هشدارهایی درباره تشعشات در زندگی روزمره

کد خبر: ۲۷۸۲۹۷
|
۲۱ مهر ۱۳۹۱ - ۲۲:۲۳ 12 October 2012
|
6426 بازدید
رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت با اعلام هشدار از بکارگیری وسائل مولد اشعه در زندگی روزمره، حریم دکل های برق، موبایل، انواع لیزرها، لامپ های کم مصرف و نور خورشید را بیشترین مولدان پرتوگیری در زندگی روزمره افراد عنوان کرد که باید از آنها دوری شود.
 
به گزارش مهر، علی گورانی در نشست آموزشی معرفی وسائل مولد اشعه در زندگی روزمره و اصول بهداشت و حفاظت در مقابل تشعشعات که در ششمین نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال برگزار شد، اظهار داشت: پرتوهای برق فشار قوی از جمله وسائل مولد اشعه است که وزارت نیرو باید علائم هشدار دهنده در اماکن نصب دکل برق فشار قوی قرار دهد.
 
وی با اشاره به حریم های پست برق در اماکن مسکونی گفت: مردم باید از مقدار انرژی که این پست های برق به منازلشان می رساند اطلاع یابند و در این زمینه وزارت نیرو پاسخگو است.
 
گورانی از لیزرهای نوری و لامپهای کم مصرف به عنوان دیگر وسائل مولد اشعه در زندگی روزمره افراد نام برد و گفت: مردم باید توجه داشته باشند که از لامپهای کم مصرف حداقل 30 سانتی متر فاصله بگیرند و از این لامپها برای چراق های مطالعه و مواردی مانند آن استفاده نکنند.
 
وی با بیان اینکه لیزرهای نوری اشعه ماورا بنفش را ساطع می کند و بسیار مضر است، گفت: نباید به هیچ وجه از این لیزرها در اسباب بازی های کودکان بکار برده شود؛ در این راستا پیرو توافق صورت گرفته با سازمان انرژی اتمی، ورود هرگونه اسباب بازی دارای وسائل مولد اشعه نظیر لیزر به کشور ممنوع است و واردات این نوع کالا اجازه ترخیص ندارد.
 
رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی با اعلام هشدار در زمینه استفاده از لیزر در مصارف عمومی و حتی در آرایشگاهها گفت: لیزرها بیشترین آسیب را به چشم وارد می کنند و حتی انعکاس این پرتوها برای اطرافیان نیز بسیار مضر است.
 
گورانی با اشاره به پرتوهای فرابنفش که عمده ترین آسیب ها را به پوست انسان وارد می کند، گفت: سرطان پوست یکی از شایع ترین انواع سرطان در جهان است که 17 درصد سرطانها را شامل می شود و در کشور ما نیز رتبه اول ابتلا به سرطان در آقایان و رتبه دوم سرطان در خانمها را این نوع سرطان دارد؛ براین اساس باید توجه ویژه ای به تشعشعات این اشعه در زندگی روزمره شود.
 
وی نور خورشید را یکی از عواملی عنوان کرد که بیشترین طیف تشعشعات ماورابنفش را دارد و عمده ترین آسیب را به پوست وارد می کند و گفت: پس از نور خورشید پرتوهای تجهیزات پزشکی بیشترین آسیب را به پوست انسان وارد می کند و بسیار خطرزا است.
 
رئیس اداره پرتوهای بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه حتی تشعشعات توسط ماسه های سواحل دریا نیز منعکس می شود، گفت: تشعشعات ناشی از نور خورشید منجر به سرطان پوست، پیر پوستی و تخریب چشم می شود که براین اساس در کشور ما که پرتوگیری آفتاب به شدت بالا است توصیه می شود افراد در زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند و به هیچ وجه سعی در تغییر رنگ پوست و برنزه شدن از این طریق نداشته باشند.
 
گورانی با بیان اینکه به افراد توصیه می شود از ساعت 10 تا 14 به هیچ وجه در معرض نور خورشید قرار نگیرند و از کرم های ضد آفتاب اصل استفاده کنند خاطرنشان کرد: جامعه هوشمند جامعه ای است که هوشمندانه کار خود را پیش ببرد و برعکس در کشور ما به جای سرمایه گذاری در پیشگیری به هزینه برای درمان می اندیشد و این به هیچ وجه نمایانگر جامعه هوشمند نیست.
 
وی از منع واردات دستگاههای برنزه کننده – سولاریوم- که منبع کاملی از تشعشعات ماورا بنفش است به کشور خبر داد و گفت: ورود این دستگاهها به هر طریق ممنوع است و تمامی دستگاههایی که در آرایشگاهها و سالنها مورد مصرف قرار می گیرد به صورت قاچاق وارد می شود و استفاده از آن غیرقانونی است.
 
گورانی برنزه شدن پوست با دستگاههای سولاریوم را اقدامی بسیار غیرعاقلانه عنوان کرد و گفت: برنزه کردن حتی در اروپا نیز بسیار سختگیرانه است و برای آن قوانین خاصی درنظر گرفته شده است اما در کشور ما به عینه دیده می شود که دستگاههای برنزه کننده در بسیاری از آرایشگاههای کشور و سالنهای ورزشی وجود دارد و حتی در برخی موارد برخی آرایشگاهها به جای این دستگاهها از لامپها و مهتابی های uv استفاده می کنند که بسیار مضر است.
 
رئیس اداره پرتوهای بهداشت وزارت بهداشت پرتوهای تجهیزات پزشکی را بعد از آسیب های طبیعی بیشترین مولد تشعشعات ماورا بنفش عنوان کرد و گفت: عدم اطلاعات مردم در مورد تجهیزات پرتو پزشکی مانند رادیولوژی و سونوگرافی باعث می شود که در بسیاری موارد شاهد آسیب های جبران ناپذیر باشیم.
 
وی به دستگاههای مایکروویو در منازل اشاره کرد و گفت: این وسیله منبع کاملی از تشعشع ماورا بنفش است که باید هنگام کار با آن حداقل فاصله یک متر رعایت شود.
 
گورانی گفت: پرتوهای مایکروویو باعث ناباروری مردان می شود و برای کودکان و زنان باردار نیز مضر است. براین اساس توصیه می شود که حداقل 30 ثانیه پس از خاموش کردن مایکروویو درب آن باز شود.
 
وی از دستگاههای موبایلی که پرتوهای ماورابنفش ساطع می کنند، اسکنرها و پول شمارهای موجود در بانکها به عنوان دیگر مولدان اشعه نام برد و گفت: استفاده طولانی مدت از گوشی های موبایل خطرناک است و مادران باردار نیز در مکالمه با گوشی موبایل باید جوانب احتیاط را رعایت کنند. در همین حال توصیه می شود در کنار تخت بیماران و تجهیزات پزشکی از موبایل استفاده نشود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات