نشست شورای همکاری خلیج فارس، در حالی امروز در بحرین برگزار میشود که بنا بر گزارشها، تقابل با ایران دستور کار اصلی این نشست را تشکیل میدهد. این نشست پس از آن برگزار میشود که در روزهای گذشته، برخی مقامات کشورهای عربی، اظهارات تندی علیه ایران مطرح کردند.
به گزارش «تابناک»، نشست کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس، امروز در منامه، پایتخت بحرین برگزار میشود. گزارشهای اولیه مطبوعات محلی، حاکی از آن است که موضوع ایران در صدر دستور کار این نشست خواهد بود.
روزنامه «گالف دیلی نیوز» بحرین در این باره مینویسد: «تهدیدات امنیتی منطقهای اعمال شده از سوی ایران، در صدر دستور کار نشست سالانه شورای همکاری خلیج فارس خواهد بود».
به نوشته این روزنامه، در نشست مقدماتی وزاری خارجه کشورهای عضو ـ که صبح امروز پشت درهای بسته برگزار شد ـ برخی از مقامات این کشورها، ادعاهایی علیه ایران مطرح و تأکید کردند، آنچه «مداخله ایران در امور داخلی کشورهای عربی» میخوانند، به طور جدی در اجلاس جاری کشورهای شورای همکاری مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در همین راستا، «سعود الفیصل»، وزیر خارجه عربستان سعودی پس از نشست صبح امروز مدعی شد، ایران با بهره از شرایط موجود، در امور داخلی کشورهای عربی مداخله میکند و در تلاش است تا چنددستگیهای فرقهای را در منطقه گسترش دهد.
وی با بیان این که کشورهای عربی نمیتوانند اجازه دهند، این روند ادامه پیدا کند، بر ضرورت اتحاد و هماهنگی جهان عرب در این موضوع تأکید کرد.
این سخنان در حالی گفته میشود که چند روز پیش نیز شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین، با طرح دوباره این ادعا که ایران در امور داخلی کشورش دخالت کرده و «به حاکمیت بحرین تجاوز میکند»، گفته بود، «وقت آن رسیده که شاهد کنفرانس دوستان مردم ایران باشیم».
به این ترتیب، میتوان گفت که در حقیقت این سخنان به منزله نوعی زمینهچینی برای اجلاس امروز شورای همکاری خلیج فارس بوده و مشخص میشود، وقتی رسانههای بحرین از قرار داشتن موضوع ایران در صدر دستور کار این اجلاس سخن میگویند، به واقع چه منظوری دارند.
در این باره باید اشاره کرد، در شرایطی که سایه تهدید انقلابهای عربی همچنان بر سر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس سنگینی میکند و رهبران کشورهایی از قبیل بحرین و اردن به شدت با قیامهای مردمی در کشورهای خود دست به گریبان هستند، ترس از احتمال افزایش نفوذ ایران در منطقه، به امری عینی و واقعی برای این کشورها تبدیل شده است.
در این میان، به ویژه دولت بحرین به سبب این که با قیام اکثریت شیعه مذهب کشور خود روبهروست و به دلیل پیوستگیهای معنوی شیعیان این کشور با ایران، بیش از دیگران با توهم دخالت ایران روبهروست و با توجه به برگزاری اجلاس جاری در این کشور، با جدیت بیشتری برای پیشبرد یک دستور کار ضدایرانی تلاش میکند.
به هر حال، آنچه مسلم است، این که همه این نشستها و حتی موضعگیریهای سران کشورهای منطقه، باید به دقت از سوی ایران رصد شده و در صورت لزوم، پاسخ رسمی مناسبی به آن داده شود تا بیپاسخ ماندن احتمالی این امور، حمل بر انفعال ایران نسبت به نقش منطقهای خود نشود.