چرا آمریکا در قبال گروگان‌گیری الجزایر سکوت کرد؟

در روزهای اخیر، ایالات متحده تلاش داشته با در پیش گرفتن راهبردی محتاطانه، در عین حمایت از اقدامات فرانسه در مالی و تلاش برای آزادی گروگان‌های غربی در الجزایر، از درگیر شدن مستقیم در این جریانات خودداری کند؛ اما درخواست‌هایی که گروگان‌گیران مطرح کرده‌اند، حاکی از روندی متفاوت است.
کد خبر: ۲۹۸۶۲۹
|
۳۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۸ 19 January 2013
|
15371 بازدید
|

در روزهای اخیر، ایالات متحده تلاش داشته با در پیش گرفتن راهبردی محتاطانه، در عین حمایت از اقدامات فرانسه در مالی و تلاش برای آزادی گروگان‌های غربی در الجزایر، از درگیر شدن مستقیم در این جریانات خودداری کند؛ اما درخواست‌هایی که گروگان‌گیران مطرح کرده‌اند، حاکی از روندی متفاوت است.

به گزارش «تابناک»، ایالات متحده موضع خود در قبال مداخله فرانسه در مالی را بسیار محتاطانه ابراز کرد تا از القای پیام مورد نظر افراط گرایان مبنی بر تقابل اسلام و غرب در مالی جلوگیری کند؛ پیامی که مداخله مستقیم آمریکا و همراه شدنش با فرانسه می‌توانست در اذهان ایجاد کند.

اما گزارش‌های منتشره در روز جمعه مبنی بر اینکه گروه گروگان‌گیر وابسته به القاعده در الجزایر، خواستار مبادله گروگان‌ها با دو افراط گرای زندانی در آمریکاست، نشان داد آمریکا نه تنها نمی‌تواند کمکی به بهبود اوضاع بکند، بلکه عملاً خود در مرکز درگیری جهانی با القاعده است.

نشریه «کریستین ساینس مانیتور» با اشاره به این موارد، در تحلیلی به بررسی نسبت رویدادهای جاری در الجزایر و مالی با ایالات متحده پرداخته است.

این نشریه اشاره می‌کند که در همین راستا، روز جمعه، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، در سخنانی خواستار افزایش حمایت ایالات متحده از تلاش‌های ضدتروریسم در شمال آفریقا شد.

اما پیشنهاد مبادله اسرا که از سوی گروه وابسته به القاعده و از طریق سرویس خبری موریتانی اعلام شد، نشانگر این است که چگونه نیروهای افراط گرا درس مهمی را از مغزهای متفکر القاعده آموخته‌اند: این به سود القاعده است که ایالات متحده را تحریک کرده و آن را به بخشی از مبارزه ضدغربی تبدیل کنند.

پیشنهاد این گروه عبارت است از مبادله گروگان‌های آمریکایی خود با «شیخ عمر عبدالرحمان» مصری که به واسطه طرح بمب‌گذاری در نیویورک، در کارولینای شمالی در زندان است و همچنین «عافیه صدیقی» پاکستانی که به واسطه تلاش برای قتل سربازان آمریکایی در افغانستان، به حبس ابد محکوم شده است.

این گزارش می‌افزاید، روز جمعه، ایالات متحده به سرعت به این پیشنهاد واکنش نشان داد و اعلام کرد، هیچ گونه توافقی با گروگان‌گیران نخواهد داشت.

همچنین ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفت: «ایالات متحده با گروگان‌گیران مذاکره نمی‌کند».

اما به باور تحلیلگران، این موضع برای گروگان‌گیران الجزایری غیرمنتظره نبود؛ در حقیقت، هدف از اعلام عمومی این پیشنهاد، چیز دیگری بوده است.

«پاتریک کلاوسون»، مدیر تحقیقاتی مؤسسه سیاستگذاری خاور نزدیک واشنگتن در این باره می‌گوید: «این موضوع من را به یاد اظهارات صدام حسین می‌اندازد که پس از اشغال کویت در سال ۱۹۹۰ گفت، هنگامی که درگیری فلسطین و اسرائیل حل و فصل شود، از کویت بیرون خواهد رفت... امری که اتفاق نخواهد افتاد و شما هم این را می‌دانید؛ اما نکته چیز دیگری است».

گفتنی است، هنوز اطلاعات دقیقی درباره اینکه چه تعداد از گروگان‌ها هنوز در اختیار گروگان گیران باقی مانده‌اند و این که چه تعداد از آن‌ها آمریکایی هستند، در دست نیست. به گزارش «آسوشیتدپرس»، دست‌کم یک آمریکایی در این میان کشته شده است؛ وزارت خارجه آمریکا نیز شب گذشته این موضوع را تأیید کرد.

خبرگزاری رسمی الجزایر روز جمعه مدعی شد که در جریان حمله به مقر گروگان‌گیر‌ها، بیش از ۵۷۰ الجزایری و نزدیک صد نفر از ۱۳۰ گروگان خارجی، آزاد شده‌اند. دیگر گزارش‌ها حاکی از آن است که همچنان شصت گروگان در دست گروگان‌گیر‌ها باقی مانده است.

با این حال، برخی از الجزایری‌های آزاد شده گفته‌اند، حمله نظامی به مقر گروگان‌گیر‌ها ـ که با هدف جلوگیری از فرار آن‌ها از محل انجام گرفت ـ به کشته شدن ده‌ها تن از گروگان‌ها و همچنین گروگان‌گیران انجامیده است.

ایالات متحده تاکنون نگران آن بوده که هر گونه اقدام بین‌المللی علیه گروگان‌گیران، به تلاشی از سوی غرب برای بازپس‌گرفتن مستعمرات سابق تعبیر شود. هم اکنون نیز گروه افراط گرای گروگان‌گیر الجزایری، اعلام کرده که این کار خود را در انتقام حمله نظامی فرانسه به مالی انجام می‌دهد.

با این حال، بیانیه روز جمعه کلینتون، نشانگر این بود که احتمالاً آمریکا تا اندازه‌ای سکوت خود را در این زمینه خواهد شکست.

کلینتون در این بیانیه گفت: «این قطعاً ضروری است که ما همکاری ضدتروریستی خود را با الجزایر و همچنین با همه تلاش‌های ضدتروریسم در منطقه، تقویت کرده و عمق ببخشیم. من تأکید می‌کنم که ما آماده ارتقای بیشتر حمایت‌های ضدتروریستی خود هستیم».

این گمانه که اکنون دولت اوباما فعالانه به موضوع چالش تروریسم در شمال آفریقا واکنش نشان می‌دهد، از سوی برخی تحلیلگران به عنوان اقدامی پیشگیرانه در مقابل منتقدان در نظر گرفته می‌شود؛ منتقدانی که شاید واقعه الجزایر را به مثابه تکرار حمله ماه سپتامبر به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی معرفی کنند.

در این باره باید گفت، قرار است، کلینتون هفته آینده با حضور در کنگره درباره واقعه بنغازی توضیح دهد و مطمئن است با اتهام کوتاهی در این زمینه و نادیده گرفتن هشدارهای امنیتی پیش از این واقعه روبه‌رو خواهد شد.

به این ترتیب، دولت ایالات متحده ناچار است برای جلوگیری از تکرار این امر و تحت فشار قرار گرفتن بیش از اندازه از سوی منتقدان، اقدام جدی در الجزایر انجام دهد که این امر، در حقیقت نشانگر آن است که چگونه گروه‌های تروریستی شمال آفریقا توانسته‌اند آمریکا را به بازی در زمین خودشان وادار کرده و پیام‌های موردنظر خود را از این راه القا کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
چون یکی از سارقان همدستش ( فرانسه ) بنا است به این کشور حمله کند و منابع مالی این کشور را به غارت ببرد .
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
دوران طالبان و القاعده و حامیان غربی آنها پایان می یابد.
ناشناس
|
France
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
با سلام، گروگان گیری در میدان گازی الجزائر کاری مشترک بوسیله سرویسهای اطلاعاتی فرانسه و الجزائر می باشد . فرانسه که با دخالت نظامی در کشور مالی قصد داشت یک ائتلاف غربی را برای این امر به میدان بکشد ولی بعد از یک هفته هیچ کشوری حتی از میان کشورهای اروپائی حاضر به همکاری جدی با فرانسه نشدند. فرانسه با اینکار در نظر دارد کشورهای دیگر را مجبور به دخالت در مالی کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
مالي سالها مستعمره فرانسه بوده و هست و اكنون بيش از نيمي از جمعيت اين كشور به زبان فرانسه صحبت ميكنند و فرهنگ فرانسوي بر آنان حاكم شده و بسياري از مردم آن نيز ساكن فرانسه هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
غر ب جنایتکار وبیرحم است وتمام اصول را برای رسیدن به اهدافش زیر پا می گذارد
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
مرگ بر آمریکا و تمام ظالمین عالم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
برای اینکه سکوت علامت رضاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
تو سوریه از مخالفان مسلح که با دولت سوریه میجنگن دفاع میکنن اینجا به مالی لشکرکشی میکنن تا مخالفان مسلح دولت مالی رو سرکوب کنن.فرض کنید ایران به سوریه لشکرکشی کنه تا به دولت سوریه کمک کنه مخالفانو سرکوب کنه! اونوقت در مجامع جهانی همین فرانسویا چی میگن؟ الان که هیچ مدرکی در مورد حضور نظامی ایران در سوریه ندارن اینهمه جار و جنجال میکنن وای به حالی که ایران بخواد علنی دخالت کنه.دموکراسی ای که غرب میگه اینه:هر کاری که مابکنیم درسته هر کاری که دشمنامون بکنن غلطه.
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
به چه روزی افتاده اند این غربی های متکبر!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
خدایا ظالمین را به هم مشغول ساز
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
این همان القاعده ای است که در سوریه حمایت کردند و آتش این حمایت ها دامنشان را گرفته است.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟