چرا نام ترکیه در میان کمک‌کنندگان به فلسطینی‌ها نبود؟

رهبران فلسطینی پس از پایان جنگ هشت روزه به صورت ویژه از ایران و مصر تشکر کردند و نکته جالب توجه در این میان، به میان نیامدن هیچ گونه نامی از ترکیه توسط رهبران حماس در میان کشورهای یاری کننده آنان بود؛ گزارش جدید یک روزنامه اسرائیلی از دلیل اصلی این امر پرده برداشته است.
کد خبر: ۲۸۷۱۲۴
|
۰۵ آذر ۱۳۹۱ - ۰۰:۳۶ 25 November 2012
|
29448 بازدید
|
۸
پایان جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطینی در غزه، با ارزیابی دوباره رهبران فلسطینی از پیوندهای منطقه‌ای خود همراه بود. نکته جالب توجه در این میان، به میان نیامدن هیچ نامی از ترکیه توسط رهبران حماس در میان کشورهای یاری کننده آنان بود؛ گزارش جدید یک روزنامه اسرائیلی از دلیل اصلی این امر پرده برداشته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» گزارش داده در میانه درگیری نیروهای مقاومت با رژیم صهیونیستی در غزه، ترکیه و رژیم صهیونیستی با هدف بهبود مناسبات خود، تلاش‌های تازه‌ای را آغاز کرده و در همین راستا، دیپلمات‌های بلندپایه‌ای از دو کشور با یکدیگر دیدار و گفت‌و‌گو داشته‌اند.

بنا بر این گزارش، مناسبات ترکیه و رژیم صهیونیستی از ماه می ۲۰۱۰، هنگامی که کشتی ترکیه‌ای «ماوی مرمره» با هدف به چالش کشیدن حصر دریایی غزه، درصدد رفتن به سوی غزه بود و نیروهای دریایی اسرائیل در ماجرایی خونین بر این کشتی چیره شدند، به شدت به تیرگی گرایید. ترکیه به‌ ویژه از مرگ ۹ شهروند خود در جریان این حادثه خشمگین بود و آن را نخستین قتل شهروندانش به دست بیگانه پس از جنگ جهانی اول دانست.

ترکیه در دو سال و نیم اخیر، شرط‌هایش را برای بهبود مناسبات با اسرائیل پیوسته تکرار کرده که از جمله این شرایط، پوزش‌خواهی رسمی اسرائیل، پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان و مجروحان، و رفع حصر غزه است. به دنبال این درخواست دولت اسرائیل نوعی عذرخواهی تلویحی و آمادگی برای پرداخت غرامت را از خود نشان داد، اما ترکیه این آمادگی را کافی ندانست.

با این حال، روزنامه هاآرتص روز گذشته خبر داد، در اوج نبرد نیروهای مقاومت فلسطینی با رژیم صهیونیستی در غزه، نماینده ویژه نخست وزیری اسرائیل با مدیرکل وزارت خارجه ترکیه دیدار داشته است. به نوشته این روزنامه، این دیدار و گفت‌و‌گو‌ها هفته گذشته در شهر ژنو سوئیس در جریان بود.

هاآرتص به نقل از دیپلمات‌های اسرائیلی نوشته مأمور ویژه دفتر نخست وزیری در مذاکرات ژنو، «یوسی چخانوور» بوده که با «فریدون سینیراوغلو»، مدیرکل وزارت خارجه ترکیه، دیدار نموده است.

هاآرتص تأکید کرده، دیدار دیپلمات‌های دو کشور در روزهایی انجام شد که نخست وزیر ترکیه، به طور لفظی اسرائیل را به دلیل بحران غزه محکوم می‌کرد و وزیر خارجه ترکیه نیز با سفر به غزه، در کنار هیأت وزیران خارجه اتحادیه عرب، با دیدن زخمی‌ها گریست.

به نوشته این روزنامه، دو طرف در صدد تنظیم فرمولی هستند که مورد پذیرش هر دوی آن‌ها باشد و به این بحران دو سال و نیمه پایان دهد.

هاآرتص همچنین نوشته، هنگامی که اردوغان برای شرکت در نشست قاهره ـ که با هدف اعلامی پایان دادن به بحران غزه برگزار شده بود ـ در مصر بود، «حقان فیضان»، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه با «تامیر پاردو»، رئیس موساد در قاهره دیدار کرده است.

«فریدون سنیراوغلو»، مقام ارشد وزارت خارجه ترکیه ـ که مذاکرات ژنو را اداره کرده ـ خود سال‌ها سفیر ترکیه در سرزمین‌های اشغالی بوده است.

این گزارش می‌افزاید، همکاری‌های اسرائیل و ترکیه در سال‌های گذشته به اندازه‌ای بود که این دو به هم‌پیمانان نظامی مهمی برای یکدیگر مبدل شده بودند و پس از قطع بسیاری از این همکاری‌ها، روزنامه حریت در ترکیه، ماه گذشته از تجدید قراردادهای نظامی ارتش ترکیه با صنایع نظامی اسرائیلی «التا» خبر داده بود.

افزون بر این، هرچند پس از رخداد «ماوی مرمره» ترکیه سفیرش را از اسرائیل فراخواند، سفارتخانه خود را در تل‌آویو دایر نگاه داشت و اسرائیلی‌ها نیز برخی از دیپلمات‌های اصلی خود را به آنکارا و استانبول برگرداندند.

گزارش «هاآرتص» به خوبی آشکار می‌کند که چرا خالد مشعل و اسماعیل هنیه، رهبران بلندپایه حماس، پس از برقراری آتش‌بس با رژیم صهیونیستی تنها از ایران و مصر تشکر کرده و بر خلاف رویه معمول خود، نامی از ترکیه به میان نیاوردند. به هر حال، در صورت تأیید این گزارش، باید آن را نقطه سیاه جدیدی در پرونده ادعاهای اسلام‌گرایی دولت ترکیه به شمار آورد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷۹
انتشار یافته: ۸
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
خوب مسلمه که ماه همیشه پشت ابر نمی مونه. مطمئن باشید دست ترکیه بیشتر از اینها در جهان اسلام رو میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
تاسف ازاينكه صهيونيستهادرجهان اسلام به توسط سران خودفروخته بعضي ازكشورهاي اسلامي شكاف انداخته است
وحيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
دولت تركيه ديگر از لباس ميش به در آمده و چهره واقعي اش بر همگان آشكار شده است. سران تركيه بايد بدانند كه سوداي عثماني گري تركيه با همكاري با رژيم صهيونيستي و ناتو و خيانت به مسلمانان محقق نخواهد شد.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
ديديدنميشه به حرف تركيه نبايدحساب كرد?خداروشكرايران بسيارمطرح وسرزبانهاافتادتابرخي ازمردم منطقه كه بخاطرسوريه ازايران دلخوربودندآگاه بشن كه بايدحامي ايران باشند.اين تشكرهاي مخصوص وچندباره رهبران فلسطيني ازايران دربرابرده هاخبرنگارودرحاليكه بطورزنده ازشبكه هاي جهان پخش ميشدبسيارمهم بودوبراي وجهه ايران درمنطقه بسيارارزشمند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
ترکیه چقدر بدبخته که به دنبال تحکیم روابط با خانه عنکبوته! لااقل با یه کشوری ارتباطش رو گسترش بده که تو دنیا یه ذره ابرو داشته باشه، این موضوع هیچ ربطی به مسلمان و یا غیر مسلمان هم نداره.
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
دولت امپراتور طلب ترکیه نشان داده که به معیارهای ارزشی توجه ندارد بلکه فقط به منافع حاصل از مناقشات دیپلماسی می اندیشد واصولا با توجه به قراردادهای آین کشور با رژیم صهیونیستی و ایدئولوزی حاکمان ترکیه اختلاف این کشور با ترکیه در حد همان جنگ زرگری بوده وبرای ترکیه ازدست رفتن ملت صهیونیستی ارزشی ندارد در هر حال دولت ترکیه برای حفظ شان خود در میان کشورهای اسلامی گاها فقط ژست سیاسی در مقابل اسرائیل غاصب گرفته که بلافاصله نیز به نوعی عمل خود را تکذیب نموده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
ماه پشت ابر نمی ماند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
دولت تركيه اين سالها در مرحله نفاق به سر مي برد. در حال حاضر وارد مرحله «كفر جلي» شده است. ديگر هر ساده لوحي مي داند كه تركيه كدام طرفي است. آنهايي كه ندانند كمي بيچاره تر از ساده لوح ها هستند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟