در حالی که تنها نزدیک دو هفته به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مانده، دو کاندیدای دمکرات و جمهوریخواه و اعضای تیمهای انتخاباتی آنان، رقابتهای خود را شدت بخشیدهاند؛ اما در این میان، برخی گافهای عجیب و غریب از سوی هر یک از طرفین، گاه موجبات انبساط خاطر را فراهم میکند.
به گزارش «تابناک»، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا ـ که هماکنون معاونت اوباما در رقابتهای انتخاباتی را نیز بر عهده دارد ـ روز گذشته در جریان یک سخنرانی انتخاباتی با انجام اشتباهی فاحش، ایران و افغانستان را با هم اشتباه گرفت.
سایت شبکه خبری «ای بی سی نیوز» با اشاره به سخنرانی روز گذشته بایدن گزارش داده که وی در هنگام سخن گفتن از وضعیت نیروهای نظامی آمریکا، مرتکب اشتباهی شده است.
این سایت مینویسد: هرچند نه اوباما و نه رامنی احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ایران را رد نکردهاند، بایدن پا را اندکی فراتر گذاشته و از کهنه سربازانی سخن گفته که در ایران جنگیدهاند!
بایدن در بخشی از سخنرانی خود، با طرح پرسشی با هدف جلب توجه حضار به موضوع کهنه سربازان آمریکایی، از آنها پرسید: «چند نفر از شما کسی را میشناسید که در عراق یا ایران خدمت کرده باشد؟»
بایدن ادامه داد: «چند نفر از شما کسی را میشناسید که در عراق یا ایران مجروح شده باشد؟... خوب؛ بگذارید چیزی به شما بگویم. ما بیش از آنچه بتوانیم جبران کنیم، به این خانوادهها مدیونیم».
«ای بی سی نیوز» مینویسد: همان گونه که بایدن به سخنان خود ادامه میداد، مشخص شد وی از جنگی سری و پنهانی در ایران سخن نمیگوید، بلکه صرفاً ایران و افغانستان را با هم اشتباه گرفته است: «کهنه سربازانی که در عراق و افغانستان بودهاند، میتوانند این را به شما بگویند که وقتی ارتش از کسی که در جنگ کشته شده سخن میگوید، در حقیقت درباره یک فرشته از دست رفته میگوید».
البته سخنان عجیب و غریب بایدن، تنها به موضوع ایران محدود نشده، زیرا اظهارات وی درباره جمهوریخواهان نیز منجر به جنجالی شده که اعتراض شدید آنان را در پی داشته و دفتر ریاست جمهوری آمریکا را مجبور به دادن توضیح کرده است.
در این زمینه، بایدن با اشاره به کتابی به نام «تفنگهای جوان» که توسط پل رایان، معاون میت رامنی به نگارش درآمده، اظهار داشته: «آنها (جمهوری خواهان) تفنگ دارند، اما گلوله ندارند. متأسفانه گلولهها به سمت شما نشانه رفتهاند».
این سخنان با واکنش تند سخنگوی میت رامنی روبهرو شده که انتقاداتی را علیه بایدن مطرح کرده و همین امر، مشاور مطبوعاتی بایدن را ناچار ساخته رسما توضیح دهد که منظور بایدن از «گلوله»، معنای مجازی آن بوده و مقصودش نادیده گرفته شدن طبقه متوسط از سوی جمهوری خواهان است.