواهد کرد و با فرستادن اسلحه برای آنها، زمینه سرنگونی دولت بشار اسد را فراهم خواهد آورد.
همچنین در ماجرای فلسطین و اسرائیل، رامنی وعده ایجاد یک فرصت دوباره برای حصول توافق صلح میان فلسطینیها و اسرائیلیها را مطرح خواهد کرد. البته وی خود طرفدار سرسخت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل به شمار میرود.
در مجموع، به نوشته رویترز، آن گونه که از متن پیش نویس سخنان رامنی در مناظره پیش رو پیداست، وی در پی آن است که با طرح اصول یک سیاست خارجی تهاجمیتر، از سیاست کنونی دولت آمریکا فاصله گرفته و دیدگاههای خود را به گونهای متمایز از اوباما مطرح نماید.