کاهش ترک تحصیل دختران عشایر

«برای استقرار پایه جدید ابتدایی، مجموعه وزارت آموزش و پرورش بسیج شده‌اند تا در مکان‌های مورد نیاز و در طول مسیرهای کوچ، کانکس‌هایی به جای چادر عشایر استقرار شود.»
کد خبر: ۲۹۲۶۴۰
|
۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۲ 20 December 2012
|
4312 بازدید
مدیرکل امور مدارس عشایر و مناطق کمتر‌ توسعه یافته آموزش و پرورش عنوان کرد: در نظام جدید با آمدن کلاس ششم ابتدایی، دانش‌آموزان دختر عشایر بیشتری تحت پوشش آموزش‌ها قرار گرفتند و شاهد ترک تحصیل کمتر آنان پس از نظام جدید هستیم.

به گزارش ایسنا، عبدالرسول شکیبافر، در ادامه گفت: ترک تحصیل دانش‌آموزان عشایر و به ویژه دختران عشایر کاهش یافته که همین امر موجب ورود این د ختران به مقطع بالاتر و راهنمایی شده است.

وی آموزش و پرورش عشایر کشور را پوشش دهنده تعداد چهار میلیون دانش‌آموز در مجموعه مناطق کمتر توسعه یافته و عشایری کشور معرفی کرد و افزود: از مجموع 12 میلیون و 300 هزار دانش‌آموز کشور، تقریبا کمتر از چهار میلیون آنان در این گونه مناطق هستند که 175 هزار نفر از این تعداد اخیر به طور خاص در مدارس عشایری مقاطع مختلف از پیش دبستانی تا متوسطه تحصیل می‌کند.

شکیبافر دربیان تعداد دانش‌آموزان عشایر کشور گفت: حدود 120 هزار دانش‌آموز در مقطع ابتدایی، 30 هزار راهنمایی و 20 هزار نفر نیز در مقطع متوسطه در مدارس عشایر محصل هستند که از مجموع 50 هزار دانش‌آموز راهنمایی و متوسطه‌ی عشایر، تعداد 18 هزار و 350نفر در مدارس شبانه‌روزی درس می‌خوانند.

وی از تعداد کل 170 هزار دانش‌آموزان عشایر دختر و پسر، بیش از چهار هزار دانش‌آموز را حدود هفت منطقه‌ی عشایر خراسان رضوی از جمله کلات، سرخس، تایباد، سبزوار و سایر نواحی اعلام کرد.

مدیرکل امور مدارس عشایر آموزش و پرورش این دانش‌آموزان خراسان رضوی را دانش‌آموزانی کوچ‌رو معرفی کرد که بر حسب زمان کوچ، بخشی از زمان تحصیل را در استان گلستان و خراسان شمالی می‌گذرانند و بخشی را نیز در استان خود و توضیح داد: برای دانش‌آموزان عشایر کشور، حدود 15 هزار معلم و نیروی انسانی مشغول خدمت‌رسانی در حدود 21 استان کشور هستند.

شکیبافر با بیان اینکه سعی ما بر این است که فضای تحصیل برای همه این دانش‌آموزان مهیا شود، اظهار کرد: برای استقرار پایه جدید ابتدایی، مجموعه وزارت آموزش و پرورش بسیج شده‌اند تا در مکان‌های مورد نیاز و در طول مسیرهای کوچ، کانکس‌هایی به جای چادر عشایر استقرار شود.

وی با اشاره به نیاز ساکنین و عشایرین مناطق محروم ادامه داد: بر مبنای نیازسنجی‌های به عمل آمده طرح‌هایی در حوزه آموزش و پرورش آماده شده و طی دو سال گذشته نیز طرح‌های خوبی اجرا شده است که طرح سفیران آسمانی یکی از آنهاست که در سراسر کشور با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی و با هدف افزایش اطلاعات دینی و اعتقادی دانش آموزان عشایر ویژه مدارس شبانه‌روزی و از طریق اعزام روحانیون اجرا شد.

طرح «مشاور سیار» نیز با هدف ارایه مشاور به دانش‌آموزان با توجه به تعداد کم آن‌ها از دیگر این طرح‌ها بود که وی نام برد و تشریح کرد: این مشاورین تربیتی، با همکاری معلمین مدارس عشایری به انجام مشاوره‌های تحصیلی و تربیتی دانش‌آموزان می‌پردازند.

شکیبا‌فر همچنین آموزش‌های بهداشتی دانش‌آموزان و معلمین را نیز از طرح‌های حوزه سلامت عشایر نام برد که با هماهنگی وزارت بهداشت کشور و مجموعه پایگاه‌های سلامت روستا‌ها انجام شد و آگاه‌سازی والدین توسط دانش‌آموزان آموزش دیده به عنوان سفیران بهداشت، از نتایج آن است.

شکیبافر همچنین با ارائه‌ اقدامات انجام شده در حوزه آموزش عشایر نیز گفت: طرح تلاش‌گران امروز آینده سازان فردا، که طی آن برای تمامی پایه‌های ابتدایی به ترتیب پایه‌ اول مسابقه نقاشی، پایه دوم و سوم مسابقه نوشتاری، پایه‌ی چهارم داستان نویسی، پایه پنجم پژوهش برگزار شده که در پایه‌ی ششم نیز مسابقه دست ساخته‌های دانش‌آموزی به نام مسابقه جابربن حیان به صورت کشوری در تابستان 92 برای دانش‌آموزان مختران در دسترس برگزار خواهد شد.

مدیرکل امور مدارس عشایر آموزش و پرورش همچنین از طرحی خبر داد که طی آن دانش‌آموزان باز مانده از تحصیل شناسایی می‌شوند و افزود: موضوع توسعه فناوری امکانات و آموزش کامپیوتر در میان جامعه دانش‌آموزی عشایر، با هدف توسعه و ارتقای کیفی مدارس شبانه‌روزی از جمله اقدامات آموزشی ما است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟