نتایج اولیه انتخابات رژیم صهیونیستی اعلام شد

نتایج ضعیف نتانیاهو، فضای مانورش در قبال ایران را محدود می کند

انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی روز گذشته برگزار شود و نتایج اولیه حاکی از آن است که ائتلاف تحت رهبری بنیامین نتانیاهو، با وجود کسب اکثریت، شمار قابل توجهی از کرسی های پیشین را از دست داده است. در این میان، در حالی که بحث از مواضع جدید این رژیم درباره ایران، در میان محافل تحلیلی داغ شده، نتانیاهو نیز طی اظهاراتی، رویکردش در قبال ایران را مورد اشاره قرار داده است.
کد خبر: ۲۹۹۳۸۶
|
۰۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۹ 23 January 2013
|
7360 بازدید
|
۳
انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی روز گذشته برگزار شود و نتایج اولیه حاکی از آن است که ائتلاف تحت رهبری بنیامین نتانیاهو، با وجود کسب اکثریت، شمار قابل توجهی از کرسی های پیشین را از دست داده است. در این میان، در حالی که بحث از مواضع جدید این رژیم درباره ایران، در میان محافل تحلیلی داغ شده، نتانیاهو نیز طی اظهاراتی، رویکردش در قبال ایران را مورد اشاره قرار داده است. 

به گزارش «تابناک»، نتایج اولیه انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی که اواخر وقت شب گذشته اعلام شد، حاکی از آن است که حزب «لیکود» به رهبری نتانیاهو، توانسته با کسب 31 کرسی، بیشتری آرا را به خود اختصاص دهد. با این حال، این رقم در مقابل جایگاه پیشین حزب مذکور (42 کرسی) حاکی از کاهش محبوبیت نتانیاهو و سیاست های وی در میان اسرائیلی ها دارد.

به این ترتیب، نتانیاهو این بار برای تشکیل دولت با شمار بیشتری از احزاب روبرو خواهد بود و همین موضوع، کار تشکیل کابینه ائتلافی را برای وی دشوار خواهد کرد؛ به ویژه با توجه به این موضوع که وزن احزاب مخالف سیاست های وی (احزاب چپ و میانه) در این انتخابات به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

در این میان، هرچند نتایج رسمی این انتخابات یک هفته دیگر اعلام می شود، اما نتانیاهو ساعاتی پس از مشخص شدن نتایج اولیه، ضمن اعلام پیروزی در انتخابات، مسئله هسته ای ایران را اولویت اصلی دولت خود در دوره جدید دانست. وی در این رابطه گفت: «نخستین چالش، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای بوده و خواهد بود».

با این حال، تحلیل های اولیه حاکی از آن است که این نتایج ضعیف و ائتلاف شکننده ای که به تبع آن شکل خواهد گرفت، نتانیاهو را در مسائل سیاست خارجی به شدت تحت فشار گذاشته و محدود خواهد کرد.

در این رابطه، خبرگزاری «رویترز» با انتشار تحلیلی می نویسد نمایش ضعیف تر از حد انتظار بنیامین نتانیاهو در انتخابات رژیم اسرائیل، احتمالاً فضای مانور وی در مقابل ایران را محدود کرده و همچنین موضع سرسختانه وی در قبال دولت فلسطینی را نیز در معرض فشار جدیدی قرار خواهد داد. 

با این حال، به عقیده این خبرگزاری، تمرکز سیاست در این رژیم در هفته های آتی، احتمالاً بر روی موضوعات داخلی، از قبیل جبران کسری بودجه، رسیدگی به قانون خدمت نظام وظیفه که بسیار مورد اعتراض است و موضوع قیمت های بالای مسکن خواهد بود.

رویترز اشاره می کند که هرچند نتانیاهو خواهد توانست در ائتلاف با احزاب راست گرای دیگر، اکثریت لازم برای تشکیل دولت را به دست آورد، اما ظهور غیرمنتظره یک نیروی سیاسی میانه رو جدید به نام حزب «یش آتید» (آینده ای هست)، وی را ناچار خواهد کرد با احزاب چپ و میانه نیز وارد مذاکره شود که این امر، کار تشکیل دولت جدید را بسیار مشکل خواهد ساخت.

از سوی دیگر، موضع این احزاب درباره ایران، همسویی چندانی با دیدگاه های نتانیاهو و راست گرایان ندارد. این احزاب، به ویژه «یش آتید» به صراحت اعلام کرده اند حل و فصل مسئله هسته ای ایران، وظیفه جامعه بین المللی است و ضرورت اقدام یکجانبه رژیم اسرائیل در این زمینه مطرح نیست.

در این رابطه، «یاکوف پری»، رئیس اسبق سرویس امنیت داخلی رژیم اسرائیل و کاندیدای حزب «یش آتید» گفته: «در رابطه با ایران، این ایالات متحده است که باید گزینه نظامی را مورد توجه قرار دهد؛ نه اسرائیل».

پروفسور «گیدئون رامات»، استاد دانشگاه «عبری» در رابطه با نتایج انتخابات می گوید: «نخست وزیر باید بفهمد که مردم از او می خواهند درباره ایران، میانه رو باشد... این انتخابات، نتانیاهو را تضعیف کرد».

از سوی دیگر، به اعتقاد شماری دیگر از تحلیلگران، تضعیف احزاب راست گرا در داخل رژیم اسرائیل، موجب تشدید جو نامساعد در روابط آن ها با ایالات متحده خواهد بود. همین امر خود عاملی است که ضمن تضعیف بیش از پیش این احزاب، زمینه اقدام افراطی در عرصه سیاست خارجی را کاهش می دهد.

گفتنی است بر اساس نتایج اولیه انتخابات، پس از حزب لیکود که 31 کرسی از مجموع 120 کرسی «کنست» (پارلمان رژیم اسرائیل) را به دست آورده، حزب «یش آتید» توانسته با کسب 19 کرسی، جایگاه دوم را به خود اختصاص دهد. حزب کارگر اسرائیل هم با کسب 17 کرسی جایگاه سوم را از آن خود کرده است.

بزرگترین بازنده انتخابات٬ حزب کادیما بود که نتوانست حتی یک کرسی در پارلمان به دست آورد. این حزب در انتخابات پیشین در سال 2009 بیشترین تعداد کرسی ها را کسب کرده بود؛ اگرچه «زیپی لیونی»، رهبر حزب٬ موفق به تشکیل ائتلاف نشده بود.

بنابراین٬ در مجموع راست گرایان اسرائیلی با کسب 61 تا 62 کرسی٬ و نیروهای میانه و چپ‌ این کشور با کسب 58 تا 59 کرسی٬ رقابتی تنگاتنگ در پارلمان خواهند داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
اسراییل هر کاری هم بکنه و هزارتا کرسی هم داشته باشه بازهم هیچ غلطی نمیتونه بکنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
اسراییل که چیزی نیست بادکنک توخالی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
حتی مردم خودشون هم دیگه گول بچه بازی های نتانیاهو رو نمی خورن!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟