بدون طی‌الارض می‌توان به همه این رویدادها رسید؟

ناظران امسال نیز می‌توانند آثار مخرب این تقابل در برگزاری این رویداد را بررسی دقیق کنند و دریابند جشنواره‌های ملی فرهنگی، دست‌کم از تله‌فیلم‌هایی که روزگاری به علت شمار محدودشان همزمان پخش نمی‌شدند، اهمیت بیشتری دارند.
کد خبر: ۲۹۷۲۹۴
|
۲۴ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۱ 13 January 2013
|
14296 بازدید

در آستانه بهمن ماه، طیف گسترده‌ای از جشنواره‌های فرهنگی با پسوند دهه مبارک فجر برگزار می‌شود؛ اما عملاً تنها رویدادی که در میان سیل اخبار شکل گرفته از این حجم رخدادهای فرهنگی بازتاب وسیعی می‌یابد، جشنواره بین‌المللی فیلم فجر است و دیگر رویداد‌ها عملاً در سایه جشن سینمای کشور قرار می‌گیرند. با این اوصاف آیا نمی‌توان راهکاری منطقی برای تغییر این وضعیت در دستور کار قرار داد؟

به گزارش «تابناک»، سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر و همچنین سی و یکمین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر؛ این دو رویداد، مهمترین و در عین حال قدیمی‌ترین رویدادهای فرهنگی است که به مناسب پیروزی انقلاب اسلامی ایران بنیان نهاده شده و همچنان در حال برگزاری است. در سال‌های بعد، جشنواره موسیقی فجر نیز به دو جشنواره فیلم و تئا‌تر پیوست و اینک بیست و هشتمین دوره این رویداد برگزار می‌شود.

بنا بر این گزارش، در پنج سال اخیر جشنواره هنرهای تجسمی نیز به مجموعه جشنواره‌های بین‌المللی فجر افزوده شده است؛ جشنواره‌ای که در ده رشته نقاشی، مجسمه سازی، سفال و سرامیک، نگارگری، خوش‌نویسی، تصویرسازی، گرافیک (پوستر)، عکاسی، کاریکاتور، فیلم و یک رشته نظریِ مقالات علمی برگزار می‌شود و به رغم برخورداری از بخش‌های متفاوت و به دنبال آن، حضور چهره‌های متعدد، این رویداد نمود کمی در سطح افکار عمومی داشته است.

در گذشته، این رویداد‌ها تقریباً در یک بازه زمانی برگزار می‌شد و جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، کاملا بر دیگر جشنواره‌ها سایه می‌انداخت؛ اما اکنون با اندکی دیرکرد، شاهد برگزاری این چند رویداد هستیم. جشنواره بین‌المللی تئا‌تر فجر از ۲۶ دی ماه (دو روز دیگر) آغاز شده و دوازدهم بهمن ماه به پایان خواهد رسید. ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه جشنواره فیلم فجر برگزار خواهد شد و از چهاردهم بهمن تا دوازدهم اسفند ماه نیز جشنواره هنرهای تجسمی برگزار می‌شود. از ۲۵ بهمن تا اول اسفند ماه نیز به مدت شش روز جشنواره موسیقی فجر برگزار می‌شود.

در واقع به رغم پرهیز از تداخل زمانی، همچنان شاهد این تداخل هستیم و این رویه باعث می‌شود، مخاطب خاص و عام نتواند همزمان از حضور در چند جشنواره بهره‌مند شود و طبیعتاً با روحیات مردم کشورمان، جشنواره فیلم فجر و در وهله بعد، جشنواره موسیقی فجر در اولویت قرار می‌گیرند و جشنواره هنرهای تجسمی به رغم استمرار یک ماهه تحت‌الشعاع رویدادهای دیگر دهه فجر قرار خواهد گرفت.

هرچند در نظر گرفتن برنامه‌های وسیعی در حوزه‌های گوناگون برای دهه مبارک فجر، امری مثبت و الزام‌آور است، ولی این که مهمترین برنامه‌های فرهنگی هر ساله را در این دوره زمانی کوتاه خلاصه کرد، کار پذیرفته‌ای نیست؛ بنابراین، می‌توان این رویدادهای‌های مهم فرهنگی را در سه ماهه زمستان و از روزهای آغازین دی ماه تا واپسین روزهای اسفند ماه توزیع کرد، تا هم شکوه و یاد ایام پیروزی انقلاب را بیش از پیش گرامی داشت و هم از تقابل رسانه‌ای این چند رویداد جلوگیری کرد.

ناظران امسال نیز می‌توانند آثار مخرب این تقابل در برگزاری این رویداد را بررسی دقیق کرده و دریابند جشنواره‌های ملی فرهنگی، دست‌کم از تله فیلم‌هایی که روزگاری به علت شمار محدودشان همزمان پخش نمی‌شدند، اهمیت بیشتری دارند. با این اوصاف، نباید اهمیت رویداد را موکول به زمان برگزاری‌اش کرد؛ باید دست‌کم خبرنگاران حوزه فرهنگی، فرصت حضور همزمان بدون نیاز به توانایی‌های فوق العاده نظیر طی‌الارض را برای حضور در رویدادهای دهه فجر داشته باشند!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟